Gitarda tonu daha fazla etkileyen ağaç sap mı gövde mi?

Merhaba arkadaşlar çin malı bir gitarıma manyetik eşik burgu köprü değişimi yaptım ama sap değişimi düşünüyorum tonu daha iyi olsun diye sizce gövdeyimi değiştireyim sapımı ? Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaslar
 
Merhaba arkadaşlar çin malı bir gitarıma manyetik eşik burgu köprü değişimi yaptım ama sap değişimi düşünüyorum tonu daha iyi olsun diye sizce gövdeyimi değiştireyim sapımı ? Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaslar
Bu konuda çokça araştırma yapmıştım. Eğer strat kasa bi gitarsa ve üzerinde polyester boya varsa gövdenin ton'a çok bi etkisi olmuyor. Ama klavye her durumda ton farkı yaratıyor.
 
Hocam selamlar, normal şartlar altında sap da değiştirme gövde de değiştirme derim ben. Bizzat kendim iki tane çin malı gitar modifiyesi yaptım. Biri stratocaster diğeri de telecaster modeldi.

Köprü, saddle, üst eşik, manyetik, burgu, switch, potans, jack çıkışı, askı aparatı vidaları gibi modifiyeleri anlayabilirim. Ben de yaptım. Bunun nedeni akord stabilitesi, eskiyen paslı parçaların yenilenmesi, daha iyi ayar tutan saddle, cızırtı yapan elektroniklerin yenilenmesi split-coil humbucker kabiliyetleri gibi net olduğunda, varılmak istenen hedefin belli olduğu geliştirmeler oluyorlar.

Ancak özel bunlar gibi net bir beklendi tanımlaması, açıklaması olmadan sap, klavye veya gövde değiştirerek bir yere varmak zor. Önce beklentiyi tanımlayıp ona göre bir hedef koyman gerek diye düşünüyorum.

Bu kısmı biraz daha açmaya çalışayım; elimdeki gövdenin ne ağacı olduğunu bilmiyorum veya elimdeki gövde ash ağacı ancak ben alder gövdenin karakteristik özelliklerini istiyorum gibi örneklendirenilirim.

Aynı konu C profil, D profil, V profil vs. vs. sap şekli veya klavye ağacı (maple/rosewood) gibi de netleştirilirse mantıklı olacaktır.

Bunun haricinde, amacı net olmayan hiç bir modifiye şimdikinden "daha güzel bir ton" vermeyecektir.
 
Kutlesi fazla olan daha fazla etki eder.
Kutlesi daha fazla ise govde, kutlesi daha fazla ise sap.

Gunumuzde, kutlesi govdeden daha agir bir sap kullanimi tercih edilmediginden genelde govde. Ama yok ben kavak govdeye ceviz sap katip gitari amuda kaldiracagim diyorsan elbette ki sap daha fazla etki edecektir. Ama dusunecegin son sey ton olacaktir.
 
Geri
Üst