Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.
kaçağım,
eşkiya aşklar yaşarım durmadan
kaşla göz,dağla uçurum arası...
kanar göçerim,sürgünlüğümü yurtlanmaz yerleşik sevdalar.
sığsın isterler defnelerim çürük saksılarına
yetmez..
dağ başlarımın teslimiyeti istenir,
ya katilim ,ya ihanetim.
bilmezler ki başka yol olduğunu
yani ben,eşkiya,her yanı pusu
gözlerindeki dumanlı dağlara sevdam,
zülfünde gölgeye sığınmam bundandır.
........
iklim değişir, yüzün olur.
yüreğimden gayrısına sır vermediğim doğrudur,
kaçaklık bu!
Hadi gel,şahrud'um,dağlara gövde verenim..
Göğsüm tahtasının altı ol...
yoksa vuracak beni hasretin bir tenhada
yakışır mı bir kaçağa
ECEL ELİYLE ÖLMEK....
ahmet arif'in sanırım tam hatırlamıyorum
ama sevdalığı en iyi anlatan bence _________________ Tek bIr yAsAk vAr;özgürlüğün geldiği gÜn,o gÜn ölmeK yAsAk...!
aşk bi rüya gibidir..eğer güzelse uyansanız bile o rüyanın hayaliyle yaşarsınız....eğer bir karabasansa en iyi yöntem hemen uyanmaktır!... _________________ ---ZoraKi-vokal---
fan sitemiz açılmıştır...hepinizin desteğini bekliyoruz!..
http://www.zoraki.cjb.net/ http://grupzoraki.kazorum.com/ --anasayfa--
Tarih: Pts 27.11.2006 20:20 Mesaj konusu:
aşkı en iyi tanımlayan kitap bence görmediğimiz görmek istemediğimiz yönleriyle bize gösteren Ahmet ÜMİT'in "Aşk Köpekliktir" ktiabıdır..herkese tavsiyemdir..soğuk içiniz.. _________________ Eğer görüyorsan içinde yaşayamazsın..
Aşkı en iyi ben tanımlayayım size arkadaşlarım
'Aşk Maşk Yok.!!!!' Böyle bi Kavram yok ,
sevgiler saygılar daha büssürü bişey _________________ hayat nedirki bir düş,
gördüğün kadar
Sizin Tanımınıza uyar mı bilmem ama ben çok severim bu yazıyı
Öyle içimdesin ki. Yanağımda dolaşan rüzgardan daha gerçek dokunuşların. Küçük, ürkek, kesik dokunuşlarınla, belki de her zamankinden daha yanımdasın. Yani öylesine, o kadar bensin ki. Ah nasıl anlatsam. Boşuna bu çabalarım, doğru kelimeleri aramalarım. Ne kitaplar yazıyor, ne de sözlüklerde karşılığı var.
Yalnızca hissediyor insan, yaşıyor. Kelimeler eksik, kelimeler yaralı. Kelimeler cılız.
Taşımıyor, anlatmıyor, tanımlamıyor bu duyguyu. Ben de. Çok başka bir şey. Sevginin ortasında, derin acılar hisseder mi insan? Aydınlık gülümsemelerin içine, hüznü yerleştirir mi durup dururken? Gözlerine buğu, diline sitem, yüreğine burukluk, çöreklenir kalır mı asırlarca?
Gelmeyeceğini bildiği mektup için, posta kutusunu hep aynı heyecanla açar mı? Dedim ya, başka bir şey bu. Ne kadar yalnızsam, o kadar seninleyim şu günlerde. Belki de en başta, tutup seni en derinlere koydum diye oldu bunlar. Kimseler ulaşmasın diye, kimselerin bilmediği, bulamayacağı yollara götürdüm seni. En derinlerde tuttum. Bana sakladım. Derine, hep daha derine.
Seni yapayalnız, bir tek bana bıraktım. Paylaşamadım yanlış yaptım. Sana ulaşan yolları kaybettim diye bütün bu şaşkınlıklar. Kendimi oradan oraya vurmam. Sağımda, solumda, ne zaman dikildiğini bilmediğim duvarlara çarpmam, hiç görmediğim çukurlarla boğuşmam. Denizlerin, gürültüyle gelip vurduğu dehlizlerin, acılı duvarları gibiyim.
Duvarlarım yosunlu, duvarlarım kaygan, duvarlarımdan hiç tükenmeyen sular sızıyor. Tutunamıyorum. Renklerim, gün içinde değişiyor. Soluyorum, soğuyorum. Güneş ulaşmıyor içerilerime. Küfleniyorum, yaşlanıyorum. Yalnızlıklar peşimde. Dokunduğum her ıslak duvardan, pis kokulu bir yalnızlık bulaşıyor üstüme. Biliyorum, bütün bunlar, hep benim suçum.
Seni sakladığım yere ulaşamaz oldum. Yollar, gitgide uzadı ve karıştı. Ümidimi ısıtacak, parlatacak, kımıldatacak bir şeylere ihtiyacım var. Ah onun ne olduğunu biliyorum. Sonu sana geliyor her cümlenin. Her şeyin başında içinde ve sonundasın. Bu değişmiyor. Öyle içimdesin ki. Birden aklıma geldi, tuttum sana bir mektup yazdım dün.
Çok mutluydum. Gün içinde neler yaptığımı, nelere kızıp, nelerle mutlu olduğumu, tek tek anlattım. Mevsimlerin ve insanların nasıl karışık ve beklenmedik olduklarını yazdım.
"Yine zamansız yağmurlar" dedim, "Daha önce, hiç bu kadar zayıf değildi güneş ışınları" dedim, "Gerçekten buradaki şarkıları hiç öğrenmeyecek, bilmeyecek, söylemeyecek misin?" dedim. Çok uzun bir mektup oldu. Başından sonuna kadar okudum.
Neler yazmışım diye merakımdan.
Sonra çekmecemden bir zarf çıkarıp, adını yazdım. Büyük harflerle, yalnızca adını. Adresini bilsem gönderir miydim, bilmiyorum. Mektup cebimde. Cebim yüreğime yakın. Yüreğim sende. Sen yüreğime yakın. Öyleyse mektup sende.
Aşk ihtiras bence Geçici.Ama tanımlama olarak en iyi Balzac Vadideki Zambakve Ezilen Gurur'da yapmış.Birde Ahmet Altan Kılıç Yarası Gibi çok güzel tanımlamış aşkı ve yaşayanın hislerini. _________________ <div><em><strong>UmUdUm !sYaNDa !sYaNıM KarANlıKtA!!!</strong></em></div>
Gülün tam ortasında ağlıyorum
Her akşam sokak ortasında öldükçe
Önümü arkamı bilmiyorum
Azaldığını duyup duyup karanlıkta
Beni ayakta tutan gözlerinin
Ellerini alıyorum sabaha kadar seviyorum
Ellerin beyaz tekrar beyaz tekrar beyaz
Ellerinin bu kadar beyaz olmasından korkuyorum
İstasyonda tiren oluyor biraz
Ben bazan istasyonu bulamayan bir adamım
Gülü alıyorum yüzüme sürüyorum
Her nasılsa sokağa düşmüş
Kolumu kanadımı kırıyorum
Bir kan oluyor bir kıyamet bir çalgı
Ve zurnanın ucunda yepyeni bir çingene
Ask: Arapca bir kokenden gelen kelimeymis. Asmak'tan, otede olmaktan turetilmis. Asan kisiye de asik denilirmis...
Ask var mi yok mu sorusu bence Olum var mi yok mu, Tanri var mi yok mu sorulari gibi,, Helenistik donem filozoflarindan Pyrro olmasi lazim demis ya: "Ben varsam olum yok, olum varsa da ben yokum" diye, Ask da belki boyle degerlendirilebilir:
Asikken hayat, gunluk problemler, gelecek kaygilari (genel olarak tum yasam) yoktur sizin icin, bir buyuye tutulmus gidersiniz. Ama asik degilken asik oldugunuz donemler size cok anlamsiz gelebilir. Ask bence insanin hem yeniden dogdugu hem de olumu tattigi duygu-otesi bir durumdur..
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız