Bass gitar almak istiyorum.

Selamlar!
Bass gitardan zerre anlamayan birisiyim.
Bu yıl üniversiteye gideceğim ve üniversite müzik grubunun basscısı olma gibi bir hayalim var.
Sizce nasıl bir bass gitar almalıyım?
Bunu daha da açmak gerekirse:
Pasif mi yoksa aktif mi olmalı?
Hangi marka olmalı?
Kaç telli olmalı? Sanırım genelde 4 telli kullanılıyor.
Amfiye gerek var mı, bazıları ses kartı al diyor. Bazıları da şu an amfi ve ses kartına gerek yok diyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
Sadece gitar için 10k verebilirim.
 
Kanka bu çok açık bir soru ya ne yapmak istiyorsun mesela tek kursunun varsa Marcus miller cort artisian vs gibi aktif gitar alabilirsin. Bu devirde sıfır alma bence 10 k ya iyi ikinci el alabilirsin mesela.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Kanka bu çok açık bir soru ya ne yapmak istiyorsun mesela tek kursunun varsa Marcus miller cort artisian vs gibi aktif gitar alabilirsin. Bu devirde sıfır alma bence 10 k ya iyi ikinci el alabilirsin mesela.
Punk tarzı şarkılar çalmak istiyorum. Şu an aklımda SX in SJB75 modeli var. Pasif almayı düşünüyordum bana pil işi sıkıntılı dediler. 2. el olabilir aslında ama piyasadan pek anlamadığım için kazıklanırım diye korkuyorum.
 
Kanka aktif gitarlar geniş ton yelpazesi sağlar ama tabi ton alabilmek falan zorlayabilir. Herşey calicam dersen tek atımlık kursunlarda iyidir iyi bir Marcus miller da buna örnek mesela. Ama kanka ben punk yapicam dersen p bass bak oncelikle bana sorarsan Ellerim kucuk falan dersen shortscale basslara bakabilirsin Mustang mesela. Bak mesela ben öyle punk vs çalicam abi öyle her gigte calmicam öyle kabiliyetimde yok diyerek güzel baba bir Mustang aldım en iyi jazz basslardan daha iyi benim için. En şiddetli önerim tabi git abi dene gitarları ayni modelde bile ses fark ediyor.Bu arada ikinci el almanda mantıklı gibi çok çok güzel sıfır gitar cikmazsa herşey gibi gereksiz pahalı Türkiye'de sıfır gitarlar. Büyük şehirdeysen yada okuyacaksan gidip deneyebilirsin gitarları mağazalarda denemeden pek almanı tavsiye etmem.
 
Pasif almayı düşünüyordum bana pil işi sıkıntılı dediler.
pil aktifte olur pasifte değil ... sıkıntı pil biter masraf çıkar filan mı? ... 9V köşeli pil her gün sahne bile alsan en az 3-6 ay, evde amatör çalımla 1+ sene gider... yani sıkıntı kavramı biraz geniş... pil değişmek mi sıkıntı? televizyon kumandası kadar kolay o iş
 
Geri
Üst