Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - TürkRock Neye Hizmet Etmeli?
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

TürkRock Neye Hizmet Etmeli?
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Turkrock.Com hakkında
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
erdemyener

MesajTarih: Çrş 17.09.2003 20:17    Mesaj konusu: TürkRock Neye Hizmet Etmeli? Alıntıyla Cevap Ver

sizin için bu site ne ifade ediyor? Ne için var ve ne için olmalı?
Kuşkusuz çoğumuz müziği ve tabii ki en başta rock'n'roll 'u konuşmak, tartışmak ve paylaşmak için buradayız. Ancak bazı kullanıcılar sitenin amacından farklı davranıp seviyeyi düşürüyorlar. Bunlara bazılarımız cevap vererek prim yaptırıyor. Umurunuzda değil onlar biliyorum ama "amaan ne olacak ki" diyip girdiğiniz bu tür basit muhabbetler gün gelir içinden çıkılmaz bir hal alır. Bu tip insanları lütfen dışlayalım. Aramızda kalmak isteyenler zaten daha üsturuplu davranacaklardır Diğerlerinin bir daha siteye girmemeleri zaten istediğimiz bir şey olacaktır.Bu siteyi hepimiz bi gün SANAL ROCK AĞACI haline getirebiliriz. Bu site bir kitap. Okumak, paylaşmak ve ulaştırmak için hazırlanmış bir kitap. Lütfen değerini bilelim. Gerçekten merak uyandıran, akıllı oturaklı sorular ve bunlara ilişkin açıklayıcı ve tatminkar cevaplar. Bu sitede olması gereken şeyler bunlar. Peki sizce rahatsız edici neler var başka? Ne şekilde üstesinden gelebiliriz? Bu şımarık çocuklar nasıl adam olur?
NovemberRain
Kurucu
Kurucu

MesajTarih: Çrş 17.09.2003 21:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bunun nasıl üstesinden gelebiliriz?

Biz yönetim olarak başından beri yaptırımlar ile bunlarla uğraşmaya çalışıyoruz, ancak 3-5 kişinin yaptırımı ile, kuralları uygulamak ile bu sorunlar kökten çözülemez. Üyelerin duyarlı, özenli ve bilinçli olması gerek. Burada Türkiye'deki diğer sitelere nispetle çok renkli bir ortam var, müzisyenler, prodüktörler, organizatörler, müzikseverler, hepsi bir arada.. Çok değerli bilgiler paylaşılıyor burada. Herkez bunun değerini bilmeli. Özenli davranmalı, insanlar burayı chat odası sanıp saçma sapan muhabbetlere girmemeli. Oysa burada yazılanlar kalıyor, uçup gitmiyor, dediğin gibi bir nevi kitap, interaktif olanından, o yüzden çok özenli olunmalı. Çünkü burayı bozarsak, başka böyle bir yer yok. Ama dediğim gibi yönetim ne kadar uğrsaşsa bunlarla başa çıkılamaz bu şekilde. Şu sitede birsürü üye yazıyor aklına ne gelirse yazıyor, oh ne güzel forum kimse karişmiyor istediğimi yazarım diyip karalıyor burayı. Aslında bir nevi kendini tatmin ediyor. Dejarj oluyor çünkü insanlarla istediği tarz dialoga girebiliyor ve burası sanal alem her tarz konuşabiliyor. Ama senin gibi şuraya gelip te arkadaşlar burayı nasıl daha güzel bir yer yaparız, nasıl ederiz diye düşünüp çözüm arayan ve burayı sahiplenen insanlar yok. İlk kez biri buraya gelipte şikayet dışında "Arkadaşlar burayı nasıl daha güzel yaparız " gibi birşey yazdı. Önemli olan senin gibi duyarlı insanların bu forumda çoğalması, böyle olduğunda dediğin gibi zaten o rahatsız edici insanlara sadece yönetim değil üyeler de tepki koysa, dışlasa, sallamasa, onlar zaten buranın kendilerine göre bir yer olmadiğini anlayıp uzaklaşırlar. Aynen dediğin gibi aramızda kalmak isteyenler de daha usturuplu olacaklardır.

Bu site bir heves, bir ego tatmini için açılmadı, o yüzden uzun soluklu ve farklı bir yer oldu, ve inanın bunlar kolay olmadı, o yüzden burayı üstte bahsedildiği gibi bir yer yapmak için kendimizi yırtıyoruz, ama nelerle uğraşıyoruz bir bilseniz.. Bunun üstüne de hiçbirşekilde bir iyi söz bile duymuyoruz biz, varsa yoksa şikayet.. Neden atıldım, neden mesajım silindi vs. Herkez burnunun dikine gitmeye çok meraklı. Sanki biz bu seviyesiz adamlara hizmet vermek zorundayız gibi işlerine gelmeyen birşey yaptiğimizda işitmediğimiz laf kalmıyor. Oysa böyle bir hakları yok. Bunu anlayamıyorlar. Neyse bu konuda çok yazarım aslında ama kesicem.

İnsanların burayı öyle yazıp çıkıyorum işte eğlenceli oluyor diyip her aklina geleni yazabileceği bir yer olarak gördüğü sürece burası tam istediğimiz gibi olmaz. Her mesajında acaba foruma ne katıyorum, acaba bir yanlış yapiyormuyum diye duyarlı düşünmesi gerekli. Çünkü burada yazıyorsanız buraya özen göstermek zorundasınız. Amaan banane ya diyip aklina geleni yazdiği sürece biz bunları ne kadar silsek te uyarsak ta, bu kafa değişmediği sürece, üyeler duyarlı olmadığı sürece, ne yapılsa boş. Yani çözüm, senin gibi herkezin duyarlı olması.
DARK-LORD

MesajTarih: Çrş 17.09.2003 22:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Forumlar sıfırlanmadan önce nirvana tartışması yüzünden ( suç bendeydi bayağı bi küfür etmiştim nirvanaya ) nikim haklı olarak yasaklandı gayette iyi oldu aslında kimseyle birşeyi tartışmak gibi bir niyetim yok ama bazen saçmalama moduna giriyorum bu siteye girenlerin yaş ortalaması 15 ile 18 biraz seviyeli davranmam gerektiğini anlamam geç olmuştu 23 lük bi abiye yakışmayacak şeylerdi, belki hala hatalarım vardır ama eskisi gibi olduğumu hiç düşünmüyorum ( bu sefer nirvanaya küfür etmedim. neden beğenmediğimi açıkladım ama gene tepki vardı bu sefer susarak herşeyi sonlandırdım) çözümler bana göre bütün yük forum ve site yöneticilerinde bunu biraz bizlerinde üstlenmesi gerekiyor bilgilendirme uyarma açısından o zaman herşey dahada iyi olur.Artık yanlışları hataları kendi içimizde çözüp o kişileri dışlayarak kısa zamanda çok yol alacağımıza inanıyorum.Ayrıca hepimizin hatası olayları kişiselleştiriyoruz vay metallicaya laf dedi yok korn iyi grup değilmiş vb. diyerek giriyoruz birbirimize.Turkrock çok güzel hizmetler veriyor ama kaçımız bununla ilgileniyor bilmiyorum genelde forumlardaki geyik en önemliside hiçbir anlam ifade etmeyen bir çoksaçma sapan konulara laf yetiştirmekten diğer şeyleri pek önemsemiyoruz bir çoğumuza göre sadece forumlar olsada olur
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
NovemberRain
Kurucu
Kurucu

MesajTarih: Prş 18.09.2003 4:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

DARK-LORD demiş ki:
Turkrock çok güzel hizmetler veriyor ama kaçımız bununla ilgileniyor bilmiyorum genelde forumlardaki geyik en önemliside hiçbir anlam ifade etmeyen bir çoksaçma sapan konulara laf yetiştirmekten diğer şeyleri pek önemsemiyoruz bir çoğumuza göre sadece forumlar olsada olur

En üzücü olayda bu zaten, bunları forumlar sıfırlanmadan önce çoğu kez belirttim. Ana sayfamızda, içerik bölümümüzde çok güzel gruplarla çok güzel röportajlar, yazılar yayınladık. Ama aynı grubun solistinin cinsel tercihinin ne olduğu ile ilgili başlıklar forumda birkaç hafta içinde binlerce kez gösterim alırken, röportajı, biyografisi vs 1 yılda en fazla 800 kez falan okunuyor.

Yok görünmez olsan naparsın, yarın ölceğini bilsen naparsın gibi ufakken birbirimize sorduğumuz sorulardan oluşan başlıklar yüzlerce kez okunurken, güzelim içerikler 50-60 kere okunuyor.. Okunmasada, kimse sallamasada, inatla çok güzel içerik koymaya devam ettik biz bu siteye istikrarlı bir şekilde, gruplarla birebir röportajlar yapildi, hiç röportaj alınmadı başka yerlerden, gayet orjinal işler yapıldı, ama sallayan mı var.. Artık pek içimizden gelmiyor bunlarla uğraşmak, çünkü herkez foruma takmış, neden? Çünkü ipini koparan gelip burda saçmalayabiliyor.. ne güzel ne hoş. Sitenin kaynaklarının %90'ını forumlar harcıyor, ve extra kaynak tükketiğimiz için biz extra para verip durduk hosting firmamıza. Ne için? Saçma sapan kavgalar, aptal aptal başlıkarın olması için maalesef. Yani ben her ay bir dolu para verecem senin aptalca yazıların için, sende gelip bana ne bu kurallar ya ben istediğimi yazmak istiyorum burda diyeceksin. Yok canım öyle yağma, çoluk çocuğu tatmin etmek için açılmadı ki burası.

Bunlara rağmen birinin mesajını sildiğimizde, siteden attiğimizda, bu haksızlıktır, hakkımı sonuna kadar arayacam, ne biçim insanlarsınız siz be, gibi bir dünya laf işitiyoruz. Sanki hiç onaylamadiğimiz aptalca şeyleri burada tutmaya, o veletleri tatmin etmeye mecburmuşuz gibi. Hem zaman veriyoruz, kafa patlatıyoruz, o kadar işin arasında burayi güzel yapmaya çalişiyoruz, hem para veriyoruz, yani veriyorduk daha doğrusu 1 ay önce sponsor bulana kadar, hatta ben artık bu işe para verilmemesine rağmen, site daha hızlı daha güvenli ve daha büyük olsun diye siteye özel server (dedicated server) almayi bile düşünüyorum, şu şekilde devam edip 1 kuruş vermemem de mümkün iken, kafamda birsürü proje dönüyor kimsenin uğraşmayı göze alamadığı, ama kim için ne için.. Ben bu kadar uğraşacam, siteye yeni bir özellik eklemek için okulumu işimi ekecem, bir ton taviz verecem ve bu insancıklar gelip onların saçmalıklarına izin vermediğimiz için bize fırça atacak hesap soracak, ne kadar şevk kırıcı bir bilseniz..

En son bir üye IRC dili yazmakta uyarılara rağmen ısrar ettiği için atıldı siteden Sonra bir güzel fırça da attı bana.. "Diktatörmüşüz" biz, o istediği gibi yazarmış, böyle saçma kural mı olurmuş. Eh be kardeşim, sanki biz bir tekel oluşturmuşuz, turk telekomuz, siz bize para veriyorsunuz, bizde karşılığında size güzel hizmet veremiyoruz hoş tutamıyoruz, sizde hakkınızı arıyorsunuz, bizi fırçalıyorsunuz. Yahu ne diktatörlüğü, diktatör adam varolan bi kitlenin başina gelir yumuruğunu vurur, böyle böyle yapacaksınız illa ki der. İyide burayı açan biziz, kimseyi de zorla getirmedik, gel buraya bu kurallara uyacaksın hadi bakalım demiyoruz, siz geliyorsunuz, beğenen gelir beğenen gelmez, bu kadar basittir. Buraya yazacam diyen bu kurallara uymak zorundadır, ve bu kurallar da adam akıllı bir adam için katı kurallar değildir zaten. Hepsi forumun, dolayısıyla sizin, bizim iyiliğimiz içindir. Keşke sadece otokontrolü olan, süper insanlar gelse buraya da bizde kural falan koymasak forum anarşisi yapsak, ama olamiyor işte maalesef.

Hele Türk insanının olduğu yerde kuralsız hiçbirşey olamıyor. Almanya bile özel kanun çıkarıyor Türkler için orda burda mangal yakıp çöpleri bıraktıkları için. Eminim buna devam edip yaptirim gören Türkler'de Almanlara küfrediyordur ne sıkı kurallar ya diyerek. Ama sen adam olursan o kuralları farketmezsin bile. Böyle birşeydir yani.

En son barişarock'ta yanimdaki adam ateş sönünce gidip parktaki bankları kırıp ateşe atiyor. Üşüyormuş kendisi. Niye yapiyorsun ya yazık günah değilmi diyorum, "Ne yaziği yaw dondum burda herifler bizi soğuğun altında bekletiyor, ısıtsınlar o zaman bizi" diye bir karşilik aliyorum. Sanki adam seni zorla bekletiyor orda. Açık havada bir festivale gelmişsin ve zaten hava soğuk o gün. Böyle bir mantık var işte bizim insanda. Sitedeki bahsettiğim tarz insan mantiğinin aynısı. sonrada bizi sevmiyorlar diyoruz, ama bunu derken yine suçu onlarda buluyoruz. Gariplik onlarda canım, bizde sorun yok. Türküz biz. Bazen düşünüyorum'da Aziz nesin şu yüzde kısmını az söylemiş be.

Neyse konu nereye gitmiş.. Varolan bir kitleyi yönetmek için başa getirilmiş, seçilmiş insanlar değiliz ki biz. Kafamıza göre, zevkimize göre bir site oluşturmak istiyoruz. Bu oluşumun içinde olmak isterseniz ona uyarak kalırsınız. Yoksa kimse sizi zorla getirmiyor.

Yanlış anlamayın bu laflarım sadece burnunun dikine gidip kurallara hem uymayıp hemde yaptırımlardan şikayet edip duran insancıklaradır. Herkez üstüne alınmasın lütfen. Gerçi o bahsettiğimiz insanların çoğu bu bölüme bakmiyor bile, onun işi geyik başliklarıyla. Gelen adam da bu kadar uzun yazıyı okumaz bile. Boşuna uğraşıyoruz işte birşeyler için. Ama nereye kadar?

Söylendiği gibi, bu tarz insanlarla bir olup, muattab olmak yerine, onları dışlayın. Unutmayın, buranın güzel bir yer olması sizin elinizde. Siz belirleyeceksiniz bu forumun kalitesini, tepedeki 3-5 yönetici nereye kadar etkili olabilir ki.

Ayrıca bu rahatsız edici şeylere rağmen, yinede çok harika insanlar var burada, güzel şeylerde paylaşılıyor. O insanların değerini bilin. Zaten onlarda olmasaydı emin olun bu forum çoktan kapanmış olurdu.
anarchist

MesajTarih: Prş 18.09.2003 14:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

son zamanlarda her telden basliginin geyik basliginin iceriğine donustüğünü zannediyorum.benim bildiğim kadarıyla forumlar sıfırlanınca geyik basliği kaldırılmisti ama...forumlarda tartismaya acik ya da adam akilli basliklar goremez olduk nerdeyse...bazıları burayı bos meydan sanıp yok ona saldırayım,yok dalga geciyimde zaman gecsin amacinda kullanıyorlar yazım sekline gelince ben su kadarını söyleyeceğim inanın cok iyi yaptiniz bende hatamı farkettim ve daha dikkatli oluyorum...ne olursa olsun haber vermeye ve bilgilendirmeye devam edin...
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
NovemberRain
Kurucu
Kurucu

MesajTarih: Prş 18.09.2003 15:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Üff şimdi bakıyorum da dün gece amma uzun yazmışim ya. Benim kadar laf kalabaliği yapan adam yoktur herhalde. Kimse okumaz ki bunu.. Mahcem abi gel şurayada özetle olayı, bu biiir, bu ikiii, bu üüüüç diye. Smile Sen anlatırsın kısa öz ben pek beceremiyorum.

anarchist o her telden başliğindaki geyikler artık miladini doldurmaya başladi.. Ama silsekte yine açilacak ki böyle pis bir olay. Sizde tepki verin, sadece bizimle olamiyor bu olay. Bu forum onlar için değil sizin için açık kalıyor, sahiplenin şurayı biraz.
zibidi

MesajTarih: Prş 18.09.2003 15:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben şahsen sitede ki yazılar sıfırlanmadan,silinmeden önce geyik bölümüne olan tepkimi koymuştum..bir kaç arkadaş daha vardı hatta..ama bir dayak yemediğimiz kalmıştı..siz kimsinizde işte biz istediğimiz forumu açarız,beğenmiyorsanız gelip bakmazsınız,zorla mı baktırtıyoruz gibi bi sürü saçma cevaplar aldık..geyik bölümü kalkınca bu tür olayların sonlanacağını tahmin etmiştim..malesef öyle olmadı şimdi her telden bölümü gerçekten geyik bölümüne dönüştü..ha şimdi ben geyik olarak adlandırdığım konulara cevap yazmıyormuyum..evet yazıyorum..ama amacım polemik yaratmak tartışma açmak yada birini kötülemek değil..dışkaynaklı rock tada türkçe rock dada bir sürü konuya bir sürü cevabım var..ilk önce sitedeki insanlara bu sitenin herhangi bir eğlence sitesi olmadığını ama "gerektiği yerde" geyik yapılması gerektiğini öğretmek/anlatmak gerekiyor..yazdığım fikirler benim görüşümdür beğenen/beğenmeyen olabilir...
Mahcem

MesajTarih: Prş 18.09.2003 17:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Merak etmeyin arkadaşlar, artık ben varım ve "I take no shit", kafamdaki standardı tutturamayan başlık ya da mesaj oldu mu hiç gözünün yaşına bakmadan çat diye uçuruyorum Smile

RecPit diye bir Amerikan forumu vardır, dünyanın önde gelen müzik prodüktörleri ses mühendisleri filan takılır, anonim olarak kafa bulurlar orada. Mesela muhabbeti okurken bir cümlenin bir kelimesi o anda "aaa, bu Steve Albini yav!" dedirtebilir sana. Ben oraya ilk mesajımı atmadan önce üç ay boyunca sadece okumuştum, zira çömez olduğunu anladıkları ya da ortama ait olmadığını anladıkları anda çok afedersin adamın a.zına s.çıyorlar, yazdığına yazacağına pişman oluyorsun. Eğer küfür edip salça olmaya başlarsan anında siliyorlar mesajlarını ve forumdan atıyorlar. İstersen bir daha kaydol yazmaya çalış, aynı muameleyi görüyorsun. Sonunda oraya ait olmadığını anlayıp uzuyorsun.

Bu sadece bana olmadı, sonraları özelden yazışıp tanıştığım prodüktörlerden bile aynı benim gibi önce aylarca "lurking" yapıp hiç mesaj atmadan sadece okuyup ortamı anlamaya çalışan yığınla olmuş.

Bu işler böyle. Burası 14-15 yaşında veletler gelip kıçlarında çıkan sivilceyi tartışsınlar diye açılmadı ki? NovemberRain söylediklerinde tamamen haklı, hatta bana göre az bile söylemiş.

O yüzden kim ne düşünürse düşünsün, olayı kişisel almıyorum. Buraya birşeyler öğrenmek ve bildiklerini paylaşmak isteyenler gelsin. Çoluk çocuk muhabbeti yapacaklar gelmesin, .

Çoluk çocuk gelmesin demiyoruz, her yaştan insan gelir, okur kaynaşır. Ama eğer tartışılan konuda bir bilgisi yoksa susar okur bilgilenir, ondan sonra usturubu ile fikrini söyler. Yoksa destursuz dalan hiç kusura bakmasın çat diye uçurulur.

Bu kadar basit.

En son Mahcem tarafından Prş 18.09.2003 22:35 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
NovemberRain
Kurucu
Kurucu

MesajTarih: Prş 18.09.2003 19:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Müzik prodüktörlerinin, ses teknisyenlerinin forumu tabiki öyle olur. Oraya zaten o konuda uzmanlar gider. Çoğunluk doğru dürüst adamdır zaten, arada bir çıkan bozguncuları da tepelemek kolay olur. En basit örnek, senin burdaki Müziktek forumunda varmı öyle saçmalıklar? Yok, belki çok nadir tek tük. Yok çünkü oraya adam gelip aklına geleni yazamaz ki, orada saçmalayamaz ki, çünkü orda belli bir amaçla gelmiş insanlar birbirlerinden birşey öğrenmeye çalışıyor. Oraya yazılan bir konuda saçma bir yorum yapmak istese de yapamaz adam, çünkü en ufak fikri yok orda ne bahsedildiğinin.

Ama genel olarak müzik konusu farklı bir olay, her aklına gelen hiç düşünmeden yorum yapabilir. Böyle tipler tek tük olsa tepelemek kolay olur da çok fazla var, ve sürekli geliyorlar. Öyle silerek ederek kökten çözüm zor. Düzgün insanların bunlardan sayıca daha fazla olması gerek ki onları dışlayarak forumdan uzaklaştırabilsinler.
eyeofshiva

MesajTarih: Prş 18.09.2003 20:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ee madem olay bu kadar karamsar ne gibi bir çare düşünüyorsunuz?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
NovemberRain
Kurucu
Kurucu

MesajTarih: Prş 18.09.2003 20:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Smile Şöyle bir baktımda çok karamsar bir tablo çizmişiz. Yok canım olay vahim değil.. Nasıl daha iyi olabilir konusunu tartişiyoruz sadece. Herşey ne kadar güzel ne kadar hoş diyerek bu tartişilmaz o zaman daha iyi olunmaz. O yüzden bizde forumun kötü yanlarını konuşuyoruz sadece..

Sen ne gibi bi çare düşünüyorSUNUZ diyorsan hiçbirşey almamışsın üstteki konuşmalardan. Biz burda ne yapabilirİZ'i konuşuyoruz. Başliği açan arkadaş da "böyle böyle durumlar var forumda, ne yapcaksınız bunun için?" diye sormak yerine gayet yapici ve düzgün bir tavırla birlik olup ne yapabiliriz diye öneriler getirdi.

En son NovemberRain tarafından Prş 18.09.2003 21:05 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
erdemyener

MesajTarih: Prş 18.09.2003 21:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

daha önce bi yönetici arkadaşımla özel mesaj aracılığıyla görüşmüştük. anladığım kadarıyla yazılan başlıklar kilitlenebiliyor ama silinemiyor. ayrıca başlıkların taşınabildiğini de biliyorum. peki başlıkları kullanıcılar tarafından görüntülenemeyen bi "virtual page"e taşımak olmaz mı? mesela bi grubun sitesine giriyorsunuz ve karşınıza standart bi sayfa çıkıyor. ama aynı siteye bilgisayarınıza grubun cd'sini takıp girdiğinizde ekstra şeylerle karşılaşıyorsunuz. dolayısıyla normal koşullarda görülmeyen ancak bi şifre ile görüntülenebilen (ki şifreyi taşıyan cd'dir) farklı sayfalar var. Türk Rock yöneticiler böyle virtual page düzenlese ve sadece kendilerinin sahip oldukları bi şifreyle oraya ulaşabilse olmaz mı? böylece silinemeyen ve tarafımızca hoş görülmeyen başlıkları oraya taşısalar, dolayısıyla kullanıcılar tarafından bu başlıklar görülmese, sanki silinmiş gibi olsalar olmaz mı? bu sağlanamaz mı? ben sizin kadar iyi bir bilgisayar kullanıcısı değilim ama bana zor gelmiyor sanki. yine de siz daha iyi bilirsiniz. yönetim ve bazı kullanıcılardan oluşan bi jüri oluşturulsa ve demokratik bi seçimle bu gibi sayfaları bu yöntemle ortadan kaldırsalar çok hoş olur diye düşünüyorum. konuyla ilgili cevabı yönetici arkadaşlarımdan rica ediyorum. sevgiler...
NovemberRain
Kurucu
Kurucu

MesajTarih: Prş 18.09.2003 21:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Başlıklar silinemiyor diye bir durum yok. Ancak hatalı açılmış başlıkları özellikle silmiyoruz. Forum ilk açildiği dönemlerde direk siliniyordu ama tecrübeler sonucu kilitlemenin daha mantikli olduğunu gördük

Örneğin adam bir hatalı bir başlik açiyor, direk sildiğin zaman ya yollayamadı sanıyor, gitmedi sanıyor yada neden ortadan kaybolduğunu anlayamiyor. O yüzden bir daha yaziyor aynı şeyi. Bizde inatla siliyoruz bu sefer adam özel mesaj atıyor en sonunda "ya bişey soracam neden benim mesajlarım hep siliniyor?" diye. Otur adama mesaj yaz, bilgilendir, açiklama yap. Herkezle tek tek uğraşamayız. İnsanlara tek tek özel mesaj atip açıklama yapmak imkansız bir olay hiçbirşeye zamanımız kalmaz. Bu silme olayı bize ciddi anlamda zaman kaybı yaratıyor yani.

Bu yüzden biz sorunlu başlıklari kilitleyerek yanlişi nerede yaptiklarini altina not düşüyoruz. Hem o hemde diğerleri yanlişi ve yaptirimini görüyor. Bence silmekten daha faydalı. Silindiğinde kimsenin ne olduğundan haberi bile olmuyor ayni şeyler devam ediyor..

Zaten kilitlenmiş başliklar bir süre sonra otomatikman kendiliğinden siliniyor.
erdemyener

MesajTarih: Prş 18.09.2003 21:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu açıklama yeterli. şimdi daha iyi anladım. mantık süper teşekkürler dostum. Smile
eyeofshiva

MesajTarih: Prş 18.09.2003 23:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

novemberrain:demek istediğim erdemin sana 1 mesaj önceki söylediği gibi birşeydi sen yanlış anladın yani silme,kilitleme yada forumu açmadan önce siz okuyup onayladıktan sonra yollasanız falandı..onuda son mesajında açıklamışsın...
yani burda söylenmek isteneni algıladığımı sanıyorum..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Aldeberan

MesajTarih: Cum 19.09.2003 13:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Öyle birşey yapmaya kalkarsak yemeden içmeden sürekli bilgisayar başında refresh yapıp durmamız gerekir.Forumları takip etmek bile bizim için yeterince zorken bir de tek tek topik onaylamayı düşünemiyorum bile:)

Bence bu tamamen kullanıcıyla alakalı bir olay..Forum iyice oturduğunda bu tarz topiklerin de zamanla azalacağını düşünüyorum ben ki geçen zamanda da bunu gördük.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
sarcasminme

MesajTarih: Cum 19.09.2003 14:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yaklaşık 2 yıl önce editörlerden biri bana bu siteyi büyük heyecanla anlattığında mahcem'in recpit'e takındığı tutumu bende abartmadan burda denemiştim neler oluyor diye.forumlara katılmadan evde çeviriler filan yaptım bu siteye katkısı olsun diye ama 15-18 yaş çoğunluğu daha doğrusu okumaya üşendikleri bölümleri görünce insanın hevesi kaçıyor ama herşeyin bir çözümü vardır.tamam insanlar okuyup okumamakta özgürler ama kuruluş amacı çok farklı bu site daha fazlasını hakediyor bence.site üyeleri sürekli 'büyüyor' ...ellerinize fikrinize sağlık...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
anarchist

MesajTarih: Pts 22.09.2003 13:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

insanoglu laftan sözden fazla anlamaz hep burnunun dikine gider bazı üyelerin yaptığı gibi...onlara laf anlatmaya calışmaktansa doğru bilinenin uygulanması ve gerekenin her ne olursa olsun kesinlikle yapılması gerekir...
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
DARK-LORD

MesajTarih: Sal 09.03.2004 14:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

NovemberRain demiş ki

Yok görünmez olsan naparsın, yarın ölceğini bilsen naparsın gibi ufakken birbirimize sorduğumuz sorulardan oluşan başlıklar yüzlerce kez okunurken, güzelim içerikler 50-60 kere okunuyor.. Okunmasada, kimse sallamasada, inatla çok güzel içerik koymaya devam ettik biz bu siteye istikrarlı bir şekilde, gruplarla birebir röportajlar yapildi, hiç röportaj alınmadı başka yerlerden, gayet orjinal işler yapıldı, ama sallayan mı var.. Artık pek içimizden gelmiyor bunlarla uğraşmak, çünkü herkez foruma takmış, neden? Çünkü ipini koparan gelip burda saçmalayabiliyor.. ne güzel ne hoş. Sitenin kaynaklarının %90'ını forumlar harcıyor, ve extra kaynak tükketiğimiz için biz extra para verip durduk hosting firmamıza. Ne için? Saçma sapan kavgalar, aptal aptal başlıkarın olması için maalesef. Yani ben her ay bir dolu para verecem senin aptalca yazıların için, sende gelip bana ne bu kurallar ya ben istediğimi yazmak istiyorum burda diyeceksin. Yok canım öyle yağma, çoluk çocuğu tatmin etmek için açılmadı ki burası.

baba artık pek içimizden gelmiyor demissin baya önce, sanırım bu hala geçerli ben uzun zamandır yani ilk turkrock la şimdikini karşılaştırıyorumda pek türk gruplarına eskisi kadar yönelinmediğini görüyorum yanılıyorsam düzeltin lütfen eskiden sık sık röportajlar haberler falan olurda ama artık tek tük genelde yabancı rock hep.bu siteyle ilgili birşeymi yoksa işlerinizin yoğunluğundan mı kaynaklanıyor.
darthseth
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Sal 09.03.2004 17:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

okumak zor geldi baya..
hatırladığım kadarıyla bende dahilo bir kaç yüz arkadaşla birlikte epey bir geyiğe dökmüştük her teldeni..
sonra dedik ne oluyoruz ya.. biraz daha ciddi olalım.olduk nitekim
iyi mi oldu kötü mü oldu bilemiyorum.ama ben buraya yazmayı -bir konuda fikrimi belirtmeyi seviyorum.
her telden'de fazla siyaset konuşulduğundan sıkıntılı olan arkadaşlar var..
cidden siyaset konuşmayı hangi ped diye bir başlığa yazmaya tercih ederim..
bir çok arkadaştan ricam su, dönüp bir baksınlar. 7 uzun sayfa var sadece hertelden de.. kilitlenenlere baksınlar neden kilitlenmiş, uzun yazılanlara baksınlar ne konuşulmuş.. kim ne kadar değişmiş..
yoksa bunlar da siyasetten başka birşey konuşamıyorlar demesinler bakmadan.
saygılar.
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Turkrock.Com hakkında Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız