Başlangıç İçin Studio Setup

Merhabalar uzun yıllardan beri müzik ile uğraşıyorum bağlama, gitar, piyano gibi enstrümanlar çalıyorum. Artık küçükten bir setup oluşturmak istiyorum ki kayıt ile ilgili şeyleri öğrenebileyim. Biraz araştırdım ve karşılaştırmaları vs dinledim, aslında Behringer UMC204HD ses kartında karar kılmıştım fakat bu forumda ve bazı YouTube videolarında Behringer almayın Focusrite Scarlett alın diyorlar fakat karşılaştırmaları dinlediğimde fiyat farkına değecek bir ses farkı olduğunu düşünmüyorum. Sizce ne yapmalıyım bütçem biraz kısıtlı olduğu için ve başlangıçta kötü bir deneyimim olmasın istediğimden sizlere danışmak istedim. Bana mikrofon ve ses kartı önerisi yapabilir misiniz bütçem: 10.000 TL civarında.

Kendi düşündüğüm setup:
Ses kartı: Behringer UMC204HD
Mikrofon: MXL 990/991 2 mikrofon birlikte satılıyor.
Kulaklık: Behringer BH470

Bu benim seçtiğim setup beni üzer mi? Fiyat olarak 10.000 TL ediyor tamamı.
Hocam selamlar. Madem bütçeniz max. 12 000 TL civarı, size gerçekçi ve gayet işlevsel bir öneride bulunacağım. bu önerim kendi kullandığım setupa çok yakın bir öneri olacak. Ses kartı ve mikrofonun yanında kulaklık önerisi istemişsiniz ama ben size onun yerine referans monitör önereceğim. Yok illa kulaklık lazım bana derseniz ona da alternatif sunabiliriz.

Ses kartı: Focusrite Scarlett 2i2 Gen 3 (Amazonda 4350 TL) (Daha önce bu ses kartını uzunca süre kullandım, teknik bir sebepten dolayı şu anda bu ses kartı ile çok benzer performans sunan Presonus Studio 26c kullanıyorum.)
Mikrofon: SE Electronics X1A (Amazon ve Do-re müzikte 3700 TL) (Ben ise SE Electronics X1 kullanıyorum.)
Monitör: Presonus Eris 3.5 (Amazonda 5100 TL) (Ben Sadece ek olarak bluetooth özelliği bulunan Eris 3.5 BT modelini kullanıyorum).

Bu sistem sıfır ollarak aldığınızda size yaklaşık olarak 13 000 TL'ye mal olacak ki ikinci el de düşünerek maliyeti azaltabilirsiniz.

Peki bu sistemle neler yapabilirsiniz?
Size örnek olarak kendi çalışmalarımı ekleyeyim. (Herhangi bir akustik düzenlemesi olmayan bu odada kayıtları alıyorum.)



Bunlara ek olarak Spotify'da onlarca daha fazla örnek çalışmam var.
 
Geri
Üst