Bass gitar sapı kırılması

Merhaba arkadaşlar Kıbrıs'da üniversite okduğum için burda adam akıllı bir luthier bulamadım ben de elime alyan setini alıp gitarımın sap ayarını yapayım dedim fakat şöyle bir sorunla karşılaştım,ne zaman alyanı sap yerine soksam çevirmeye çalışsam boşa dönüyor sapın kırılması ihtimalinden korkuyorum böyle bir şey olmuş olabilir mi? olduysa maliyeti ne kadar olur ?
 
Hic karsi direnc yok mu? Truss rodu cevirirken catir cutur seslerle karsilastib mi? Gitarin sap profilini internetten inceleyip gerekli perdeler uzerinde olcum yaptin mi?

Maliyet genelde gitarin kendi degerinden daha fazla olur. Ama farkli degiskenler var, mesela truss rodun nut denilen parcada sikinti varsa daha uyguna halledilebilir, ama rodun kendisi ile yasanilan problemlerde sap ve klavye agacinin birbirinden ayrilmasi ve tekrar klavye kesimi yapilip fretler takilip yapistirilmasi lazim. Uygulanabilirligi var ama ustasini bulmak ayri dert maliyeti ve zaman ayri dert
 
Anlamanın bir diğer basit yolu telleri tam gevşetip truss rodu sıkmaya başladığın zaman klavyenin yan tarafından açı aldığını görmen gerekiyor kırılması için aşırıcı derece güç uygulaman gerekir ki teller üstünde sıkılı iken gibi bir senaryo olması gerekiyor Gezginluthier üstadın dediğide geçerli.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Telleri gevşetmeden sıkmaya çalıştım fakat ne bi açılma gördüm ne de bir ses fakat alyanın diğer uzun tarafını soktuğumda ona bir direnç gösteriyor fakat sap ayarı yapamıyorum.
 
Geri
Üst