Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - George Michael
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

George Michael
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
wham

MesajTarih: Sal 20.06.2006 23:24    Mesaj konusu: George Michael Alıntıyla Cevap Ver

O sadece pop müziğin efsane isimlerinden biri değil. Giyimi, yaşam tarzı ve şarkılarıyla 80'lere damgasını vuran George Michael o dönemden bu yana kariyerinde önemli iniş çıkışlar yaşamadı. Pop müzik ve gay ikonu olarak kabul edildi. Albümleri dünyada 80 milyonun üzerinde sattı ve 150 milyon dolarlık bir servete sahip oldu. İlk 10 yılını pop yıldızı olmak, ikinci 10 yılını ise süper star statüsünü yıkmak için harcayan Michael, bunu 'Herkes yıldız olmak ister. Ben de istiyordum. Ve bunun için çok çalıştım ama yaşadıklarım o kadar yıpratıcıydı ki tekrar o günlere dönemem' sözleriyle özetledi. Geçen mart ayında da pop yıldızı müzik işinden vazgeçtiğini, artık şarkılarını internet üzerinden yayınlayacağını açıklamıştı: 'Yeteneğimin karşılığını zaten yıllardır alıyorum bu yüzden paraya ihtiyacım yok ve şöhretten hoşlanmıyorum. Daha mutlu bir adam olacağıma inanıyorum.'

Dönüm noktası skandal

Bu ay başında otobiyografik filmi George Michael: A Different Story'nin Berlin Film Festivali'nde gösteriminde bu görüşünü destekleyecek açıklamalarda bulundu ve yeni nesille rekabet etmeyi reddettiğini söyledi. Çünkü Robbie Williams gibi isimlerle rekabet ona heyecan vermiyordu. 41 yaşındaki şarkıcı pop müzik endüstrisinin siyasi gelişmelere olan kayıtsızlığından hayal kırıklığına uğradığını ve pop müziğinin artık öldüğünü savunuyor: 'Artık hiç kimse politika ya da pop müzik hakkında yaratıcı fikirler duymak istemiyor.' George Michael: A Different Story ise onun vedası niteliğini taşıyor.

Pop yıldız Georgios Kyriacos Panayiotou adıyla 1963'te Londra'da doğdu. 1981'de Andrew Ridgeley ile The Executive grubunu kuran Michael daha sonra partneriyle üne kavuştuğu Wham!'i oluşturdu. Onları müzik listelerine sokan ise ikinci single'ları 'Young Guns (Go For It!)' oldu. 1984'te bir klasik olan 'Careless Whisper' geldi. Ve ilk solo single'i 80'lere damgasını vuran şarkılardan biri oldu. Ve ardından Ridgeley ile ayrılık kararı geldi grup jübilesini Wembley'de 72 bin kişilik bir konserle yaptı. George Michael 1987'de Aretha Franklin ile kayıt yapan ilk beyaz şarkıcı oldu: 'I Knew You Were Waiting' pek çok ülkede liste başı oldu. Faith adlı albümüyle 1988'te Grammy aldı. 'Freedom'ın klibinde daha sonra Kenan Doğulu'ya ilham olan klibinde müzik şirketini de şaşırtarak Christy Turlington, Naomi Campbell, Linda Evangelista ve Cindy Crawford gibi isimleri oynattı ve yeni bir kavramın altını çizdi: Süper modeller! 1992'de Brezilyalı erkek arkadaşı Anselmo Feleppa'yı AIDS'ten kaybetti. Feleppa'nın ona testlere gireceğini söylediğinde 'Gökyüzüne baktığımı ve bana bunu yapma dediğimi hatırlıyorum' dediğini anlattı yıllar sonra. Ve bir yıl sonra anlaşmayı feshettiği gerekçesiyle dünya markası Sony'e savaş açtı. Ama mahkeme onun aleyhine sonuçlandı. Aradan 10 yıl geçtikten sonra ise Sony ile anlaşma yeniledi.

Onun hayatının dönüm noktalarından biri ise 1998'te Beverly Hills'te bir tuvalette 'uygunsuz halde' yakalanıp tutuklanması oldu. Kendisinin 'skandal' olarak yorumladığı bu olay Michael'ı topluma eşcinsel olduğunu itiraf etmeye mecbur kıldı. 'Gerçek ben'i çok uzun bir süre gizledim. Hayranlarımın bu şarkıların ardından yatanları bilmesi gerektiğine inanıyorum. Ve artık gizlenmek istemiyorum' diyen yıldız Elton John ve yakınları tarafından eleştirildi. 'George'u bir hayal kırıklığı olarak görüyorum' yorumunda bulunan John, onun eşcinsel olduğunu açıklamadaki isteksizliği konusunda ise 'Tuvalette basılmak bunu itiraf etmenin daha iyi bir yolu mu ki!' diye tepki göstermişti.

Sırada müzikal mi var?

'Pop dünyasında ağız dalaşına girmek istediğim kimse kalmadı. Çünkü pop kuşağı öldü' diyen yıldız otobiyografik filminin bir veda olduğunu da ilan etti: 'Ortadan kaybolmadan önce kendimi anlatmamın önemli olduğunu düşünüyorum. Bu filmle 20 yıllık pop müzik kariyerimi sona erdiriyorum.' Peki George Michael'ın bundan sonrasına dair planları neler? 'Modern müzikaller yazmak için hevesim var, sahne için olmasa bile belki televizyon için olabilir... Müzik yapmak ve eskiden olduğu gibi eğlenmek için alternatifler bulmalıyım.' ABD'nin dış politikasını eleştirdiği ve Tony Blair'i Bush'un köpeği olarak gösterildiği klibiyle 'Shoot The Dog' şarkısını 'insanların olanların farkına varması ve diğerlerini biraz olsun dinlemeleri için yazdığını' söyledi.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
portishead

MesajTarih: Çrş 21.06.2006 14:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

dönüm noktası belli bence ya Very Happy
jimiemre

MesajTarih: Çrş 26.07.2006 11:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Michael Jackson, Madonna ve George Michael 80 lerin pop idolleri. bu üçü arasında değerlendirme yapar isem bana en yakın olanı george michael dir sesi ipek gibidir duygusal parçaları harika yorumlar. ondaki ses başkasında yoktur.

dinlemeyen arkadaşlar için Ladies & Gentlemen 1-2 best of albumunu mutlaka dinlemeleri gerekmektedir. 1. cd duygusal parçalar 2. cdde hareketli parçalardan oluşur.

80 ler bir daha gelmez böle sanatçıların degerlerini bilmek lazım . keşke bizimde böyle bir starımız olsaydı.................
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
juice

MesajTarih: Pzr 06.08.2006 3:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ya sevmem dinlemem ama şu 80 lerde çıkmış saksafonla olan bir parçası var adını tam hatırlayamıyorum...Bayılıyorum yahu çok güzel bir parça.Slow bir parça....Hala bıkmadan dinlerim....
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Norton_Antor
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Sal 08.08.2006 1:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Careless whisper o.Zaten birçok insan başka parçayı bilmez ki o onun değil wham'in.grup olarak yani Very Happy
Başa dön
noSurprises

MesajTarih: Sal 08.08.2006 13:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

wham ve last christmas Smile yıllardır dinlerim severek bu şarkıyı
deryakulahci

MesajTarih: Sal 08.08.2006 14:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Norton_Antor demiş ki:
Careless whisper o.Zaten birçok insan başka parçayı bilmez ki o onun değil wham'in.grup olarak yani Very Happy

Evet doğru George Michael'ın deildir ama o parçayı muhteşem yorumlamış ve akıllarda kalan unutulmayan hit parça olmuştur. Wink
Benim için özel bir yeri vardır Sad
Başa dön
enable

MesajTarih: Çrş 23.08.2006 15:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

carelless whisper hayatımın şarkılarından biridir yorumuda iyidir düzenleme ve altyapıda iyidir...
o yüzden geaorge michael ı severiz yeri başkadır
Başa dön
Norton_Antor

MesajTarih: Prş 24.08.2006 22:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

noSurprises demiş ki:
wham ve last christmas Smile yıllardır dinlerim severek bu şarkıyı

last christmas I gave you my heart şeklinde olan mıydı o Very Happy
Başa dön
pj_harvey

MesajTarih: Prş 24.08.2006 23:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

greatest hits cikaricak
enable

MesajTarih: Cum 25.08.2006 0:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

inşallah careless whisper da vardır ya bu great hits de... bu bir de şey yapsa ya kliplerinden bi DVD kıyar paraya alırım valla careless whisperin klibi çok güzel dir ya tam böyle 80 lerin moda kıyafet ve dansları süper ya tam nostalji Laughing
Başa dön
goktug17

MesajTarih: Cum 15.09.2006 2:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

careless whisper guzeldir obur sarkilarini bilmem zaten Smile tuvalette bi polis memurunu taciz etmisligi vardir biraz imnedir yani ekliyim dedim Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
southernstar

MesajTarih: Çrş 27.09.2006 14:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

80'lerin en çok dinlenenleri arasında yeralan ve 90'larda da çalışmalarını sürdüren şahsın uzun bir aradan sonra ilk konserini geçen günlerde barcelona'da verdiği haberi yeraldı. careless whisper'ı romantik şarkıların en üst sıralarına taşıyan şarkıcının father figure, caz formatında seslendirdiği a different corner parçalarını beğenirim. freedom klibindeki deri ceketini yakma sahnesi akıllarda yer etmiştir. freddie mercury'nin ölümünden sonra yanlış hatırlamıyorsam wembley'de düzenlenen tribute konserde grubun diğer elemanlarıyla somebody to love parçasını seslendirerek seyircileri coşturmuştur.
Başa dön
reals

MesajTarih: Prş 28.09.2006 18:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

queen in somebody to love şarkısını çok güzel yorumlamıştır.fredie mercury nin ölmeden önce yeni jenerasyondan en beğendiği şarkıcıydı.freedom şarkısı harikadır.wham grubuyla da güzel parçaları vardır.
thedrumperformer

MesajTarih: Prş 05.10.2006 18:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

o değil de.. careless whisper tam bir restaurant parçası Very Happy Very Happy zaten çalınıyor bütün restaurantlarda Wink
_ERHAN_

MesajTarih: Çrş 18.10.2006 13:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Limp Bizkit bu elemanın Faith şarkısını güzel coverlamıştı. Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Kount
"Kültür&Sanat" mod

MesajTarih: Prş 19.10.2006 22:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

"Fastlove" şarkısı her zaman için en sevdiğim şarkı ve kliplerden biri olmuştur. "OLDER" albümünün üstüne tanıdığım pop yapıtı... eee... hadi Michael Jackson'ın "Dangerous"ı olsun Laughing
DiamanTRouge

MesajTarih: Sal 24.10.2006 13:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gay densin ne söylenirse söylensin ben bu adamı seviyorum..
reals

MesajTarih: Sal 24.10.2006 21:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bize ne gay liğinden kendimize mi alacaz.
wham

MesajTarih: Pts 18.12.2006 20:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ne yazıkki hakkı yenen bir adamdır ülkemizde
herkesi sitemize bekleriz..

http://fatherfigure.blogcu.com/
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız