Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Thrash Till Death
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Thrash Till Death
Sayfa 1, 2, 3 ... 31, 32, 33  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
erkandalf

MesajTarih: Prş 14.08.2003 1:14    Mesaj konusu: Thrash Till Death Alıntıyla Cevap Ver

Fikrimce heavy metalin en esaslı türevi thrash metaldir...Bugün onlarca insanı peşinden sürükleyen,sadece metal camiasında değil,diğer türleri dinleyenler tarafından da bilinen bir çok grup,thrash müzik yapmaktadır...En güzel örneği METALLICA....Şu an yapmasalar da,ilk dört albümü ile dehşet güzellikte thrash metal örnekleri vererek METALLICA olmuştur bu grup...Siz bakmayın load'lara ve st.anger'lara sarılanlara,metallıca eğer ilk dört albümü yapmasaydı,işe direk load içerikli bir müzikle başlasaydı,çok çabuk sönen nice gruptan biri olurdu... tabi bu benim fikrim....siz farklı düşünüyor olabilirsiniz...

Bugün metal denince akla gelen bu tip gruplardan diğer ikisi de MEGADETH ve SLAYER'dır...Elbette iron maiden,manowar gibi gruplar da metal denilince herkesin sayabileceği gruplardan,ancak az müzik dağarcığı olanlar bile yukarda saydıklarımı mutlak söylerler ki bunlar da thrash gruplarıdır...sonuçta sizin için en esaslı gruplardan ve herkesin sayması gerektiğini düşündüğünüz gruplardan birisi RUNNING WILD olabilir(ki benim için öyle),ama bu grubu kimse bilmez,''hööö?'' diyebilir size...ama slayer dediniz mi ''haa biliyorum'' diyecektir...sonuç olarak thrash,yapılması bence zor bir türdür ama,yapıldı mı da,peşinden milyonları sürükler.....

neyse bu kadar laf kalabalığının ardından,THRASH BABALARINDAN bir kaç tanesini sayayım:

ANNIHILATOR

OVER KILL(headbang headbang!!)

TANKARD

WHIPLASH

EXODUS

DEATH ANGEL

ANVİL(atalardan)

XENTRİX(bu grubu dinlemeyen varsa çok şey kaçırır bence )

NEVERMORE

KREATOR

DESTRUCTION

VS.VS

şimdi tabi bu gruplar bence safkan thrash yapan gruplar,bazı gruplar da var ki,türlerine başka şey denir ama,müzik altyapıları thrash'dir...(benediction,death,vs.vs) onları da saymayayım dedim...işin aslı siz hangi thrash gruplarını dinlersiniz merak ediyorum ve metalin bu türevi hakkında ne düşünüyorsunuz?

sizce thrash öldü mü,yoksa yine geleceğin de müziği mi?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Jeff_Loomis
"Müziktek" Mod / Crossfire Gitaristi

MesajTarih: Prş 14.08.2003 2:08    Mesaj konusu: Re: THRASH TILL DEATH..... Alıntıyla Cevap Ver

erkandalf demiş ki:
Fikrimce heavy metalin en esaslı türevi thrash metaldir...Bugün onlarca insanı peşinden sürükleyen,sadece metal camiasında değil,diğer türleri dinleyenler tarafından da bilinen bir çok grup,thrash müzik yapmaktadır...En güzel örneği METALLICA....Şu an yapmasalar da,ilk dört albümü ile dehşet güzellikte thrash metal örnekleri vererek METALLICA olmuştur bu grup...Siz bakmayın load'lara ve st.anger'lara sarılanlara,metallıca eğer ilk dört albümü yapmasaydı,işe direk load içerikli bir müzikle başlasaydı,çok çabuk sönen nice gruptan biri olurdu... tabi bu benim fikrim....siz farklı düşünüyor olabilirsiniz...

Bugün metal denince akla gelen bu tip gruplardan diğer ikisi de MEGADETH ve SLAYER'dır...Elbette iron maiden,manowar gibi gruplar da metal denilince herkesin sayabileceği gruplardan,ancak az müzik dağarcığı olanlar bile yukarda saydıklarımı mutlak söylerler ki bunlar da thrash gruplarıdır...sonuçta sizin için en esaslı gruplardan ve herkesin sayması gerektiğini düşündüğünüz gruplardan birisi RUNNING WILD olabilir(ki benim için öyle),ama bu grubu kimse bilmez,''hööö?'' diyebilir size...ama slayer dediniz mi ''haa biliyorum'' diyecektir...sonuç olarak thrash,yapılması bence zor bir türdür ama,yapıldı mı da,peşinden milyonları sürükler.....

neyse bu kadar laf kalabalığının ardından,THRASH BABALARINDAN bir kaç tanesini sayayım:

ANNIHILATOR

OVER KILL(headbang headbang!!)

TANKARD

WHIPLASH

EXODUS

DEATH ANGEL

ANVİL(atalardan)

XENTRİX(bu grubu dinlemeyen varsa çok şey kaçırır bence )

NEVERMORE

KREATOR

DESTRUCTION

VS.VS

şimdi tabi bu gruplar bence safkan thrash yapan gruplar,bazı gruplar da var ki,türlerine başka şey denir ama,müzik altyapıları thrash'dir...(benediction,death,vs.vs) onları da saymayayım dedim...işin aslı siz hangi thrash gruplarını dinlersiniz merak ediyorum ve metalin bu türevi hakkında ne düşünüyorsunuz?

sizce thrash öldü mü,yoksa yine geleceğin de müziği mi?

Yavrum benim bee ERKANDALF müthişsin olm NEVERMORE tabii...
Xentrix tabii... Var mı dahası???

Thrash ölmez NEVERMORE gibi bir grup oldukça thrash ölmeyecektir...
Ve hala inatla dinlemeyenlerin metal ruhuna s*ç*y*m.Nerde metal kardeşliği Smile

Ben deli gibi nevermore dinlerim 6 albümü de var! Ve adamlar TEK! eşi benzeri yok yaa. Yok böyle vokal adam vokal virtüözü (Warrel Dane).Her albüm başyapıt.Gitarist desen (jeff loomis (ben)) aşmış bi insan.Herşeğiyle mükemmel anlatılmaz yaa!!!

Erkandalf olm adresini felan ver veya bigün bi yerde buluşalım tanışalım Overkill'den bi muhabbet başlattık bari (baklava Smile) Devam ettirelim...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
erkandalf

MesajTarih: Prş 14.08.2003 3:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

NEVERMORE......

thrash dinleyen görmek ne güzel yahu!!!hele xentrix duymuşsun ki,üstüne tuz biber oldu:)

senle beraber bir headbang farz olacak galiba yakında....METALL!
Başa dön
Jeff_Loomis

MesajTarih: Prş 14.08.2003 3:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ya şey sorcam 30 mayısta hacı ömer tarman anadolu lisesinin bahar şenlikleri olmuştu hani crossfire solitude mbm magick falan çıkmıştı.Var mıydın orada???
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
freebird

MesajTarih: Prş 14.08.2003 5:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Thrash metal'in aktif en buyuk ismi Testament'tir bence, Exodus'da donuyor onumuzdeki aylarda gerci, birkac ay once cektigim bir resmi koyayim bari.

freebird

MesajTarih: Prş 14.08.2003 6:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bunlara ek olacak cok grup var Bay area Thrasher'ler tekrar geri donmeye basladi, Exodus, Death angel, Vio-lence, Heathen, Agent Steel... bunlari daha once soyledik yukaridakilere ek cok basarili bir isvecli Trio olan coroner'i eklemek isterim.
Jeff_Loomis

MesajTarih: Prş 14.08.2003 10:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Coroner'ı bi arkadaştan duymuştum hatırladım şimdi...

YAzmamışsınız ekliyeyim

SANCTUARY
HELLSTAR(biraz power'a benziyor)

Türklerden;

Solitude
Crossfire
Magick(al sana türk bay area thrasher)
Dementia
Blaster

Aralarında en iyisi bence solitude.Ama son zamanlarda Crossfire soundunu, Testament ve Nevermore'a yakın tutmaya başladı ve bu da grubun kalitesini artırdı diyebilirim.
Satılık Ibanez RGT42, Seymour Duncan SH4 http://www.turkrock.com/post1478716.html#1478716

Crossfire - Sınıf 64 - Since Yesterday
Cem Saydam
Başa dön
-EviLDoeR

MesajTarih: Prş 14.08.2003 11:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Vio-lence a kesinlikle katılıyorum çok seviyorum bu heriflerin müziğini METALL!
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
freebird

MesajTarih: Prş 14.08.2003 16:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Birde cok kaliteli thrash yapip pouler olan ama Turkliye'de nedense bilinmeyen aktif Thrash gruplari var. Skinlab, Machine Head,Imagika (Voivod' neyseki yavas yavas bilinmye baslandi)ve aklima gelmeyen 4-5 grup daha var.
DaBlackWizard

MesajTarih: Prş 14.08.2003 17:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Machine Head gerçekten de çok kaliteli.
Daha önce yazmıştım ama bi daha yazayım eğer modern soundlu sıkı bi thrash grubu arıyosanız tavsiyem Machine Head ve ilk albümleri "Burn My Eyes"tır. Overkill'ın "Horrorscope" ve Slayer'ın "Reign In Blood" albümleri efsanedir. E bi de Megadeth'ten "Countdown To Extinction" var tabi tadına doyum olmaz...
DaBlackWizard

MesajTarih: Prş 14.08.2003 17:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Türkiye'de Machine Head bilinmez olur mu ya...
Bi ara Türkiye'nin en çok dinlenen underground metal grubu seçilmişti. Tavsiyem tabi ki ilk albümleri "Burn My Eyes"
erkandalf

MesajTarih: Prş 14.08.2003 19:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

...

En son erkandalf tarafından Prş 01.05.2008 3:01 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Roth-Azad
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

MesajTarih: Prş 14.08.2003 19:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Benim kendi fikrim ise trash metalin, kötü bir metal türü olduğudur...
Nedeninde sorarsanız bana fazlasıyla gaz amaçlı ve müzik armonisinden yoksun (tamam solo var ama bu herşey demek değil) geliyor.
Bu benim sadece kendi düşüncem, belirtmek istedim
Başa dön
erkandalf

MesajTarih: Prş 14.08.2003 20:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Beğenine saygı sonsuz onu bir kenara koyayım...

ama müzik armonisinden yoksun olduğu fikrine pek katılamayacağım...
Başa dön
Roth-Azad
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

MesajTarih: Prş 14.08.2003 20:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Saygın için teşekkür ederim
O zaman bana müzikal olarak en kaliteli olan birkaç trash grubu önerirsen sevinirim... Ve neden bunların daha kaliteli geldiğini söyleyebilirsen.
Fikrim belki değişir belki değişmez ama en azından bazı şeyleri anlamış olurum
Başa dön
Jeff_Loomis

MesajTarih: Prş 14.08.2003 22:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kesin indireceksen SAna 1-2 nevermore öneririm(5-6 defa da art arda dinlemeni öneririm)

*Nevermore - Dreaming neon black
*Nevermore - Next in line
*Nevermore - The river dragon has come
****Nevremore - The seven tongues of god(Bu şarkı hastalık yapıyo bende)***
*Nevermore - Deconstruction

Daha çok yazılır yaa hepsi ayrı güzel.Bu şarkıların hiçbiri gaz amaçlı gelmeyecektir.Ve dinleyebileceğin en kaliteli vokallere sahiptir.Müzik armonisi arıyorsan ve de biraz atmosfer biraz karamsarlık biraz duygu falan çok iyi gelecektir!!!
Satılık Ibanez RGT42, Seymour Duncan SH4 http://www.turkrock.com/post1478716.html#1478716

Cem Saydam
Başa dön
erkandalf

MesajTarih: Prş 14.08.2003 22:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Pekala o zaman sana bazı şarkı isimleri önereyim,fırsat bulursan bir dinle...ondan sonra tekrar konuşalım...

Xentrix-the order of chaos

Megadeth-syhpony of destruction...

Annihilator-alice in hell

Over kıll-bastard nation

Over kıll-hello from the gutter

Rage-raw caress

Testament-ınto the pit

Metallıca-escape

Şimdilik aklıma gelenler bunlar....tabi senin de bana şarkı önermen gerek bu durumda,ki ben de anlayabileyim senin armoni anlayışın nedir?
Başa dön
Jolly_Roger

MesajTarih: Prş 14.08.2003 22:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

thrash metal ruless. kıç tekmeler alimallah!
Freebird'e selamlar, sevgiler
ülkemizde de SOLITUDE, ABRAXAS, BLASTER gibi manyaklar da vardır, onlara da ilgili olun.
www.abraxas.gen.tr
www.blastermetal.com
sava

MesajTarih: Cum 15.08.2003 0:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Jeff Loomis ? Sen cem misin olm?

Thrash diyince akan sular durur. Taparım.
Testament, Exodus, Death Angel, Dark Angel, Deathrow, SA Slayer, Watchtower, Poltergeist, Coroner, Sanctuary, Annihilator, Xentrix, Toxik, Realm, Gothic Slam, Rigor Mortis, Vio-lence, Heathen, Abattoir, Anacrusisi Artillery, Forbidden, Cranium, Blind Illusion, Defiance, Faith or Fear, Atrophy, Flotsam and Jetsam, Hirax, Kublai Khan, Mortal Sin, Onslaught, Nasty Savage, Vendetta, Overkill, Znöwhite, Whiplash....
Başa dön
Jeff_Loomis

MesajTarih: Cum 15.08.2003 2:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Vay sava'm benim.Davulcuların göz bebeği Smile
Hoş geldin olm rs forumundan hayır gelmeyince buraya geçtin di mi sen de?

LA olm orada teknolojiyi neren buldun da nete falan girebiliyosun?? Kimseye söyleme de pazar günü geliyorum haberin olsun....

Gel bi deadlock topic'i açalım ne dersin???

Cem Saydam
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3 ... 31, 32, 33  Sonraki
1. sayfa (Toplam 33 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız