Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Piyasadaki şarkıların neden %90'ı aşk ve türevleri üzerine?
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Piyasadaki şarkıların neden %90'ı aşk ve türevleri üzerine?
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
zallanzort

MesajTarih: Sal 23.05.2006 15:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sezer_bakar demiş ki:
zallanzort demiş ki:
olayı bi de şöyle inceleyelim;

1- Tamam bu müzik türünde aşk konusu çok fazla işleniyor. Dünyadaki müzik türlerinin %90nında aslında aşk işleneniyoe.

2 - Bu müzikte felsefik konular (örneğin Death), bilimum iğrençlikler (örneğin grind ve extreme metal türlerinin hepsi),şeytan ölüm cehennem ve daha birsürü vıttırı vızzık ne varsa bu müzikte işleniyo.. sadece aşk değil yani hayattaki herşey konu olabiliyo..

3 - İlginç olan ise Pop, Folk, Jazz, Blues gibi müzik türlerinin hiç birinde 2 sırada saydıklarımın hiç biri işlenmiyo..

4 - Akıllı olun...

Arkadaşım amacım karşılıklı tarışmak değil kesinlikle. 2. madede saydıkların jazz ve blues da yok diye yakınma bence.

Blues tarihi hakkında bilgin varsa eğer işin aslının böyle olmadığını bilirsin. Oradaki 'bebeğim', 'aşkım' gibi kelimelerin anlamı farklı. O türlerde de aşk var ama bir çoğunda patrona, yönetime, düzene vb. şeylere üstü kapalı seslenmektedirler.

Bu gözden kaçırılmayacak bi ayrıntı bence!

Saygılar!

iide ben bluesda sadece aşk işleniyo diyede bişey demedim.. burda metalin ne kadar geniş bi konu yelpazesine sahip olduğunu anlatmak istedim.. yoksa bluesu arada bi dinlerim umurumda da değil..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
handsome_lord

MesajTarih: Cmt 27.05.2006 13:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aşk bi yaşam stilidir.en büyük ilham kaynağıdır..sadece aşktan ilham alıpta,değişik türlerde müzik yapan da var:)SmileSmileSmile
szalami

MesajTarih: Cmt 27.05.2006 13:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Şarkı yaparken insan kendini bıraktığında genellikle en büyük coşkuyla hissettiği duygulara yöneliyor. Bu da çoğu insan için aşk oluyor.
Ayrıca aşk şarkılarına rağbet fazla oluyor herhalde, bu da müzisyenleri bu yöne itebilir.
Bir de artık klişe halinde zaten. Gitarı vs. eline alınca çoğu insanın ağzından benzer kelimeler çıkıyor.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
DaRkShInE

MesajTarih: Çrş 31.05.2006 19:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Peki coşkuyla hissedebildikleri TEK şey neden aşk?
Bunun nedeni de daha çok arabesk kültürü yedirilmiş bir toplum olmamızdan kaynaklanıyor sanırım...
Doğum,belli çözünürlükteki enerji parçacıklarının birleşmesine,Ölüm,bu parçacıkların çözünüp,geldiği yere dönmesine denir.Asıl önemli olan safa yaşamdır,enerjilerin ayrışmadan önce,enerji parçacıklarının frekansının ne kadar yüksek olduğunu belirler.
Başa dön
my__kantale

MesajTarih: Çrş 31.05.2006 21:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

para para para...sömürülüp satış aracılıgıyla paraya cevirilecek evrensel duygular...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
batu_han

MesajTarih: Cum 09.06.2006 0:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yaa bence bu tamamen edindiğimiz ortadoğu ve arap kültürünün dile yansıması.. aşk, şarap ve bunun gibi temaları asırlar boyunca eserlerinde işleyen toplumlardan da başka bişey beklememek lazım bence.. herhangi bir yabancı şarkıyı (aşk teması dışında başka bi tema içeren) türkçeye çevirin ve besteleyin, atıyorum master of puppets. içinden istediğimiz mesajı alsak bile bunlar toplum olarak kulağımıza aşina olmayan şeyler ve bu yüzden garip gelir bize... sebep bu bence...
MaraJade

MesajTarih: Cum 09.06.2006 16:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

insanlar duyguları çok yoğun olduğunda beste yapabiliyorlar veya söz yapabiliyorlar.ciddi anlamda duygularını ayağa kaldırabilcek en genel olay aşktır. dolayısıyla politikayla ilgili şarkı yazan insan sayısından daha fazla var aşk hakkında yazan insan..normali de budur zaten.yani piyasa olmasıyla falan alakalı değildir bu. bide dinledğin türe bağlı olarak değişir bu..
flaviussaezius

MesajTarih: Cum 09.06.2006 19:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sanırım evrimle alakalı birşey, nasıl hayvanlar çiftleşme öncesi sesler çıkartıyıorsa evrimi nomal seviyede olan insanlar da çiftleşmek için müziği kullanıyorlar.mesela baharla birlikte gelen aşklardan önce genelde festivaller düzenlenir çayda çıra oynanır şarkılar falan filan

http://rapidshare.de/files/27264676/HASRET_sezgi_balc__.mp3.html

http://www.turkrock.com/ftopic43853.html
Başa dön
american_idiot

MesajTarih: Çrş 14.06.2006 21:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yoo ben bu baslığa katılmıyorum pop yapan yapmaya çalışan insanlar aşk şarkıları yapar ben hiç rockerların sevgilim yolunu bekledim dön gibi şaçma şaçma sözler yazdığını duymadım.Ama rocker diyorum anathema yok bunun içinde...Very Happy
Başa dön
chrioptera_in_carpathia

MesajTarih: Prş 15.06.2006 16:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu insanlardan biride gazetede çıkan yazıda şöyle demiş:

(Kuzenim gazeteyi yükseksele okuduğu için biliyorum yanlış anlamayın)

"Ben şarkılarımda toplumsal mesaj vermem.Aşk için şarkı yazılır.Bende aşk için yazarım..."

Evet kız kavgası yüzünden cinayetlere sebep vermezler.Sadece aşk..."Ya benimsin ya da kara toprağın" gibi şarklıarla onları dinleyen idealleri olmayan insanları bilinçli ya da bilinçsiz şiddete sürüklemezler.Sadece aşk...

Ya kopun gidin.Diyemiyorlar aşktan başka konuya şarkı yazacak bilgi birikimimiz , bakış açımız , felsefemiz yok...Diyemezler...Demezler...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
DaRkShInE

MesajTarih: Cum 16.06.2006 0:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence demezlerden çok diyemezler zira ben onu bile söyleyecek kapasitelerinin olmadığına inanıyorum..
Doğum,belli çözünürlükteki enerji parçacıklarının birleşmesine,Ölüm,bu parçacıkların çözünüp,geldiği yere dönmesine denir.Asıl önemli olan safa yaşamdır,enerjilerin ayrışmadan önce,enerji parçacıklarının frekansının ne kadar yüksek olduğunu belirler.
Başa dön
AndromedA

MesajTarih: Cum 16.06.2006 9:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

piyasada çok aşık var demekki
crazymuge

MesajTarih: Pzr 18.06.2006 9:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

AndromedA demiş ki:
piyasada çok aşık var demekki

evet gerçekten öyle ama birde şöyle bir şey var yani aşk olarak olaya baktığımızda daha çok söz akla geliyo Wink
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
SilverBloodomen

MesajTarih: Pzr 18.06.2006 9:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sadece Türkiye'yede degil bir çok yerde bu durum söz konusu. Rock ve metal müzik bu gruba dahil olmasa da yabancı piyasa pop ve alternatif piyasasında da bir çok damar şarkı var Razz
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
floydrose13

MesajTarih: Sal 20.06.2006 22:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

türkiye de de bolca var
Başa dön
iggi

MesajTarih: Çrş 21.06.2006 3:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Belki de aşk guzel bişeydir ha nedersin belkide bu yuzden aşk la alakalı cok sarki vardır. Not: Muzık sadece aşktan bahseder. Ne anlatırsa anlatsın alt metin herzaman biseylere duyulan aşktır.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
_SiYaH_

MesajTarih: Çrş 21.06.2006 18:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sadece askımızı dile getirmek icin neden müzik yapalım ki bence bu isin maddi bir yanı var. İnsanlar ask konulu sarkılara daha cok önem veriyor. Kendileri anlatabilecek bi ortam olusturmak icinde müzigi kullanıyor. Herkes ask ile ilgili bi olay oldugunda kendi durumunu anlatıcak bi sarkıya sarılmaz mı ki??
Başa dön
AndromedA

MesajTarih: Prş 22.06.2006 9:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

_SiYaH_ demiş ki:
Sadece askımızı dile getirmek icin neden müzik yapalım ki bence bu isin maddi bir yanı var. İnsanlar ask konulu sarkılara daha cok önem veriyor. Kendileri anlatabilecek bi ortam olusturmak icinde müzigi kullanıyor. Herkes ask ile ilgili bi olay oldugunda kendi durumunu anlatıcak bi sarkıya sarılmaz mı ki??

Hayır
metalcafe

MesajTarih: Sal 17.04.2007 23:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ah bu konuda bende çok sinirleniyorum. Arkadaş sürekli aşk parçası yazan piyasa da rock diye geçinen gruplara rocker diyorlar benide çileden çıkarıyorlar.
strinzi

MesajTarih: Çrş 18.04.2007 2:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Topic in başında para için ,millet ragbet etsin gibi şeyler yazılmış bence aşk diğer şeylerden daha kolay dile getirilebildiği için olabilir, ve insalar ilişki yaşadıklarında ,ayrıldıklarında, tabiki bir müzisyen olarak aşk konusu bu gibi şeyler üzerine söz yazma isteği daha fazla oluyor diye düşünüyorum ki bende öyle oluyor başka şeyler üzerine söz yazma ise savaç ,açlık vb... gibi televizyonda görüpte cidden etkilendiğin zaman yazılabiliyor veya o konuya yoğunlaştığın zaman
"Yalnızlığın hakim olduğu western bir kasabanın barında oturuyordum. İçeride ter ve sigara kokusu... haydutlar, katiller ve ben... viskimden bir yudum aldım. Derken içeriye beyaz elbisesi ile bir kadın girdi... saçları uçuşuyordu hafif hafif... ''
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki
6. sayfa (Toplam 8 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız