Bir Kargo Vahşeti Daha ( Aras Kargo)

SX telecaster gitarı Jay turser jt220d ile takas ettim. Her neyse gelen gitar fotoğraflardaki gibi. Sigortasız gönderdiklerini dair kağıt imlattiklari için hiç bir hakkınızı arayamıyoruz haliyle.
 

Dosyalar

  • IMG-20170113-WA0013.jpeg
    IMG-20170113-WA0013.jpeg
    228.4 KB · Gösterim: 659
  • IMG-20170113-WA0011.jpeg
    IMG-20170113-WA0011.jpeg
    210 KB · Gösterim: 648
  • IMG-20170113-WA0009.jpeg
    IMG-20170113-WA0009.jpeg
    157.4 KB · Gösterim: 855
Çok Gecmis olsun :( bende defalarca gitar yolladim , fakat bu sigortasiz imza olayini ilk defa duydum , ben bir sey imzalamadim bugune kadar . (n)
 
Ben de imzalamıştım, "ARAS KARGO" yetkilisi ile kavga edip, burdan bir arkadaşa Epiphone Les Paul göndermiştim gitarın jak tarafında hayvan gibi bi yarık ve başka vuruklarla birlikte gitmişti karşı tarafa, şerefsizlik başka birşey değil.Bir kezde manyetik yollamıştım yine imzalattılar ama onda nükleer başlık varmışçasına paketleme yaptığım için bişey olmamıştı.Geçmiş olsun dostum.
 
Selamnlar, Eğer gönderdiğimiz kargoda Güvenli gönderim için uygun bir kutu ve muhafaza yeterli değilse firma taşıma için uygun değil deyip imza alıyor sorumluluk almıyorlar.
Ama gitarın şu haline bakılırsa bildiğiniz kamyondan tekmeleyerek indirmişler rezalet, büyük geçmiş olsun umarım kısa zamanda daha iyi bir gitar sahibi olursunuz.
 
Lanet olsun böyle memlekete arkadaş. Bu ne ya?

Valla ben söyleyeyim, bu iş kesinlikle ve kesinlikle kargo şirketlerinin elemanlara bu tür durumlarda yaptırım uygulamamasından kaynaklanıyor. Adamların umuru değil, karpuz atar gibi atıyorlar binlerce liralık aletleri araçlara. Çok şahit oldum şubenin içinde paketleri tekmeleye tekmeleye sürüklediklerine.

Bu yüzden siz siz olun sadece PTT kargo kullanın, kim yüklemiş, ne zaman yüklemiş hep kayıtlı. "Kargom gecikti" diye call-center'i arıyorum, "Dağıtıcının cep telefonu şu, arayın ne zaman gelecek öğrenin" diyor. Son bir kaç yıldır sadece PTT ile çalışıyorum ve inanılmaz memnunum.

Not: Geçende FedEx Amerika içinde paketimi kaybetti iyi mi? Neyse ki 100% ödediler.
 
Bizim bırdaki Aras kargo şubesi gitar kabul etmiyor. Alack kişi aras ile göndermemi istemişti. Aras şubesine gitarla gittiğimde kırıldığı için kabul edemiyoruz demişlerdi. Artık kabul edip kağıt imzalatıyorlarsa resmen çakallıktır bunun adı.
 
SX telecaster gitarı Jay turser jt220d ile takas ettim. Her neyse gelen gitar fotoğraflardaki gibi. Sigortasız gönderdiklerini dair kağıt imlattiklari için hiç bir hakkınızı arayamıyoruz haliyle.
Gitarın çok "vintage" bir görünüşü olmuş bir kere, onu kabul etmek lazım..
Sigortasız olduğu için en güzeli bunu "yeni bir gitar projesi" olarak düşünmek.. Fotolar yetersiz ama sap yerine yapışabilir gibi duruyor sanırım; boyuna çatlak yoksa adam edilir.
Geçmiş olsun.
 
Sıfır ürün olmadan fatura yapmıyor ptt kargo, diğer özel kargo şirketlerinde durum nedir soran var mı ? Sigorta neye göre yapacaklar misal, ben bu gitarı 2000 tl üstünden sigorta ettirsem, kargoda kırılsa, sigorta bedeli atıyorum yarısını bile ödese bu gitarlar için süper fiyat ikisini toplasan zaten 700-800 tl anca ediyor 1 tanesi kırılsa, 2000 tl üstünden sigortalasalar, 1000 tl alırsın. Sigortalama işine sıfır ve faturası olmadığı için ptt kargo gibi yanaşmazlar benim tahminim bu yönde, gidip soran var mı hiç ?
 
Ptt kargo fatura gösterebiliyorsanız ve sıfır ürünse sigortalı olarak gönderim yapıyor. Hatta kargo bilgilerini girdiğiniz kağıtta, sigortalı gönderim diye bir şey var. Burada sigorta dediğimiz bu. Fedex filan konu dışı.
 
Realite farklı kardeşim, maalesef. Fatura dediğin gönderen adamın kestiği fatura ama onda bile sıkıntı var. Yani malı aldın ahmet'ten gönderiyosun mehmete'e. Ahmetin kestiği faturanın hükmü yok. Senin kesmiş olman lazım.

Tabi ki gönderenle sigorta da fatura da aynı isim olmalı da benim sormak istediğim bu değil konu değişiyor yani, ptt kargo sıfır ve faturalı ürüne sigorta yapıyor sadece dedi bana ptt'deki kargo bölümündeki görevli. 2. el bile olsa özel kargo şirketleri (aras, yurtiçi kargo vs.) sigortalama yapıyor mu dedim, yapıyor dedi. Bunu deneyen var mı onu soruyorum. Detaylara takılmayın yani.
 
Geri
Üst