Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Country
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Country
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
_ERHAN_

MesajTarih: Pts 12.06.2006 10:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

midnight_poet demiş ki:
O zaman rock'ın country'e kaçanı diyeyim. Bu saydığım gruplarda country ezgileri olmadığını söyleyemezsiniz.

Hoş, ben zaten bir country dinleyicisi değilim. O nedenle söylediklerinize karşı geliştirebilecek bir anti tezim yok. Öyle diyorsanız öyledir.

Anlaşılmıştır hajı eywalla.
Benim sorunum ne rock'ın country'e kaçanı olsun ne country ezgileri
bulunan bişi olsun, hiçbirini istemiyorum, sevmiyorum...
Ben saf, su katılmamış Country'den bahsetmek istiyorum...
İşte bunu seviyorum...

Saygılar...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
RedEaredSlider

MesajTarih: Sal 13.06.2006 4:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

eh be kardeşim, şu başlık yüzünden üye yaptınız beni buraya..
şu yazdıklarımı seven, GTA San Andreas oynarken K-Rose kanalını dinleyen veya eurosport'ta "Best Country Hits" reklamı çıktığında kanal değiştirmeyen varsa şarkı önersin bana..

statler brothers - flowers on the wall
kenny rogers - gambler
dixie chicks - stand by your man
kid rock - picture
dave dudley - six days on the road
mindy mccready - strawberry wine
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Sal 13.06.2006 11:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

midnight_poet demiş ki:
Salt country pek hoşuma gitmiyor ama bu türün rock'a kaçanı fena değil. Mesela Lynyrd Skynyrd veya Creedence Clearwater Revival.

yazdığın bir anlamda doğru. yukarıdaki yazdığın grupların ikisininde country ile direk alakaları vardır. öyle ki creedence'ın direkt olarak country şarkıcısı carl perkins ile etkileşimi vardır. bunun yanında lynyrd skynyrd'ın müziği ise yoğun olarak country'den etkilenir zaten.özellikle geleneksel country.

country'nin özüne inmek isteniyorsa o hillbilly tepelerinde söylenen folk şarkılarından başlamak gerekir.yok eğer daha saf country'den başlamak isteniyorsa bu işin babaları roy acuff (kendisi bu işin kralıdır.) floyd tillman ve ernest tubb isimlerini verebilirim.hank williams'lar çok daha sonra gelmiştir.
_ERHAN_

MesajTarih: Sal 13.06.2006 12:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

enchant demiş ki:
midnight_poet demiş ki:
Salt country pek hoşuma gitmiyor ama bu türün rock'a kaçanı fena değil. Mesela Lynyrd Skynyrd veya Creedence Clearwater Revival.

yazdığın bir anlamda doğru. yukarıdaki yazdığın grupların ikisininde country ile direk alakaları vardır. öyle ki creedence'ın direkt olarak country şarkıcısı carl perkins ile etkileşimi vardır. bunun yanında lynyrd skynyrd'ın müziği ise yoğun olarak country'den etkilenir zaten.özellikle geleneksel country.

country'nin özüne inmek isteniyorsa o hillbilly tepelerinde söylenen folk şarkılarından başlamak gerekir.yok eğer daha saf country'den başlamak isteniyorsa bu işin babaları roy acuff (kendisi bu işin kralıdır.) floyd tillman ve ernest tubb isimlerini verebilirim.hank williams'lar çok daha sonra gelmiştir.

ben yine sana muhalefet oluyorum, country ile alakalı olabilir, ama direk country yaptıklarını düşünmüyorum. En son verdiğin gruplarla kıyaslasana bi...
Ayrıca Hank Williams'ın sonra felan da geldiği yok. Sonra dan kastın 4-5 yıllık sürelerse eywalla ama değil 20s 30s lar hep bu abilerimizin zamanıydı....

saygılar
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
immo

MesajTarih: Sal 13.06.2006 20:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

enchant demiş ki:
midnight_poet demiş ki:

Sanırım burada bir yanlışlık var tam olarak değinmek gerekirse Roy Acuff folklorik yani yerel muziği tam yansıtan bir sanatcıydı 20 yy da yaşamış, floyd tillman ise anonim eserler uzerıne yogunlaşmış bır sanatcıydı ve ernest hocamıza gelınce Roy Acuff la beraber en eskı country ustalarıdır ancak Sr. Hank Williams bunlarla aynı donemdedır...Acuff sanırım 1900 lerın başında dogdu Ernest Tubb 1914 de dogdu ve Hank Williams da 1923 de dogdu yanı aralarında en fazla 12 - 13 yıl kadar var aynı kuşak country ustaları dıye adlandırabılırız ancak Hank Williams'ın country ye kazandırdıkları ve kattıklarıyla dıgerlerınden bır gomlek ustun oldugunu aslında Bob Dylan'nın muzık akımı ve oncusu olarak başlattıgı sanılan country jazz soundlarını Bob Dylan'dan 20 yıl once yakalamayı başarmış ancak ne yazikki Bob Dylan'ın golgesınde kalmıştır....

Saygılar....
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Çrş 14.06.2006 10:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

roy acuff sadece folklorik eserler üzerine yoğunlaşan bir sanatçı değildi. öyle birisi varsa o da woodie guthrie'dir. roy acuff eserlerinde country'nin başlangıç şemaları görülür.boşu boşuna country efsanesi dememişlerdir. 12-13 yıla aynı kuşak demek sence biraz garip değil mi? 12-13 yıldan bahsediyorsun. 4-5 yıldan değil. birisi daha fazla tanınmıştır diğeri az tanınmıştır bunun için bir şey söyleyemem. belki amerika'da daha çok tanınıyorlardır da bize görünen farklıdır.bunun hakkında da bir şey diyemem.ama hank williams sadece country şarkıcısıydı. diğerlerinden bir gömlek üstün olduğu tartışılır. zevk meselesi. hank williams'a sade bir country şarkıcısı demiştik. jazz soundları onunla değil daha sonra merle haggard ile başlamıştır. onun müziği williams'a göre daha komplekstir, karmaşıktır. swing'i bile country'e sokan isimdir merle haggard. big band jazz ile western swing isminde bir tarz yaratmıştır.ancak bob dylan konusunda şunu yazabilirim. daha da ileri gidersek bu etkileşim bob willis'e kadar uzanır şu jazz konusunda. bob dylan müziğinde de ayrıca direkt olarak hank williams'tan daha çok woodie guthrie esinlemeleri mevcuttur.folk ile ilgisi vardır.
immo

MesajTarih: Prş 15.06.2006 1:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ilk olarak başladıgım 12-13 senelik ara roy acuff la Hank Williams arasındaki muziksel işlerle uğraşmaya başladıkları zaman farklarıdır Roy Acuff 1925 ler gıbı cıkmaya başladıgı sahneye ve Hank Williams inda 30'ların sonunda yer alması arasındaki farktır ancak folk müziği ilk aksettirmeye başlayan country nin başlangıc şemalarını vermesi ayrı bir muzık tarzını alıp en popüler en komplike şemaya sokma farklı bir deyimdir sırf country soundunu ilk ortaya koyanlardan diye Acuff efsane sayılırsa ayrı ancak Country soundunu oturtup söyleyiş tarzını geliştiren ve jazz in ilk soundlarını sokan Roy Acuff yada merle haggard degıldır Hank Williams 'dır. Ayrıca bob dylan'ın etkısı altında kaldıgı muzık woodie guthrie konusuna gelince çıkışında country jazz yapıyordu ve onunla bağdaştırıldı woodie guthrie donemi rock jazz sounduna geçtiği dönemtir. Kaldiki soundu ortaya cıkarmak bir adamı efsane yapmaz efsane yapan yaptığı tarzın en yetkin parcalarını vermiş olmaktır....

SAygılar...
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Prş 15.06.2006 8:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

immo demiş ki:
Ayrıca bob dylan'ın etkısı altında kaldıgı muzık woodie guthrie konusuna gelince çıkışında country jazz yapıyordu ve onunla bağdaştırıldı woodie guthrie donemi rock jazz sounduna geçtiği dönemtir. Kaldiki soundu ortaya cıkarmak bir adamı efsane yapmaz efsane yapan yaptığı tarzın en yetkin parcalarını vermiş olmaktır....

hank williams hangi çalışmalarında jazz soundunu ortaya koymuş ben merak ettim; ben onun sadece country müziğin gelişmesinde etkin olan isimlerden birisi olduğunu biliyorum. defalarca da dinledim ama bir jazz soundu ve altyapısı duyamadım. merle haggard'ın bu alanda yetkin çalışmaları olduğunu biliyorum. özellikle jazz swing tarzını yeterince kullanıyor. özellikle the strangers dönemlerinde. bundan öncesinde ise bu country'deki jazz kırıntılarının bob willis'e dek uzandığı bilinmektedir. hank williams ise olsa olsa honky tonk tarzını en iyi ortaya koyan sanatçı olarak kabul edilebilir.
bob dylan konusunda ise; şimdi bob dylan hangi albümüyle country jazz veya rock jazz tarzında eserler verdi onları bilirsem daha sağlam cevaplar verebilirim. bob dylan her zaman woody'nin etkisinde kaldı ve bu etki özellikle bob dylan'ın 62 albümü bob dylan, sonraki the freewheelin' bob dylan ve bir dönem gençliğinin marşı sayılan the times they are a changin' albümüyle ortaya çıkar. bu albümlerin içerisinde de yoğun olarak country etkisi görülebilir. çok sonraki dönemlerde de woody'i hatırlatan ve onun etkisinde yoğun olarak kaldığı good as i been to you ve world gone wrong albümlerini çıkartır ve bunlar tamemen akustiktir. bob dylan ilk dönemlerinde de ve sonraki dönemlerinde de hep woody'nin ve folk'un etkisinde kaldı. çok gürültülü rock yaptığı zamanlarda olmuştur ama bu onun folk sanatçılığını işçiliğini değiştirmez. bob dylan'daki jazz sounduna gelince olsa olsa love and theft ve time out of mind gibi son dönem eserlerinde görebiliriz bu soundu. adam nashville skyline'da bağırıyor ben folk/country söylüyorum diye.
Puredeath

MesajTarih: Prş 15.06.2006 10:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

johnny cash ve norman blake bence bir bakın norman blake ozellikle gitar calışıyla yardırıyor Smile
Başa dön
dennischambers
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cmt 17.06.2006 22:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

enchant demiş ki:
immo demiş ki:
Ayrıca bob dylan'ın etkısı altında kaldıgı muzık woodie guthrie konusuna gelince çıkışında country jazz yapıyordu ve onunla bağdaştırıldı woodie guthrie donemi rock jazz sounduna geçtiği dönemtir. Kaldiki soundu ortaya cıkarmak bir adamı efsane yapmaz efsane yapan yaptığı tarzın en yetkin parcalarını vermiş olmaktır....

hank williams hangi çalışmalarında jazz soundunu ortaya koymuş ben merak ettim; ben onun sadece country müziğin gelişmesinde etkin olan isimlerden birisi olduğunu biliyorum. defalarca da dinledim ama bir jazz soundu ve altyapısı duyamadım. merle haggard'ın bu alanda yetkin çalışmaları olduğunu biliyorum. özellikle jazz swing tarzını yeterince kullanıyor. özellikle the strangers dönemlerinde. bundan öncesinde ise bu country'deki jazz kırıntılarının bob willis'e dek uzandığı bilinmektedir. hank williams ise olsa olsa honky tonk tarzını en iyi ortaya koyan sanatçı olarak kabul edilebilir.
bob dylan konusunda ise; şimdi bob dylan hangi albümüyle country jazz veya rock jazz tarzında eserler verdi onları bilirsem daha sağlam cevaplar verebilirim. bob dylan her zaman woody'nin etkisinde kaldı ve bu etki özellikle bob dylan'ın 62 albümü bob dylan, sonraki the freewheelin' bob dylan ve bir dönem gençliğinin marşı sayılan the times they are a changin' albümüyle ortaya çıkar. bu albümlerin içerisinde de yoğun olarak country etkisi görülebilir. çok sonraki dönemlerde de woody'i hatırlatan ve onun etkisinde yoğun olarak kaldığı good as i been to you ve world gone wrong albümlerini çıkartır ve bunlar tamemen akustiktir. bob dylan ilk dönemlerinde de ve sonraki dönemlerinde de hep woody'nin ve folk'un etkisinde kaldı. çok gürültülü rock yaptığı zamanlarda olmuştur ama bu onun folk sanatçılığını işçiliğini değiştirmez. bob dylan'daki jazz sounduna gelince olsa olsa love and theft ve time out of mind gibi son dönem eserlerinde görebiliriz bu soundu. adam nashville skyline'da bağırıyor ben folk/country söylüyorum diye.

biraz gec oldu ancak forumdan atılmıştım Very Happy bob dylan like a rolling stones a kadar country nın jazzsal rıtımlerını kullanmış goruyorum ancak beatles la tanışması ve etkileşimler sonunda rock ezgilerinin müziğine girdiğini goruyoruz ancak şoylede bakmak gerekirse ben folk/country yapıyorum tabirine gelince zaten country american folklorik müziğinden doğdu bir alt dalıdır ve ben countryden ziyade jazzsal ve rock betimlemeli soundlara daha cok rastlıyoruz ancak muzıgın temelını country oldugundan country tabirini kullanıyoruz Hank Williams Meselesine gelince coğulcul ritimlerı ve jazz soundlarını verdiği konserlerde orkestrasyonu ile country'nin içine kattığı için bir süre halk tarafından zengin kesim muzisyeni olarak görülmüş calışmalarına ara vermiş ancak sahnede yine jazz soundlarıyla gorunmuştur ondan dolayıdır tek tek parca ismi veremiyecem...

SAygılar...
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
_ERHAN_

MesajTarih: Cmt 17.06.2006 22:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

dennischambers demiş ki:
tek tek parca ismi veremiyecem...

hemen söyliim; en sevdiklerimi söylüyom:
- I Can't Help It (If I'm Still In Love With You)
- There's A Tear In My Beer
- Why Don't You Love Me Like You Used To Do
- Jambalaya
- Honky Tonk Blues
vs vs gider bu böyle...

saygılar...
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Cmt 22.07.2006 13:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bob dylan bildiğim kadarıyla like rolling stone'a kadar jazzsal ritmler değil folksal, folka ait amerikan folk müziğine ait melodileri kullanmıştır. like rolling stone higway 61 albümünde değil miydi? bundan önceki yapıtlarına bakarsan direkt olarak görebilirsin. özellikle the times they are a changin', another side of bob dylan veya the freewheelin albümlerine bakmak gerekir folk müzisyeni olduğunu görmek için. beatles ile tanışması kaç yıllarına rastlar ki müziğinde bu denli köklü değişimi kabul edebilelim. bob dylan'da jazz kültürü sonradan ortaya çıkma bir olaydır. hatta bob dylan'da jazz kültürü o kadar da önemli değildir bana göre. albümlerinin çoğunluğu folk, rock'n roll ve gospel ağırlıklı. jazzsal ritmler var diyorsanda ki; buna da ancak sonra kullandı tabirini kullanacağım. çünkü ilk dönemleri tamamen woodie guthrie etkisindeki folk akımında idi.
alekhine91

MesajTarih: Çrş 13.09.2006 20:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evet arkadaşlar bene bir country severim,çok yakından ilgilenirim,dinlerim...dinlediğim bir çok isim var...(ör;willie nelson,kenny chesney,toby keith,faith hill,phil collins,johnny cash,john denver,bob dylan,bruce springsteen,elvis presley,alan jackson,rolling stones,june carter...)ama içlerinde adamım diyeceklerim johnny cash,john denver ve willie dir...zaten dinlediğim sayılı müzik türü var;bunlar rockabilly,country,blues,rock 'n' roll ve gospel...

sanırım bir arkadaş salt country sevmediğini söylemiş ve bir dolu yanıt almış...
bence haklı country de bir çok dala ayrılıyor...alt country,bluesgrass filan falan diye...
rock n roll u kastetmiş galiba mesela rolling stones tam dediği tarzda bir grup country,rock n roll.zaten rock n roll;country,blues ve rockabilly tarzlarının katılımından ortaya gelmiştir...

country is life gibi bir cümle kursam bnm için doğru olur fakat bir şey daha varsa bnm için vazgeçilmez olan o da rockabilly dir...
evet aranızda rockabilly seven varmı?dinleyen?
Başa dön
_ERHAN_

MesajTarih: Çrş 13.09.2006 21:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

rockabilly
yeeaahhh
en sevdiğim aralarında Stray Cats!
Aslında Elvis babamızda herkesin bildiği gibi rock'n'roll değil, rockabilly yapmaktadır..
Hadi bakalım kapışın! Smile
Başa dön
DaRkShInE

MesajTarih: Prş 14.09.2006 5:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Stray Cats de canımı ye şimdi Very Happy

Brian Setzer gibi müthiş bir gitaristi barındırdığından süperdir bence,ve brian setzer'in solo çalışmaları da var ki oldukça eğlencelidir(ve gitar açısından feci kasıtırır(bnkz.ride like lightning crash like thunder))

Bu arada önceki sayfalara baktım da mark knopfler çoğu yerde "country lick-bag" olarak geçer,blues,country ve flamenco kökenlidir(ha jazzy de var sanırım da emin olmadığımdan yazmadım) ve adama helal olsundur(kelimeye bak ya Smile ) bu 3'ünü o kadar güzel harmanlayıp önünüze koyar ki kim olduğunuzu şaşırırsınız(bknz sultans of swing,money for nothing vs vs)

Saygılar...
Doğum,belli çözünürlükteki enerji parçacıklarının birleşmesine,Ölüm,bu parçacıkların çözünüp,geldiği yere dönmesine denir.Asıl önemli olan safa yaşamdır,enerjilerin ayrışmadan önce,enerji parçacıklarının frekansının ne kadar yüksek olduğunu belirler.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
alekhine91

MesajTarih: Prş 14.09.2006 11:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar Very Happy gerçekten çok sevindim...stray cats bence güzel bir grup brian setzer'ın gitaristliğini yaptığı...brian biliyorsunuz ki sun records için bir solo çalışma yaptı....albüm sadece rockabillyden oluşuyor....blue suede shoes,get rhythm,just beacuse sadece bazılarından...toplamda 22 parça var ve bu albüm bir zamanlar elvis i,johnny i keşfeden sun records için...ne yazık ki sun records batma seviyesinde arkadaşlar,bunun üzerine brian albüm den kazandıklarını buraya bağışlıyor...ve parçalarda çoğunluk carl perkins,johnny cash ve elvis ten oluşuyor...herkese öneririm
forumda country ve rockabilly seven birilerinin olması gerçekten çok sevindirdi beni,umarım sizde sevinmişsinizdir... Very Happy
MSN im: alekhine91@hotmail.com
eğer biraz müzik muabbeti yapmak isterseniz size açığım ve ayrıca bu rockabilly albümünü upload etmeyi düşünüyorum...yaparsam koyarım buraya linkini yada MSNden ileti yaparım!
Başa dön
DaRkShInE

MesajTarih: Prş 14.09.2006 12:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bende bu mesajı okuyunca çok sevindim,hemen ekliyorum msn'e(hard disk yandığı için arşiv gitti,stray cats albümlerine de sulanabilirm sanırım fazla yüzsüzlük olmazsa Very Happy )

Msnde konuşmak üzere... Smile
Doğum,belli çözünürlükteki enerji parçacıklarının birleşmesine,Ölüm,bu parçacıkların çözünüp,geldiği yere dönmesine denir.Asıl önemli olan safa yaşamdır,enerjilerin ayrışmadan önce,enerji parçacıklarının frekansının ne kadar yüksek olduğunu belirler.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
341-Phalanx

MesajTarih: Cmt 10.02.2007 20:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

John Denver - Take me home country roads

John Denver - Annie's song (Dünyanın en güzel şarkısıdır)

Dinlenile....

Allah rahmet eylesin bu arada. İyi adamdı.

http://www.anatolianeagles.org
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
seLLisonfire

MesajTarih: Pzr 04.03.2007 3:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Country'nin tek ilgimi çekme sebebi Dolly Parton'dır.
Birazcık taparımda..

Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pts 05.03.2007 19:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

seLLisonfire demiş ki:
Country'nin tek ilgimi çekme sebebi Dolly Parton'dır.
Birazcık taparımda..

çok yaşlanmış. ama hala güzel. geçen sene oscar töreninde boy göstermişti. çok eski şarkıları güzeldir. son dönemlerde pop'a döndürdü işi. ama kadın country'ci derseniz emmylou harris derim. daha çok var ama...
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
2. sayfa (Toplam 4 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız