İnceleme Özel yapım penalar

Selamlar,

Birkaç gün önce knc ve timber tones üzerine açtığım inceleme başlığında hufschmid ve bhl guitar technologies’den de birkaç pena beklediğimi söylemiştim. Nihayet cuma günü hufschmid’ler elime ulaştı, iş yoğunluğundan buraya atmaya vakit bulamadım. Diğer başlığı düzenleyemediğim için konuyu yeni bir başlık altında devam ettirmek istedim. Böylece sadece benim değil, isteyen herkesin kullandığı farklı marka/model ve materyalden üretilmiş özel yapım penaları üzerine deneyimini dilediği şekilde paylaşabileceği bir topağa dönüşebilir konu.

İlk başlığı merak eden olursa; İnceleme - Knc Picks ve Timber Tones

Hufschmid görselleri ile devam edelim;

Mega Jazz XL Jumbo 5mm

D08B7265-9978-41A9-A3AA-2E94009D3A10.jpeg


Regular Drop 10mm (green fluo high gloss)

4F3212AA-68A0-4B69-A30D-FCB65B99EB07.jpeg


Attack Shape 5mm

AE4635A9-6AAD-4672-8443-3DD8197872D4.jpeg


Anvil XL “Hufglow” 10mm

81EE7EC8-69DA-437E-B14B-07DF383B9EB0.jpeg


Anvil XL Gece modu :)

FD55F850-BA7F-4724-93F1-82CCAE805927.jpeg


Aile tablosu;

1FF76A52-14AE-44FE-8375-9326711E5A66.jpeg


Penaların üretim kalitesine ve çalım özelliklerine gelirsek;

Öncelikle Patrick Hufschimd’in hem gitar hem de “plectrum” üzerine ne derece yetenekli bir lüthier ve sanatçı olduğunu mutlaka incelemenizi öneririm. 20 yılı aşkın bir deneyime sahip bu abimiz bütün üretimlerini İsviçre, Aigle’de depodan bozma eski bir atölyede tamamen elleriyle gerçekleştiriyor. Ortamın görsellerini instagram sayfasında bol bol görebilirsiniz. Üretim aşamasında tek başına olmasından sebeptir ki fiyatları evlat acısı cinsiden. Fakat böyle bir işçilik için bunu uzun uzadıya tartışmak gereksiz olur. Diğer ülkelerle aramızdaki alım gücü ve gelir eşitsizliği neticesinde çoğumuzda “bir penaya bu kadar verilir mi” duygusu oluşuyor fakat evet, imkanınız el veriyorsa bu rakamlar en azından tek seferlik gözden çıkarılabilir.

Penalara döneyim; malum, hufschmid penaları Patrick Hufschmid’in başta artrit olmak üzere çeşitli kas ve eklem rahatsızlıklarından muzdarip kişiler için tasarladığı dev boyutlarda ve “huftron” gibi aşırı dayanıklı materyallerden üretilmesi ile ünlü. Ben ise ilk başta yine çeşitli işlemlerden geçirip standart formundan çok daha dayanıklı bir hale getirerek ürettiği “akrilik” modelleri tercih ettim. Hem malzemenin tepkisini az çok bildiğimden, hem de olumlu yorumlardan yola çıkarak 4 farklı biçim ve boyut pena tercih ettim.

5mm’lik mega jazz xl jumbo daha ilk dakikalarda favorim oldu, mükemmel bir tuşe cevabı var ve hakimiyeti çok kolay. “Brushed” versiyonu muhtemelen daha da kontrollü bir tutuşa sahiptir. Diğerlerine göre küçük gibi dursa da (ki bana göre bu da dev gibi) boyutundan beklenmeyecek bir rahatlıkla adeta akıyor tellerden. Fakat seri üretim akrilik penalardaki gibi (misal jim dunlop stubby) rahatsız edici bir kayıp gitme hissi değil bu, aralarında gerçekten densite ve dayanıklılık farkı var.

Aynı kalınlıktaki attack shape ise belli partisyonlar hariç kontrolü benim için oldukça zor bir pena. Anvil xl ile aynı boyuttalar, sadece kalınlıkları ve haliyle kenar kesimleri farklı. Boyutu neticesinde bolca volümlü bir cevabı var. Çalım hissiyatı, teller üzerinde akışı mega jazz ile aynı fakat tutuş biçiminizi hayli yamultuyor. Bu kadar büyük olmasına benim için gerek yok.

Şeffaf yapılı regular drop ise içlerindeki en ufak boyutlu pena. Merkezinde 10mm kalınlıkta fakat uca ve sırta doğru eğim alarak inceliyor. Bu sayede tutuşu kolaylaşmış, “gloss finish” olmasına rağmen kontrol etmesi de zor değil. Kenarları ise düz kesimli. Bu sayede telleri hafifçe tutuyor, tuşe cevabı biraz daha keskinleşmiş fakat volüm bir tık düşmüş. Penanın tel üzerinde yağ gibi kaymasını ve duyumun fazlaca “resonant” olmasını sevmeyenler için daha makul bir seçim diyebilirim.

Son olarak anvil xl’den de bahsedeyim; bu bir pena ise ben de abajurum, faks makinesiyim. :) Sırttan uca 42mm uzunluğunda, tutuş yüzeyi genişliği yaklaşık 37mm ve kalınlığı tam 10mm!! Şahsen tanısı konmuş bir artrit hastası değilim, fakat hem yaptığım iş sebebiyle hem de geçmiş spor zedelenmeleri neticesinde sağ kol eklemlerimde son yıllarda şiddetli ağrılar duymaya başladım. Özellikle alternate picking esnasında fazla yüklendiğimde, bir partisyonu alıştığım metronomun üzerine çıkarak çalmayı denediğimde oldukça can sıkıcı bir hale geliyordu bu durum. Zaten bu boyutlardaki penaları merak edişim de böyle başladı. Gerçekten ölçülerinden beklenmeyecek bir rahatlıkla çalınabiliyor, belki alışması birkaç gün sürebilir fakat sadece keyfine takılması bile gayet eğlenceli. “Glow in the dark” özelliği ise ayrı bir olay. Bir sonraki siparişimde bu boyutlarda bir pena düşünür müyüm? Pek sanmam. Biçim olarak mega jazz ve 5mm kalınlık beni mest etti de arttı. Anvil xl ise muhteşem bir koleksiyon parçası olarak yerini aldı.

Bhl’ler de gelsin videolara başlayacağım.

Şimdilik fotoşipşaklar idare etsin.
 
Son düzenleme:
Ernie ball prodigy 2mm multi-pack almıştım geçenlerde. Oradaki boyutlar içerisinde yine Jazz III boyutu ile yanı olan modeli inanılmaz beğenmiştim ve kaybedene kadar en sık kullandığım model olmuştu. Sharp ise sivri ucundan dolayı hiç rahat edemedim. Sipariş verdiğim penalar içinde özellikle Winspear'larda 3 4 adet Sharp modeli ile aynı kesimlere ait pena sipariş ettim. Umarım prodigy de olduğu gibi rahatsız etmezler.
2 3 haftalık uzun bekleyişin sonunda göreceğiz bakalım nasıllar... Ama BHL modellerinden daha umutluyum, bekleyip göreceğiz.

Dediğim gibi, spesifik bölümler için bu alışılmadık yapıdaki/boyuttaki penalar kayıt esnasında hayat kurtarabiliyor. Fakat genel kullanımda yine standart boyut ve kalınlıklara yöneliyorum ben. Misal; bu ara günlük favorim ernie ball 0.88 everlast. Muhteşem bir tuşeye sahip ve çalımı çok rahat. Gel gör ki kayıtta pinch harmonic, pickslide, anlık olarak yaptığım 32’lik tremololar vb. kullanmaktan zevk aldığım belli hareketleri batırıyor. Canlı çalımda pek anlaşılmasa da kayıtta çok batıyor kulağa.
 
bu ara günlük favorim ernie ball 0.88 everlast
Hocam bu penayı üst teli 0.60 mm civarında olan düşük akort kalın telli gitarlarınızda da mı kullanıyorsunuz ? Tel kalınlığı arttıkça penayı da kalınlaştırmak lazım diye biliyorum. 7 tellim varken 1.5 mm falan kullanıyordum. Şuan 10 numara telde e standartta 1 mm beyaz Jazz 3 kullanıyorum ama elimden biraz kayıyor, plastik versiyonu zaten hoşuma gitmiyor ama boyut olarak Jazz 3'ler tam istediğim gibi. Jazz 3 ile everlast arasında boyut olarak fark var mıdır sizce ?
 
Hocam bu penayı üst teli 0.60 mm civarında olan düşük akort kalın telli gitarlarınızda da mı kullanıyorsunuz ? Tel kalınlığı arttıkça penayı da kalınlaştırmak lazım diye biliyorum. 7 tellim varken 1.5 mm falan kullanıyordum. Şuan 10 numara telde e standartta 1 mm beyaz Jazz 3 kullanıyorum ama elimden biraz kayıyor, plastik versiyonu zaten hoşuma gitmiyor ama boyut olarak Jazz 3'ler tam istediğim gibi. Jazz 3 ile everlast arasında boyut olarak fark var mıdır sizce ?

Everlast’ler boyut olarak jazz III XL’lere daha yakın diyebilirim. Küçük jazz III’den sonra kaba gelebilir. Bir ara boy olarak daddario black ice serisini önerebilirim. Bunlar da delrin’den üretiliyor ve yıllar içinde kullandığım en rahat penalardandı. Daha büyük yüzeyli penalara sarınca elime almaz oldum, yoksa halen favorilerimden biridir.

Bu arada tel ile penayı doğru orantıda kalınlaştırmak her zaman istediğiniz sonucu vermeyebilir. 7 tellilerimden biri drop G# akortlu ve 0.74 tel takılı. Bu 0.88’lik pena ile diğerlerinden çok daha zevkli bir duyum çıkıyor ortaya. Malzemesi fark etmeksizin penayı kalınlaştırdığımda ton boğulup donuklaşıyor.
 
Son düzenleme:
Ortamın tozunu alayım;

12FF4D1D-8605-4896-842B-D4F0DB471264.jpeg


Bhl‘in akrilik spartan modelini merak ediyordum fakat epeydir bunlarla uğraşmaya pek hevesim merakım kalmamıştı, yeni renkleri görünce rahat duramadım. Yukarıdaki şu üçlü ayın 16’sında Hong Kong’dan yola çıkıp bugün yurt sınırlarına ulaştı ve öğleden sonra gümrüğe girdi. Oradan kaç günde kurtulur da adresime ulaşır, ne derece fantastik bir vergilendirmeye maruz kalır onu yine göreceğiz.

Bu arada, hufschmid’in şeffaf yeşil regular drop’unu nasıl kıyıp da çalacağım derken elimden düşürmez olmuştum bir ara, bakalım bunları tellere kurban etmem ne kadar sürecek. Akriliğin tek sevmediğim yanı sürtünme direncinin epey düşük olması, haricindeyse parlak tınısı ve görsel çeşitliliğiyle öle bayıla tercih ettiğim bir malzeme.
 
Geldi benim paket;
IMG_0204.jpg


Bhl kulesi yükseliyordu;

IMG_0206.jpg


Eski usül iki çift lafın beli;

Penalar aslında eve ulaşalı 4-5 gün oldu fakat ben görevde olduğum için hanım teslim aldı, ilk incelemeyi de haliyle o yaptı. Pembeyi ilk görüşte bebeğimmss deyip karanlığa indiriverdi, yapacak bir şey yok. Penalara döneyim; spartan boyut ve biçim olarak bu özel yapım pena aleminde karşınıza çıkabilecek en aklı selim modellerden birisi. Akrilik de malzeme olarak hemen her çeşit tel yapısı ile gayet iyi anlaşabilen, tarz/tür/üslup fark etmeksizin hemen her yola gelen bir seçenek.

Neye benzediğini merak ederseniz; piyasada rahatlıkla bulabileceğiniz jim dunlop flow jumbo 3mm neyse bu da %90 o. Tabi ki biçim ve kalınlık farklı sebebiyle tını da ucundan değişiyor fakat arada uçurum yok. Hatta akrilik flow jumbo'ları yoğun bir şekilde kayıt aldığım dönemlerde tepe tepe kullandım, yerine göre de halen tercih ediyorum. BU flow'ların bir de 4.20mm'lik bir versiyonu var, bir tek onu yurt sınırları içinde denk gelip deneyemedim. Muhtemelen o daha da yakındır bu spartan'lar ile.

Geçen de yazdığım üzere artık şu özel yapım pena işinden eskisi gibi keyif alamaz olmuştum. Bu Brock Henry Little adisi spartan serisini yeni renk seçenekleriyle tekrar iteleyince kanıma girmiş bulundu. Yoksa epeydir geçmiştim bu sevdadan çünkü yaşasın şahlanan ehonomimiz. İnsanların dünyanın öbür taraflarından adetle de değil desteyle, düzineyle sipariş geçtiği şu plastik parçalarını biz buradan ancak uzaylı gibi izliyoruz.

Aslında daha denemek istediğim bir dolu doğal malzemeden ve türlü farklı termoplastikten yapılmış envai çeşit biçim ve boyutta pena mevcut. Sırf şu işe özel oluşturmak istediğim bir içerik yığını, bir dolu fikir öylece yatıyor. Bir yandan da tıpkısının aynısının laciverti zibilyar milyonuncu anlamsız ve gereksiz bir çöplük oluşturmaktan korkuyorum.

Neyse, telinize oksit değmesin.

İyi akşamlar efendiler.

Edit büdüt:

Bu arada ptt'yi tebrik ediyorum; inanılmaz bir hızla ve tertemiz bir şekilde evime kadar ulaştırdılar paketi. Açıkçası önceki olumsuz deneyimlerimden sonra böyle bir performans beklemiyordum. Bir de yine 48TL gümrük kitlediler ki onu da açıkçası artık çok sorgulamadım. "Fıtrat" falan demek ki.
 
Son düzenleme:
Long time no picking hort;

Bu ara dan's guitar store marka precision pick'lere merak saldım. xl, medium ve mini olmak üzere 3 ayrı versiyonundan aldım ve ilk ulaşan xl'ler ile şu anda seviyeli bir ilişki yaşıyorum.

26 yıl önce Jazz III ile başlayıp devamında bir ton fabrikasyon ve butik pena kullanıp 10mm gibi absürt kalınlıklarda penalar denedikten sonra 0.73/0.88 delrin'lere geri dönmüştüm. 2mm'lik xl precision pick ile bu boyut ve kalınlıktaki penaların artılarını yıllar sonra anmış oldum.

Precision xl vaktinde hufschmid'den getirttiğim set içindeki akrilik mega jazz xl jumbo 5mm ile neredeyse aynı boyuta ve biçime sahip. 2mm'lik kalınlığı, bevel olarak tabir edebileceğim eğimli kenar kesimiyle ve son derece başarılı bulduğum aşırı sivri uçlu tasarımıyla aklımı almış vaziyette. Sadece yapıldığı materyalin naylon mu yoksa delrin mi olduğunu anlayamadım, çalarken delrin gibi hissettirse de amazon mağazasındaki açıklama bölümünde naylon görünüyor. Markanın da muhteşem bir iletişim düsturu yok, haftalar önce attığım maile dönen olmadı.

Tuşe cevabı, artikülasyon ve serilik bakımından dehşet başarılı buldum. Hayvani boyutundan beklenmeyecek kadar da kontrollü bir pena çıktı. Medium ve minileri ölçüleri sebebiyle bunun kadar seveceğimi sanmıyorum, gelince göreceğiz.

Neyse, yaşasın termoplastik penalar efendim.

Normalde bu kadar sivri uç tasarımlarından pek hoşlanmıyorum, bundaysa bevel kenar kesimi sayesinde seri geçişlerde tel sürtünme seslerinden tamamen arınmış bir pena yaratmayı başarmışlar. Çin yapımı fabrikasyon bir penadan beklenmeyecek oranda da kaliteli bir üretim söz konusu, muhtemelen evi bir miktar da bunlarla doldururum önümüzdeki haftalarda.

Bu arada merak edip denemek isteyenler için boyutlarını da görsellere ekliyorum, aklınızda olsun bu küçük veya orta boyutlu bir pena değil. Bildiğiniz dev gibi bir şey. Belki başlangıçta medium veya mini ile yürümek daha mantıklı olabilir. Ben kendim arızalı olduğum için bu boyutlardaki penalarla güzel anlaşıyorum fakat doğrudan bununla mutluluğu yakalarsınız da diyemiyorum.

Mini ve medium'lar geldiğinde buraya eklerim.

Precision XL vs mega jazz XL jumbo

tempImagepLN33g.jpg


tempImagejRY9UH.jpg


tempImage06GhGz.jpg


tempImagesXTZ98.jpg


tempImageGNEYI6.jpg
 
Long time no picking hort;

Bu ara dan's guitar store marka precision pick'lere merak saldım. xl, medium ve mini olmak üzere 3 ayrı versiyonundan aldım ve ilk ulaşan xl'ler ile şu anda seviyeli bir ilişki yaşıyorum.

26 yıl önce Jazz III ile başlayıp devamında bir ton fabrikasyon ve butik pena kullanıp 10mm gibi absürt kalınlıklarda penalar denedikten sonra 0.73/0.88 delrin'lere geri dönmüştüm. 2mm'lik xl precision pick ile bu boyut ve kalınlıktaki penaların artılarını yıllar sonra anmış oldum.

Precision xl vaktinde hufschmid'den getirttiğim set içindeki akrilik mega jazz xl jumbo 5mm ile neredeyse aynı boyuta ve biçime sahip. 2mm'lik kalınlığı, bevel olarak tabir edebileceğim eğimli kenar kesimiyle ve son derece başarılı bulduğum aşırı sivri uçlu tasarımıyla aklımı almış vaziyette. Sadece yapıldığı materyalin naylon mu yoksa delrin mi olduğunu anlayamadım, çalarken delrin gibi hissettirse de amazon mağazasındaki açıklama bölümünde naylon görünüyor. Markanın da muhteşem bir iletişim düsturu yok, haftalar önce attığım maile dönen olmadı.

Tuşe cevabı, artikülasyon ve serilik bakımından dehşet başarılı buldum. Hayvani boyutundan beklenmeyecek kadar da kontrollü bir pena çıktı. Medium ve minileri ölçüleri sebebiyle bunun kadar seveceğimi sanmıyorum, gelince göreceğiz.

Neyse, yaşasın termoplastik penalar efendim.

Normalde bu kadar sivri uç tasarımlarından pek hoşlanmıyorum, bundaysa bevel kenar kesimi sayesinde seri geçişlerde tel sürtünme seslerinden tamamen arınmış bir pena yaratmayı başarmışlar. Çin yapımı fabrikasyon bir penadan beklenmeyecek oranda da kaliteli bir üretim söz konusu, muhtemelen evi bir miktar da bunlarla doldururum önümüzdeki haftalarda.

Bu arada merak edip denemek isteyenler için boyutlarını da görsellere ekliyorum, aklınızda olsun bu küçük veya orta boyutlu bir pena değil. Bildiğiniz dev gibi bir şey. Belki başlangıçta medium veya mini ile yürümek daha mantıklı olabilir. Ben kendim arızalı olduğum için bu boyutlardaki penalarla güzel anlaşıyorum fakat doğrudan bununla mutluluğu yakalarsınız da diyemiyorum.

Mini ve medium'lar geldiğinde buraya eklerim.

Precision XL vs mega jazz XL jumbo

165522 eklentisini görüntüle

165523 eklentisini görüntüle

165524 eklentisini görüntüle

165525 eklentisini görüntüle

165526 eklentisini görüntüle
Dunlop Flow 1.5 için alternatif bakınıyorum bir süredir. Ne zamandır aklımda bu iki canavar. Uçları da zor aşınıyorsa kesinlikle deneyeceğim.
 
Dunlop Flow 1.5 için alternatif bakınıyorum bir süredir. Ne zamandır aklımda bu iki canavar. Uçları da zor aşınıyorsa kesinlikle deneyeceğim.
Flow benim de sevdiğim tasarımlardan biridir, muhtemelen bunu çok daha başarılı bulursunuz. Bu arada ilk precision XL ile 10-15 saati devirdim ve bildiğim/çaldığım ne kadar zorlayıcı partisyon, riff vs. varsa hepsinden sağ çıkmayı başardı, en ufak deformasyon yok şu anda ki kullananların da yorumları bu yönde gidiyor.
 
Long time no picking hort;

Bu ara dan's guitar store marka precision pick'lere merak saldım. xl, medium ve mini olmak üzere 3 ayrı versiyonundan aldım ve ilk ulaşan xl'ler ile şu anda seviyeli bir ilişki yaşıyorum.

26 yıl önce Jazz III ile başlayıp devamında bir ton fabrikasyon ve butik pena kullanıp 10mm gibi absürt kalınlıklarda penalar denedikten sonra 0.73/0.88 delrin'lere geri dönmüştüm. 2mm'lik xl precision pick ile bu boyut ve kalınlıktaki penaların artılarını yıllar sonra anmış oldum.

Precision xl vaktinde hufschmid'den getirttiğim set içindeki akrilik mega jazz xl jumbo 5mm ile neredeyse aynı boyuta ve biçime sahip. 2mm'lik kalınlığı, bevel olarak tabir edebileceğim eğimli kenar kesimiyle ve son derece başarılı bulduğum aşırı sivri uçlu tasarımıyla aklımı almış vaziyette. Sadece yapıldığı materyalin naylon mu yoksa delrin mi olduğunu anlayamadım, çalarken delrin gibi hissettirse de amazon mağazasındaki açıklama bölümünde naylon görünüyor. Markanın da muhteşem bir iletişim düsturu yok, haftalar önce attığım maile dönen olmadı.

Tuşe cevabı, artikülasyon ve serilik bakımından dehşet başarılı buldum. Hayvani boyutundan beklenmeyecek kadar da kontrollü bir pena çıktı. Medium ve minileri ölçüleri sebebiyle bunun kadar seveceğimi sanmıyorum, gelince göreceğiz.

Neyse, yaşasın termoplastik penalar efendim.

Normalde bu kadar sivri uç tasarımlarından pek hoşlanmıyorum, bundaysa bevel kenar kesimi sayesinde seri geçişlerde tel sürtünme seslerinden tamamen arınmış bir pena yaratmayı başarmışlar. Çin yapımı fabrikasyon bir penadan beklenmeyecek oranda da kaliteli bir üretim söz konusu, muhtemelen evi bir miktar da bunlarla doldururum önümüzdeki haftalarda.

Bu arada merak edip denemek isteyenler için boyutlarını da görsellere ekliyorum, aklınızda olsun bu küçük veya orta boyutlu bir pena değil. Bildiğiniz dev gibi bir şey. Belki başlangıçta medium veya mini ile yürümek daha mantıklı olabilir. Ben kendim arızalı olduğum için bu boyutlardaki penalarla güzel anlaşıyorum fakat doğrudan bununla mutluluğu yakalarsınız da diyemiyorum.

Mini ve medium'lar geldiğinde buraya eklerim.

Precision XL vs mega jazz XL jumbo

165522 eklentisini görüntüle

165523 eklentisini görüntüle

165524 eklentisini görüntüle

165525 eklentisini görüntüle

165526 eklentisini görüntüle
Heyecanlanıp aldım bile standart vs XL paketlerini, gelsin hunhar bir deneme yapıp görüşlerimi yazacağım.
 
Medium ve mini'ler de az önce geldi; tam tahmin ettiğim gibi xl halen favorim. Medium da fena değil, genel olarak xl'in daha kontrollü bir versiyonu gibi fakat boyut itibarıyla mini sadece belli durumlarda kullanacağım bir pena çıktı. Kayıt anında içinde down picking olmayan ve seri bir geçiş gerektiren partisyonlarda güzel iş yapar. Çoğunlukla sarımlı tellerde bu tarz ani 32'lik tremolo picking hareketlerini sık kullanıyorum, böyle penalarla bu aksiyonlar kotarılması/kaydedilmesi epey basit hale geliyor.

Medium olanı jazz III xl ile aynı boyutta, mini de bildiğimiz küçük jazz III ile aynı. Mini'nin rengine ayrı bittim, keşke xl'de de bu renk seçeneği olsaymış dedim paketi açınca. Bir de firmanın kendi sitesinde hiçbiri için doğru dürüst boyut/ölçü bilgisi mevcut değil, amazon sayfasındaki bilgilerin de bazıları yanlış, birinin boyutları tutsa diğerinin kalınlığı tutmuyor vesaire. Ölçülü biçili hallerini aşağıya bırakıyorum.

Küçük jazz III ve jazz III xl için şöyle favorim, böyle vazgeçilmezim diyenler varsa mutlaka medium ve mini'lerden denemelerini öneririm. Muhtemelen bir daha jazz'ların yüzüne bakmazsınız.

tempImage3FkfiL.jpg


tempImagerhien4.jpg


tempImageSroBqI.jpg


tempImageys5fje.jpg


tempImageZzpN8c.jpg


tempImageKSckRn.jpg


tempImagehfiXSH.jpg
 
Son düzenleme:
Uzun süre sonrasinda başlık yeniden hortladığina göre 3 4 yıl önce yazmam gerekenleri şimdi ekleyeyim.

Çok uzun süredir kullandığım Jim Dunlop 3.0 küçük penalarin yerinin güncel olarak yine küçük boyutlardaki jazz III serilerini kullaniyorum.

En favorilerimden birisi olan Jim Dunlop Matt Heafy signature (kahverengi, 1.0mm) penalar özellikle garip şekilli ve her yönde grip sağlayan penalari bayadir severek kullanıyorum.
3 4 ay önce Horizon Devices pedallarla birlikte sipariş ettigim pena setlerinin içerisinde yine jazz iii boyutlarinda 1.0mm olan (mavi) penalari yine aynı şekilde favorim denebilir.

Bunlar haricindeki tüm penalar koleksiyon veya merak amacıyla alinip, kutularinda duran penalar. Tabi arada heyecan olsun diye bazılarını deniyorum.

Fotoğraflara gelecek olursak:

Horizon Devices penalar
IMG20240507174344-1.jpg


Jim Dunlop Penalar
IMG20240507174221-1.jpg


KNC Penalar
IMG20240507174030.jpg


BHL Penalar
IMG20240507173810-1.jpg
IMG20240507173826-1.jpg


Windspear Penalar
IMG20240507173611.jpg

IMG20240507173715-1.jpg


Toplu foto olarak
IMG20240507174820-1.jpg
 

Dosyalar

  • IMG20240507174221-1.jpg
    IMG20240507174221-1.jpg
    2 MB · Gösterim: 10
Geri
Üst