Yine, yeniden Analog

Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 5 senedir şaak bir çocuk sonra şaaak bir çocuk daha derken döviz olmasa da müzikle ilgilenme kapasitesini ve desibeli epey düşürmüştüm. Bunun üstüne iki çocukla 2+1 evde geçirdiğim bir yıl da eklenince ekipmanın önemli kısmını depoya kaldırmıştım. Prosesör + kulaklık ile idare ediyordum. Yakın zamanda taşındım. Çocuklar da bir miktar büyüdüler. Dolayısıyla benim daha fazla fırsatım ve şevkim var. Prosesör güzel şey, hakkını yemeyeyim ama analog setup özlüyorum. Elimde de eskiden kalan bir iki şey (power source, pedalboard, vs.) var malum, hazır fırsat varken çok da abartmadan takımı yeniden toplayayım diyorum.

Buraya da soru atayım, maksat muhabbet olsun:

1. Electroharmonix English muff'n nasıl bilirsiniz? Cleanlerini çok sevdiğim ama gain'i en fazla meh seviyesinde bir SS amfi edindim, ona gelir mi sizce? Ederi nedir 2. elde?
2. Tüplü amfilerimle kullanmak için çok da öyle butik vs. takıntım olmadan bir overdrive bakıyorum. Boss Bd-2 ve OD-3 arasında kaldım. Öneriniz (bu damarda başka da olur) var mı? Sizce yine bu pedalların makul 2. el fiyatları nedir?
3. Belki şuraya da bir küçük reverb koysak?
4. Başka öneriniz var mıdır?

Bu arada ben sadece caz çalıyorum. Şaka şaka. Blues, ve 70'ler rock bizim işimiz. Dadrock'çuyuz ezelden.
 
Pedal olarak Boss Blues Driver veya onun modlu hali olan Keeley Super Phat Mod'u şiddetle tavsiye ederim. Ne tarz amfiler kullanıyorsunuz bilmiyorum ama ben Marshall amfiler ile oldukça yakıştırıyorum. Super Phat Mod'dan yakın zamanda bir tane edineceğim hatta.

SuperPhatMod-large.jpg


English Muffin ise aşırı tiz karakterli bir pedal. Lambalı olması avantaj ama bahsettiğim tiz karakter olayı biraz soru işareti. Her amfi ile iyi anlaşamaz o pedal bence.
 
OD-3 Benim şu ana kadar kullandığım en iyi overdrive pedalı, bi çok efsane overdrive pedalını satmama sebep oldu kendisi. Şu an BD-2'yi sadece çok çok düşük bi overdrive tonu olarak kullanıyorum geri kalan her işimi OD-3 görüyor. Yabancıların stand alone overdrive dediği tarzda clean amfiye bağlayarak çalacaksanız şiddetle öneririm. BD-2 gaini yarıdan fazla açınca alakasız bi ton veriyor. OD-3 gain tuşunun her yerinde kullanılabilir bir ton veriyor. Son bi senedir OD-3 + DM-2w gitar çaldığım sürenin onda dokuzunda açık nerdeyse.
 
BD-2 kullandım. Hiç anlaşamadık, garip fuzzlı geliyor. Normal bir fuzz da değil. Anında sattım. Daha önce kullanmadıysanız mutlaka deneyerek alın. İnternetteki sesler yanıltabiliyor, beni yanılttığı gibi.
 
Ayrıca os-2 de hoş pedal. Overdrive tonlar arkadaşların bahsettiği od-3'e çok yakın. Daha sert tonların da alınabileceği komplike bir pedal. Aktif kullanıyorum ts9 un yanında.
 
O.D. Konusunda belki çoğu kişinin sevmediği bir pedal benim gönlümü feth etmiş durumda yıllardır.Mxr Custom Badass Modified O.D.Benim şu ana kadar en çok sevdiğim pedallardan biri oldu.Fuzz karakterli ve çok fazla ton olasılığı sunuyor.Fiyatlarıda uygun.Bir bakmanızda fayda var.Reverb olarak Big Sky tek geçerim ama fiyatları bir hayli pahalı.Holy Grail tercih ederseniz pişman olmazsınız.Fuzz düşünüyorsanız Big muff germanium çok lezzetli jilet gibi fuzzları olan bir pedal.Bunun dışında aklıma pek başka bir şey gelmiyor.
 
Öncelikle cevap veren herkese teşekkürler. Bir OD-3 bir de Holy Grail alacağım gibi.
Mark V hatırlar gibiyim sizde, o varken bunlara ne hacet..
Ss bir amfi lambali bir preamp mesa,engl,koch vs.. daha lezzetli olur gibi geliyor..
Şimdi ben elimde fazladan bir köprü var diyelim, "bu böyle boş bırakılmaz yazık" şiarıyla köprü etrafına gitar yapan biriyim. Elimde pedalboard ve power supply var. Boş mu kalsın yani?
 
Öncelikle cevap veren herkese teşekkürler. Bir OD-3 bir de Holy Grail alacağım gibi.

Şimdi ben elimde fazladan bir köprü var diyelim, "bu böyle boş bırakılmaz yazık" şiarıyla köprü etrafına gitar yapan biriyim. Elimde pedalboard ve power supply var. Boş mu kalsın yani?

JHS'in youtube kanalında ucuz vebaşarılı ekipmanlardan bahsediyor belki faydası olabilir.
 
Geri
Üst