Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Triphop
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Triphop
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
portishead

MesajTarih: Çrş 12.04.2006 22:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

massive attack 17 subat tarihinde bristol academy de portishead ile birlikte sahne almış. bu tsunamizedeler yararina verilmis bir konsermis ve massive attack ve portishead ilk defa ayni sahneyi paylasmislar. bilet fiyatlari 30 pound olarak açıklanmış. ve satilan her bilet tsunami bölgesine cadir, ilk yardım cantası, saglık malzemesi vs. olarak ulasacakmıs.

kaynak : massive attack'ın kendi web sitesinden...
SilverBloodomen

MesajTarih: Çrş 19.04.2006 3:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Massive Attack , Tricky , Tricky & Bjork , Sneaker Pimps ve Portishead in albümlerini uzun zamandan beri dinlerim ama galiba elektronige daha yatkın oldugundan dolayı en cok sneaker ve massive attacki seviyorum. bunlar arasından albüm olarak secersek massive attack'in 100th Window ve karmacoma albümlerinin yeri bambaskadır.

Ayrıca collected ' da antistar ' ın bulunmayısı derinden yaralamakla beraber Smile , 2. CD de ki OST'lerden alıntı sarkılardan da 1. ve 4. sarkılar bullet boy ve false flags te ayrı lezizdir.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
shonuff

MesajTarih: Prş 20.04.2006 2:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

triphop iyidir..

rock dinleyicisi olarak triphop ı da seviyorum evet.. elektronik müzik basit müziktir diyip gecen insanlardan hazzetmiyorum. taze bir örnek sunacak olursam: dorian, gel gör beni'de sarkinin ortalarinda at gözlükleriyle bakanlara yanıtını vermis. drum'n bass ile sarkiya leziz bir hava katilmis.

bunun yanisira ne yalan söyleyeyim, son bir yildir dinledigim bir tarz. massive atack'la basladim, baktim portishead, dj shadow, unkle, jay jay johanson, photek.. arkasi geldi iste..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
psikoz

MesajTarih: Prş 25.05.2006 3:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

portishead adamı öldürür kanser eder. ama triphop sadece bunalım tarz müzik deil, portishead'ın tavsiyesini tekrarlıyım "purple penguin- de tuned" gerçekten çok güzel, şarkılarla beraber rahatça uyunabiliyo ya da kendinizi güzel bir mekanda hissedebiliyosunuz:) Bir de şu kişisel görüşümü ekliyim nedense massive attack ın bikaç(baya bikaç) parcası dısındakileri dinleyemiyorum hiphoptan pek farkları yok gibi geliyo bana.
Artı bence erkek vokalli triphop parçaları pek başarılı olmuyo nedense,düşünüyorum acaba beth gibbons'ın seslendirdigi parçaları bi erkek vokal seslendirse yine sever miydim, sever miydiniz.
asmashingpumpkin

MesajTarih: Prş 25.05.2006 10:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

psikoz demiş ki:
Bir de şu kişisel görüşümü ekliyim nedense massive attack ın bikaç(baya bikaç) parcası dısındakileri dinleyemiyorum hiphoptan pek farkları yok gibi geliyo bana.
Artı bence erkek vokalli triphop parçaları pek başarılı olmuyo nedense,düşünüyorum acaba beth gibbons'ın seslendirdigi parçaları bi erkek vokal seslendirse yine sever miydim, sever miydiniz.

aslında 100th window'da del naja'nın soloları fena değildi, bence de trip-hop'da erkek vokali destekleyici olursa güzel oluyor, mesela 'western eyes'da portishead eski bi caz şarkıcısının sesini sample olarak eklemiş, beth'i öyle güzel tamamlamış ki, tabi beth'in tamamlanmaya ihtiyacı yok o ayrı, örnek olsun diye şeyettim...
Başa dön
silent_guitar

MesajTarih: Prş 25.05.2006 21:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence parçaya ve alt yapısına uygun olarak erkek ya da bayan vokal kullanılması daha makûl. Inertia Creeps'i bir bayanın söylediğini düşünsenize! Kurtlar Vadisi jeneriğinde bir bayanın vokal yapması gibi olurdu. Laughing

Sevgiler...
psikoz

MesajTarih: Cum 26.05.2006 6:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

eed katılıyorum zaten birkaç derken şarkı ismi vermedim ama inertia creps,karma coma,man next door,mezzazine... (baya da varmış yaw:)) neyse bunlar vardı, silent'ın dediği gibi bunlara bayan vokal gitmezdi tabi. Neyse sanırım saçmalamışım Smile
demek ki eger erkek vokal lazımsa erkek bayan vokal lazımsa bayan kullanıyolarmış Very Happy adamlar işi biliyo canım..
(ya aklıma takıldı abi bayan vokal diyoruz da neden bay vokal demiyoruz, ya da erkek diyoruz da neden kadın demiyoruz Very Happy kulaga hoş geldiginden sanırım ya da daha kibar mı oluyo ne, neyse hörmetler efem )
SilverBloodomen

MesajTarih: Pts 29.05.2006 9:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Diğer arkadaşlarında dediği gibi Naja başka... Ama ne bilim bayan vokallerinde başka bir güzel tarafı var. Misal Sneaker Pimps falan fişman
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
portishead

MesajTarih: Pts 29.05.2006 17:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aslında herhangi bir şarkıyı dinlediğimiz ilk andaki şeyle alakalıda olabilir...her ne tarz dinlersek dinleyelim o şarkıyı yapan grubun yaptığı orjinal hali genel anlamda aslında daha çok sevilir - eğer kadın vokal varsa onun yerine erkek vokal düşünmeyiz zaten veya tam tersi - ama bazı durumlarda mesela cover olayında bu iş değişir - bence biraz insanında o anda nasıl dinlediğine bağlı...triphop'da kadın vokaller daha ön planda gibi ama halbuki bir çok erkek vokalde var - bu sanırım triphop'ın en iyi örneklerini daha sık duyduğumuzdan kaynaklanıyo olabilir...aslında tarz'a görede kadın veya erkek vokallerin performanslarıda değişiyor gibi - bende bilemiyorum, emin değilim yani...
heavymetalislaw

MesajTarih: Pts 29.05.2006 19:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kadın vokal / erkek vokal olayı doğru bence de.
örneğin my dying bride'ın roads coverını çoğu kişi çok severken ben orjinali gibi hissedemiyorum o cover'da. ama cover olarak çok güzel bi' cover tabii ki.
silent_guitar

MesajTarih: Çrş 31.05.2006 0:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İşte portishead'in anlattığı ve heavymetalislaw'ın verdiği örnek konuyu gayet güzel açıklıyor. Her iki vokal tarzı da bu müziğe bence gayet uygun. Ama gerçekten de şarkıyı ilk dinlediğimiz ağız ve o şarkıda alışkın olduğumuz vokal, ileride yapılacak coverlardaki vokal değişiklerini bizim beğenmememiz ya da farklı bulmamız için iyi birer sebeptir.

Mesela ben de Roads parçasının önce coverını dinlemiştim ve gerçekten beğenmiştim. Bunun gibi farklı beğeniler de olabilir. Wink

Sevgiler...
noSurprises

MesajTarih: Çrş 31.05.2006 12:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

portishead'e yakın tarzda bir müzik grubu için Frou Frou'yu önerebilirim.. Wink

En son noSurprises tarafından Prş 01.06.2006 10:08 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
SilverBloodomen

MesajTarih: Prş 01.06.2006 9:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Archive , Björk (genel olarak Post ve Homogenic albümlerinde) ,The Sugarcubes ,Black Box Recorder ,Esthero , Frou Frou ,Hooverphonic ,DJ Krush ,DJ Shadow ,Lamb ,Mandalay , Massive Attack ,Moloko ,Monk & Canatella (Portishead ' in coverları vardır bu grup için Smile ) ,Morcheeba ,Neotropic , Portishead ,Skylab, Sneaker Pimps ,Thievery Corporation ,Thievery Corporation , Tricky ,Zero 7

başka varsa ne bileyim ekleyin işte Smile
asmashingpumpkin

MesajTarih: Prş 01.06.2006 13:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

SilverBloodomen demiş ki:
Thievery Corporation

thievery corporation apayrı bi olay, çok beğeniyorum, lebanese blonde en çok bilinen işleri ama onun dışında da çok iyi şeyler yapıyolar, hazır versions da çıkmışken alıp iyice bi özümsemek lazım, bu arada morcheeba'dan ayrılan skye edwards da solo albüm çıkarmış, tek başına nasıl bişey yapmış acaba?
Başa dön
beautifulgarbage

MesajTarih: Sal 11.07.2006 13:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence trip-hop alemlerine Gran Turismo albümleriyle saran Cardigans (her ne kadar sonradan uzaklaşsalar da)'ı unutmuşsunuz. Paralyzed, My Favourite Game, Hanging Around, Erase Rewind, Marvel Hill, Starter mükemmel parçalar bence.
Air'i de çok severim (her ne kadar sadece son albümlerini ve eskilerden bikaç parçasını bilsem de)
Tricky ile ilgili bildiğim tek şey Garbage ile yaptığı Milk düeti. (Ama parçayı tirp-hop formuna sokmuştu remixlediği için) ki orijinalinden daha etkileyici olmuş be versiyonu.
Aylin Aslım'ın ilk albümü de bence bu tarzda değerlendirilebilir.
Başa dön
asmashingpumpkin

MesajTarih: Pts 17.07.2006 10:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

beautifulgarbage demiş ki:

Tricky ile ilgili bildiğim tek şey Garbage ile yaptığı Milk düeti. (Ama parçayı tirp-hop formuna sokmuştu remixlediği için) ki orijinalinden daha etkileyici olmuş be versiyonu.

bence de tricky versiyonu daha iyiydi milk'in, smoke city de çok bilinmese de iyi bi gruptur, hatta bi ara levi's'in de reklamlarında kullandığı 'underwater love' kesinlikle bir klasiktir alanında, hala dinlerim...
Başa dön
yuh

MesajTarih: Prş 20.07.2006 1:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu tarza yakın olan gruplardan lamb'ı severek dinliyorum..gabriel çok özel bir şarkıdır..vokal ı can fly derken uçuyosun,but ı want his wings derken yere çakılıyosun.bu gel gitler şarkı boyunca devam ediyo bu çoşkuyu yaşamak güzel..sonra bi 'gorecki' şarkısı var,o albümdeki diğer parçalarda çok güzel...
triphop türünü pek sevmem aslında çünkü sözleri bi kenara koy müziğinde, ritmindeki karamsarlık,depresiflik bana ağır geliyo açıkçası..lamb'ı ayrı tutuyorum çünkü üzüntü yerine dinginlik daha hakim şarkılarında...
JazzInDaCab

MesajTarih: Cmt 29.07.2006 16:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ilk sayfada verilen listeye ben de bir edit yapayım,

Badmarsh & Shri bariz Drum & Bass'tir, trip hop bi hallerini gördüğümü söyleyemem pek... Rolling Eyes
Başa dön
JazzInDaCab

MesajTarih: Cmt 29.07.2006 16:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

asmashingpumpkin demiş ki:
beautifulgarbage demiş ki:

bence de tricky versiyonu daha iyiydi milk'in, smoke city de çok bilinmese de iyi bi gruptur, hatta bi ara levi's'in de reklamlarında kullandığı 'underwater love' kesinlikle bir klasiktir alanında, hala dinlerim...

smoke city ben de severek dinlerim, güsel triphop/bossa nova yapıolar...
Başa dön
JazzInDaCab

MesajTarih: Cmt 29.07.2006 16:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

psikoz demiş ki:
portishead adamı öldürür kanser eder. ama triphop sadece bunalım tarz müzik deil, portishead'ın tavsiyesini tekrarlıyım "purple penguin- de tuned" gerçekten çok güzel, şarkılarla beraber rahatça uyunabiliyo ya da kendinizi güzel bir mekanda hissedebiliyosunuz:) Bir de şu kişisel görüşümü ekliyim nedense massive attack ın bikaç(baya bikaç) parcası dısındakileri dinleyemiyorum hiphoptan pek farkları yok gibi geliyo bana.

purple penguin tabii ki nasıl unuturum!

bir de kruder & dorfmeister'in yaptığı gotan project - triptico remixi...
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
4. sayfa (Toplam 6 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız