Gitar Dinlemek İçin Arkası Açık Mı Kapalı Mı Kulaklık

Merhabalar, odyofilliğe merak sardım ve şarkıları veya gitarla çaldıklarımı daha iyi kalitede dinlemek istiyorum. Hifiman Edition XS ile Fifiman Sundara arasında kararsız kaldım sizce hangisi daha iyi vede gitar çalarken dinlemek için genelde arkası kapalı kulaklıklarmı daha iyi oluyor yoksa arkası açık örnek verdiğim modeller gibi kulaklıklar mı? Genelde rock, metal dinlesemde ruh halime göre çok farklı tarzlarıda dinleyebiliyorum.
Birde ses kartıyla gitar çalanlar bilecektir focusrite2i2 gibi ses kartları , odyofil kulaklığı sürmek için yeterli geliyormu kulaklığı sürmek için bir ses kartının veya dac/amp’nin yeterli gelip gelmediğini nasıl anlıyoruz? Fiio k5 pro gibi ekipman mı almalıyım? Bu konularda bilgilendirirseniz çok sevinirim.
 
Hifiman XS ve Sundara arkası açık kulaklıklar, ancak onlara yazık edersiniz. Bu Hifi kulaklıklar kayıt dinlemek için ideal şeyler ve oldukşa da hassaslar. Aşırı frekanslar yüksek desibeller ile kulaklıklarınızın manyetiğine, diyaframlarına zarar verirsiniz.

Kulaklığın gitardan çıkan sesi güzelleştirmek gibi bir görev fonksiyonu yoktur. Eğer enstrüman için kullanacaksanız "Monitör" kulaklık kullanmanız daha mantıklı. Bunlar amaçları bu olduğundan daha dayanıklı ve daha ucuzdurlar.
 
Geri
Üst