Peavey Vypyr X

Peavey sonunda güncel dijital bir amfi çıkarmaya karar vermiş. Kasım ortası çıkması bekleniyor. 3 farklı boyutu olacak. Beğendiğim ve aslında öne çıkan özellikleri:
Distortionların analog olması,
Poweramp kısmını ayarlayabilecegin ayrı bir potans olması,
Backing trackler için optimize edilmiş bir ses vermesi yani gitar amfisinden dinliyormuş gibi olmayacakmış,
Potans göstergelerinin dijital olması böylece farklı presetler arasında potansin hangi konumda olduğunu görebiliyoruz,
Enstrüman simülasyonu olması yani elektro gitarınızı baş gitar gibi calabileceksiniz.

Beğenmediğim bazi ozellikler:
Mobil remote controller sadece ios için,
Sevmediğim bir tasarım tipi ve kontrol kismi amfinin tepesinde,
Usb çıkışının type c olmaması. Günümüzde özen gösterilebilirdi.

Bu sıralar bir amfi almayi düşünüyordum radara girmiş oldu. Merak edenler için tanıtım videosu.


 
Kötü bir tanıtım ... laf salatası ama amfi GAS teşvik ediyor. Tipsiz ve üstten kontrol bence de sevimsiz ama yapacak bir şey yok.
Bir de yıllardır işin içindeyim şu cuts thrıugh the mix nedir anlamış değilim... verimli motor, beyazlar daha beyaz gibi pazarlama goygoyu.
 
Cuts through the mix: Sesi kötü kardeş, diğer enstrümanlar arasında bile göze batıyor, iş birliği yapamıyor. Maçta pas vermeyen çocuk gibi.

5 dakika hakkında konuşup, böyle iyi, böyle süper deyip, amfiyi çalmamak bence kötü çıkacakmış izlenimi uyandırdı.

Line6'in içinde Helix olan Spider'ı çıkarmasını bekliyorum hala.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Ben daha markanın kendi tanıtım yaptığı ürün videoları içinde beğenmediğim bir ekipmana denk gelmedim. O yüzden olmamasına çok takılmadım, çıkınca takip ettiğimiz kanallar az çok fikir verir. Belki büyük model katana gibi rakiplerle baş edemeyebilir ama küçük olanların dikkat çekeceğini düşünüyorum.
Benim en büyük iki problemim, birisi fx loopu geçtim, insan en azından bi line out falan koymaz mı ya. Diğeri ise bu kadar kötü bir tasarım olabilir mi, bu amfilerin pazar kitlesinin ev kullanıcısı olduğu bariz. Power switchi gitmişler amfinin arkasına koymuşlar bir de. Hadi büyük modelin kontrol kismi derli toplu duruyor, küçük modeller facia. Yani 2021 yılında bu tasarımı yapan mühendise ne diyeyim.
 
Boss katana'nın bunu çiğ çiğ yiyeceğini düşünüyorum. Çok absürt bir fiyatlandırma uygulanmadığı sürece doğrudan ölü yatırım olur firma adına. Ne diyeyim, yanlış sularda boğulmak bu olsa gerek.
 
Eski bir konsepti düşük maliyetli "cila" ile yeniymiş gibi satma çabası. Muhtemelen "selling point" olarak analog distortion düşünülmüş ama, bu kuşaklar ve söz konusu ev kullanıcısı buna kıymet verir mi ? Hem de dijital bu kadar ilerlemiş iken ? Katana ile rekabet edebilecek gibi de durmuyor. Bugünün dijital amfi simülasyonları zaten transistörlü gain tınılarını rahatlıkla yakalıyor, hatta geçiyor bence.
Birileri bir gün Helix benzeri bir şeye gerçekten programlanabilir lambalı bir preamfi filan koymayı akıl ederse belki o iş yapar. O tip bir şey bugünün kabin simülasyonu - IR teknolojisi ve dijital efektleri ile gerçekten müthiş bir şey olabilir.
Ama galiba o gün de artık gelmeyecek.
 
Diğeri ise bu kadar kötü bir tasarım olabilir mi, bu amfilerin pazar kitlesinin ev kullanıcısı olduğu bariz. Power switchi gitmişler amfinin arkasına koymuşlar bir de.
Bu konuda sektör inanılmaz bir aymazlık içinde. Bu amfiler dediğin gibi karşısında sandalyede çalınacak %99 ihtimal.
Blackstar ID:TVP serisinde kral gibi herşeyi ön tarafa koymuştu ama sonra Silverline ile yine tepeye aldılar. Akıl alır gibi değil.
Ayrıca bence de bu devirde Katana'ya rakip olacaksan bu olmamalı en iyi silahın. Tamam analog drive filan hoş şeyler de yıl 2021, artık iPad ile bile neredeyse o seviyelere geldik.
 
Analog drive tamamen gereksiz ama. Tüp olsa anlayacağım ama analog drive dediğin bildiğimiz solid state, dijital ile hiçbir farkı olduğunu düşünmüyorum. Eskiden daha iyiydi, kabul ederim; ama yeni nesil farksız. Hatta bu cihazları yeni başlayanlar da çok aldığı için analog ile clipping sorunu yaşanır.

Ayrıca Revalver 4'deki modellemeyi kullanıyorlarsa alınmaz diyebilirim. Revalver 4 çıkalı 6 yılı geçti ki çıktığında bile en iyilerden değildi.
 
Analog drive tamamen gereksiz ama. Tüp olsa anlayacağım ama analog drive dediğin bildiğimiz solid state, dijital ile hiçbir farkı olduğunu düşünmüyorum. Eskiden daha iyiydi, kabul ederim; ama yeni nesil farksız. Hatta bu cihazları yeni başlayanlar da çok aldığı için analog ile clipping sorunu yaşanır.

Ayrıca Revalver 4'deki modellemeyi kullanıyorlarsa alınmaz diyebilirim. Revalver 4 çıkalı 6 yılı geçti ki çıktığında bile en iyilerden değildi.
Aşağı-yukarı aynı şeyleri yazmışız. Gerçekten de laf ola beri gele üretilen şeylerden kabak tadı geldi.
İlaç sektöründe "me too" ("ben de") diye adlandırılan bir konsept var; pazarın büyük olduğu yerlerde pastadan pay almak için aynı sınıfa ait, benzer nitelikte moleküller üretirler. Yüksek tansiyon, depresyon gibi çok fazla tanı konan (ve hekimlerin çok reçete yazdığı) hastalıklarda ilaç sayıları 3 basamaklı hale gelir; ama aslında neredeyse hiç biri diğerine üstün değildir; bu ilaçlar "non-inferiority" yani "diğerinden aşağı kalmama" konsepti ile denenip ruhsat alırlar. Maliyet ve yan etki profili filan gibi şeylerde alternatif sağladıkları iddia edilir.
İnovasyon filan da hak getiredir tabii... Ama sahada pazarlamacı (ilaç satış temsilcisi) çalışırsa iş de yapar. Bugün artık bu kafayla üretilmiş antidepresana veya tansiyon ilacına ihtiyaç yok. Gel gör ki bu kimseyi durdurmuyor:)
Belli ki dijital amfi sektörü de aynı hesapla iş yapıyor. Pastadan ben de pay alayım, pazara ben de gireyim. Eh açık konuşalım, potansiyel alıcı çok...
"Ben de isterem" demiş Peavey. Barış Manço'nun sözleriyle anlatırsak: "Acıh da baa vir"
 
Son düzenleme:
Farklı bir şey yapmak istiyorlarsa power amp kısmını tüplü yapsınlar, yanına da bir tane attenuator koysunlar, Katana gibi dışardan doğrudan power amp'a girmeye de izin versinler, preamp ve effect modelleri de iyi olursa alırım hemen. Katana'da yani GT-100 modelleri var, o dahi yetiyor.

Vox'un Valvetronix'inde preamp tüpü var, o da pek iyi çalışmıyor modelleme ile birlikte. Zaten preamp ve efekt kısmı büyük oranda çözüldü, tüp gereken yer power amp bence. Yapılamayacak bir şey de değil yani. Mooer Tube Engine ve bir attenuator ile evde de yapılır, düşünüyorum ben de bazen ses kartını kabine takmak için tüp power amp almayı.
 
Pastadan ben de pay alayım, pazara ben de gireyim.
Capture.JPG
 
Geri
Üst