Sahne almak için klavye almak şart mı?

Merhabalar, evimde bir dijital piyano var fakat taşınabilirliği sıfır. Normalde gitar çalıyorum ama sahne vs. Durumu olduğunda gitar ve prosesörü götürmek yeterli oluyor. Bazı barların sahnelerinde hazır klavye görüyorum fakat atıyorum pink floyd, the doors vs. Çalmak için yeterli olur mu? Olmuyorsa, en uygun yollusu nedir bir klavyeye daha para vermek istemiyorum.
 
Pink Floyd ve benzeri müzikleri çalabilmek için kullanılacak keyboard'da ; synth , Hammond gibi tonların olması gerekir. Sahnede gördüğünüz hazır klavyeler bu özelliklere sahip mi ? Değilse bu tür sesleri içeren bir klavye almanız icap edebilir. Ayrıca sahnede kullanacağınız , yani klavyeyi taşıyacağınız için ağırlıkta önemli bir konu.

Bu iş için Roland Juno D, Di veya G uygun olabilir. Yamaha'da ise MO ve MOX serisi olabilir. Bu cihazları ikinci elde 3-4000.-TL civarlarına bulmak mümkün. Ağırlıkları da 8-10 kg. bandındadır.
Ayrıca yine 2. elde Korg Triton , Roland FantomX , Yamaha Motif ES ve Kurzweil PC3 Le6 da bakabilirsiniz. Yalnız bu cihazlar diğerlerine göre daha ağırdır.
 
Geri
Üst