Ana sayfa Özel mesajlar Arama
 
turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Virüsler
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

 Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Virüsler
Sayfa 1, 2  Sonraki
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Teknoloji dünyası
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Tasiyici_Cats



Kayıt: Aug 11, 2003
Mesajlar: 2128
Nerden: ankara

MesajTarih: Çrş 17.11.2004 21:11    Mesaj konusu: Virüsler Alıntıyla Cevap Ver

şuan için daha önce aynı programı yükleyerek silebildiğim worm blaster ı şuanda silemiyorum çıldırmak üzereyim.tez yardım ediniz Very Happy
_________________
birgün herkez beşiktaşlı olmasın,
varsın o ayrıcalık bize kalsın
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
MaxtraDamuS



Kayıt: Sep 16, 2004
Mesajlar: 555
Nerden: Kid A

MesajTarih: Çrş 17.11.2004 23:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Regedit'ten dene baba...Ya da FXSasser fln dene..ya da ne bileyim ad-aware fln yükle bi de ordan dene Smile
_________________
www.ruhkanseri.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
Tasiyici_Cats



Kayıt: Aug 11, 2003
Mesajlar: 2128
Nerden: ankara

MesajTarih: Çrş 17.11.2004 23:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

link
_________________
birgün herkez beşiktaşlı olmasın,
varsın o ayrıcalık bize kalsın
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
themiracle



Kayıt: Aug 13, 2004
Mesajlar: 269

MesajTarih: Prş 18.11.2004 0:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

F -securıty internet 2004 ü bul işini görür
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Tasiyici_Cats



Kayıt: Aug 11, 2003
Mesajlar: 2128
Nerden: ankara

MesajTarih: Prş 18.11.2004 1:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

işe yaramadı.virüsü çıkartmam lazım.belkide kullanamadım.nasıl olacak.az daha çıkaramazsam geberecem sinirden
_________________
birgün herkez beşiktaşlı olmasın,
varsın o ayrıcalık bize kalsın
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
MaxtraDamuS



Kayıt: Sep 16, 2004
Mesajlar: 555
Nerden: Kid A

MesajTarih: Prş 18.11.2004 16:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

www.download.com dan ad-aware diye arat.. 6.0'ı indir...Bilmiyorum ama işini görebilir...
_________________
www.ruhkanseri.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
anarchist



Kayıt: Jan 13, 2003
Mesajlar: 1427
Nerden: Beytepe ( Günün az bir kisminda da Ankara )

MesajTarih: Prş 25.11.2004 1:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aynı durum benim de başıma geldi. Hala halledemedim. Ne ad-aware, ne de hijack this hiç birisi halletmedi sorunu...
_________________
http://pillikedi.deviantart.com/
www.boodergi.com <= Korkutmaya Gelmedik Laughing
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
DARK-LORD



Kayıt: Aug 05, 2002
Mesajlar: 1025
Nerden: &#221;stanbul

MesajTarih: Prş 25.11.2004 22:45    Mesaj konusu: Re: virüsler Alıntıyla Cevap Ver

Tasiyici_Cats demiş ki:
şuan için daha önce aynı programı yükleyerek silebildiğim worm blaster ı şuanda silemiyorum çıldırmak üzereyim.tez yardım ediniz Very Happy


Şimdi hocam daha önce temizlediğim virüs worm blaster tek tip bir virüs değil ( bu nasıl bir tabirdir ya ) mcafee yükle http://www.inndir.com/ara.php?ara=mcafee burdan 90 günlük demosu var ve yükledikden sonra update etmesine izin ver yoksa bir halta yaramaz.Ondan sonra siler kendisi tarama yaptığında sana raporuda verir zaten,dikkat et arattırken bulduğu virüs sistem dosyandaysa sakın silme ( kendisi silmez ) karantina altına al yoksa makineni açtığında güzel bir süprizle karşılaşabilirsin.Bu arada ad-awera yükle diyen arkadaşıda burdan tebrik ederim ve saygılarımı sunarım.Spam temizleme proğramı ile worm virüsünü sildirmeye çalışanınıda yeni gördüm.Bilmiyorsunuz sallamayın bol keseden insalara vakit harcatmayın.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
themiracle



Kayıt: Aug 13, 2004
Mesajlar: 269

MesajTarih: Prş 02.12.2004 17:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

trojan horse downloader ile başım dertte hangi programı kullanmalıyım
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
alcoholicsunflower



Kayıt: May 16, 2004
Mesajlar: 612
Nerden: istanbul

MesajTarih: Prş 02.12.2004 18:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

2 ay ben de bu virüsle uğraştım.microsoft sitesinden virüsle ilgili3tane program indirdim.sonra bi de zone alarm yükledim.ama hangisi çözdü sorunu bilmem:)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
RoCKooN



Kayıt: Sep 23, 2003
Mesajlar: 225
Nerden: Boschkurve

MesajTarih: Cum 03.12.2004 11:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ne yaptığınızı biliyorsanız HiJackThis kullanın ama uyarıyorum çıkan herşeyi silmeyin,bu programın temizlemeyeceği bişey yok ama windows'u elinize almanız daha olası...Sasser,Blaster için Symantec'in sitesinden güncel remover'ları takip edin bunlar temizleyip önlem alması kolay virüsler,tek zorluğu bi süre sonra evrim geçirmiş halde çıkıyor karşınıza...
_________________
But it was only fantasy,The wall was too high, as you can see.
No matter how he tried he could not break free.
And the worms ate into his brain...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
medusa666



Kayıt: Apr 29, 2004
Mesajlar: 829
Nerden: ankara

MesajTarih: Sal 07.12.2004 5:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

norton kullanın...2005 oldukça iyi temizliyor.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
eXpert



Kayıt: Feb 19, 2005
Mesajlar: 1808
Nerden: Ankara

MesajTarih: Cmt 19.02.2005 21:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Avast 4'ü deneyin,oldukça işe yarıyor.Bunun dışında diğer güvenlik programları:

Internet güvenlik endüstrisi, sistemlerin veya ağların güvenlik açıklarını test etmeye bağlı konularda hızla büyümektedir. Bu nedenle piyasada bu konuyla ilgili çok sayıda güvenlik aracı ve bunlara karşılık gelen yazılım paketleri bulunmaktadır. Bu paketlerden bazıları işletim sistemiyle beraber gelirken bazıları ayrı olarak satın alınabilmektedir. Örnek olarak Sun Microsystems’ın Automated Security Enhancement Tool (ASET), Open Vision’ın Open V*SecureMax, Open V*Gatekeeper yazılımları verilebilir.Diğer araçlar ise bağımsız üreticiler tarafından ortaya çıkarılır. Bunların bir çoğu internette bedava olarak indirilip kullanılabilmektedir.

Günümüzde kullanılan bir çok güvenlik aracı UNIX tabanlı sistemlerde çalışacak şekilde tasarlanmaktadır. Aşağıdaki listede günümüzde en çok kullanılan ve önerilen bazı güvenlik araçları listelenmiştir.Bunların bazıları sunucu bazıları ağı taramakta, bazıları ücretli bazıları ücretsiz olabilmekte, ve üzerinde çalıştıkları işletim sistemleri farklılık gösterebilmketedir.


Bundan sonraki bölümde piyasada bulunan ve araştırmalara göre (www.insecure.org) ilk 75 sırada yerini almış bazı sunucu ve ağ güvenlik araçları tanıtılacaktır.

1. Nessus
Nessus, Linux, BSD, Solaris,MacOS, IBM AIX ve diğer Unix sistemleri üzerinde çalışan, açık kaynak kodlu, uzaktan yönetime izin veren şu anki en populer güvenlik araçlarından biridir. GTK arayüzünden yönetilebilmekte ve 1200’den fazla güvenlik testi yapabilmektedir, çıkan raporlar ise HTML, XML, LaTeX veya düz yazı olabilmektedir. Aynı zamanda Nessus, bulduğu açıklara çözüm önerileri getirmektedir.

Nessus’un en güçlü yanı istemci-sunucu teknolojisidir. Bir ağda Nessus’u stratejik bazı sunucular üzerine ve farklı istemciler veya tek merkezi bir istemci üzerine kurulabilmektedir. Sunucu kısmı bahsedildiği gibi UNIX tabanlı işletim sistemlerine gerek duyarken, istemci kısmı Windows versiyonlarında da çalışabilmektedir. Sunucu kısım testleri yaparken istemci sadece konfigurasyon ve raporlama imkanı sunar.

Nessus, tek bir sunucu üzerinde veya bir subnetteki tüm bilgisayarlarda port taramaları, kullanıcı bazlı tehlikeli olabilecek yapıları belirleme filtrelemeleri, self-check’ler yapabilmektedir.

2. Ethereal
Ethereal, Windows ve Linux üzerinde çalışabilen, ücretsiz bir ağ protokol analiz aracıdır.Bir network üzerindeki gelen/giden paketlerin tümünü tutarak bunları sonradan incelemeye olanak sağlar. Paketlerin detaylı veya özet bilgileri görüntülenebilmektedir. Aynı zamanda kullanıcı filtreleme opsiyonlarını kullanarak da tarama yapabilmektedir.

Halen beta yazılımı olan Ethereal‘ın bazı özellikleri aşağıda sıralanmıştır:
a. Paketler sniffer mantığıyla ya o anda network bağlantısında tutulmakta, ya da bir dosya üzerinden okunabilmektedir.
• Ethereal, tcpdump (libpcap), NAI's Sniffer™ , Sniffer™ Pro, NetXray™, Sun snoop atmsnoop, Shomiti/Finisar Surveyor, AIX's iptrace, Microsoft's Network Monitor, Novell's LANalyzer, RADCOM's WAN/LAN Analyzer, HP-UX nettl, i4btrace, Cisco Secure IDS iplog, pppd log , AG Group's/WildPacket's EtherPeek/TokenPeek/AiroPeek, veya Visual Networks' un Visual UpTime gibi bir çok aracın ürettiği paket dosyalarından veri alabilmektedir.
• Kullanılan ağ teknolojisi Ethernet, FDDI, PPP, Token-Ring, IEEE 802.11, Klasik IP over ATM olabilmekte veya loopback arayüzlerinden veri alınabilmektedir.
• Tutulan ağ verisi bir GUI yardımıyla görüntülenebilmektedir.
• Şu anki versiyonu 500 protokolu desteklemektedir.

3. Snort
Ücretsiz bir IDS (Nüfuz Tespit Sistemi)’dir. IP ağlarında gerçek zamanlı trafik analizi ve paket loglaması yapabilmektedir. Protokol analizi, içerik sorgulama, çeşitli saldırıların belirlenmesi (buffer overflow, tehlikeli port taramaları, CGI saldırıları, SMB saldırıları vb.)
Snort esnek bir kural bazlı filtreleme tekniği kullanır. Verinin geçip geçemeyeceğini bu kurallar bütünü inceler. Aynı zamanda Analysis Console for Intrusion Databases (ACID) ile birlikte kullanılabilir. Snort, Unix ve Windows platformları desteklemektedir.

4. TCPDump/WinDump
TCPDump çok fazla kullanılan bir text bazlı paket sniffer’dir. Windows versiyonu WinDump olarak adlandırılır. Önceden belirlenen özelliklere göre bir paketin başlıklarını görüntüleyebilir ve bunlar üzerinde istatistiksel olarak işlemler yapılıp bir IDS gibi kullanılmaya veya ağdaki çeşitli problemleri görüntülemeye imkan tanır. Bir çok kullanıcı, bu sniffer’ı Ethereal ile birlikte kullanır.

5. Hping2
Hping2, ağa ICMP/UDP/TCP paketleri gönderir ve cevaplarını görüntüler. Ping komutuna benzemekle beraber, daha kontrollü işlemler yapılmasını sağlar. Bu araç daha çok bir firewall arkasındaki sunuculara traceroute/ping gibi işlemler yapılacaksa kullanılır. UNIX ve FreeBSD üzerinde çalışmaktadır.

6. Ettercap
Ettercap ethernet LAN’ları için tasarlanmış terminal bazlı network sniffer/interceptor/logger’dır. Aktif ve pasif olan bir çok protokolu destekler. (SSH ve HTTPS dahil) Kurulmuş bir bağlantı üzerinde araya veri sokma veya gerçek zamanlı filtreleme yapılabilmektedir. Pluginler desteklenmektedir. Çalıştığı ağdaki aktif ve pasif OS fingerprintlerini kullanarak ağın aslınla geometrisini ortaya çıkartabilmektedir. Ettercap hem UNIX hem de Windows bazlı işletim sistemlerinde kullanılabilir.

7. ISS - Internet Security Systems
ISS Uygulama katmanında çalışan, güvenlik açıklarını ve zayıflarını belirleyen, Windows tabanlı çalışan ve ücretli bir yazılımdır. ISS, 1992 yılında açık kaynak kodlu bir tarayıcı iken, şu an milyar dolarlık bir şirkete dönüşmüştür. ISS, genel anlamda kullanışlı ancak pahalı bir pakettir. Bu nedenle, ücretsiz yazılım kullanmak isteyen şirketler Nessus’u tercih etmektedirler.

ISS’in yazılım ve donanım anlamında bir çok ürünü olmakla beraber en çok kullanılanları Internet Scanner ve RealSecure’dır. Internet Scanner, bir ağ güvenlik uygulamasıdır. Enterprise versiyonu , sunucular, terminaller, ve altyapıdaki bir çok cihazı denetleyebilmektedir. Ağ servislerini, işletim sistemlerini, router veya switchleri, sunucuları, firewallları, potansiyel risklere karşı tarayabillme özelliğine sahiptir.

RealSecure ise gerçek zamanlı saldırı belirleme ve tepki verme uygulaması olarak tanımlanabilir. Sistem, ağ üzerindeki trafiği sürekli olarak görüntüler ve belirli olan saldırı patternlerini arar. Yetkisiz bir aktivite yakalarsa, önceden belirlenen şekilde tepki verebilir. Saldırıyı rapor edebilir, loglayabilir veya sonlandırabilir.

8. Tripwire
Tripwire, bir dosya ve klasör bütünlük denetleyicisidir (integrity checker) Dosya veya klasörlere yapılabilecek herhangi bir değişikliği veya bütünlük bozulmasını inceler. Bunu yaparken her bir dosya için, sistem doğru kabul edildiğindeki checksum değerini hesaplar ve daha sonra bunları sürekli taradığı checksum değerleriyle karşılaştırır. Açık kaynak kodlu versiyonu Linux üzerinde çalışır ve www.tripwire.org’dan indirilebilir. Windows versiyonu da bulunmaktadır. UNIX kullanıcıları ise ücretsiz olan AIDE veya Radmind’i tercih etmektedirler.

9. L0phtCrack4 (LC4)
LC4, ücretli bir Windows şifre izleme ve kurtarma uygulamasıdır. Windows şifrelerini ulaşabildiği Windows NT/2000 terminalleri, ağa bağlı sunucular, domain kontrolörler, veya Active Drectory hash tablolarını kullanarak kırabilmektedir. Bazı durumlarda networku sniff ederek de bu uygulamayı gerçekleştirir. Aynı zamanda bir çok şifre tahmin etme metodunu kullanır (dictionary, brute force vb.) LC4 , şu anda makina başına 350$ maliyetlidir ve kaynak kodu açık değildir. Bu nedenle ücretsiz yazılım kullanmak isteyen şirketler John the Ripper, Cain & Abel veya pwdump3’ü tercih edebilirler.

10. Retina

Retina, eEye tarafından çıkartılan, ticari bir güvenlik açıkları ve zayıflıkları tarayıcısıdır. Bu nedenle Nessus ve ISS ile karşılaştırılabilir.

Bir ağ üzerindeki tüm makinaları işletim sistemi farklılığı gözetmeksizin, aynı zamanda router, switch veya firewall’ları, veritabanlarını, özel uygulamaları ve hatta wireless access pointleri dahi tarayabilir ve tüm bunların zayıflıklarını ve çözümlerini içeren ayrıntılı bir rapor ortaya çıkarır.

Bilinen açıklıklar dışında, kullanıcıların da kendi zayıflık kurallarını belirlemelerine olanak verir.

Retina’nın ücretlendirilmesi IP adresi veya kullanıcı sayısıyla hesaplanır. Buna göre fiyatları şöyle belirlenmiştir:

Retina - 16 IP Pack $995
Retina - 32 IP Pack $1,590
Retina - 64 IP Pack $2,550
Retina - 128 IP Pack $4,080
Retina - 256 IP Pack $6,520

11. SAINT (Security Administrators Integrated Network Tool)

SAINT de bir başka ticari zayıflık analizi yapan uygulamadır. (ISS ve Retina gibi) Diğerlerinden farkı ise sadece Windows üzerinde değil, UNIX üzerinde de çalışabilmesidir. Eskiden açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir yazılım iken, şu an ticari bir ürün haline gelmiştir. Oldukça kullanışlı bir grafk arayüzü bulunmaktadır.

Lisans ücretleri ise aşağıdaki gibidir:


Yıllık 1.Yıl 2. Yıl
Paket Fiyatı Paket Fiyatı
Class C Network: $1647 $2994 $499

Single Hosts:

10-host pack $ 448 $ 815 $136
30-host pack $ 789 $1434 $239
50-host pack $1009 $1835 $306
75-host pack $1119 $2034 $339
100-host pack $1317 $2394 $399
150-host pack $1581 $2874 $479
200-host pack $1713 $3114 $519
250-host pack $1977 $3594 $599


12. SATAN (Security Administrator Tool for Analyzing Networks)
SATAN, eskiden oldukça populer olmuş, halen kullanımda olan, ücretsiz, açık kaynak kodlu bir ağ güvenlik aracıdır. SATAN, sistem yöneticilerinin ağ bazlı güvenlik sorunlarını belirlemelerine ve bunları yoketmelerine yardımlı olur. Uzaktan ağın yönetilmesine olanak tanır. Zayıflıklar hakkında bilgiler ve bunlara karşı öneriler getirir. Kullanımı oldukça basit ve web tabanlı HTML bazlı bir arayüzü vardır. Probe dosyaları klasörlerde durur ve bunları bulmak ve kullanmak da oldukça kolaydır. Aynı zamanda PERL scriptleri yardımıyla da geliştirilmeye olanak verir.

SATAN’ın başka araçlar da kullanılarak kötü amaçlı bir hale getirileceği korkusu nedeniyle bilgisayar endüstrisi uzun süre bu araca karşı durmuştur. Ancak korkulan şey çok fazla gerçekleşmemiş, çıktığı 1995 yılından bu yana hem çok populer olmuş, hem de başka bir çok güvenlik aracının geliştirilmesine katkıda bulunmuştur.

13. SolarWinds Toolsets
SolarWinds, ağ görüntüleme/izleme/keşfetme/saldırı/güvenlik konularında kullanılabilecek bir dizi araç içeren SolarWinds Toolset’e sahiptir. Bu araçlar Windows tabanlı çalışır, kaynak kodları yoktur ve de ücretlidir.

Güvenlik araçları şöyle sıralanabilir:

a. SNMP Brute Force Attack bir IP adresine SNMP queryleri kullanarak saldırır ve SNMP community-stringlerini ortaya çıkarmaya çalışır. Bunu da mümkün olan tüm community string’i deneyerek yapar. Kullanıcılar minimum-maksimum kelime uzunluğunu veya olası kelimeleri belirleyebilirler.

b. SNMP Dictionary Attack saldırganların permüte edilmiş sözlüklerini (Dictionary) kullanarak ağ üzerindeki cihazlara girmeye ve onların community stringlerini bulmaya çalışır. Bu sözlükler saldırganlar tarafıından belirlenmiş binlerce denenmiş kelimeden oluşur.

c. Router Security Check , Cisco Routerları için tasarlanmış SNMP community stringinin zayıf olup olmadığını belirleyen bir araçtır. Sadece Ipadresinin girilmesi yeterlidir.

d. Router Password Decryption ise 7.tip herhangi vir Cisco Router’ına ait bir şifreyi çözebilme yeteneğine sahip bir araçtır. Sadece Cisco routerına ait olan konfigurasyon dosyası , hem telnet hem de enable şifrelerini kırabilmek için yeterlidir. Bu konfigurasyon dosyasındaki şifrelenmiş metin programdaki kutucuğa yazılır ve şifre elde edilir.

14. Symantec NetRecon
Symantec ‘e ait olan NetRecon da bir güvenlik açıklıkları denetleyicisidir. Tarama işlemi gerçek zamanlı grafikler üretir ve zayıflıkları ve bunların çözüm önerilerini sıralar. Bir çok işletim sistemini (Windows/Linux/UNIX/NetWare) tarayabilir.
NetRecon, zayıflıkları sadece tespit etmenin dışında bir adım daha ileri giferek bir neden-adım-sonuç analizi yapar ve her adımı simüle ederek sistem yöneticisinin aslında hangi zayıflığı nerede kapatması gerektiğini bu senaryolar yardımıyla gösterir.
Aynı zamanda bir önceki penetrasyon testinin sonuçlarına bakarak , o ağı öğrenir ve bir sonraki testte de bu sonuçları kullanır.
2. Diğer Güvenlik Araçları
Yukarıda sayılanlar, bir çok güvenlik aracına göre daha populer olmuş yazılımlardır. Tüm bu araçların yanında, ücretli ya da ücretsiz, açık kaynak kodlu veya olmayan, çeşitli platformlarda ve işletim sistemlerinde, ağ, sunucu,terminal veya başka cihazlar üzerinde çalışan , güvenlik için yazılmış onlarca uygulama bulunmaktadır. Bundan sonraki kısımda bunlardan birkaç tanesi kısaca açıklanacaktır:
GFI LANguard: Windows üzerinde çalışan ticari bir ağ güvenlik yazılımıdır.Makinaların service pack versiyonlarından, eksik güvenlik yamalarına, açık portlarına, paylaşımlarına, registry zayıflıklarına,şifrelerine kadar bir çok açıklığı tarar.
John the Ripper: Birçok sistem üzerinde çalışabilen, esnek, güçlü ve kullanışlı bir hash şifre kırıcısıdır. Amacı zayıf şifreleri belirlemektir. Kerberos FS’den Windows ve UNIX hashlerine kadar bir çok şifre hash fonksiyonunu destekler.
Kismet : 802.11b kablosuz ağ snifferı olarak kullanılır. Bunun için UDP, ARP, DHCP paketlerinden, Cisco Dscovery Protocol’den, Ethereal veya tcpdump’ın ürettiği dump dosyalarından faydalanır. Windows versiyonu problemlidir.
SuperScan: Windows TCP port tarayıcısı. Açık kodlu değildir.
NetFilter: Linux kernel’ine ait paket filtreleyici/firewall. OpenBSD için pf, UNIX’ler için ipfilter, Windows’lar için ZoneAlarm’a karşı gelir.

ZoneAlarm: Windows kişisel firewall yazılımı, ücretsiz versiyonu çok kısıtlıdır.

N-Stealth: Ticari, windows üzerinde çalışan bir web sunucu tarayıcısıdır.

XProbe2: Aktif İşletim sistemi bulma aracıdır. ICMP paketleri kullanır, Linux ve FreeBSD üzerinde çalışır.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
cash



Kayıt: Oct 04, 2004
Mesajlar: 1437
Nerden: istanbul ve bursada periyodik olarak siper alırken görebilirsiniz

MesajTarih: Cmt 19.02.2005 22:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Eline koluna sağlık...

Bildiğiniz bir program varmı makineyi kastırmaycak Confused özellikle bilgisayar oyunlarının hastasıyımda kararsız norton diye bir program kurdum mahvetti makinaı acaip şekilde yavaşlattı ve kastırddı varmı bi yolunu bilen ?? makinemi yavaşlatmadan korumanın...
_________________
Satılık Gitar ve ekipmanlar gitmiştir hayırlı ossun...
name=Forums&file=album_comment&pic_id=14800
http://www.yamaha-motor-europe.com/index.jsp
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
eXpert



Kayıt: Feb 19, 2005
Mesajlar: 1808
Nerden: Ankara

MesajTarih: Cmt 19.02.2005 23:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Avast 4 ile çok kasılmaz makine.Bunun dışında da NOD32 ve McAfee önerebilirim.NOD32'nin,hızlılık konusunda,dünya standartlarında ödülü var ve performansına göre oldukça ucuz.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
NovemberRain
Kurucu
Kurucu


Kayıt: Jun 24, 2002
Mesajlar: 726
Nerden: Bursa/İstanbul

MesajTarih: Pzr 20.02.2005 0:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Benim tavsitem Kaspersky'dir. Çoğu antivrüs yazılımının antvirüs tanımları kaspersky'den sonra çıkar. En etkin güncellenen anti-virüs Kaspersky'dir. Ayrıca Norton gibi sadece isimden oluşan programlardan çok daha hızlıdır, sistemi kasmaz.
_________________
no
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
eXpert



Kayıt: Feb 19, 2005
Mesajlar: 1808
Nerden: Ankara

MesajTarih: Pzr 20.02.2005 0:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aslında Kaspersky ile NOD32'nin yapısı farklı değildir.Bu da tüyo olsun.Kodları incelediğimizde NOD32 ile Kaspersky kapasitesinin birbirine 10-15 virüs kadar yakın olduğunu görürüz.(güncellemelerle değişebilir.)Şimdilik ikisi arasındaki farklar şu şekilde:
*NOD32 daha hızlı
*NOD32'nin kapasitesi 10-15 virüs kadar daha az
*Görünüşleri farklı
*Üzerlerinde farklı firmaların adları var.
*Farkların böyle olmasına rağmen Kaspersky,çok daha pahalı!
Kodlarını incelediğimizde bu iki antivirüs programının çok az farkı olduğunu görürüz ama NOD32'nin,yakalama ve bildirme hızı,Kaspersky'e göre daha fazladır.Kaspersky ise 10 küsür virüs kapasitesi daha vardır ve bu virüslerin yarısına yakın bir kısmı günümüzde kullanılmamaktadır.Windows 95 ve 98 dışındaki bilgisayarlarda hiçbir etkileri olmazken,Windows 98'de paint,hesap makinesi gibi donatıları silerler.Bunları,başka bilgisayarlardan aldığımız dosyalarla da yamayabiliriz zaten.Windows 95'de ne yaptığını bilemiyorum Wink


En son eXpert tarafından Pzr 20.02.2005 14:12 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
impala



Kayıt: Sep 01, 2002
Mesajlar: 593
Nerden: Ankara

MesajTarih: Pzr 20.02.2005 4:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

NovemberRain demiş ki:
Benim tavsitem Kaspersky'dir. Çoğu antivrüs yazılımının antvirüs tanımları kaspersky'den sonra çıkar. En etkin güncellenen anti-virüs Kaspersky'dir. Ayrıca Norton gibi sadece isimden oluşan programlardan çok daha hızlıdır, sistemi kasmaz.

Ben de Kaspersky' i tavsiye ederim...Sağlıklı çalışan ve memnun olduğum bir program...
_________________
..ve yol biter...
-Hey ahbap; niye düştün yollara, kaçılacak yer yok ki!
-Olmasın ne çıkar, yoruyorum ya peşimdekini...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Xanair



Kayıt: Feb 07, 2005
Mesajlar: 75
Nerden: istanbul

MesajTarih: Pts 21.02.2005 0:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

valla virusleri pcnize bolca ceken bir insan iseniz en iyisi kendiniz elle ayiklamanizdir ben oyle yapiyorum gayet etkili oluyor ote yandan tek bir antişvirusten tum viruslerini bulmasini beklemeniz biraz sacma olur yada ad aware gibi programlarla virus silmek...
ote yandan virusu silmek yerine virusun bulasmasini engellemenin daha kolay oldugunu soylerim size mesela dsl kullanicilari icin uzerinde kendi firewalli bulunan harici modemler guncel tutulduklari surece cogu virusun gecisini blokluyor yada pcnize firewall kurmakta ise yarayabilir ama eger pcnizde zaten virus varken bir antivirus programini kurmaniz virus kendini gizleyebilen bir virus ise bir ise yaramaz.antivirus programini secmekte baskalarinin tavsiyeleri yerine birkacini deneyip ona gore satin almak sizin icin en iyi yontemdir sonucta viruslerin hepsinin ayni anda sizin makinaniza bulasmasi gibi bir olasilik yoktur. tum pclere yayilabilen virusler ise cogu antivirus programinda tespit edilebilirken diger virusler icin pcnize yuklediginiz programlara gore pcnizde herhangi bir sunucu acip acmamaniza bakarak karar vermeniz gerekir.
_________________
Kotu hava kosullari nedeniyle inerken sakatlana ucan kurbagalara yardim ediniz
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
eXpert



Kayıt: Feb 19, 2005
Mesajlar: 1808
Nerden: Ankara

MesajTarih: Pts 21.02.2005 0:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tabii ki hiçbir antivirüs,tam olarak bütün virüsleri bulamaz.Ad-Aware zaten virüs bulma aracı değildir.Spyware aracıdır kendileri.ADSL modemlerdeki firewall,birçok iddialı antivirüsten ve spywareden daha iyi.Özellikle Zoom,ZyXel ve Cisco modemlerde firewall yapısı çok gelişmiş.Bir bilgisayara iki tane antivirüs yüklediğimizde birbirlerini virüs olarak görür ve kendi dosyalarını yok ederlerdi.Bu nedenle bu antivirüslerden bir süre sonra birini veya ikisini de (kaç tane yüklüyse) onlardan haber alamazdık.Ancak şu da hayret ettiğim bir noktadır ki Avast 4 ile Norton 2005'te çakışma olmuyor.Kodları da inceledim,bunların ikisini birden güven içerisinde yükleyebilirsiniz.Sorun çıkartmıyor.Bundan sonra üretilen antivirüsler böyle olur ümitlerine kapılmayalım.Çünkü büyük firmalar bunu kabullenemez.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Teknoloji dünyası Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

 
Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Klavye.Net webhosting, domain, reseller, dedicated server, php, mysql çözümleri
TurkRock.Com yönetimi ile iletişime geçmek için tıklayınız..

TurkRock.Com web barındırma hizmeti Klavye.Net Internet Hizmetleri tarafından sağlanmaktadır.

TurkRock.Com üyeleri ve yöneticileri ile sohbet etmek için chat sunucumuz irc.turkrock.com'a girebilirsiniz.

Sayfa Üretimi: 2.24 Saniye