Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Fransız ürünlerini boykot edin!
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Fransız ürünlerini boykot edin!
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Amen-Rei

MesajTarih: Çrş 05.07.2006 5:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

peugeot, citroen, renault markalarına altenatifmi istiyosun ? performansını ekonomisini sen değerlendir..
opel, honda , fiat , alfa romeo , suzuki , seat , mercedes ,bmw , audi vs.vs saymama gerek varmı daha fazlasını kendin araştırırmısın? hiç yoksa kendi can güvenliğin açısından bu fransız markalı araçların kazalarını git gör sağlamlığına bak ondan sonra kullan altenatif istiyorsanda herhangi bir araba sitesinden bulabilirsin tam verileriyle isimde bilmiyosan google da arat artık
boykota gelince gayet haklı bi olaydır ki buna sınırlarıda kapatalım eleştirisinde bulunan arkadaşlara şu fikri veriyorum biraz yerli malı tüketin işçilerimizde gidip yabancı firmalarda çalışmak zorunda kalmasın yerli marklarda çalışsınlar kalitesiz diyecek olanlarada siz onlara para kazandırmazsanız onlarda size kalite sunamazlar bu bukadar basit bi olaydır... tabii boykot edip etmemek sizin şahsi seçiminizdir kimse size baskıda bulunamaz ama sizde araştırın onlara destek vereceğinize gelin vatanınızda araştırın daha iyisi için çalışın emin olun sizden başkalarıda olacaktır ki hükümet bişeyyapmıyo biz neden yapalım diyen arkadaşlar unutmasınki baştakiler uzaydan gelmedi siz ne kadar bilinçliyseniz onlarda o kadar bilinçli sizden üstün değiller o kadar mutsuzsanız oy atmayın sonuç olarak bireyler toplumu oluşturur ve toplumun yapacağı boykot ne kadar büyük olursa tepkide o kadar bariz görülür baktınız halen hükümetten tık yok onlarıda gereken şekilde destek vermeleri için uyarın bi e mail atmak buraya yazmaktan daha zor değil sizler ne kadar çok olursanız onlarda size uymak zorunda kalır bence eğer mantığımda bi yanlışlık varsa lütfen söyleyin
fjallstorm

MesajTarih: Prş 06.07.2006 3:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Haddim olmayarak daha ilginç bir kampanya önerisi yapmak istiyorum...Biz çocukken tekerlemesi bile vardı...Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı...Neden Fransız ürünleri kullanmama kampanyası yerine yerli malı kullanma kampanyası yapmıyoruz...Bence böylesi daha hoş olabilir ne dersiniz...Böylece hakkımızın yendiği birçok konuda tavrımızı dış platformda daha rahat koyabiliriz...Ayıca bir alternatif kampanya da "israftan kaçınma kampanyası" olabilir mesela...Zira kurtuluş savaşında tezeklerin içindeki arpaları toplayıp tekrar yemek yapan tutumlu ve tasarruflu bir toplumun evlatlarıydık bir zamanlar...
Saygılar...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
gorona_85
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pzr 09.07.2006 16:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben zaten pek fransız ürünü kullandığımı söyleyemem. kısıtlıdır. ama bu forumu okuduğumdan beri aldığım kararla artık her fransız ürününe bi alternatif arıyorum ve hepsinede buldum. şimdi içim daha rahat Wink

saygılar
haskankaaan

MesajTarih: Çrş 26.07.2006 19:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

fjallstorm demiş ki:
Haddim olmayarak daha ilginç bir kampanya önerisi yapmak istiyorum...Biz çocukken tekerlemesi bile vardı...Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı...Neden Fransız ürünleri kullanmama kampanyası yerine yerli malı kullanma kampanyası yapmıyoruz...Bence böylesi daha hoş olabilir ne dersiniz...Böylece hakkımızın yendiği birçok konuda tavrımızı dış platformda daha rahat koyabiliriz...Ayıca bir alternatif kampanya da "israftan kaçınma kampanyası" olabilir mesela...Zira kurtuluş savaşında tezeklerin içindeki arpaları toplayıp tekrar yemek yapan tutumlu ve tasarruflu bir toplumun evlatlarıydık bir zamanlar...
Saygılar...

iii de hangi yerli malı kullanalım hangisine el atsak arkasından ya yahudi çıkyıo ya yunan ya başka bişi hangisine güvencez. Şahsen ben ne sabancı nede koç mallarına fazla güvenmem.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
AnGeLoFwOrDs

MesajTarih: Cum 28.07.2006 10:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

fransızlara dunyada alternatıf cok,ve ben bu boykot ısıne katılıyorum,ama onemlı olan,bunu buyuk kıtlelere ulastırabılmek,boylece daha cok dıkka cekıcı olur
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Nato

MesajTarih: Çrş 09.08.2006 12:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Açıkçası otomotivde alman teknolojisi her zaman fransız teknolojisinden iyidir.Bunu dünyadaki tüm bu işle uğraşanlar , öğretim görevlileri ve mühendisler bilir. Unutmayalım ve uyumayalım.Fransız ürünlerine boykota devam.Bu konuda tişört yaptırmak gerekli.

Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
holzeminster

MesajTarih: Cum 11.08.2006 8:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Adam ne demiş ya.. Fransız ın alternatifi yokmuş Very Happy Japon ve Kore otomobillerinin kalite ve teknolojileri ortada...

Bence mevzu sadece otomobil değil..

Yoğurdu türkler bulmuş ilk olarak biz gidiyoruz DANONE yoğurt yada yabancı firmalardan alıyoruz... Sütaş, Saray, Pınar, vs vs daha adını bilmediğim bir yığın türk kuruluşu hikaye oluyor!!

Bizim 1920'lerden beri üretilen Uludağ ve Çamlıca gazozlarımız varken gidiliyor Fruku, Sprite vs vs içiliyor onların tadı daha mı iyi?? "Yerli Malı Haftası"nda bile çoğu ilkokulda Coca-Cola getirilip içiliyor ya Very Happy Very Happy
Başa dön
RockAgitaristi

MesajTarih: Pzr 13.08.2006 5:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

holzeminster demiş ki:
"Yerli Malı Haftası"nda bile çoğu ilkokulda Coca-Cola getirilip içiliyor ya Very Happy Very Happy

Hehueheheu bu olaya bittim işte Very Happy Bide bence L'Oreal kozmetik ürünlerini özeliikle bayanlar bırakamaz gibi geliyor bana Rolling Eyes
dennischambers

MesajTarih: Prş 17.08.2006 7:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gorona_85 demiş ki:
hayır anlamıyorum ki Question

siz bitek burdaki forumamı katılıosunuz. biraz gidip otomobillerle olan forumlarla ilgilenin derim ben. size peugeot, citroen, renault hakkında bisürü açık söyleyebilirim.

üstelik bana bunlar hakkında alternatif sundurmayın. emin olun alternatifim çok var.

bide fransızların ilaçda veya teknolojide yeteri kadar geliştiği falan yalandır. fransızların işi sadece sömürerek büyümek. bugün o konumdaysalar sömürgeci bi devlet olduklarındandır. başka bişey değil.

saygılar

yahu arkadaşım dunyanın en hızlı trenlerını bu adamlar uretıyor japonya degıl dunyanın en hızlı yolcu ucagınıda bu adamlar uretıyor amerika degıl, birçok ülkenin telekomünikasyon ağını bunlar kuruyor almanya değil, birçok ülkenin uydusunu bunlar yapıyor ingiltere değil, birçok güvenlik ağını bunlar kuruyor italya değil(KVK dünyanın en iyi güvenlik sistemleri bilmeyen varsa), dünyadaki bir çok armatör gemi carklarını bu ülkeye yaptırmayı yeğliyor, dünyanın en iyi elbiseleri burada üretiliyor, dünyanın en iyi şarapları burada üretiliyor vs. vs. daha sayamadığım bir sürü şey fransayı gercekten bilmek gerekir bu kanıya varmak için kaldıki bir arkadaşta fransız arabalarına alternatif sundugu arabalarda aynı kalite seceneklerı ve aynı opsiyonlar yaklaşık en azında 5-7 bin Ytl oynuyor araba alan benim kısa donemde ondan biliyorum ne kadar almayalım desekte adamlar en iyisini yaptığı surece mahkumuz aksi hali aptallık olur, DEğil mi ?
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
holzeminster

MesajTarih: Prş 17.08.2006 9:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

dennischambers demiş ki:
yahu arkadaşım dunyanın en hızlı trenlerını bu adamlar uretıyor japonya degıl dunyanın en hızlı yolcu ucagınıda bu adamlar uretıyor amerika degıl, birçok ülkenin telekomünikasyon ağını bunlar kuruyor almanya değil, birçok ülkenin uydusunu bunlar yapıyor ingiltere değil, birçok güvenlik ağını bunlar kuruyor italya değil(KVK dünyanın en iyi güvenlik sistemleri bilmeyen varsa), dünyadaki bir çok armatör gemi carklarını bu ülkeye yaptırmayı yeğliyor, dünyanın en iyi elbiseleri burada üretiliyor, dünyanın en iyi şarapları burada üretiliyor vs. vs. daha sayamadığım bir sürü şey fransayı gercekten bilmek gerekir bu kanıya varmak için kaldıki bir arkadaşta fransız arabalarına alternatif sundugu arabalarda aynı kalite seceneklerı ve aynı opsiyonlar yaklaşık en azında 5-7 bin Ytl oynuyor araba alan benim kısa donemde ondan biliyorum ne kadar almayalım desekte adamlar en iyisini yaptığı surece mahkumuz aksi hali aptallık olur, DEğil mi ?

Bence sen tam bir fransız hayranısın.. Şunu yazmayı unutmuşsun o zamn "Birçok Afrika ülkesini bu ülke sömürüyor Amerika değil".... Ayrıca Fransa nın teknoloji olarak Japonya'dan üstün olduğunu söylemek saçmalık olur...

ALINTIDIR... (KAYNAK: NTV)

"İlk hızlı tren 1964 Tokyo Olimpiyatları için Japonya tarafından geliştirilmişti. İlk hızlı tren Tokaido ilk seferini, Tokyo-Osaka arasında gerçekleştirmişti. Japonya’yı Fransa izledi."

Ve şuan "Hız rekoru" Japonyada Central Japan Railway'e ait...

Concorde da dünyanın en hızlı yolcu uçağıdır fakat ingiliz ve fransız ortak çalışmasıdır...

Telekominikasyonda sizce dünya devi Fransız Alcatel mi yoksa Ingiliz Vodafone mu?? Onu da sen söyle Laughing....

Uydu meselesine gelirsek de Ingiltere değil zaten ilk uyduyu Rusya yolladı, ve şuan en gelişmiş uyduları Amerika yapıyor... Fransa değil...

Ama şarabına dicek bişeyim yok Laughing Laughing Laughing
Başa dön
holzeminster

MesajTarih: Prş 17.08.2006 9:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

1960lar da ilk "Anadol" model arabalar üretilirken pahalıya mal oluyoruş... Amerikalılar da "gelin biz size aynı paraya chavrolet verelim" demişler... Chavrolet Anadol dan daha kaliteli bir araba olduğu için de bizim akıllı yöneticilerimiz Anadol üretimini kesip dışardan Chavrolet ithal etmişler... Böylece Türk otomotiv sektörüne en güzel kazık atılmış olmuş...

İşte senin gibi
dennischambers demiş ki:
......ne kadar almayalım desekte adamlar en iyisini yaptığı surece mahkumuz aksi hali aptallık olur, DEğil mi ?
diyenler olduğu sürece biz dışa bağımlı asalak toplum olucaz....

Belki zamanında o hata yapılmamış olsaydı şuan ANADOL mükemmel bir spor araba olacaktı... Ve bu kadar mezun Türk mühendis, tasarımcı, işci vs vs gidip mercedes'e wolksvagen'e çalışacağına Türk markası bir arabaya çalışırdı... (ki çoğu mezun bu kadar şanslı değil Exclamation....)
Başa dön
Friedneredebizoradayiz

MesajTarih: Cum 18.08.2006 4:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

çok saçma.anadol u üreten o holding şimdi millete şahin doğan ı reva görmekte iken ne gelişmesinden bahsediyorsun ki.bir de birileri tarafından verilen alternatiflere bakın hele..ben alternatif yok demedim,fiyat ve kalite açısından alternatif yok dedim.adam bana bmw falan saymış,biri de japon rabalarını önermiş ki o tam trajikomedi.japon arabasına vereceğim parayı hacıbayramda dilenciye veririm daha makbule geçer Very Happy şimdi bir çoluk çocuk çıkıp bana da sen fransa hayranısın desin de mizah malzemesi olsun biraz daha ...
Başa dön
holzeminster

MesajTarih: Cum 18.08.2006 8:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Keşke karşımda olsaydın da yüzüme söyleseydin "çoluk çocuk" diye....

Biraz saygılı ol hani kazık kadar adamsın ya....

En son holzeminster tarafından Cum 18.08.2006 9:09 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
holzeminster

MesajTarih: Cum 18.08.2006 9:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ayrıca anadol firması şahin doğan falan üretmiyor.. O firma komple kapandı.. Ve şuan üretilseydi 45 yıllık bir tecrübesi olan firmaydı.. doğan şahin gibi arabalar tofaş tarafından üretiliyor ve yabancı firmalarla rekabet yapabilmek için "ucuz" üretiliyor... Daha çok dar gelirliye hitaben...

Bir fransız markası olan megan ın sedan olanını bir türk tasarımcı tasarladı... Demek ki bu millet böyle şeyler yapabiliyormuş.. Bugun anadol yaşasaydı dediğimde de bunu kastetmiştim...

Arkadaşlar zaten gerçekleri görebilen görür...
Başa dön
gokcen

MesajTarih: Çrş 23.08.2006 12:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Fransa'nın Lübnan'a 5000asker sözü vermesi hakkında ne düşünüyorsunuz peki?

bende ironi durumu söz konusuda...Ermenilere destek veren Fransa ve Lübnan a destek veren Fransa
holzeminster

MesajTarih: Pts 11.09.2006 14:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Emin olun kimse lübnana babasının hayrına gitmiyor tamamen çıkarlar için.. En basitinden Lübnan ın yeniden inşaası denecek orda pay almak için yarışılacak.. sonra madenler petrol kuyuları vs vs.. (Bkz: afganistan ve ırak)
Başa dön
Tasiyici_Cats

MesajTarih: Pts 11.09.2006 17:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Friedneredebizoradayiz demiş ki:
çok saçma.anadol u üreten o holding şimdi millete şahin doğan ı reva görmekte iken ne gelişmesinden bahsediyorsun ki.bir de birileri tarafından verilen alternatiflere bakın hele..ben alternatif yok demedim,fiyat ve kalite açısından alternatif yok dedim.adam bana bmw falan saymış,biri de japon rabalarını önermiş ki o tam trajikomedi.japon arabasına vereceğim parayı hacıbayramda dilenciye veririm daha makbule geçer Very Happy şimdi bir çoluk çocuk çıkıp bana da sen fransa hayranısın desin de mizah malzemesi olsun biraz daha ...

hacı pejo al bişey demem boykot et umrumda değil ama haklı çıkmak adına yalan yanlış bilgiler verme gözünü seveyim Smile pejolarla türkiye piyasası için kıyaslarsan birçok otomobilden çok çok daha kazık olduğunu anlarsın.misal sadece yedek parça demek biçok şeyi izah eder,zira en boktan parçasını bile ya orjinal takmıyorlar yada çok diretirsen 2-3 hafta bekletiyorlar yaşadım biliyorum ve bu en kral servisinden bahsediyorum.ayrıca tüpe uygun olmayan motor yapısı(2 yılda ölüyor motor).ayrıca benzinli motorlarda dizel motorlar gibi açılma süresi var.yani 3-4 uzun yoldan sonra motor açılıyor ve performans vermeye başlıyor.ayrıca bütün araçlar 110 dan sonra titremeyi keserken pejolar(özelliklede 206 ve 307 ler) inanılmaz titriyor helede motor açılmamışken.yakıt tüketimi konusunda fena değiller ama oda motor açıldıktan sonra söz konusu.ayrıca sıfırı ile 2. eli arasında fiyat farkı en çok olan markalardan biri.bmw ile falan kapışıyor o derece Smile ayrıca yol tutuşu hiçbir modelinde iyi değil.araçlar çok hafif ve güvenlik açısından çelik kullanımı çok adi olduğu için sadece hava yastıklarına kalıyor.sadece kliması ve konsolu için araç alma derim.seçim senin söylediklerimi istediğin sanayi bölgesine git sor en ufak farklı bişey söyleyemezler.söyleyende yalan söyler benden sana tavsiye para vericeksin madem adam gibi bi araç al derim ben.nacizane öneri istersen pm den yaz anlatayım burda araç ismi vermeyeyim.amacım sana saldırmak değil boykot et etme oda değil sadece nacizane uyarı.hürmetler...
OnurMutlu
hayalettren - Gitarist

MesajTarih: Cmt 30.09.2006 2:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu fikir olarak oldukça tutarsız geldi bana. Fransız hükümeti sözde ermeni katliamı ile ilgili bir karar aldı diye ne yapacağız bizde fransız mallarını almayacağız böylece tepkimizi ortayamı koyacağız, bu gerçekten çok çocukça. Neden olarak da düşüncem şu ki; bu fransızları ya da ordaki şirketleri bağlayan bir karar değil, hükümetler meclisler herzaman hatta çoğunlukla milletin tam temsilini olurşturmazlar malesef ki çoğulcu demokrasi dediğimiz şeyin çıkmazları aynı türkiye de ki durum gibi tıpkı rusyada ki yada fransadaki.Alınan oyların % leri, seçim sistemleri, mecliste grup oluşturabilme % leri, vs..vs.. gibi bir çok neden var .
Bu düşünce sistemine göre yani başlığa göre fransaya tatile de gitmemek gerekiyor para kazandırmamak için, ya da fransız kökenli müzik aletlerini almamak, fransız arkadaşlarımızla konuşmamak vs..vs.. o kadar çoğaltılabilirki ki edebiyat ve müzik,felsefe,sosyoloji alanlarında ki fransadan yetişmiş o kadar büyük isim varken bunlar sadece bana komik geliyor. O halde bunu diyebilen bir arkadaş başlığı açan yani abd nin dünya politikasınıda eleştirmeli ve boykot etmeli yada ingilizlerin de ırak savaşı zamanı verdiği kararları boykot etmeli, etmeli allah etmeli diyorum ve sadece türk üretimi malları almalı kullanmalı, o zaman napardı bunu çok merak ediyorum açıkcası...saygılar herkeze
satiwa

MesajTarih: Pts 09.10.2006 21:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

abi tüm listeye tamam, carrefour a zaten giden biri değilim üstelik bi arabam falanda yok taxi olayınada kılım... amma velakin.. şu fransız şarabına karşı çıkmam biraz zor olabilir... hani olayı alkole bulaştırmasaydın daha iyi olurdu...

6 sayfanın hiç birini okumadım ama... hiç bir şekilde yüzleşilmemiş bir konu bu ermeni soykırımı.. hiç bir tarihi veya bilimsel bir araştımada yapılmamış.. hal böyle olunca bazı olaylara katlanmak lazım... türkiye cumhuriyetinin basiretsizliğine veriyorum bu durumu.. ve eğer fransada olursam böyle bir yasa varken kalkıpta soykırım olmamıştır demem...
tgb

MesajTarih: Pts 09.10.2006 22:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mesajınız Forum Kurallarına aykırı üslûbunuz nedeniyle silinmiştir. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz, argo ve küfür içerikli mesajlar yazmaktan kaçınınız.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Sonraki
4. sayfa (Toplam 11 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız