Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - çok fazla mesaj var..
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

çok fazla mesaj var..
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Turkrock.Com hakkında
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
knopfler

MesajTarih: Sal 06.01.2004 22:57    Mesaj konusu: çok fazla mesaj var.. Alıntıyla Cevap Ver

açık bir şekilde dile getireyim..ben siteye üye olalı çok olmadı..küçük bi sorun var gibi geliyor..diyelim ki, ben guns n' roses dinleyicisiyim..haklarında yazılanları okumak istiyorum..hangi birini okuyacağım..yüzlerce mesaj var..gerekli, gereksiz..ne önerirsiniz..mümkünse bu söylediklerime karşı çıkmayın, yalnızca çözüm...teşekkürler..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mahcem

MesajTarih: Sal 06.01.2004 23:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

?????

Tanrım!!! Rolling Eyes

Gerekli olanlarını oku, diğerlerini okuma.
LeftEyeNine

MesajTarih: Sal 06.01.2004 23:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mahcem abi,"Düzgün yazım ve forum kuralları" başlığındaki ilk mesajımda bir önerim vardı,hatırlarmısın?..Ben finanse edeceğim Ar-Ge'yi,yeter ki icad edelim o teknolojiyi...
Mahcem

MesajTarih: Çrş 07.01.2004 0:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Smile
GTI

MesajTarih: Cum 09.01.2004 18:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bencede...

2pac 4ever rulz
Başa dön
knopfler

MesajTarih: Cmt 10.01.2004 21:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hangisinin gerekli olduğunu farketmek her zaman kolay olmuyor ki...neyse..
Başa dön
LeftEyeNine

Nerden: Ayd&#253;n - &#221;zmir karayollar&#253; aras&#253;

MesajTarih: Pzr 11.01.2004 21:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

baba kenarını süsleriz önemli mesajların olur biter...Bu nasıl istek?..Mantıklı olduğunu düşünüyormusun?
knopfler

MesajTarih: Pts 26.01.2004 16:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

LeftEyeNine..şu son yazdığın şeyle ne demeye çalıştın?sorunların var gibi..mantıklı olmayan bi şeyi neden yapayım..boşuna kalabalık yapma,işine bak..
Başa dön
Atalay

MesajTarih: Pts 26.01.2004 17:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sanırım çok meraklısı olan zaten GNR nin resmi sitesine girer okur. Bundan gayrısı burada kişisel görüş ve yine grupla ilgili öğrenilenlerin paylaşılması oluyor. Okuyun nolcak ki...
LeftEyeNine

MesajTarih: Pts 26.01.2004 21:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

üff bu ara herkes bana laf koyuyo...Bırakın beni gideceyim buralardan..beni köyümün yağmurlarında yıkasınlar...

..(Ama adam hala harbi harbi mantıklı bi soru sorduğunu düşünüyo..O yazıları GNR otoriteleri yazıyo zannediyo heralde...)...
knopfler

MesajTarih: Cum 06.02.2004 10:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gereksiz bi tartışma..internet bu yönden çok zayıf..kendini anlatman ve birilerinin söylediğine anlam vermen zor olabiliyor..uzatmayalım
Başa dön
Roth-Azad
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

MesajTarih: Cum 06.02.2004 12:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İyide Knopfler gelip size "bu site ne kadar saçma kardeşim, hiçbirşey anlaşılmıyor şunu düzeltin" dememişki. Adam sormuş sadece buna bir çözüm olabilir mi diye, belki saçma olabilir ama kötü niyetli ya da kötü bir uslupla dile getirilmiş bir istek değil. Eğer bir çözümü yoksa buna cevap verirsiniz, böyle bir şey olamaz üzgünüz gibisinden. Gelipte öyle önemli mesajların etrafına süs koyarız demekle hiçbiryere varılmaz.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
LeftEyeNine

MesajTarih: Cum 06.02.2004 21:34    Mesaj konusu: Re: çok fazla mesaj var.. Alıntıyla Cevap Ver

knopfler demiş ki:
açık bir şekilde dile getireyim..ben siteye üye olalı çok olmadı..küçük bi sorun var gibi geliyor..diyelim ki, ben guns n' roses dinleyicisiyim..haklarında yazılanları okumak istiyorum..hangi birini okuyacağım..yüzlerce mesaj var..gerekli, gereksiz..ne önerirsiniz..mümkünse bu söylediklerime karşı çıkmayın, yalnızca çözüm...teşekkürler..

Bana, "senin mantık damarların tıkanmış" de...
SwaLLoweD
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Cum 06.02.2004 23:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İkili tartışmaya çevirmeyin...Veya düşündüm de çevirin..Zaten saçma bir başlık, silinsin gitsin...

knopfler >> internet mantığına yatkın olmadığını zaten yukarıda bir yerlerde de söylemişsin.. Forumlar böyledir.. İsteyen istediğini yazar "kurallar çerçevesinde"... Arasından işine yarayanı seçmek, yığınla mesajı okuyup, aradan karar vermek senin problemin oluyor... TurkRock forumları mümkün olduğunca makul olan mesajların çoğalmasını amaçlayan bir düzendedir.. Ama yine de forumdur... Ansiklopedi değildir.. Alfabetik sırada Guns N'Roses 'ı bulup tarihçesini öğrenemezsin.. Kimisi "Hastasıyım..Çok güzelleeerrr" diye gereksiz bir mesaj yollar ..Kimisi "Yeni albüm bilmem ne zaman çıkıyor" diye faydalı bir bilgi gönderir.... Her ikisi de forum mantığına uygundur yine de...

Olayın genel mantığını anlattıktan sonra gelelim tekniğine istersen.. Bu site hazır bir sistemle kurulmuştur.. Forumlar da keza aynı şekilde hazır bir yapının uyarlamasıdır.. Bu hazır sistemde gerekli gereksiz bilgiyi ayırmak için moderasyondan başka çare yoktur.. O kadar sıkı moderasyon ise iyi değil kötü bir şeydir.. Burada uygulamış olduğumuz kuralar bile bir çoğuna ağır gelmektedir..Dediğim gibi burası TurkRock ansiklopedisi değil, TurkRock.com forumu...

Gelelim sosyolojik boyutuna... Diğer insanların oluşturduğu bir bilgi kaynağı, o insanların seviyesine, düşüncesine bağlı olarak şekillenir.. Günümüz Türk internet kullanıcısının yazdıkları bunlardır.. Beğenmemek mümkün tabi...Ben de beğenmiyorum çoğu zaman, ama kabul ediyorum..Tavsiyem o ki: sen de et...

Şöyle bir genel olarak toparlarsak, diğer insanların, internet mantığının, bilişim teknolojisinin sundukları yeterli gelmiyorsa yapacak bir şey yoktur.. Türkiye'de rock üzerine yoğunlaşmış, bundan daha yararlı bilgiler barındıran bir forum buluyorsan (dikkat: "forum") ona başvurasın..Tabi keşke daha fazla zaman kazandıran bir yöntem olsa, ama 6-7 sayfa mesaj okumak da yeterince hızlı sayılır.. Internet olmasaydı, nasıl öğrenecektin acaba o bilgileri?...Veya daha basitinden, diğer forumlarda olduğu gibi 20 tane Guns N'Roses başlığı olsaydı?...

LeftEyeNine >> Yukarıda zaten cevap verilmiş.. Uzatmanın, karşıdakini ti'ye almanın pek alemi yok.. Soru, bence de yersizdir...Ama baştan doğru düşündüğün noktada, haksız duruma düşmektesin, yanlış tavır yüzünden... Soruyu soran kişi daha 1 ay önce bilgisayar almış, internet başına geçmiş , genel işleyişten ve benzer örneklerden habersiz biri olabilir (Knopfler öyledir demiyorum..).. Bu onu dalgaya almayı gerektirmez...

Bir de kişisel not: Ben hayatta hiçbir şeyi kabullenilmek, kabul ettirmek veya bir yere ait olmak için yapmadım, söylemedim... Ama şu basit forumda bile knopfler bir nevi "Sen de kimsin, müdürle görüşecem.. Ben istediğim yere girer istediğimi sorarım, süper biriyim ben..Sen benim muhttabım değilsin" mantığıyla; LeftEyeNine ise sanki"Oha! dağdan inmiş bu... Bizim köyde senin işin ne" tavrıyla bu kabullenilme-kabullenilmeme senaryosunu oynamakta sanki.. Bilmiyorum bir an böyle canlanıverdi gözümde.. Garip, trajik..
Roth-Azad
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

MesajTarih: Cmt 07.02.2004 12:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

SwaLLoweD demiş ki:
İkili tartışmaya çevirmeyin...Veya düşündüm de çevirin..Zaten saçma bir başlık, silinsin gitsin...

knopfler >> internet mantığına yatkın olmadığını zaten yukarıda bir yerlerde de söylemişsin.. Forumlar böyledir.. İsteyen istediğini yazar "kurallar çerçevesinde"... Arasından işine yarayanı seçmek, yığınla mesajı okuyup, aradan karar vermek senin problemin oluyor... TurkRock forumları mümkün olduğunca makul olan mesajların çoğalmasını amaçlayan bir düzendedir.. Ama yine de forumdur... Ansiklopedi değildir.. Alfabetik sırada Guns N'Roses 'ı bulup tarihçesini öğrenemezsin.. Kimisi "Hastasıyım..Çok güzelleeerrr" diye gereksiz bir mesaj yollar ..Kimisi "Yeni albüm bilmem ne zaman çıkıyor" diye faydalı bir bilgi gönderir.... Her ikisi de forum mantığına uygundur yine de...

Olayın genel mantığını anlattıktan sonra gelelim tekniğine istersen.. Bu site hazır bir sistemle kurulmuştur.. Forumlar da keza aynı şekilde hazır bir yapının uyarlamasıdır.. Bu hazır sistemde gerekli gereksiz bilgiyi ayırmak için moderasyondan başka çare yoktur.. O kadar sıkı moderasyon ise iyi değil kötü bir şeydir.. Burada uygulamış olduğumuz kuralar bile bir çoğuna ağır gelmektedir..Dediğim gibi burası TurkRock ansiklopedisi değil, TurkRock.com forumu...

Gelelim sosyolojik boyutuna... Diğer insanların oluşturduğu bir bilgi kaynağı, o insanların seviyesine, düşüncesine bağlı olarak şekillenir.. Günümüz Türk internet kullanıcısının yazdıkları bunlardır.. Beğenmemek mümkün tabi...Ben de beğenmiyorum çoğu zaman, ama kabul ediyorum..Tavsiyem o ki: sen de et...

Şöyle bir genel olarak toparlarsak, diğer insanların, internet mantığının, bilişim teknolojisinin sundukları yeterli gelmiyorsa yapacak bir şey yoktur.. Türkiye'de rock üzerine yoğunlaşmış, bundan daha yararlı bilgiler barındıran bir forum buluyorsan (dikkat: "forum") ona başvurasın..Tabi keşke daha fazla zaman kazandıran bir yöntem olsa, ama 6-7 sayfa mesaj okumak da yeterince hızlı sayılır.. Internet olmasaydı, nasıl öğrenecektin acaba o bilgileri?...Veya daha basitinden, diğer forumlarda olduğu gibi 20 tane Guns N'Roses başlığı olsaydı?...

LeftEyeNine >> Yukarıda zaten cevap verilmiş.. Uzatmanın, karşıdakini ti'ye almanın pek alemi yok.. Soru, bence de yersizdir...Ama baştan doğru düşündüğün noktada, haksız duruma düşmektesin, yanlış tavır yüzünden... Soruyu soran kişi daha 1 ay önce bilgisayar almış, internet başına geçmiş , genel işleyişten ve benzer örneklerden habersiz biri olabilir (Knopfler öyledir demiyorum..).. Bu onu dalgaya almayı gerektirmez...

Bir de kişisel not: Ben hayatta hiçbir şeyi kabullenilmek, kabul ettirmek veya bir yere ait olmak için yapmadım, söylemedim... Ama şu basit forumda bile knopfler bir nevi "Sen de kimsin, müdürle görüşecem.. Ben istediğim yere girer istediğimi sorarım, süper biriyim ben..Sen benim muhttabım değilsin" mantığıyla; LeftEyeNine ise sanki"Oha! dağdan inmiş bu... Bizim köyde senin işin ne" tavrıyla bu kabullenilme-kabullenilmeme senaryosunu oynamakta sanki.. Bilmiyorum bir an böyle canlanıverdi gözümde.. Garip, trajik..

Swallowed senin Knopfler'a ve konuya yaklaşımının birçok kişiye örnek olması gerekiyor. Benim yukarıda bahsettiğimde buydu, bir sürü cevap geliceğine bir tane böye mantıklı cevap gelse olayı herkes anlar sonra da kapanırdı.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
LeftEyeNine

MesajTarih: Cmt 07.02.2004 22:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Alıntı:
... LeftEyeNine ise sanki"Oha! dağdan inmiş bu... Bizim köyde senin işin ne" tavrıyla bu kabullenilme-kabullenilmeme senaryosunu oynamakta sanki.. Bilmiyorum bir an böyle canlanıverdi gözümde.. Garip, trajik..

Kimseye yaklaşım tarzım böyle değildir...Gerçekte veya sanalda...Ama Knopfler'in başlık cümlesi çok komiğime gitmişti,e bi de absürd olunca bahsettiğiniz şekilde cevap verdim...Bilirim bazen esprinin dozu kaçar ama kaçınamadığım zamanlar oluyo bazen;ki olmaya da devam edecektir,yaradılışım bundan ibaret...Böyle güzelce anlatılır -önce de bahsettiğim gibi- problem çözülür.Anlayış vardır az çok..Bitmiştir...
knopfler

MesajTarih: Pts 22.03.2004 1:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu başlığa bakmayalı çok oluyordu..roth azad söylemese unutup gidecektim belki de..anlatırken sorunu biraz yanlış yazmış olsam da mesajı, anlaşılmak güzel..anlaşılmak güzel ama bunun yanında azarlanmak??internet ortamında kısa sürede birilerini azarlama hakkını görmemek gerekir herhalde..yapmayacağım..neyse..başlığı açan olarak bir de kapanış yapayım..

-sitede çok fazla gereksiz mesaj olduğunu dile getirdim..sitede yeni olduğumu söyledim(söylemesem de anlaşılırdı) ve bu kalabalıktan kurtulmak istediğimi,yalnızca gerekli(bana gerekli) olan mesajları okumak istediğimi söyledim..mümkün olamacağını farkedemeyecek kadar iyimserdim..
-gereksiz bir istek,soru,sorun olarak görüldü..mahcem,gtı,lefteyenine tarafından..haklılar..dediğim gibi "yalnızca gerekli(bana gerekli) olan mesajları okumak istediğimi söyledim..mümkün olamacağını farkedemeyecek kadar iyimserdim.."
-tam anlaşılmamış biri olarak başlığı açıklığa kavuşturmaya çalıştım..
-lefteyenine ti'ye aldı..
-lefteyenine'a kızdım(ti'ye almak,alınmak geniş bi konu..anlatamayacağım ama bundan dolayı kızdım)..işe yaramaz laflar söyledim..
-atalay aklımı toparlattırabilecek bi açıklama yaptı..nihayet oldu bu..lefteyenine ise hala aynı..
-anlaşamayacağımızı düşündüm..
-roth azad..biraz tavırlara dikkat çekti..lefteyenine kendisine mantıksız gelen şeyi vurguladı..burada farkettim ki bir şeyleri eksik yazmışım..ama bu onu haklı çıkarmaz bende..
-swallowed yeterli açıklamayı yaptı(başlığı saçma buluyor ama yine de anlamıştı anlattığımı..)
-roth azad kendi gibi,lefteyenine kendi gibi..roth anlıyor..bu yüzden yaz gelsin roth'un sınavı iyi geçsin ve çalışalım istiyorum..bunun yanında dalgacı adamları pek sevmem..
herneyse..
öğrenmem gerekenden fazlasını öğrendim, 'gerekli olmasalar da'..site yöneticilerinin de bi yere kadar işlerinde iyi olduklarını gördüm(mahcem'e)..yine de mahcem'de bu 'yer'in çok yüksekte olduğu açık..neyse..mahcem'in bu söylemlere ihtiyacı yoktur..değil mi?internet aynı yeryüzü gibi..beyni olduğunu farkeden herkes onu kullanmaya çalışıyor..kimbilir belki de heyecanlanmamak gerekir fazla..kimseye bi şey söylediğim yok tam anlamıyla..biraz yapacak iş olmadığından biraz gıcıklık olsun diye biraz da seçimler yaklaştığındandır bu yazışımın sebebi..sevgiler herkese..mahcem'e ve lefteyenine'a bile..

hakkınızda kötü bi şey yazdığımı düşünüyorsanız cevap yazın ve dursun bu başlık..boşa kalabalık olmasın..
Başa dön
Atalay

MesajTarih: Pts 22.03.2004 1:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Knop.. sen de an başta bir "işine bak" muhabbeti çekmişsin. Bu tür "azarlanma" vb. geyikleri boşverin. Ciddi olarak ilgilenen gider asıl sitesinden okur. Boşa büyütmeyin.
SwaLLoweD
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Pts 22.03.2004 3:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu yazıyı okuyunca aklımdan bir sürü şey geçti.. Ama en sonunda hiç bir şey söylememeye karar verdim.. Yazılanlar gayet açık ve net.. Konu dışına taşmaya pek gerek yok...

Geniş olun, rahat olun ama en önemlisi makul olun diyebiliyorum genel olarak...
Mahcem

MesajTarih: Pts 22.03.2004 3:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Swallowed olayı çok güzel toparlamış.

Knopfler, bana kızmana gerek yok, aslında bu başlığı oldukça eğlendirici buldum. Özellikle LI9 "baba kenarını süsleriz önemli mesajların olur biter..." dediğinde koptum. Yani kabul edelim, çocuk biraz ukala mukala ama espri anlayışı çok ince. Kızmayın, severim LI9'ı.

Forum yöneticisi olarak okumak zorunda olduğum zerre kadar mantık zekâ nükte esintisi taşımayan o kadar çok başlık var ki burada, eğer senin şikâyet ettiğin o konuda bir çözüm olsaydı şu an bütün yöneticiler ilk işimiz o sistemi buraya yerleştirmek olurdu.

Benden de sevgiler, ama "bile"siz. Gerçek. İçten. Sen mantıklı bir arkadaşsın, Ankara'da okuyordun galiba, grup kurmak için "ne çalarsan çal, yine gel, yeter ki doğru ol" düsturu ile eleman arıyordun. Seni Müziktek'e davet etmiştim. Ne yaptın, ne ettin, ne aşamalardasın?
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Turkrock.Com hakkında Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız