Türkiye'de Buckethead Çalabilen Adam Yok Mu?

Konuyu bir toparlamak lazım bence , öncelikle müzikal beğeni kesinlikle kişisel bir olaydır yani benim çok beğendiğimi bir başka arkadaşım hiç beğenmeyebilir. Takım tutan fanatikler tarzında illa çok iyidir veya çok kötüdür diye değerlendirmek bence de yanlıştır.Söz konusu müzisyen dünyanın en iyi 10 gitaristi arasında 8. sırada gösterilmiş , rock müziğine damga vuran gruplarda çalmış ve oldukça üretken bir müzik adamı.Ancak ciddi psikiyatrik sorunlar yaşamış ve bir dönem psikiyatrik tedavi görmüş te bir insan .Bazen sahneden konseri bırakıp indiği bazen turnenin yarısında grubu bırakıp gittiği de olmuş.Neyse uzatmadan saadede gelelim , konunun son bölümleri benim babam senin babaı döver kıvamına gelmeye başlamış .Forumda birbirinden kıymetli ve donanımlı müzisyen arkadaşlarımın olduğunu çok iyi biliyorum .Benim sizlerden ricam olay kişisel sataşmalara veya şunu çalabiliyormusun bunu yapabiliyormusun gibi karşılıklı ......... yarıştırmaya dönmesin.Zaten kimse adama kötü müzisyen dememiş aramızdan bazı arkadaşlar sahne performansını yetersiz görmüş ,ha bu bir düşüncedir bana göre yetersiz olan size göre yeterli de gelebilir .Kimse kimseyi kırmadan ve de aşşağılamadan bu konuyu bence burada toparlayalım ve de sonlandıralım .Teşekkürler :)
 
Çalamadığınızı sizden biliyorum açtığınız başlık Türkiye'de buckethead çalan adam yok mu sonrasın da da 7 senede biter heralde demişsiniz.Bu arada ben 20li yaşlardayken çaldığım parçalar holy wars,hangar 18 gibi thrash parçalardı.Marty friedman çaldığım için havaya girmem gerektiğini bilseydim keşke.

Valla komiksiniz ben diyorum ki tr de calan varsa kendisiyle iletisim kurup fikir alcam diyorum siz bana ne diyorsunuz. Mevzu oysa bende 20li yaslarda andy james caliyordum napalim yani simdi
 
Telescape albümü favori albümüm ve bildiğim kadarıyla A#-D#-G#-C#-F-A# akoruyla gidiyo bütün albüm. Telescape 2 var bir de o da aynı akorda devam ediyo, riff bölümleri dahil solosunu da transpoze ile standart E > E akoruyla çalabiliyorum. Kendi kendime ev çalmaları eğlencesine. Buckethead tam bir genius :)
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar cahilliğime verin ilk defa bu konuyla görüyorum. Bu herif ne yapmış böyle ya? O kadar çok albüm nasıl oluyor. Bütün şarkılarını çalmış mı konserlerde?
 
Öncelikle @tunckk abinin dediği gibi bir çoğunuz defans yapmışsınız buckethead e karşı, hatta @ichi demiş "Çalamayanlar bok atıyorlar." alakası yok. Burada yediden yetmişe herkes batuhan mutlugile işte tonu çok sade yaa, bir şey yaptığı yok, canlı performanslarda hep yanlış giriyor (ki genelde yanlış çalan kağan olur çoğu anlamayan kişi ona batuhan der) gibi eleştiriler yapıyor hepimiz bunu normal karşılıyoruz ancak buckethead e gelince çalamayanların bok atması yada işte türkiye de elemanlar var iş yapana bok atıyorlar felan gibi tasvirler çok saçma ki bu grupta öyle adamlar çok az kesinlikle herkesin yaptığı işe saygı duyan bir topluluğuz. Ve ayrıca bir insanın bir işi yapamaması onu eleştiremeyeceği anlamına gelmez. En büyük örnek film eleştirmenleri filimi eleştirmek için baştan sona film çekmek zorunda değildirler, gurmeler yemeği eleştirmek için aşçı olmak zorunda değildirler, siz herhangi bir gitarı seçerken gitarı eleştirmek için baştan sona bir gitarı ellerinizle oluşturmanıza kesinlikle gerek yok
 
@diabolique Raporlara belki sırayla bakılıyorsa, bildirimle belki daha hızlı ulaşırız diye düşündüm, burada küçük kargaşalar dönüyor :)

Summoning için teşekkürler:)
Son kerteye kadar fena değildi durum da hakaretamiz olan iki içeriği silmek durumunda kaldım.

Benzer bir konu Facebook'ta bir arkadaşımın sayfasında Zappa için açılmıştı, sevmiyorsanız/dinlemiyorsanız bu kadar vakit harcayıp konuşulmaya deymez gerçekten. Seven sevsin, çalmak/çalışmak isteyen çalsın/çalışsın, sevmeyen dinlemesin, gelip de burada konu hakkında pozitif katkı sağlamayacak kimsenin yazmasına gerek yok diyerek oraya yazdığımı buraya da yazayım ;)
 
Bilim,sanayi ve teknoloji bakanlığının çalışmalarına göre 7 seneye ritim+sololar olmak üzere bizde de olması planlanıyor.Yerli arabanın yanında bonus olarak dünya piyasalarına sürülecek deniyor.Yoksa sadece ritim olarak çalan var yani bizde de.
Sende oturmaya devam et birileri yapar sen izlersin 7 sene de olur 7 gün de olur
 
@cadrian3 kardeş yeterli artık uzatmayalım gereksiz yere. Belliki oldukça genç bir kardeşimizsin, bunu nereden çıkarttın dersen, fanatiklik boyutunda mesajlarına dayanarak söylüyorum. Genç yaşlarda bizde öyleydik zaten, anormal bir durum olarak söylemiyorum bunu yanlış anlama.
Fakat şunun farkında olmanı isterim; ne Buckethead' ın nede Türkiye'de onu coverlamanın hiçbir özelliği yada getirisi yok. Yani 3-5 kişi çıkıp Buckethead coverlasa bu ülke sorunlarından kurtulacak değil, yada müziği ilerletmiş olmaz. Bu nedenle olayı fazla büyütmeden fanatiklik boyutuna getirmeden konuşalım yada en iyisi konuyu uzatmayalım. Gerçekten anlamsız çünkü.
 
Konusmayi siz bu noktaya getirdiniz. Ben kimsenin sevdigi insanlara saygisizlik yapmadim ama tunckk abi bidididi dan baska birsey yapmıyor dedin bu saygisizlik degil midir sorarim? Ichi sende merak etme ben derslerimi vereli cok zaman oldu
 
Geri
Üst