İnceleme J.rockett Archer Vs Archer Ikon Vs Lenny

Klon Centaur klonu olan pedallara hep ilgim olmuştur. J.Rockett Archer ve Ikon uzun süredir radarımdaydı. Forumdan Mete beyden Ikon almıştım ve iyi ki almışımım diyorum. Çok çok sevdim.
J.Rockett pedalları da ilgimi alanıma girmişti. Kıvılcım Müzik Türkiye'ye getirerek çok iyi bir iş yaptı kesinlikle. SRV ve John Mayer tonunu seven biri olarak pek çok pedal denedim ama şahsi görüşüm iş amfide bitiyor pedallar sadece işin baharatı :) Fakat Lenny fikirimi biraz olsun değiştirdi. Her amfiye olmasa da ihtiyacı olan amfiye kademe atlatıyor.

Archer (Silver Klon) Ikon ise (Gold Klon)

Uzun uzadıya bir şey yazmaya gerek yok, gayet iyi bir karşılaştırma.

Fakat benim benzer olduğunu düşündüğüm Lenny ile ilgili bir karşılaştırmaları yok.
Lenny'de nihayetinde bir pedal ve yaptığı iş Mid boostlamak Tone potu ile de parlaklık ve matlık arasında bir seçim yapabilen iki knoblu bir pedal. Transparan değil tonunuza bir miktar kompres ekliyor. Fakat Tube Screamer pedalları gibi diğer frekanslara dokunmuyor işi sadece midlerle :) Ve gain artışı olmuyor. Archer'ı gain 0 yapınca fayet güzel bir booster oluyor fakat yine de bir miktar gain oluyor. Ikon ile booster olarak karşılaştırınca Ikon daha açık bir tona sahip ve daha transparan, Lenny daha kompres

Özellikle Fender Deluxe Reverb ya da Princeton Reverb gibi mid potu olmayan Blackface tiple amfileri ciddi ciddi SRV ve John Mayer sularına çekiyor. Ben Blues Deluxe kullanıyorum ve midleri oldukça olan bir amfi. John Mayer tarafı daha ağır bastığı için gereksiz bir pedal oldu ve bu yüzden satışa koydum. Hedefim de Dude var :) Ben SRV kadar mid sever değilim :) Daha scoop midleri seviyorum.

J.Rockett ciddi ciddi çok güzel pedallar yapan bir firma. Blue Note Tour ve Dumble tipli Dude ve JTM 45 tipli 45 Cal pedalları da çok çok güzel pedallar.
Uzun lafın kısası SRV seviyorsanız elinizde de Fender Cleanli lambalı bir amfiniz varsa ilk almanız gereken pedal sanırım Tuner sonrası Lenny olmalı ve bunu ev seviyesinde simule edebilmesi büyük bir avantaj.
 
Geri
Üst