Pedalını Göster Ey Turkrockcı :)

image.png
 
@ÇokSinirlendim modülasyon için tavsiyem sona değil bad monkeyden önceye koyman. Phase ve Vibe türü efektlerde bugüne kadar gördüğüm genel çoğunluk böyle kullanıyor. Ben de tremolo hariç ( flanger kullanmıyorum, onu hariç tutuyorum ) tüm modülasyonları böyle kullanıyorum. Denersin tabii ama aklında olsun.
 
Yerleşimi yeniden düzenledim. Şu anda kullanış kolaylığı açısından en iyi şeklinde. Hypergravity ve Suhr yeni geldi ama onlarla vedalaşacağız sanırım:) Onlar giderse ehx soul food ve serene boost aynı yerlere geçecek düzen değişmeyecek.
78752 eklentisini görüntüle
Şu setupa karşı beğenimi geri alıp sonra tekrar tekrar beğenmek istiyorum vallahi :D İnanılmaz bir görsele sahip. Özellikle o üzerinde bisiklet olan mavi pedal..
 
Şu setupa karşı beğenimi geri alıp sonra tekrar tekrar beğenmek istiyorum vallahi :D İnanılmaz bir görsele sahip. Özellikle o üzerinde bisiklet olan mavi pedal..
O bisikletli pedal Alen Geere Italian Drive.Sub-miniature nos bir lamba ile çalışan overdrive pedalı. Yüksek voltaj ile çalışıyor. Knoblar ve bisiklet benim eserim. Gören herkes beğeniyor sadece pedalı yapan Emre uyuz oluyor:):)
 
Son düzenleme:
@kimlerigörüyorumkarşımda Evet bahsettiğinizi bu videodan öğrenmiştim.Farkı ne oluyor tam olarak?

Efektli sinyalin drive a girmesi ile drive sinyalinin efekt içinden geçmesi. Temel fark bu. Ben chorus pedalı ile yaşamıştım ilk defa, uzun zaman önce. Vay be dedirten bir fark olmuştu benim açımdan. Chorus efektini hiç sevmem, çok soğuk gelir bana. Drive öncesi bağlayınca neredeyse sevecek olmuştum. Yine de sevmedim,o ayrı:) Ama özellikle vibe ve rotary türü "dönen" efektler için çok fark yaratıyor. Bence tabii.
 
Sade.
Sona bir modülasyon atmayı düşünüyorum.Phase 90 veya vibe olabilir.Reverb konusunda karasızım.Bütçem kısıtlı ev taşıma işlerinden.Shimverb olabilir.
78775 eklentisini görüntüle
Bb preamp boostlama macerası ne durumda ? Tube screamer işe yaradı mı ? Fındık dalları yeşillendi mi ? :):) Ehx soul food ile boostlayınca nasıl olur diye sormuştun. Benim forum jam i için ayrı koyduğum ( medya bölümünde ) kayıtta final bölümünde ehx ile boostlanmış bb preamp var. Hatta oradaki rotary efekti de drive öncesinde. İki konu için de fikir verebilir.
 
@kimlerigörüyorumkarşımda Xotic BB preamp tube screamer pedallarla harika anlaşıyormuş, tanıtımlarda çok belirgin zaten.Xotic ile ilgili açtığım başlıkta bir çok yardım ve tavsiye üzerine drive pedallarını şekillendirdim.Sonunda aradığıma ulaştım.Ehx soul food ile de çok güzel olmuş.BB preamp bayağı karakterli pedal.Buradan herkese tavsiye.
Tube screamer işe fazlasıyla yaradı.Tercihimi Bad Monkey'den yana kullandım.Çok memnunum.Phase 90'a taktım kafayı yakında açarım bir alınık ilanı. :)
 
Geri
Üst