Beste - Güfte Satmak

Merhaba

Normalde Progressive Rock ve Metal türünde müzik icra ederken, Pop - Rock türünde de yazdığım / bestelediğim parçalar var. Bunları en sağlam şekilde çok da noter tasdik işlerine girmeden nasıl birilerine ulaştırıp satabilirim?

Piyasanın içinde bir kaç arkadaşıma danıştım. O işlerin baya zor olduğunu ünlü birilerinin senin beste güfteni çok da iştahlı dinlemeyeceğini, besteyi almaya karar verse bile; şurası böyle şurası şöyle olsun diyerekten fiyatı iyice kıracağını söylediler.Ayrıca 4 ölçüye kadar herhangi bir parçadan çalmak / intihal yapmak serbest olduğundan dolayı herhangi bir özgün melodi ya da güfte senden ister istemez çıkmış olacak, beste / güfteyi satın almasa bile fikri vermiş olacağın için her türlü kayıp demektir bu...

Siz müzisyen arkadaşlarımın da konu hakkında yorumlarınızı alabilir miyim?
 
Piyasada beste satmak isteyen insan sayısı, almak isteyen sayısından daha fazla bence. Ürettiğiniz işe gerçekten güveniyorsanız kendi adınız altında, gerektiği noktada farklı müzisyenleri projeye dahil ederek üretin, yayınlayın. Nihayetinde insanlar bir esere para veriyorsa, muhtemelen daha fazlasını kazanma potansiyeli gördüğü için veriyordur. Bu potansiyel varsa, siz faydalanırsınız, yoksa da aklınızı noteridir, çalarlar mıdır gibi konularla oyalamamış olursunuz.
 
Geri
Üst