turkrock.com

gretschci
gretschci
Kaç bpm mesela
forbidden_city
forbidden_city
Hangi vuruş değerleri, kaç bpm, nasıl teknikler çalışıyorsunuz, algılamadığınız şey tam olarak nedir... Bunları bilemeden yazıyorum ama ilk başta kavramak için görsellikten faydalansanız dahi; bir süre sonra kendinizi tartıma ve tempoya tüm ruhunuz ve bedeninizle vermeniz, müzik yapmak için, beraber çalmada uyum için en önemli gerekliliklerden.
forbidden_city
forbidden_city
Bir sonraki vuruşun tam olarak ne zaman geleceğini artık bir yerden sonra tam olarak kestirmeniz şart. Ölçü başlangıçlarının ne zaman geleceğini kavramanız da şart. Bir topluluğa çalarken, başkalarıyla çalarken kendinizi bunlardan soyutlayıp, tamamen müziğe odaklamanız lazım, bu da o an bulunduğunuz akışı tam olarak kestirebilmenize bakar. Benim önerim, alışmamanız şeklinde.
Gitarı Olmayan Gitarist
Gitarı Olmayan Gitarist
1 tam vuruş ile dakikada 450 vuruştan sonra kopmaya başlıyor. Aslında biraz çalmaya başlayıp oturttuktan sonra bakmama gerek kalmıyor ama yüksek hızlarda biraz elinde yorulması etkisi ile kopmaya başlıyor. Algılama konusu hızı kestiremiyorum:) Teknik olarak pull off ve hammer on tekniklerinden oluşan bir el alıştırması. Bu arada cevap için teşekkür ederim:)
gretschci
gretschci
Metropole her tik sesinde bir vuruş yapmak yerine tik sesi boşluğunda iki veya 4 vuruş yapmak daha sağlıklı ve geliştirici olur şahsi fikrim. Hem de düşük bpmlerde daha hızlı çalarsınız taramalı tüfek gibi olan metronome sesini takip etmesi zor olur.
Gitarı Olmayan Gitarist
Gitarı Olmayan Gitarist
Güzel bir tavsiye ama kafamı karıştıran bir durum var. Mesela çalıştığım vuruş sayısı 4 iken 2 ye ayarlayıp çalabilirim fakat 3 gibi tekli sayılarda bunu yapmam ne kadar sağlıklı olur? Umarım sorumu anlamışsınızdır:) Bu arada teşekkür ederim.
barrios
barrios
Metronom ile mutlaka bir ayağınızı senkronize etmenizi öneririm. Ayağınızı vurmayı hiç bırakmayın ve bunu alışkanlık edinin. 3 vuruş (3/4 vs...) çalışırken vurguyu ilk vuruşa koyabilirsiniz. Görsel olarak çalışmak kötü bir fikir bence. Müzik, bir duyma ve bedende hissetme (kinestetik) işi. Performansta en önemli gereç kulağınızdır, gözünüz değil.
Geri
Üst