Usb midi klavye için ses kartı gerekli mi ?

Nektar İmpact gx61 usb midi klavye almayı düşünüyorum. Ses kartım yok . Ses kartının önemi biliyorum ama bütçemi zorluyor açıkçası. Çok gerekli bir şey mi ? Laptopun ses kartını yakabilirsin gibi mesajlar okudum, bu doğru mu ? Bilgi verirseniz sevinirim.
 
Ne yapmak istediğinize bağlı. Laptop'un dahili ses kartının kapasitesine de bağlı, mesela eski model bir asus laptop'a asio4all + reaper kurdum, tek kanal mikrofonu ancak kaldırabildi, onda da zorlandı. Denemeniz lazım yani. Eğer vsti kullanıp performans bekliyorsanız bunda aynı zamanda cpu ve hdd de önem kazanıyor, tabii büyük boyuttaki yazılımları çalıştırması pek mümkün olmayabilir.

Yani denemek lazım, bir şekli ile çalışır, tek kanal oluşturup sadece çalacağım üzerine başka işlem yapmayacağım derseniz muhtemelen çalışır ama kanallar, efektler ve diğer işlemler arttıkça muhtemelen sorun çıkartmaya başlar.
 
Uzun lafın kısası, hayır gerekli değil. Dahili ses kartı öyle software üstünden yanabilecek bir şey değil zaten en başta. Çok ağır VST'lerde gecikme problemi belki yaşayabilirsin. O zaman gerekli olur. Bütçeyi zorlamaya gerek görmüyorum ben burada.
 
Aynı zamanda ses kartı olarak da kullanacağın midi klavyelere bakabilirsin, örneğin; irig keys io kulanıyorum ve memnunum tavsiye ederim.
 
Geri
Üst