Roland Duo Capture Ex Ve Creative Ses Kartını Birlikte Kullanma

Ses Kartının arka kısmında +10db gibi bir Boost olması lazım onu kontrol ettiniz mi acaba? 3 yıl kadar öncesinde bende aynı kartı kullandım ancak gayet yeterli geliyordu. Pek anlam veremedim böyle bir sıkıntı olusturmasina.
Şu an evde değilim ama cihazda aşağıdaki giriş/çıkışlar var. Bendeki ayarlar: INST: Hi-Z, Phantom +48V: Off, Direct Monitor: Off, Computer: 48 khz şeklinde, ama Phantom +48V haricinde diğer ayarları da denedim, birşey değişmedi.

duo-capture_ex_front_angle_gal.jpg
 
Duo Capture Ex almayı düşünenlere son durumu anlatayım; backing track kullanamama sorunumu DAW kullanarak çözebildim (Roland ile birlikte lisansı gelen Ableton Live Lite'ı kullanıyorum). Yani soundcloud, youtube, spotify, winamp vb. bir yerden müzik dinlerken üzerine çalamıyorum (Windows'daki diğer uygulamaların sesi çok düşük çıktığından), ama DAW içinde 2. bir audio track'e ses dosyası olarak yükleyerek rahatça kullanıp, birlikte kayıt alabiliyorum. Kısaca stand alone çalışan bir VST Plug-in tek başına yetmiyor, DAW kullanmak şart.

Kartın genel özelliklerine gelince. Hi-Z girişin empedans ve ohm değerlerini hiçbir yerde bulamadım, ama pratikte yeterli görünüyor, yüksek çıkışlı pasif manyetikli gitarımda, sens ayarını peak uyarısı almadan yaklaşık %65-70'e kadar açabiliyorum. Aktif devreli gitarda ne durumdadır bilemeyeceğim. Ama insanların Focusrite 2i2 gibi kartlarda, pasif manyetikli gitarları bile sorun yaşamamak için Di-Box ile bağladıklarını görünce (ki Di-Box'ın fiyatı da kartın fiyatı kadar), kartın bu konuda fiyatına göre iyi olduğunu söyleyebilirim.

Alınan ses ise çok temiz ve kaliteli değil, tam manasıyla fena değil durumunda. Bunun birkaç nedeni var:
> Kart, yüksek çözünürlüklü değil. Bugün giriş seviyesi bir dahili kart bile 24 Bit / 192 Khz. iken bu kartın AD/DA çeviricileri 24 Bit / 48 Khz de kalmış.
> ASIO desteği düşük seviyede. İyi bir ses için ASIO'da 1000 sample'ın üzerine çıkmak lazım ama bu kartta o seviyeye çıkınca gecikme 25 ms. seviyesine yükseliyor, olmuyor. Şu anda 320 sample ile kullanıyorum (6.7 ms.).
> Kart USB 1.1 destekli, gecikmenin yüksek olmasının en önemli nedenlerinden.
> Signal/Noise Ratio'su sadece -94 db.

Bunlar haricinde kartta, Quad ve Octa Capture'da da kullanılan VS preamp'lar var ve gayet iyiler. MIDI giriş çıkışları, iPad uyumu ve pil ile de çalışabilmesi yine artılarından.

Fiyatına göre yeterli bir kart ancak bütçeyi biraz daha arttırıp Quad Capture almak (2 kart arasında ciddi kalite/özellik farkı var), yada Roland'ın eli kulağında olan yeni serisini beklemek çok daha mantıklı.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst