| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
erkandalf

|
Tarih: Prş 14.08.2003 1:14 Mesaj konusu: Thrash Till Death |
|
|
Fikrimce heavy metalin en esaslı türevi thrash metaldir...Bugün onlarca insanı peşinden sürükleyen,sadece metal camiasında değil,diğer türleri dinleyenler tarafından da bilinen bir çok grup,thrash müzik yapmaktadır...En güzel örneği METALLICA....Şu an yapmasalar da,ilk dört albümü ile dehşet güzellikte thrash metal örnekleri vererek METALLICA olmuştur bu grup...Siz bakmayın load'lara ve st.anger'lara sarılanlara,metallıca eğer ilk dört albümü yapmasaydı,işe direk load içerikli bir müzikle başlasaydı,çok çabuk sönen nice gruptan biri olurdu... tabi bu benim fikrim....siz farklı düşünüyor olabilirsiniz...
Bugün metal denince akla gelen bu tip gruplardan diğer ikisi de MEGADETH ve SLAYER'dır...Elbette iron maiden,manowar gibi gruplar da metal denilince herkesin sayabileceği gruplardan,ancak az müzik dağarcığı olanlar bile yukarda saydıklarımı mutlak söylerler ki bunlar da thrash gruplarıdır...sonuçta sizin için en esaslı gruplardan ve herkesin sayması gerektiğini düşündüğünüz gruplardan birisi RUNNING WILD olabilir(ki benim için öyle),ama bu grubu kimse bilmez,''hööö?'' diyebilir size...ama slayer dediniz mi ''haa biliyorum'' diyecektir...sonuç olarak thrash,yapılması bence zor bir türdür ama,yapıldı mı da,peşinden milyonları sürükler.....
neyse bu kadar laf kalabalığının ardından,THRASH BABALARINDAN bir kaç tanesini sayayım:
ANNIHILATOR
OVER KILL(headbang headbang!!)
TANKARD
WHIPLASH
EXODUS
DEATH ANGEL
ANVİL(atalardan)
XENTRİX(bu grubu dinlemeyen varsa çok şey kaçırır bence )
NEVERMORE
KREATOR
DESTRUCTION
VS.VS
şimdi tabi bu gruplar bence safkan thrash yapan gruplar,bazı gruplar da var ki,türlerine başka şey denir ama,müzik altyapıları thrash'dir...(benediction,death,vs.vs) onları da saymayayım dedim...işin aslı siz hangi thrash gruplarını dinlersiniz merak ediyorum ve metalin bu türevi hakkında ne düşünüyorsunuz?
sizce thrash öldü mü,yoksa yine geleceğin de müziği mi? |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
Jeff_Loomis "Müziktek" Mod / Crossfire Gitaristi

|
Tarih: Prş 14.08.2003 2:08 Mesaj konusu: Re: THRASH TILL DEATH..... |
|
|
| erkandalf demiş ki: | Fikrimce heavy metalin en esaslı türevi thrash metaldir...Bugün onlarca insanı peşinden sürükleyen,sadece metal camiasında değil,diğer türleri dinleyenler tarafından da bilinen bir çok grup,thrash müzik yapmaktadır...En güzel örneği METALLICA....Şu an yapmasalar da,ilk dört albümü ile dehşet güzellikte thrash metal örnekleri vererek METALLICA olmuştur bu grup...Siz bakmayın load'lara ve st.anger'lara sarılanlara,metallıca eğer ilk dört albümü yapmasaydı,işe direk load içerikli bir müzikle başlasaydı,çok çabuk sönen nice gruptan biri olurdu... tabi bu benim fikrim....siz farklı düşünüyor olabilirsiniz...
Bugün metal denince akla gelen bu tip gruplardan diğer ikisi de MEGADETH ve SLAYER'dır...Elbette iron maiden,manowar gibi gruplar da metal denilince herkesin sayabileceği gruplardan,ancak az müzik dağarcığı olanlar bile yukarda saydıklarımı mutlak söylerler ki bunlar da thrash gruplarıdır...sonuçta sizin için en esaslı gruplardan ve herkesin sayması gerektiğini düşündüğünüz gruplardan birisi RUNNING WILD olabilir(ki benim için öyle),ama bu grubu kimse bilmez,''hööö?'' diyebilir size...ama slayer dediniz mi ''haa biliyorum'' diyecektir...sonuç olarak thrash,yapılması bence zor bir türdür ama,yapıldı mı da,peşinden milyonları sürükler.....
neyse bu kadar laf kalabalığının ardından,THRASH BABALARINDAN bir kaç tanesini sayayım:
ANNIHILATOR
OVER KILL(headbang headbang!!)
TANKARD
WHIPLASH
EXODUS
DEATH ANGEL
ANVİL(atalardan)
XENTRİX(bu grubu dinlemeyen varsa çok şey kaçırır bence )
NEVERMORE
KREATOR
DESTRUCTION
VS.VS
şimdi tabi bu gruplar bence safkan thrash yapan gruplar,bazı gruplar da var ki,türlerine başka şey denir ama,müzik altyapıları thrash'dir...(benediction,death,vs.vs) onları da saymayayım dedim...işin aslı siz hangi thrash gruplarını dinlersiniz merak ediyorum ve metalin bu türevi hakkında ne düşünüyorsunuz?
sizce thrash öldü mü,yoksa yine geleceğin de müziği mi? |
Yavrum benim bee ERKANDALF müthişsin olm NEVERMORE tabii...
Xentrix tabii... Var mı dahası???
Thrash ölmez NEVERMORE gibi bir grup oldukça thrash ölmeyecektir...
Ve hala inatla dinlemeyenlerin metal ruhuna s*ç*y*m.Nerde metal kardeşliği
Ben deli gibi nevermore dinlerim 6 albümü de var! Ve adamlar TEK! eşi benzeri yok yaa. Yok böyle vokal adam vokal virtüözü (Warrel Dane).Her albüm başyapıt.Gitarist desen (jeff loomis (ben)) aşmış bi insan.Herşeğiyle mükemmel anlatılmaz yaa!!!
Erkandalf olm adresini felan ver veya bigün bi yerde buluşalım tanışalım Overkill'den bi muhabbet başlattık bari (baklava ) Devam ettirelim... |
|
| Başa dön |
|
 |
erkandalf

|
Tarih: Prş 14.08.2003 3:39 Mesaj konusu: |
|
|
NEVERMORE......
thrash dinleyen görmek ne güzel yahu!!!hele xentrix duymuşsun ki,üstüne tuz biber oldu:)
senle beraber bir headbang farz olacak galiba yakında.... |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Prş 14.08.2003 3:44 Mesaj konusu: |
|
|
| Ya şey sorcam 30 mayısta hacı ömer tarman anadolu lisesinin bahar şenlikleri olmuştu hani crossfire solitude mbm magick falan çıkmıştı.Var mıydın orada??? |
|
| Başa dön |
|
 |
freebird

Kayıt: Feb 09, 2003 Mesajlar: 817 Nerden: Berkeley, California
|
Tarih: Prş 14.08.2003 5:36 Mesaj konusu: |
|
|
Thrash metal'in aktif en buyuk ismi Testament'tir bence, Exodus'da donuyor onumuzdeki aylarda gerci, birkac ay once cektigim bir resmi koyayim bari.
 _________________ <div><a href="http://www.therandirhodesshow.com/live/" target="_self">Randirhodes</a><br /></div> |
|
| Başa dön |
|
 |
freebird

|
Tarih: Prş 14.08.2003 6:11 Mesaj konusu: |
|
|
Bunlara ek olacak cok grup var Bay area Thrasher'ler tekrar geri donmeye basladi, Exodus, Death angel, Vio-lence, Heathen, Agent Steel... bunlari daha once soyledik yukaridakilere ek cok basarili bir isvecli Trio olan coroner'i eklemek isterim. _________________ <div><a href="http://www.therandirhodesshow.com/live/" target="_self">Randirhodes</a><br /></div> |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Prş 14.08.2003 10:50 Mesaj konusu: |
|
|
Coroner'ı bi arkadaştan duymuştum hatırladım şimdi...
YAzmamışsınız ekliyeyim
SANCTUARY
HELLSTAR(biraz power'a benziyor)
Türklerden;
Solitude
Crossfire
Magick(al sana türk bay area thrasher)
Dementia
Blaster
Aralarında en iyisi bence solitude.Ama son zamanlarda Crossfire soundunu, Testament ve Nevermore'a yakın tutmaya başladı ve bu da grubun kalitesini artırdı diyebilirim. _________________ Satılık Ibanez RGT42, Seymour Duncan SH4 http://www.turkrock.com/post1478716.html#1478716
Crossfire - Sınıf 64 - Since Yesterday
Cem Saydam |
|
| Başa dön |
|
 |
-EviLDoeR

|
Tarih: Prş 14.08.2003 11:52 Mesaj konusu: |
|
|
Vio-lence a kesinlikle katılıyorum çok seviyorum bu heriflerin müziğini  _________________ What if I send you madness?
What if I send you pain?
and letters from earth... |
|
| Başa dön |
|
 |
freebird

|
Tarih: Prş 14.08.2003 16:41 Mesaj konusu: |
|
|
Birde cok kaliteli thrash yapip pouler olan ama Turkliye'de nedense bilinmeyen aktif Thrash gruplari var. Skinlab, Machine Head,Imagika (Voivod' neyseki yavas yavas bilinmye baslandi)ve aklima gelmeyen 4-5 grup daha var. _________________ <div><a href="http://www.therandirhodesshow.com/live/" target="_self">Randirhodes</a><br /></div> |
|
| Başa dön |
|
 |
DaBlackWizard

|
Tarih: Prş 14.08.2003 17:24 Mesaj konusu: |
|
|
Machine Head gerçekten de çok kaliteli.
Daha önce yazmıştım ama bi daha yazayım eğer modern soundlu sıkı bi thrash grubu arıyosanız tavsiyem Machine Head ve ilk albümleri "Burn My Eyes"tır. Overkill'ın "Horrorscope" ve Slayer'ın "Reign In Blood" albümleri efsanedir. E bi de Megadeth'ten "Countdown To Extinction" var tabi tadına doyum olmaz... _________________ I'm the suicider dying every night and day,
Killing me is not enough to make me go away... |
|
| Başa dön |
|
 |
DaBlackWizard

|
Tarih: Prş 14.08.2003 17:28 Mesaj konusu: |
|
|
Türkiye'de Machine Head bilinmez olur mu ya...
Bi ara Türkiye'nin en çok dinlenen underground metal grubu seçilmişti. Tavsiyem tabi ki ilk albümleri "Burn My Eyes" _________________ I'm the suicider dying every night and day,
Killing me is not enough to make me go away... |
|
| Başa dön |
|
 |
erkandalf

|
Tarih: Prş 14.08.2003 19:04 Mesaj konusu: |
|
|
...
En son erkandalf tarafından Prş 01.05.2008 3:01 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
Roth-Azad Forum Yöneticisi

|
Tarih: Prş 14.08.2003 19:54 Mesaj konusu: |
|
|
Benim kendi fikrim ise trash metalin, kötü bir metal türü olduğudur...
Nedeninde sorarsanız bana fazlasıyla gaz amaçlı ve müzik armonisinden yoksun (tamam solo var ama bu herşey demek değil) geliyor.
Bu benim sadece kendi düşüncem, belirtmek istedim |
|
| Başa dön |
|
 |
erkandalf

|
Tarih: Prş 14.08.2003 20:13 Mesaj konusu: |
|
|
Beğenine saygı sonsuz onu bir kenara koyayım...
ama müzik armonisinden yoksun olduğu fikrine pek katılamayacağım... |
|
| Başa dön |
|
 |
Roth-Azad Forum Yöneticisi

|
Tarih: Prş 14.08.2003 20:21 Mesaj konusu: |
|
|
Saygın için teşekkür ederim
O zaman bana müzikal olarak en kaliteli olan birkaç trash grubu önerirsen sevinirim... Ve neden bunların daha kaliteli geldiğini söyleyebilirsen.
Fikrim belki değişir belki değişmez ama en azından bazı şeyleri anlamış olurum |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Prş 14.08.2003 22:18 Mesaj konusu: |
|
|
Kesin indireceksen SAna 1-2 nevermore öneririm(5-6 defa da art arda dinlemeni öneririm)
*Nevermore - Dreaming neon black
*Nevermore - Next in line
*Nevermore - The river dragon has come
****Nevremore - The seven tongues of god(Bu şarkı hastalık yapıyo bende)***
*Nevermore - Deconstruction
Daha çok yazılır yaa hepsi ayrı güzel.Bu şarkıların hiçbiri gaz amaçlı gelmeyecektir.Ve dinleyebileceğin en kaliteli vokallere sahiptir.Müzik armonisi arıyorsan ve de biraz atmosfer biraz karamsarlık biraz duygu falan çok iyi gelecektir!!! _________________ Satılık Ibanez RGT42, Seymour Duncan SH4 http://www.turkrock.com/post1478716.html#1478716
Cem Saydam |
|
| Başa dön |
|
 |
erkandalf

|
Tarih: Prş 14.08.2003 22:51 Mesaj konusu: |
|
|
Pekala o zaman sana bazı şarkı isimleri önereyim,fırsat bulursan bir dinle...ondan sonra tekrar konuşalım...
Xentrix-the order of chaos
Megadeth-syhpony of destruction...
Annihilator-alice in hell
Over kıll-bastard nation
Over kıll-hello from the gutter
Rage-raw caress
Testament-ınto the pit
Metallıca-escape
Şimdilik aklıma gelenler bunlar....tabi senin de bana şarkı önermen gerek bu durumda,ki ben de anlayabileyim senin armoni anlayışın nedir? |
|
| Başa dön |
|
 |
Jolly_Roger

|
Tarih: Prş 14.08.2003 22:55 Mesaj konusu: |
|
|
thrash metal ruless. kıç tekmeler alimallah!
Freebird'e selamlar, sevgiler
ülkemizde de SOLITUDE, ABRAXAS, BLASTER gibi manyaklar da vardır, onlara da ilgili olun.
www.abraxas.gen.tr
www.blastermetal.com _________________ [img]http://www.destruction.de/phpBB2/images/avatars/120568065740801cd07d89b.jpg[/img] |
|
| Başa dön |
|
 |
sava

|
Tarih: Cum 15.08.2003 0:23 Mesaj konusu: |
|
|
Jeff Loomis ? Sen cem misin olm?
Thrash diyince akan sular durur. Taparım.
Testament, Exodus, Death Angel, Dark Angel, Deathrow, SA Slayer, Watchtower, Poltergeist, Coroner, Sanctuary, Annihilator, Xentrix, Toxik, Realm, Gothic Slam, Rigor Mortis, Vio-lence, Heathen, Abattoir, Anacrusisi Artillery, Forbidden, Cranium, Blind Illusion, Defiance, Faith or Fear, Atrophy, Flotsam and Jetsam, Hirax, Kublai Khan, Mortal Sin, Onslaught, Nasty Savage, Vendetta, Overkill, Znöwhite, Whiplash.... |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cum 15.08.2003 2:52 Mesaj konusu: |
|
|
Vay sava'm benim.Davulcuların göz bebeği
Hoş geldin olm rs forumundan hayır gelmeyince buraya geçtin di mi sen de?
LA olm orada teknolojiyi neren buldun da nete falan girebiliyosun?? Kimseye söyleme de pazar günü geliyorum haberin olsun....
Gel bi deadlock topic'i açalım ne dersin??? _________________ Satılık Ibanez RGT42, Seymour Duncan SH4 http://www.turkrock.com/post1478716.html#1478716
Cem Saydam |
|
| Başa dön |
|
 |
|