Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Amerika'dan gelecek bir amfide elektrik sorunu
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Amerika'dan gelecek bir amfide elektrik sorunu

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
soundfakiri

MesajTarih: Pts 29.05.2006 16:15    Mesaj konusu: Amerika'dan gelecek bir amfide elektrik sorunu Alıntıyla Cevap Ver

amerikadan yakında gelecek arkadaşa peavey classic getirtcem ama orda aletler 110 volt ile çalışmakta imimş bunu 220 volta çevirmek için ne gerekiyo bilen veya tecrübeli arkadaşlar şimdiden teşekkürler..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
presence

MesajTarih: Pts 29.05.2006 16:24    Mesaj konusu: slm Alıntıyla Cevap Ver

elektronikçilere gidip 220V -110V trafo sardracaksın tabi aletin arkasında yazan güç tüketim watttından %25 fazla olacak şekilde örnek vericek olursak alet 110V /150W sa - sardıracağın 200W 220V a 110V olacak..

kolay gelsin..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
BandRoll

MesajTarih: Pts 29.05.2006 22:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

daha bugün arkadaşımın amerikadan yolladığı peavey classic 30 elime geçti Cool Müziktek.com forumlarında sormuştum daha önce. açıkçası trafo sardırma işlemi senin seçimine kalmış. ben aletin herhangi bir parçasının orjinalliğinin bozulmasından yana değilim ( tüpler hariç ) o yüzden bugün gidip konya sokaktan 220-110 dönüştürücü aldım. benimki 300w lık ve 40ytl civarında. sende eğer 30 wattlık classic modelini düşünüyorsan bu watt yeterli olacaktır. umarım yakında alırsın çok güzel alet sabahtan beri çalıyorum Cool görüşmek üzere...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Xanair

MesajTarih: Sal 30.05.2006 19:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

peavey'in teknik servis bolumune ulasacan trde yok galba ama UK ,USA servislerinede ulasabilirsin bu elemanlardan 220V guc kaynagi isteyecen bu pahali yontem (tahminen en az 100$ istemeleri mumkundur(bilgim yok))
Daha ucuzu trde herhangi bi elektronikciden alacagin amerikan priz cikisli 110V transformator olabilir (50Watt yaklasik 12-15 ytl olmasi lazim)(birde bu transformator mevzuunda transformator cikis gucu yaklasik%25-30 daha fazla olsun kullanacagin aletten(30-35Watt bi alet icin ~50 watt gibi))
2. secenek daha mantikli ancak Cikisindfaki dalgalanmayi onlemek icin reguleli mi ne olanlari vardi onlardan almani oneririm zaten orjinal guc kaynagi icinde ayni sorunu yasayip regulator almayi dusunebilirsin(bu caldiginm mekanin elektrik sistemine gore degisir.
BandRoll

MesajTarih: Sal 30.05.2006 19:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Xanair demiş ki:
peavey'in teknik servis bolumune ulasacan trde yok galba ama UK ,USA servislerinede ulasabilirsin bu elemanlardan 220V guc kaynagi isteyecen bu pahali yontem (tahminen en az 100$ istemeleri mumkundur(bilgim yok))
Daha ucuzu trde herhangi bi elektronikciden alacagin amerikan priz cikisli 110V transformator olabilir (50Watt yaklasik 12-15 ytl olmasi lazim)(birde bu transformator mevzuunda transformator cikis gucu yaklasik%25-30 daha fazla olsun kullanacagin aletten(30-35Watt bi alet icin ~50 watt gibi))
2. secenek daha mantikli ancak Cikisindfaki dalgalanmayi onlemek icin reguleli mi ne olanlari vardi onlardan almani oneririm zaten orjinal guc kaynagi icinde ayni sorunu yasayip regulator almayi dusunebilirsin(bu caldiginm mekanin elektrik sistemine gore degisir.

dostum yanlış önerdiğin noktalar var. amfi zaten 110 volt ve 150W la çalışıyor. sen bu aleti 50W lık bir transformatörle çalıştıramazsın. 250-300 W lık bir transformatör almalı ki amfi rahat rahat çalışabilsin...ki ben 300Wlık aldım.
Başa dön
Xanair

MesajTarih: Sal 30.05.2006 22:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

BandRoll demiş ki:
Xanair demiş ki:

dostum yanlış önerdiğin noktalar var. amfi zaten 110 volt ve 150W la çalışıyor. sen bu aleti 50W lık bir transformatörle çalıştıramazsın. 250-300 W lık bir transformatör almalı ki amfi rahat rahat çalışabilsin...ki ben 300Wlık aldım.

amfi 110 voltla calisiyosa 110 v u 220 v a cevirmeyi dusunmek gibi bir zekilik beklemedigimden 110 v deyip gectim.
50watt ise bir ornek cumleyi okursam amfinin gereksiniminden %25-30 fazla yaziryor
arkadaslar okumadan (daha dogrusu tum cumleleri okumadan) cevap yazmayin heleki parantezlerdeki orneklere hic bulasmayin ornektir onlar.
BandRoll

MesajTarih: Çrş 31.05.2006 2:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Xanair demiş ki:
BandRoll demiş ki:
Xanair demiş ki:

amfi 110 voltla calisiyosa 110 v u 220 v a cevirmeyi dusunmek gibi bir zekilik beklemedigimden 110 v deyip gectim.
50watt ise bir ornek cumleyi okursam amfinin gereksiniminden %25-30 fazla yaziryor
arkadaslar okumadan (daha dogrusu tum cumleleri okumadan) cevap yazmayin heleki parantezlerdeki orneklere hic bulasmayin ornektir onlar.

bende diyorum ki amfi 110V ve 150 W la çalışıyor. sen arkadaşa örnek veriyor olabilirsin ama 50W dönüştürücü ile 250W dönüştürücü arasında baya fiyat farkı var. neyse sonuçta arkadaşa gerekli olan ortalama 200-250W arası bir dönüştürücü. buraya kadar hemfikiriz değil mi? olay kişisel bir tartışmaya dönmesin lütfen...
sevgiler saygılar...
Başa dön
mclaughlin

MesajTarih: Çrş 31.05.2006 3:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bandroll

bahsettiğin ampli bu mudur buysa ne kadar a geldi,tünelde motif getiriyo sanırım peavey i

http://sylvain.demarty.free.fr/divers/ampli/amp07.jpg
Başa dön
soundfakiri

MesajTarih: Çrş 31.05.2006 10:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

motifin telefon numarasını verebilirmisiniz
Başa dön
BandRoll

MesajTarih: Çrş 31.05.2006 11:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

mclaughlin demiş ki:
bandroll

bahsettiğin ampli bu mudur buysa ne kadar a geldi,tünelde motif getiriyo sanırım peavey i

http://sylvain.demarty.free.fr/divers/ampli/amp07.jpg

evet budur. ben önce turkiyeden alacaktım çok araştırdım senede 1 tane falan getiriyorlarmış. benimkinin speaker modifiyesi var. yani 80$lık eminence patriot cannabis rex var üstünde. ebayden alıp arkadaşıma yönlendirdim. ebayden 425$ a aldım. arkadaşıma da 200$ gönderdim kargo parası için. toplamda 625$ a geldi.ama inanılmaz temiz çıktı. 2005 yapımıymış zaten 0 alsam bu kadar olurdu. Very Happy tabi 1.5 ay beklemek de cabası Very Happy güzel amfi burda 2. el denk gelen kaçırmasın diyorum...görüşmek üzere...
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız