Ses birleştirme hakkında

Merhaba,

Roland TD1-DMK model elektronik davulum var. Notebook'umun ses çıkışını davuluma bağlıyorum ve davulun ses çıkışını hoparlörlere verdiğimde notebooktan çaldığım şarkı ile davula vurduğumdaki sesler birleşerek çıkıyor fakat kick sesleri çok az geliyor. Bass ses neredeyse duyulmuyor.

Bu sebeple EQ özellikli bir mixer işimi görür diye tahmin ediyorum fakat hangi marka ya da hangi model üründen almam gerektiğini bilmiyorum. İşin özü 2 giriş 1 çıkış olacak. Bütçem 1000 TL. Önerebileceğiniz bir ürün varsa yazarsanız sevinirim.
 
2. Elde aradığınız fiyatlara bulabilirsiniz. Şu an mikrofonlanmış davul setini Logic üzerinde mixledikten sonra stereo olarak monitörlemekteyim. Bir diğer kanaldan telefon üzerinden backingtrack, bir diğer kanaldan da Roland TM-2 üzerinden aldığım kik trigger paralel kanalını karıştırarak sorunsuzca kullanmaktayım.

Tercih etme sebebim de yerli yabancı birçok davulcunun kullandığı f/p bir ürün olmasıydı.

 
Hoparlörün referans monitör mü yoksa düz hoparlör mü? Hani düz hoparlörse, mikserden ziyade hoparlörden kaynaklı olabilir durum. Dijital davullarda tiz ve bassları net alabilmek için davul amfisi veya referans monitörü kullanman gerekiyor. Tabi mixer ile bir yere kadar bassları midleri tizleri ayarlayabilirsin ancak dediğim gibi işin asıl kaynağı hoparlörde bitiyor.
 
Geri
Üst