Sahne / Stüdyo için IEM önerisi

Herkese selamlar.

Mevcut grubumuz ile kulak içi monitör çözümü aramaktayız. 5 kişiyiz, click ve altyapılı çalıyoruz. Şimdilik stüdyo, sonrası için de sahnede kullanmak üzere bir monitör çözümü arıyoruz.

Öncelikle Behringer UMC1820 aldık, çift çıkış stereo sisteme altyapı verdik, 3. outtan da davulcuya click verdik, lakin işi daha da ileri götürüp tüm sound'u tek bir yerde toplayıp, hepimize birer kablosuz IEM almak istiyoruz. Şöyle iki senaryo geliştirdim.

1- Mevcut ses kartına 2 gitar + bas + 2 vokal girecek, main out'dan her şey tek parça halinde çıkacak, arkada Cubase açık olacağı için her giriş için birer kanal açılıp 5 ayrı Output bus oluşturulup 5 ayrı kişinin kulağına istediği oranda her input'dan send ile istediği enstrüman gönderilecek.

2- Aynı senaryo Behringer XR18 ile olacak (ama almak lazım), tek fark IEM ses ayarını herkes telefondan yapabilecek, ses kartı olarak da çalıştığı için Cubase'den altyapı ve click de alabileceğiz rahatça.

Her iki senaryoda da davulcumuz P2 ile işi kotaracak, ve şayet mikrofonlu davul olan bir mekan bulursak gerekirse onu da ekleyebileceğiz ses kartına, giriş bol ne de olsa.

Buradaki esas meselemiz şu. 4 kişilik bir IEM çözümü için 2.4ghz mi yoksa UHF mi seçmeliyiz? İZmir'de Sahne ve stüdyolar çok büyük değil malum ama 2.4ghz enterferansa daha gebe bir yapıda olduğu için beni biraz çekindiriyor, analog UHF daha sağlam bir çözüm gibi geliyor. Xvive'u çok övüyorlar, 7küsür kayme, ama değer mi bilemiyorum çakışma vs yapar mı. UHF için de Takstar diye bir ürün buldum 10 ayrı UHF kanalı var, birbirine görece uzak 4 kanal seçiliminde bir sorun olmaz gibime geliyor.

Görüş ve önerilerinizi beklerim.
 
Geri
Üst