| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Şimdiye kadar hiç diyet yaptınız mı? Yaptıysanız faydasını gördünüz mü? |
| Yapmadım |
|
47% |
[ 35 ] |
| Yaptım ama pek faydasını görmedim |
|
19% |
[ 14 ] |
| Yaptım ve faydasını gördüm |
|
32% |
[ 24 ] |
|
| Toplam Oylar : 73 |
|
| Yazar |
Mesaj |
thyrenia

Kayıt: Dec 20, 2004 Mesajlar: 186 Nerden: ankara-konya arası mekik dokurken molalardan...
|
Tarih: Çrş 23.08.2006 2:05 Mesaj konusu: |
|
|
işte bu yüzden tedavi görecek ya zaten.yani sadece yaşamaya devam edebilmesi için fiziksel tedavi değil,aynı zamanda bu fikirden kurtulabilmesi için psikolojik tedavi de görecek.hatta sanırım psikoılojik tedavi görmeye başlamış olacak ki hastaneye yatırılmadan önceki son görüntüleri diyerek yayınlanan görüntülerde sakarya'nın balıkçılarından birinde balık ekmek yemeye çalışıyordu.ilginçtir kız espri falan yaptı:"bu kadar güzel tadı olan bişeyi neden yememişim bunca zaman.bi iyileşeyim pide de yicem" gibi şeyler söyledi,baskülünü kırdı...hakikakten üzücüydü hali.56 kiloymuş önceden yani o kadar da problemli değilmiş.burdan kızın yaşadığı şeyin gerçek bi psikolojik rahatsızlık olduğu sonucuna varabiliriz. _________________ Back in Black! |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
tinklebell

Kayıt: May 10, 2006 Mesajlar: 154 Nerden: kaderin alıkoyduğu yerden
|
Tarih: Çrş 23.08.2006 9:20 Mesaj konusu: |
|
|
bu kadar vahim olmasa da benzer bir durum benim çevremde de gelişiyor. çok samimi bir arkadaşım lise çağlarında balık eti, hafiften tombuldu. üniversiteye geçtik bir ara kız ekmeği bir kesti ciddi kilo verdi ideal şuan gayet. yalnız bu arkadaşta örneğin 47 falan olunca "aman ben diyetteyim, yememem lazım..." gibi şeyler mırıldanıyor ve beni çileden çıkarıyor. zaten mide problemleri başladı bile, hala ekmek tüketemiyor ve biraz fazla yesin(örneğin bir çorba ve bir porsiyon yemek onun için çok fazla...) direk kusuyor, mide artık kabul etmiyor. bırakın yaa hayatta ödün veremeyeceğim tek şey midemdir, kilo yapacak herşeye aşığım. beni görüpte "ay çok zayıfsın" diyenler de çatlasın orta yerlerinden  |
|
| Başa dön |
|
 |
Atalay

Kayıt: Aug 12, 2003 Mesajlar: 4147 Nerden: http://www.marsyapim.com/ myspace.com/atalayant
|
Tarih: Çrş 23.08.2006 23:14 Mesaj konusu: |
|
|
| darkwingduck demiş ki: | 7000 kalori = 1 kg
gunluk fiziksel aktivite yapmaksizin sadece vucut fonksiyonlariyla yaktiginiz kalori
bayanlarda yaklasik 1300 1400
erkeklerde 1600 1700 civari...
spor yapanlar ve hayatta kalmak icin diyet yapmamak sozkonusu degil... fast food yememek kola icmemekte tek basina diet sayilabilir..yada hergun meyve yemeye ozen gostermek
kilo vermekten cok fonksiyonlari korumak ve e iyi randimani almak olabilir.kilo vermek icin sebze agirlikli beslenmek ve sadece tam doymadan masadan kalkmak yeterli olabilir... |
1 gr protein, karbonhidrat vitamin (4cal) ve yağın 7 ile 9 kalorilik değerleri vardır. yetişkin çalışan erkekler günde normal olarak 2800-3000 kalori harcar. Bayanlar 1800-2400 kalori. Spor yapanların 4500 kaloriye kadar yolu var. Komandolar 7000 kaloriye kadar çıkıyorlar.
Görüntü önemli ama kas oranı ile yağ oranı arasındaki bağ çok önemli. 70 kiloluk bir spor yapmayan erkek kilolu, 85 kiloluk sık spor yapan biri normal görünebilir. Kemik yapısı da cabası.
En güzeli spor yapıp ideal beslenmek, fazla yemeyi sevenler (benim gibi) sporla metabolizmalarını hızlandırıp gün içinde spor dışında bile daha fazla kalori yakarlar. Kalp atışınız da dakika başı azalır ve kalp daha az yorulur. Bu faydalar ileriki yaşlara gelene kadar pek kendini göstermez gibi düşünebilirsiniz ama spor yapanlar 4 hafta sonra inanılmaz değişiklikler ve sabahları zinde olacaklar emin olabilirsiniz. Spor için vaktim yok demek te sadece bahanedir, lüks diyenlere de illa ki spor salonlarına gitmeleri gerekmediğini hatırlatırım. Hem kardiyo (koşu vb kalbi çalıştıran aktivite) hem de orta derece bile olsa ağırlık çalışmak ve kasları gergin tutmak çok faydalı gerçekten. Hastalıklara karşı daha dirençli ve olası vücut aksaklıkları, burkulmalara karşı çok daha esnek kas ve damarlara sahip olursunuz. Proteini yeterli almak kasları ve damarları esnetir, potasyum kas yorgunluğunu alır (kramplara karşı birebir), vitaminler ve madensel maddeler canlı tutar. Özellikle vitamin ve madensel maddeler sıcakta bol su içenlerin en çok kaybettiği maddelerdir.
İşin aslı, insan kendine bakmaya başladığında gerçekten vakit harcıyor. evden geç çıkan bayanlar gibi hissediyorum bazen ama spor yapıp, duş alıp, diş fırçalayıp traş olmadan evden çıkmak ta bana göre değil. Neden kendimize bakmıyoruz ki? Kendine özen göstermek kadınlara has birşey mi? İyi hissetmek ve sağlıklı olmak için gerekli bence ve kim ne derse desin ben kendime ileride sağlıklı bir yaşlılık hazırlamak için bunları yapmalıyım. Paramızı emeklilik sigortalarına yatırıyoruz da bedenimizi niye önceden korumaya almıyoruz ki? _________________ <div><a>http://www.marsyapim.com/ www.myspace.com/atalayant</a></div> |
|
| Başa dön |
|
 |
swin

|
Tarih: Pts 28.08.2006 15:59 Mesaj konusu: |
|
|
3 haftadır diet yapıyorum 2 kilo verdim..ama bence kiloyu dietle değil de mekiklerle verdim..  _________________ insan BüYüDüKçE hayalleri KüÇüLüR mÜ? |
|
| Başa dön |
|
 |
LostLife

|
Tarih: Pts 28.08.2006 16:12 Mesaj konusu: |
|
|
mekik ya kesinlikle, bu aralar iş yerindeki trust'lara asılıp kolları geliştirmeye çalışıyorum..
birde evde akşamları mekik çeksem göbek şekillenicek yine.. yoksa çıkıyor iyice piyasaya.  _________________ www.davulcuyuz.biz |
|
| Başa dön |
|
 |
swin

|
Tarih: Pts 28.08.2006 16:20 Mesaj konusu: |
|
|
ya erkekte göbek balkon denip geçiliyorda bayanlarda pek şekilsiz oluyor mekik birnumara yanlız yemekten hemen sora çekilmemesi gerekiyor aman dikkat  _________________ insan BüYüDüKçE hayalleri KüÇüLüR mÜ? |
|
| Başa dön |
|
 |
buzz

|
Tarih: Sal 29.08.2006 9:52 Mesaj konusu: |
|
|
ya bende bi ara mekik çekmiştim düzenli olarak ama bel ağrısı yapıyor bende en iyi spor koşu aslında bir de kilo kişiye bağlı birşey kimisi çok rahat kilo verebiliyor kimisi veremiyor _________________ ''Çok zevkli lan.'' W. Shakespeare |
|
| Başa dön |
|
 |
olanzapin Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Çrş 30.08.2006 5:26 Mesaj konusu: |
|
|
| diyet hiç yapmadım yapmam da.akıl var fikir var yeme kardes balık mısın sen |
|
| Başa dön |
|
 |
dark_angel34

Kayıt: Aug 13, 2006 Mesajlar: 23 Nerden: bilinmeyen bir yerden...
|
Tarih: Cum 15.09.2006 0:58 Mesaj konusu: |
|
|
Yaptim ve faydasini gördüm.Ama bi insan kilo vermek istiyorsa formülünü sadece ac kalmakta aramamali.Diyet yaparken sporu kesinlikle unutmamak lazim  _________________
 |
|
| Başa dön |
|
 |
buzz

|
Tarih: Cum 15.09.2006 11:52 Mesaj konusu: |
|
|
spor zaten birinci derecede önem taşıyor diyet olsa da olur olmasa da olur gibi bir şey zatewn diyet yaparsan daha hızlı zayıflarsın sadece ama ne derece sağlıklı bilemem tabi _________________ ''Çok zevkli lan.'' W. Shakespeare |
|
| Başa dön |
|
 |
olmayanzapin Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: Aug 31, 2006 Mesajlar: 99 Nerden: ruhların konusamadıgı yerden
|
Tarih: Cum 15.09.2006 12:28 Mesaj konusu: |
|
|
diyet bana saçma geliyor.örnek olarak asgari ücretle çalısan ve bir ailesi olan insanı düşünelim.adam yicek ekmek bulamasken yok bilmemne çayı yok o bu eti...o zaman diyet lükse asık zenginleredir.diye bir sonuç çıkarsak saçma da olur.
geçen gün biyerde okus-dum.doktorlar hani diyorlar ya sunu yeyin bunu yemeyin.bir adam 112 yasına kadar yasamış ve kötü beslenme alışkanlıgı varmış.112 lik dedemiz,zatüreden vefat etmiş.peki şimdi nolucak? |
|
| Başa dön |
|
 |
morgaine

|
Tarih: Cum 15.09.2006 12:41 Mesaj konusu: |
|
|
ne kadar doğru bılemem ama ben bıraz fazla yemeye baslayınca devamı gelıyo ve iştahım açılyo.Bu yüzden hep dikkat etmek zorunda hissedıyorum kendimı.kesinlıkle spor gerekiyo.bu evde veya spor merkezlerınde olabılır.ancak en güzeli koşmak.süper bısey.bana inanılmaz keyif verıyo _________________ Consecreated weapons of my soul |
|
| Başa dön |
|
 |
forsytia

|
Tarih: Cum 15.09.2006 13:01 Mesaj konusu: |
|
|
| spor bunun dışında başka yol yok akşam da ağır yeme cillop gibi olursun... |
|
| Başa dön |
|
 |
buzz

|
Tarih: Cum 15.09.2006 13:03 Mesaj konusu: |
|
|
| olmayanzapin demiş ki: | diyet bana saçma geliyor.örnek olarak asgari ücretle çalısan ve bir ailesi olan insanı düşünelim.adam yicek ekmek bulamasken yok bilmemne çayı yok o bu eti...o zaman diyet lükse asık zenginleredir.diye bir sonuç çıkarsak saçma da olur.
geçen gün biyerde okus-dum.doktorlar hani diyorlar ya sunu yeyin bunu yemeyin.bir adam 112 yasına kadar yasamış ve kötü beslenme alışkanlıgı varmış.112 lik dedemiz,zatüreden vefat etmiş.peki şimdi nolucak? |
bünye meselesi bazı insanlar sağlamdır ne yeseler hiç bişey olmaz bazıları da ne kadar dikkat ederse etsin hastalık peşlerini bırakmaz _________________ ''Çok zevkli lan.'' W. Shakespeare |
|
| Başa dön |
|
 |
Paradiserose

|
Tarih: Cum 15.09.2006 19:10 Mesaj konusu: |
|
|
Diyet sadece kilo vermekle alakalı bir şey değil. Sağlıklı ve zinde bir yaşam için yediklerimize dikkat etmeliyiz. Yani her gün döner ekmek yemek kolestrolü arttıracağı gibi kilo da aldırır. Ben sürekli diyet yapıyorum ve faydasını da görüyorum. Hiçbri kilo fazlalığım olmamasına rağmen.
Arada bir tabi iskenderi, mantıyı, baklava böreği de götürmüyor değilim  |
|
| Başa dön |
|
 |
jokermg

Kayıt: Feb 10, 2005 Mesajlar: 2965 Nerden: www.muratgulersoy.com
|
Tarih: Pzr 19.11.2006 16:40 Mesaj konusu: |
|
|
| Paradiserose demiş ki: | Diyet sadece kilo vermekle alakalı bir şey değil. Sağlıklı ve zinde bir yaşam için yediklerimize dikkat etmeliyiz. Yani her gün döner ekmek yemek kolestrolü arttıracağı gibi kilo da aldırır. Ben sürekli diyet yapıyorum ve faydasını da görüyorum. Hiçbri kilo fazlalığım olmamasına rağmen.
Arada bir tabi iskenderi, mantıyı, baklava böreği de götürmüyor değilim  |
Aynen katılıyorum. Şu an için uygulayabiliyor muyum? Hayır
MG _________________ Gitar - Bas "İstanbul Hatırası" "Akdeniz'de Bir Roman" |
|
| Başa dön |
|
 |
freak_ad

|
Tarih: Sal 21.11.2006 0:21 Mesaj konusu: |
|
|
bi kere mecburiyetten diyet yapmıştım(aşık oldum yemek yiyemedim) yedi kilo vermiştim lan, aşık olmak bu kadar faydalı olamazdı. _________________ http://freakkk.deviantart.com
beklerim... |
|
| Başa dön |
|
 |
freak_ad

|
Tarih: Sal 21.11.2006 0:22 Mesaj konusu: |
|
|
bi kere mecburiyetten diyet yapmıştım(aşık oldum yemek yiyemedim) yedi kilo vermiştim lan, aşık olmak bu kadar faydalı olamazdı. _________________ http://freakkk.deviantart.com
beklerim... |
|
| Başa dön |
|
 |
rocksyek

|
Tarih: Cum 02.05.2008 22:43 Mesaj konusu: |
|
|
Ben diet yapmadım yapmam da çünkü diet benim cüsseme göre değil Allahtan öyle bi sorunum yok olanlara Allah kolaylık versin ve tavsiye önerim hemen her sabah sıcak su için hatta sabah akşam şişeyle için içine bi de limon sıkın e bi hafta deneyin umarım faydasını görürsünüz ablamdan biliyorum  |
|
| Başa dön |
|
 |
forsytia

|
Tarih: Cmt 03.05.2008 9:08 Mesaj konusu: |
|
|
üniversitede yurtta kalırken 50 kilodan 72 ye çıkmıştım hemde bu 3 ay gibi kısa bir sürede olmuştu ama sonra bol yürüyüş, karbonhidrat kesme ve normal saatlerde yemek yeme ile eskisinden daha iyi bir haldeyim.
yürüyüşü kesinlikle tavsiye ederim zayıflama dışında da herşeye iyi gelen bir aktivite.
En son forsytia tarafından Cmt 03.05.2008 12:40 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
|