Wah + Prosesör

Herkese merhabalar iyi forumlar. Öncelikle söyleyeyim ki internette araştırdım hatta forumda da bazı kaynaklar buldum okudum fakat işime yarayacak bilgiyi elde edemedim.
bende boss me25 prosesör var ama me25'in wah pedalı iyi değil. Analog setup sırasında wah pedalı ilk başlarda olduğu için iyi olabilir ama emin olmadığım için konu açmaya karar verdim. Acaba prosesörden önce wah pedalı bağlasam wah ile çalacağım zaman aktif edip çaldıktan sonra wahtaki switche basip geri kapatsam ton bozulur mu? Sonuçta hem analog hem dijital efekt nasıl olur bilmiyorum. Tonumdan memnunum distortion pedalı falan istemiyorum sadece wah bağlayacağım
Gitar> wah>prosesör> amfi şeklinde bağlayacağım.
 
Son düzenleme:
gitar kablosu uzadıkça ton kaybı yaşanıyor, bunu önlemek için de buffer devreleri kullanılıyor. True bypass ise pedalin kapaliyken gitar sinyaline etki etmemesine deniyor. Crybabylerde normalde giris sinyali hem devreye gidiyor hem de switche gidiyor, switch ya giris sinyalini ya da devrenin cikis sinyalini cikisa bagliyor, giris sinyalinin ikiye ayrilmasi da ton kaybina sebep oluyor. Buffer konuldugunda bu kayif onleniyor (Pete Cornish pedallarinda bu tarz bir switching ve kaybi onlemek icin buffer kullaniyor).
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Benim almak istediğim wah modeli de Crybaby 535q mekanik bir switch var basıldığı zaman aktif oluyor tekrar basıldığında kapanıyor dediğiniz şey bu sanırım.
 
Geri
Üst