Fuzz face mi boss fz-5 mi ?

Bilen arkadaşlar vardir bias fx 2 de kirmizi bir fuzz face var vintage fuzz diye geçiyor fuzz face germanium a tekabül ediyor galiba ikinci el bir germanium buldum fakat
Fuzz face bohemanasa var dorede ton farkı olarak nasıl bir ayrim yapilabilir (not: vintage bir fuzz istiyorum) deneyenler zuhalde varsa boss fz5 nasıl fz1w waza craft çok pahalı simdiden teşekkür ederim
 
Germanyum ilkel yapısından ötürü sıcaklıktan etkilenen bir pedal. Geçmişte onu kullanan gitarcılar önce silikon olanına geçtiler ( Gilmour ve Hendrix) sonrasında ise buffer sorunu olmayan Big Muff gibi alternatiflere yöneldiler. ( Hendrix'in ömrü Muff için yeterli olup olmadığı tartışma konusu ). Ben gereksiz derecede kaprisli buluyorum bu pedalları. Onu kullanan gitaristler yokluktan kullandılar o dönem.

Big Muff daha modern ve bufferdan etkilenmiyor. Bende 3 farklı muff var :D İlla fuzz istersen çok daha uyguna TC Electronic Rusty Fuzz bakabilirsin. Yine severek kullandığım lambalı TC Electronic Tube Pilot ile de fuzz tonları almak mümkün :)
Güncel pedallarıma buradan bakabilirsin Pedalını Göster Ey Turkrockcı :)
 
Ben Germanyumların sıcaklığa bahsedildiği kadar fazla hassas tepki verdiklerini sanmıyorum. En azından farklı reaksiyonlar verebileceği sıcaklık değerlerine kolay kolay ulaşılmayacağını düşünüyorum. Bir anda 10 derece sıcaklıktaki bir ortamdan 35-36 derece sıcaklığında bir ortama geçilmeyecekse, "sıcaklık" mevzusu çok üstünde durulması gereken bir şey değil. Ki bu reaksiyonlar silikon transistörlerde de oluyor. Sadece sıcaklık aralığı biraz daha fazla (0 derece - 40 derece kadar)

Bence kritik nokta transistör seçimi. Ucuz fiyatlı germanyumların çok kullanışlı olduğunu düşünmüyorum. Belli başlı 6-7 model germanyum transistör vardır onlar orjinal olduğu sürece gönül rahatlığıyla alınır ömürlük kullanılır... Bence bütçe düşükken fazla aksiyona girmeden silikon transistörlere yönelilmeli... Ben mini Fuzz Face'leri asla sevmesem de (büyük Fuzz Face'lerden farklılar) düşük bütçede alınabilir olduğunu söyleyebilirim. İmkan varsa yurtdışından Jimi Hendrix Signature Fuzz Face'i şiddetle tavsiye ederim. Bc108C silikon transistörler kullanılıyor. Çaldığım en iyi Fuzz Face'lerden biridir (orjinal ve germanyum bir Dallas Arbiter çalmama rağmen)

Ya da butik üreticiler var ülkede. SteelEffects, JJ. King Pedals, Burçin Ankara, Zeghra Effects... Bunlara yönelmek de mantıklı olabilir. İnstagram sayfaları var hepsinin.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst