Kullanmadığımız orglar,synthesizer,klavyeler gitar pedalına dönüştürülebilirmi;?

Merhabalar
Tuşuna bastığımızda ses çıkaran bu cihazlar aynı şekilde tele vurduğumuzda orgda olan keman,brass vs. gibi sesleri veya değişik sesleri elde edebilirmiyiz ve bunu DIY olarak kendimiz yapabilirmiyiz.Nasıl bir elektronik devre ile yapabiliririz?Aslında aşağıdaki cihazların yapılabilirse ilkel hali olacak.Elektronik bilgisi olanlar dönüş yaparsa çok sevinirim.



 
Teorik olarak çok çok zor, öncelikle klavyeye bir input lazım gitarı bağlamak için, giriş analog olduğu için muhtemelen dijitale çevrilmesi gerekecek, çeviriciye gidecek, oradan çıkıp dijital sesi üreten prosesöre girmesi lazım ki bunun tracingi orjinal şemayı bilmeden imkansız. Org tuşları, bilgisayar klavyesi mantığı (matrix) ile girer devreye genelde, 61 tane tuş varsa bunu atıyorum 8'li bir grup haline getirip öyle gönderirler, bu grubun dekodesi yani tuşların sinyal ayrışması diyeyim ya ana ya da farklı bir entegre üzerinde sağlanır.

En temizi sarı sitede değerlendirmek bence :D
 
Her perdeye farklı bir kablo bağlayabiliyorsanız neden olmasın :) Sapta kablo kanalı açmak gerekebilir ama evet yapmak mümkün. Ancak kendisi içerisinde onlarca problem doğuracaktır. Örnek vermek gerekirse Akor kullanırken bare bastığınızda tüm teller aynı devrenin parçası olacağından ötürü istediğiniz sesi alamazsınız. Bend v.b yapabilir misiniz ondan da emin değilim. Temelde gitarı MIDI cihaza dönüştürüyorsunuz, çok zor olmamakla birlikte çok da gelişmiş bir proje sayılmaz. Arduino Mega (24 frete kablo bağlamanız gerekeceğinden ötürü Mega'dan daha büyük bir boy tercih edebilirsiniz :) ), STM32 gibi geliştirme kartlarından yararlanabilirsiniz süre zarfında.
 
Geri
Üst