Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Türkiye'de senfonik rock!
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Türkiye'de senfonik rock!
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
vovin

MesajTarih: Cmt 02.09.2006 0:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

deadly demiş ki:
sezer_bakar demiş ki:
enchant demiş ki:

ülkemizde senfonik rock tarzında çalışan müzisyenler var.bence ilhan irem çok iyi olurdu.özellikle koridor çalışması çok niteliklidir bu müzisyenin.o albümde hollanda'lı müzisyenle çalışmıştı sanırsam birde kaydı çok iyiydi albümün.şöyle gözümün önüne getiriyorumda bence muhteşem olurdu.

Haklısın. Ben de başlığı gördüğümde aklıma ilk gelen isimdi! Adam o zamanlar yapmış şimdikiler yanına bile yaklaşamıyor bence!

Bir de Almora'dan söz eden arkadaşlar eminim Therion dinlemişsinizdir... Ya diyeceğim tarzdan dolayı benziyor diye ama bence bu kadar da benzerlik fazla! Laughing

Almora'yla Therion'un tek benzerliği benzer enstrüman kullanmaları. Almora Irom Maiden'a benzeyebilir ama Therion'la fazla benzerliğini kuramadım. Ayrıca Balans'daki albüm galasında çello ve 3 keman vardı, bir de Hakan Arsev olunca "minik bir senfonik ziyafet" izledik Smile

Asil bende iroN ( Very Happy )maiden la alaka kuramadim. Almora Therion'nun turkiyedeki subesi gibi Very Happy shehrazad klibinde mesela kizlarin giyinisine kadar tamamen therion ornek alinmis , fazlasiyla Very Happy .. ama bu benzerlik beni rahatsiz etmiyo.. therion senfonik metal de en iyi grup , ve en cok dinlemekten haz aldigim, almorada kendini kanitlamis bi grup.. daha da iyi olcagina inaniyorum.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
buzz

MesajTarih: Cmt 02.09.2006 0:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

almora ?maiden?
vakti zamanında bruce dickinson ''this is iron fuckin maiden this shit ain't got no fuckin keyboard parts'' diye bi söylemde bulunmuştu yani adamların klavyeye bile tahammülü yok sadece gitar üzerine kurmuş müziği ama almora da ne ararsan var Very Happy
peynir

MesajTarih: Cmt 02.09.2006 1:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bildiğim bu işi yapan tek Türk grup Almora arkadaşlar...
Bulutsuzluk özleminin çalışmalarını "deneysel" olarak nitelendirebiliriz.. Metallica & SM gibi..
Başa dön
rocksurfer

MesajTarih: Cmt 02.09.2006 1:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

enchant demiş ki:
....ülkemizde senfonik rock tarzında çalışan müzisyenler var.bence ilhan irem çok iyi olurdu.özellikle koridor çalışması çok niteliklidir bu müzisyenin.o albümde hollanda'lı müzisyenle çalışmıştı sanırsam birde kaydı çok iyiydi albümün.şöyle gözümün önüne getiriyorumda bence muhteşem olurdu.

Uzun yıllar medya aleminde göremediğimiz İlhan İrem Ülkemizdeki "Senfonik Rock" denemelerini yapan ilk müzisyendi.Sevgili enchant'ın bahsettiği gibi bir rüyayı hayal ediyorum ve gerçekten muhteşem olurdu.

Bu arada "off the record" olarak söylemeden geçemeyeceğim , kendisi bir çok net ortamında "tedbil-i kıyafet" gezdiğini duyumladım. Umarım yolu bir gün turkrock forumlarına da uğrar.(Belki de uğramıştır...)
silent_guitar

MesajTarih: Cmt 02.09.2006 20:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Murathan Mungan'ın hazırladığı, Müslüm Gürses'in söylediği Aşk Tesadüfleri Sever albümündeki davul ve gitar alt yapılarının yanına yaylılar da girince sanki burada bahsettiğimiz olay gerçekleşmiş. Bana öyle geldi, siz ne düşünürsünüz bilemiyorum. Smile Tabii vokalleri tamamen ayrı tutuyorum.

Sevgiler...
pishmaniye

MesajTarih: Pzr 03.09.2006 19:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Eternal Dreams bu gruba dikkat Exclamation
http://eternaldreams.anatolianrock.com
yakın bir zamnda demolar eklenicek...vokalimizin seside pek bi güzelmiş maşşallah maşşallah Danset
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
serox

MesajTarih: Pzr 19.08.2007 15:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Şu anda Özlem Tekin yapmakta çok da iyi denebilir...
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
siryilmaz

MesajTarih: Pzr 19.08.2007 15:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bizde en bilindik ve kalıcı almora..ama son zamanlarda herkes modaya uymak için yapıyor..Bulutsuzluk Özlemi , Şebnem Ferah gibi..
serox

MesajTarih: Pzr 19.08.2007 20:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bir moda olduğunu düşünmüyorum... Bu sadece doymuşluk hissi verecek bir tür... Üstelik Özlem Tekin ve Bulutsuzluk Özlemi gibi sanatçı ve gruplar büyük orkestralarla sahne alıyorlar... Piyasanın gelişmesi açısında çok iyi bir atılım bana göre...
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
meyankolik

MesajTarih: Pts 20.08.2007 2:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Almora en iyisi olsa gerek.
basbuyucu

MesajTarih: Pts 20.08.2007 3:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kısa keseceğim .
Senfoni sözcüğünün kökeni Eski Yunancaya dayanmaktadır.

Sym + phonia.Seslerin birlikteliği, ardarda gelen seslerin uyumu demektir.

Örneğin yaylıların çaldığı melodinin üstüne şarkıcının başka bir melodi ile girmesidir senfonik rock yoksa yaylıların ve orkestranın susmasını bekleyip sonrada akor basıp gitarınla

(korkma bebeğim hepsinin sonu ay ay ay aynıııı) demek değildir.

Hani Londra da büyümüş çocuk kader onu ülkesine şutlamış da oda ne yapsın bilmeden aksan sahibi olmuş durumları bıjır bujır diye takılıyor.
Hiç değildir.

Zaten böyle bir göç hikayeside yoktur ortada

Bu başlık cuk oturdu
Kim yaptı ilk derseniz TC de Labirenttir ilk ikinciside Almora dır derim

http://www.youtube.com/watch?v=MKjol6POQvc

En son basbuyucu tarafından Pzr 09.09.2007 2:26 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Başa dön
miss_zombie

MesajTarih: Pts 20.08.2007 15:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Almora bildigim kadariyla bu türle dogan bir grup. Digerlerinin sadece bu türde örnekleri var Labirent hariç. Malesef bu grubu bilmiyordum ... Tc de ''genel anlamda'' senfonik rock yapan ya da yapmaya çalisan fazla grup yok sanirim
gorkyeah

MesajTarih: Cmt 01.09.2007 14:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

pishmaniye demiş ki:
yakın bir zamnda demolar eklenicek...vokalimizin seside pek bi güzelmiş maşşallah maşşallah Danset

haha bu grup senfonik metal yapıyorsa ben de Al Pacino'yum Laughing

+ülkemizde ciddi anlamda senfonik metal ile uğraşan birçok grup var fakat birçoğu kadro sayındaki çokluk yüzünden anlaşmazlıklar ve ülkemizdeki imkansızlıklar yüzünden daha adlarını duyuramadan dağılma noktasına geliyorlar..(ben bizzat yaşadım gördüm ordan biliyorum Sad )
emoonn

MesajTarih: Pzr 16.09.2007 12:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Rahmetli Kazım koyuncu da senfoni orkestrası ile lazca sözlü bir rock projesini gerçekleştirmek istemişti ama yapamadı.umarım birisi çıkar ve bu projeyi gerçekleştirir.
bir sorum olacak senfonik rock ile senfonik metal aynı anlamda kullanılıyor mu ya da farkları neler.örnek verirseniz sevinirim.
gorkyeah

MesajTarih: Pzr 16.09.2007 15:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

emoonn demiş ki:
Rahmetli Kazım koyuncu da senfoni orkestrası ile lazca sözlü bir rock projesini gerçekleştirmek istemişti ama yapamadı.umarım birisi çıkar ve bu projeyi gerçekleştirir.
bir sorum olacak senfonik rock ile senfonik metal aynı anlamda kullanılıyor mu ya da farkları neler.örnek verirseniz sevinirim.

en azından aklımdakileri açıklamaya çalışayım;
öncelikle,rock kelimesinin anlamı bilindiği gibi "kaya".bu kelimenin çıkış amacı ise o zamanki müzik türlerinden daha sert,daha dolgun bir havası olması.bu yüzden sertliğini 'kaya'dan almış bir tür.
daha sonra Black Sabbath gibi grupların ortaya çıkması ve rock tabanlı müziği gerek sözler,gerekse riffler olarak daha da sertleştirerek rock'dan daha sert bir müzik oluşturdular.bu türe de kayadan daha sert bir cisim olan "Metal" olarak adlandırıldı.

neyse kısa bir tarihten sonra konumuza geri dönelim,
Senfonik Rock'a örnek olarak,bulutsuzluk özleminin senfonik çalışmasını verebilirim.
Senfonik Metal'e ise Haggard,Therion,Rhapsody gibi grupları örnek verebilirim..
emoonn

MesajTarih: Pzr 16.09.2007 19:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

teşekkürler
hakikikertenkele
Güven Erkin ERKAL

MesajTarih: Pts 17.09.2007 9:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

neo_sarpedon demiş ki:
Senfonik rock demek rock grubu ile senfoni orkestrasini birlestirmek degildir ki...

Strawbs, Yes, King Crimson in Epitah sarkisi (ilk albumleri) gibi gruplari dinlemek gerek ilk once, fikir edinmek icin. Yoksa Metallica bile senfonik rock olur. Bir de Fransiz gruplari var tabii. Atoll u, Ange si

merak edenler www.gepr.net ten tarzlarla ilgili bilgi edinenilir.

başlık altında fikir belirtmeden önce "neo_sarpedon" arkadaşın yazdığını göz önünde bulundurmak gerekir...

ülkemizde yapılan örnekler verilecekse, bu türe yakın olarak cem karaca'nın 1978 yılında çıkan "safinaz"ı unutulmasın
Başa dön
ireme

MesajTarih: Cum 05.10.2007 22:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

şebnem ferahın yaptığı çalışma bence gayet başarılı ve örnektir.
pishmaniye

MesajTarih: Cmt 06.10.2007 19:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gorkyeah demiş ki:
pishmaniye demiş ki:

haha bu grup senfonik metal yapıyorsa ben de Al Pacino'yum Laughing

+ülkemizde ciddi anlamda senfonik metal ile uğraşan birçok grup var fakat birçoğu kadro sayındaki çokluk yüzünden anlaşmazlıklar ve ülkemizdeki imkansızlıklar yüzünden daha adlarını duyuramadan dağılma noktasına geliyorlar..(ben bizzat yaşadım gördüm ordan biliyorum Sad )

çok acımasızca bir eleştiri olmuş, amatör bir grup olduğu düşünülmeksizin yapılmış bir eleştiri... senin de bahsettiğin gibi senfonik metalle uğraşan bir çok grubumuz var fakat çeşitli nedenlerden ötürü uzun ömürlü olmuyorlar. bu nedenler bazen acımısızca ve de düşüncesizce yapılan eleştiriler olabiliyor malesef... var olan ve bişer üretme çabası içerisinde olan gruplarımızı destekleyelim, eleştirelim.
"beğenmedim, ıyğğ solistin sesi berbaatt) gibi vb. eleştirilerin hiç bir değeri yoktur.bunu söylemek en kolayı hemde kimseye bir faydası yok. beğenmediğimiz yönleri
"beğenmedim çünkü...." şeklinde açıklamalar yapar beklentilerimizi belirtirsek söylediklerimizin bir değeri olur.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
bilek

MesajTarih: Çrş 10.10.2007 12:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hakikikertenkele demiş ki:
neo_sarpedon demiş ki:
Senfonik rock demek rock grubu ile senfoni orkestrasini birlestirmek degildir ki...

Strawbs, Yes, King Crimson in Epitah sarkisi (ilk albumleri) gibi gruplari dinlemek gerek ilk once, fikir edinmek icin. Yoksa Metallica bile senfonik rock olur. Bir de Fransiz gruplari var tabii. Atoll u, Ange si

merak edenler www.gepr.net ten tarzlarla ilgili bilgi edinenilir.

başlık altında fikir belirtmeden önce "neo_sarpedon" arkadaşın yazdığını göz önünde bulundurmak gerekir...

ülkemizde yapılan örnekler verilecekse, bu türe yakın olarak cem karaca'nın 1978 yılında çıkan "safinaz"ı unutulmasın

Katılıyorum. Türe yakın değil, türü en iyi açıklayan albüm bence. "Senfonik" olmak için arka planda bir senfoni orkestrası bulundurmak gerekmediğini ve bunun yeterli olmadığını açıklar sanırım.

Yine Cem Karaca'nın bu albümden iki üç yıl öncesinde Dervişan'la yaptığı bazı çalışmalar ve Barış Manço'nun aynı yıllardan kalan "2023" ve "Yeni Bir Gün" albümlerindeki bazı bölümleri de bu kapsamda değerlendiebiliriz sanırım (yine Barış'ın '76 yılında yayınlanan ve koskoca bir senfoni orkestrasıyla çalıştığı Baris Mancho [Nick the Chopper] albümü ise o 46 kişilik müzisyen kadrosuna rağmen bu türe pek girmez! bilmem anlatabiliyor muyum Wink ?)

Yukarıda adı geçen İlhan İrem de bu terimi ilk kullananlardan biri olduğundan ('70'li yıllarda tarzlara isim koyma ihtiyacı hissedilmeden aslanlar gibi çıkıp müzik yapılıyormuş zira Wink ) ve '80'li yıllarda sırasıyla "Pencere" - "Köprü" ve "Ve Ötesi" albümlerinde kısmen de olsa bu kavramın içini doldurabildiğinden anılmaya değer. Ardından zamanın ruhuna uyup (bana göre) zırvaladığı 1-2 albüm yaptı, ama arkasından İhan-ı Aşk ve Koridor albümleriyle yine aynı tarzı (yine kısmen de olsa) yakaladı. Bunu özellikle geçenlede izlediğim konserinde hissettim; belli bir konsept içinde sunulunca en alakasız şarkıları bile mükemmel bir bütün meydana getirip "senfoni" oluşturuyor gerçekten (arada seyircilerle yaptığı geyik hariç Wink ) Pencere albümünden çaldıkları (orijinali zaten 8 dakika olan) bir parçayı tüm enstrümanistlerin doğaçlama sololarıyla zenginleştirip 15 dakikaya çıkarmaları da ekmek kadayıfının kaymağı gibiydi...

neo_sarpedon'un haklı olarak belirttiği gruplara 2 - 3 ekleme yapayım: Genesis, Moody Blues, Alan Parsons Project, Camel, kısmen Gentle Giant, hele hele Renaissance, Almanya'dan Novalis, Grobschnitt (kısmen) gibi gruplar, İtalya'dan çıkıp bu işin kitabını yazan bi dünya grup, başta PFM, Banco ve Le Orme... dahasını merak eden bu forumda yer alan ve yüzlerce sayfaya ulaşan "Progressive Rock" başlığına bakabilir
(not: progressive rock, senfonik olmayan bir sürü tarzı da içeriyor... yani bulduklarınız illa "senfonik" olacak diye birşey yok! aynı şey gepr.net adresi için de geçerli. Buyrun, burada tam olmasa da kapsamlı bir liste bulabilirsiniz: http://www.progarchives.com/subgenre.asp?style=4)

Rock müzik teriminin etimolojisi konusunda kafası karışık bazı arkadaşlara da tanımları yeniden incelemelerini öneririm:
http://en.wikipedia.org/wiki/Rock_music (türkçesine bakmayın, çünkü kim yazdıysa saçmalamış...)
zira "rock" kavramının kayayla da sertlikle de ilgisi yoktur! (Aksi halde "soft rock" kavramı "yumuşak kaya" gibi garabet bir anlama delalet edecekti!)
Heavy Metal kavramının oluşmasında "belki" bu yanlış anlamanın bir payı olabilir (gerçi wikipedia tanımında böyle bir işaret yok...), yani bir tür dilbilimsel hata olan "back formation" (http://en.wikipedia.org/wiki/Back_formation) gibi, "rock" terimi yanlış anlaşılıp "madem o kaya, bu da metal olsun..." denmiş olabilir... Yine de bu "rock"un bir de "sallanmak" anlamına geldiği gerçeğini değiştirmiyor Wink (rock and roll: "sallan ve yuvarlan" hesabı Wink )
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki
2. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız