Sahne gitaristi

Sahne gitaristi olunmaz. Sahnede gitar calabilirsin. Turkiye sınırları icerisinde muzik egitimi veren konservatuvarlarin yetenek sinavlarini kazanip var olan bolumler icerisinde kendini gelistirme firsati bulabilirsin.
Konservatuvarlarda genellikle klasik muzik uzerine enstruman ve ses egitimi verilmekle beraber bazi universitelerde konservatuvar bunyesi altinda jazz, populer sarki ve yorumculugu vb gibi bir cok bolum bulabilirsin.

Universiteleri arastir. Konservatuvar ve egitim bilimleri bolumlerine bak. En dogru ve gerekli bilgiyi arastirarak bulabilirsin.
 
Kastınız klasik gitar müzisyeni, klasik gitar eserleri çalmaksa işin o tarafını bilmiyorum.
Kastınız grupla elektro gitar çalmak ise
Sorunuzun cevabı:Yok hayır. Öyle bir şart yok. Henüz yok bu gidişle muhtemel ama. İki akor basan hemen sahne, albüme niyetleniyor.

Önce kendin gibi bikaç kişi bulursun. Sonra setlist hazırlanır 20 30 şarkı. Sonra dünyanın en zor şeyi olan 4 5 kişinin ortak boş bir zamanını ayarlarsın. Sonra prova stüdyosu aranır. Kaç saatlikse artık o kadar kiralanır. Aynı zamanda yavaş yavaş mekanlarla irtibat kurulur. Tanıdık kişiler varsa işe yara bu konuda. Sonra da belki 0 kaşe belki 0dan biraz yüksek kaşeyle ; belki çok eğlenceli belki de rezil olup hatırlamak istemeyeceğiniz ilk sahnenizi yaparsınız. Sonra gruptan ayrılanlar olur muhtemelen. İsteğiniz gidebilir hevesiniz kaçabilir. Neyse ya nereden nereye geldik.
Sahne için iyi bir konuşma dili, tanıdık, kendini pazarlayabilme ve ikna gerekir. Önemli bir detay daha var kişi başı 7-8 kişi izleyici dinleyici getirebilecek kadar eşiniz dostunuz olmalı. Eş dost da idareli harcanmalı aynı eş dost peşpeşe sahnelere çağırılmamalı biraz ayıp kaçar. Sahneden bir iki hafta önce tesadüfen eski dostlarınızın instagram storyleri ilginizi çeker yanıtlarsınız. Olur ya sahnenize geleceği tutar onun da. Uzuncası işte böyle
 
Geri
Üst