Osiloskop Müziği (Synthesizer ile üretilen seslerin tüplü osiloskop ekranına birebir yansıması ile görsel ve müziğin birleştiği yeni bir sanat)

Osiloskop elektrik sinyallerini görsel olarak bir ekranda görebildiğimiz bir cihazdır. Elektrikle ilgili pek işlem ve aşamada çok çeşitli sebeplerle kullanılır. Şimdiki izleyeceğiniz videolarda gerçek analog bir osiloskopun tüplü ekranın görüntüsü video camera ile kaydedilmiştir. Ekrandaki görüntü orjinal sesin ekrana gerçek(birebir) yansımasıdır.

Ürettiğim waveform ve frekansları osiloskop ekranında X-Y olarak kordinatlandığında böyle görseller oluşmaktadır ve aslında tüplü bir televizyonunda çalışma mantığına çok yakındır. Bu sebeple ses ve göreselleri bir arada düşünülerek kaydedilmiştir. Özellikle 2-3-4-52'inci videoların sesini sizde bir osiloskop ekranına gönderip gerçekten böyle görseller oluşup oluşmadığını da check edebilirsiniz:)
(Diğer iki video ise daha fazla layer'li müzikler olduğu için ( bir noktada daha müzikal tınlaması adına ) 2 kanalın sadece biri osiloskop ekranına gönderilmiştir ve bu sebeple siz evde kendiniz kendni osiloskopunuzda denediğinizde tam olarak verim alamayabilirsiniz. )
























www.tunccakir.com
 
Geri
Üst