Jeff Beck'in Tremolo Tekniği

Aşağıya örnek bir video bırakıyorum.

Sorum şu: Jeff Beck'in kullandığı tremolo sistemi standarttan farklı mı? Çok absürd hareketleri hiç zorlanmadan yapıyormuş gibi görünüyor. Belki de usta olduğundandır. Ama varsa farklı tremolo sistemi merak ediyorum.

6 7 yıl önce farklı bir stratım vardı. Şimdikine kıyasla çok rahattı tremolo kolu. Acaba farklı bir sistem mi yoksa yıllar içinde ben mi hamlamışım?


 
Benim gitarda da roller nut var. Ama tremoloyu yumuşatma konusunda bir etkisini hissetmedim.
Roller Nut tremolo kullanımında akort stabilitesini arttırıyor. Jeff Beck tarzı çalan bir arkadaşım gitarında roller nut ve köprü modifiyesi yapmasına rağmen istediği verimi elde edemediği için Jeff Beck signature almayı düşünüyor. Gitarın özelliklerinde American Standart 2 Point tremolo yazıyor fakat belki bazı farklılıklar vardır.
 
Bence bu tuşe hassasiyetinin sebebi tabi ki ustalık olsa da lambalı amfi farkı, kayıttın 2006 olduğunu düşünürsek günümüzde dijital sistemler bu hassasiyeti yakalamış olabilir fakat 2006 için öyle değildi. gitar da 90'ların başı plus serisindeki roller nut ve 2 point tremolo var gibi belki metal alaşım günümüzde daha farklıdır bu yüzden bir miktar etkilenebilir fakat ben ton hassasiyeti yani ekipmana(amfi-sinyal yolu-pedal vs) daha çok bağlıyorum.
 
Geri
Üst