Film Noir'in en belirgin unsurlarından biri kadın... Film Noir filmlerinde kullanılan kadın, kadının aksesuarları ve nasıl sembolize edildiği ayrı bir konu olduğundan bu bölüm sadece femme fatale üzerine yazılmıştır.
Filmlerde alışkın olduğumuz birbirini çok seven iki kişinin mutlu beraberliğinin ardından görkemli nikah töreni ve bidi bidi çocuklarla biten mutlu sonlu filmleri unutun! Yuvayı dişi kuş yapar örneği Kara Film için geçerli değildir aksine yuvayı feci şekilde bozar hatta esas adamı da dağıtır beraberinde.
Temelinde karanlığın yattığını üstüne basa basa söylediğimiz Film Noir bazılarına göre aslında bir tür değil, daha çok yönetmenin tarzı ya da filmdeki teknik tonlamalarla alakalı bir stil. Ancak illaki kullanılan kült karakterler ve onların sinir bozucu huyları, Film Noir'e özel semboller ve sürekli aynı hissi yaşatan görüntüleri düşündüğümde sadece teknik olarak kabul etmek benim işime gelmiyor, bilinçli olarak kullanıldığını iddia ediyorum ve "biz aslında drama filmi çekmiştik, teknik yüzünden Kara film oldu" gibi bir açıklama mantıksız olurdu bana göre. Yeni dönem Kara Filmleri bunun dışında tutuyorum, bahsettiğim şey Eski dönem içindir. Yeni dönemde Film Noir sadece bir tekniktir aslında.
Kara Film üzerine bir yazı çok aramıştım zamanında, bulamayınca oturup kendim
yazdım. O yıllara ait bilgileri ve Kara Film'in ne olduğu konusunu araştırınca bir de üstüne çok fazla etkisinde
kalınca böyle bir şeyler çıktı işte ortaya... Yazılanlar, uzman görüşü ya da kısmen ispatlı bir belge olmayıp
tamamen okuduğum, öğrendiğim ve kafamda tasarladıklarımdan ibarettir.John Huston kimdir, Bogart'ın karizması
nereden gelmektedir, David Lynch, filmlerini kimse anlamasın diye mi çeker, Godard'ın derdi neydi...?
Tarihinden
başlayıp tekniğine biçimine, konusundan müziğine, oyuncularından yönetmenlerine, kült karakterlerinden olmazsa
olmaz sembollerine, eleştirisinden taklitlerine kadar enine boyuna Film Noir dosyası ve bakalım kimlermiş bu
yılanın başları.
aYNaLI-SuCuK gönderdi..:: Warner Bros başta olmak üzere birçok yapım şirketi ve sinema dünyasının ünlü yönetmenleri ‘dünyanın değiştiği gün’ olarak andıkları terör olaylarını konu alan filmler ve belgeseller çekerek yeni sezona hazırlanıyor.
2.izmir kısa film festivalinde izlenime sunulmus bi film izledim dün.Gayet basarili buldum ama bu konu hakkinda cok fazla atip tutabilicek bilgi birikimine sahip diilim. Meraklilarina demem odur ki..
Twenty years from now you will be
more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did do. So
throw off the bowlines.
Müzik yapımı & teknolojisi
Kayıtlarda karşılaşılan sorunlar, çözümler, teknik gelişmeler, mevcut cihazların değerlendirmesi, Müzik Kayıt amaçlı bilgisayar nasıl toplanır, nasıl optimize edilir, kayıt programları ve işin püf noktaları.. Hepsi burada tartışılıyor..
Önceki Haberler
Şu an bu bloğun içeriği yok.
Destek
TurkRock.Com yönetimi ile iletişime geçmek için tıklayınız..