Şarkının giriş kısmı ile nakarat uyuşmazlığı?

Merhabalar aslında açıklamam gerekirse kısacası şarkıyı kendi tonumdan söylemek için akoru 3 perde ileri aldım fakat giriş ve bridge kısmı nakarat gibi güzel olmadı arpej ile girdiğim için sesim sönük kaldı acaba o bastığım akorların open chordlarını mı basmalıyım ritim akor yerine bunu nasıl bulabilirim şarkı içinde umarım anlaşılmıştır demek istediğim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Ezberden söylediğiniz için alışkanlıklarınız size engel oluyor diyebilirim. Hangi şarkı ve hangi tondan deniyorsun
Ezberden söylediğiniz için alışkanlıklarınız size engel oluyor diyebilirim. Hangi şarkı ve hangi tondan deniyorsunuz?

Transpoze edince orijinaldeki etki olmayabiliyor. Hangi parçayı deniyorsunuz?
Radyoda Fikri Karayelin Yol şarkısını cover yapmişlardı arabada dinleyince hoşuma gitti eve gidince baktım C tonundan baktım hocam bu arada 2 ses tizleştiriyoruz orjinalinden 1.5 değil yanlış söylemişim.
 
Bu transpoze ile ilgili olmayabilir. Eğer genelde olduğu gibi nakarat diğer kısımlara göre daha tizse, pest notalarda sesinizi iyi kullanamıyor olabilirsiniz. Ben de aynı sorunu yaşıyorum.
 
şarkı Em tonunda. F#m mü söylemeye çalışıyorsunuz? bu şarkıda müthiş bir vokal aralığı yok, ses zorlayabilecek bir şarkı değil, tabi sesinizi bilmeden genel olarak dar bir aralıkta geçtiği için böyle söylüyorum. Akorları repertuarim.com üzerinden baktım, biraz söylemeye çalıştım, şarkı bilmediğim bir şarkı olmasına karşın sesimi zorlamadı. İsterseniz oradaki akorlardan yola çıkarak tekrar bakın, bir yanlışınız var gibi geldi bana. Verse kısmını söylerken pese iniyorum diye oktav atlıyor olabilir misiniz? çalmayı bırakarak şarkıyı söylemeye çalışın. Muhtemelen şarkıdaki hareketleri takip ederken sesiniz normal çıkacak
 
Geri
Üst