Bozuk pedalarınız tekrardan toplanır

Selam, efekt pedalları üzerine özellikle (op-amp mimarili overdrive) üzerinde bir kaç yıldır çalışıyor, kendimi geliştiriyorum. Arka planım teknik lise elektrik elektronik bölümü olduğundan 4 yılda kendime göre hatırı sayılır bir ilerleme gösterdim. Çeşitli klonlar yaptım, purple plexi, timmy ve blues breaker en hoşuma gidenlerden oldu. Şimdi ise artan zamanımda biraz daha özgün işler yapmak istiyorum. Aslında sıfır malzemeyle kendi üretimime başlayacaktım lakin hatırı sayılır bir yatırım maliyeti ortaya çıktığından bunu şuan göze almak istemiyorum. Bu nedenden bozuk pedallar üzerinden gitmek şuan daha cazip geliyor.

Asıl amacım işlevi olan fonksiyonel bir ürün (özellikle overdrive) oluşturmak, maddi bir beklentim yok, MIT mezunları pedal yapıyor da bizim neyimiz eksik.
Evet, mevcut butik pedal marketi şu sıralar aşırı doymuş bir durumda sağımız solumuz farklı bir pedal lakin bu beni ilgilendirmiyor. İlgilenirseniz cuzi bir miktar karşılığında size el yapımı bir drive pedalı sunabilirim. Çalıştığımdan dolayı ayda bir pedal üretebilirim, daha çok transparan diye anılan ses üzerinde uğraştığımdan, distortion fuzz gibi efektlere pek ilgim yok, mimarilerini de çalışmadım.
Ünlü bir pedalın bir kaç farklı değerle ve bir kaç farklı malzemeyle yaptığım klonunun ses kaydınını ekliyorum, bir değişiklik olmaz ise aşağı yukarı bu frekanslarda yeni devreler geliştireceğim.
İlginizi çekiyorsa pm atın konuşalım.
 
Geri
Üst