Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Küçük Prens
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Küçük Prens
Sayfa Önceki  1, 2

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Edebiyat
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Necropsy

MesajTarih: Cum 16.09.2005 9:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

milliyetçilikle uzaktan yakından alakası yok. Küçük prense gelene kadar ne kitaplar var.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
darkwingduck

MesajTarih: Pzr 18.09.2005 23:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Necropsy demiş ki:
Niye okur bu insanlar bu tür kitapları ne kazancan? Küçük prensss. Kıymetlimissss
Cin ali daha iyi. En azından yazarı fransız deil.

.. nietsche olanı yüceltmiş saint exupery olanı sevimli hale getirmiş.. aynı misyonun adamları gibiler...
çocukken okuduğunda çocuk kitabı gibi gelir .. daha sonra farklı anlamlar çıkarırsın bu bize gördüğünü farklı yorumlama yeteneğini kazandırabilir..
roman edebiyatında müziğin nirvanasına benzer .. sanattan çok yalınlık duruluk ön planda..

geçen gün discovery channelda .. asteroidler hakkında bi belgesel izledim asteroidler gezegen sayılmayaçak kadar küçük ama gök taşı olamayacak kadar küçük uzay cisimlerine denirmiş.. yörüngelere girip parçalara ayrıldığında göktaşı olabilirlermiş.. ama genelde uzayda yörüngeye girmeden başı boş hareket ederlermiş.. umarım asteroitleri kendi yaşamınla küçük prenside kendinle özdeşleştirmeyi başarabilirsin.. bu biraz özgüven yada olgunluk isteyebilir belkide sadece post doldurmak için yazmışındır.. ama yörüngeme oturmayı başardın bazen başı boş olmak daha hoş karşılanabilir.. ..

Alıntı:
milliyetçilikle uzaktan yakından alakası yok. Küçük prense gelene kadar ne kitaplar var.

eminim hepsini okumuşsundur..
CeKaCeKaCeKa

MesajTarih: Çrş 26.10.2005 20:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Harika bi kitap ya! Bana göre bu kitabı okumak için yaş sınırı yok...
Belinda

MesajTarih: Çrş 26.10.2005 22:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

küçük prense gelene kadar ne kitaplar mı var!!! çok saçma, gereksiz bir kitapmış gibi sözetmişsin.. saçmalık.. cin aliyle kıyaslayanlara hiçbirşey diyemiyorum tabi. cin ali nedir ya "ali top at" sonuçta.. küçük prens okunsa biraz düşünme ihtiyacı hissedecek insanlar...
hudubet

MesajTarih: Prş 27.10.2005 19:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Küçük Prens'im bennnnnnn Exclamation Exclamation Exclamation Rolling Eyes Wink Razz Arkadaşlar boşverin,kim ne derse desin Exclamation Kitabımıza lafatan arkadaşın cümlesine bakarsak hepimizin de gördüğü gibi cevap vermeye lüzum yok böyle kişilere...Okuyun,bol okumalar...
CHeMCaT

MesajTarih: Pzr 21.05.2006 23:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

lise1deydim ve amatör tiyatroya ilk adımı atmıştım, yönetmenimizin okumamızı tavsite ettiği 2kitaptan biriydi küçük prens... diğeri de martı... ne güzel kitaplardır onlar. o zaman anlamamıştık neden bizden çocukken okuduğumuz kitapları tekrar okumamızı istediğini. ama haklıymış, her yaşta farklı etkiler bırakıyor insanda. bir ara tekrar mı okusam ne! Rolling Eyes Very Happy

http://www.facebook.com/group.php?gid=18670876910&ref=ts
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
sodom_ve_gomore

MesajTarih: Pts 21.08.2006 1:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

küçük prens ;incil ve kapitalden sonra dünyada en çok satan kitaplardan biri olup yüzlerce dile çevrilmiştir.çocukların özellikle de büyüklerin kesinlikle okuması gerekn bu kitap yaşamın sorunlarını bir çocuk duyarlılığıyla anlatır

Başa dön
ben_deli_degilim

MesajTarih: Prş 21.09.2006 17:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sıkılmadan sürekli başa dönüp okuyabileceğim ender kitaplardan. Muazzam gerçekten...
Başa dön
lactamento

MesajTarih: Prş 28.09.2006 19:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben tam zamanında okuduğumu düşünüyorum. Ne ona, bir çocuğun bakışı gibi gerçekdışı bir masal gibi bakacak zamanımdı ne de çok büyük bir anlam çıkaracak yaştaydım. Gerçekten okunası bir kitap. Kısa ama büyük anlamlar barındıyor. Düşünsenize kitabı hem çocuğunuza çok rahatca okumasını önerebilirsiniz hem de kendiniz okuyabilirsiniz. Bu özelliği taşıyan başka bir kitap var mıdır acaba?
eddies_daughter

MesajTarih: Prş 28.09.2006 20:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben de küçükken okudum,ama bir çocuk kitabı değil sadece.çok daha fazlası içinde yazanlar.boğa yılanının yuttuğu fil ve şapka olayı beni acayip etkilemişti.kesinlikle mütiş bir bölümdü o.bir daha okuycam yakın zamanda.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
isminivermekistemeyenbiri

MesajTarih: Pzr 05.11.2006 23:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben bu kitabı ne zaman görsem çocuk kitabı diye önemsememiştim.Ama burada yazılanları okuyunca çok merak ettim kitabı. Bu yaştan sonra kitapçıya gidip bu kitabı aramak biraz ayıp olucak gerçi ama napalım artık merak işte. Umarım türkçe çevirisi iyidir.
Başa dön
morgaine

MesajTarih: Cum 10.11.2006 20:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bende bu kıtabı okuduğumda cocuktum şöyle böyle hatırlıorum ama sanırım tekrar okumam gerekıyo
hksm

MesajTarih: Cum 22.12.2006 1:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu kitabın filmi de yapıldı ve çok da güzel filme aktarmışlar, tavsiye ederim..
fireincairo

MesajTarih: Pzr 07.01.2007 2:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

anarchist_hippy demiş ki:
Küçük prensçiler için bir kitap önerisi; aynı yazarın diye hatırladığım, "DİNLE KÜÇÜK ADAM"...

Bu iki kitap bence bir insanın mutlaka okunması gereken kitaplardır!...

dinle küçük adam wilhelm reich a ait..ben de öneriyorum.
curcunabaz

MesajTarih: Çrş 04.04.2007 21:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu kitabı üniv de biz de tahlil etmiştik.ben sonra öğretmen olunca kitabı 6.sınıflara yazılıda sorucam diye verdim.zavallı kuzucuklarım kitaptan hiç bi şey anlamamışlar.ben de: ''bundan bir 10yıl sonra bu kitabı tekrar okuyun ve aklınıza mutlaka ben geliyim oldu mu'' ....
senfoni

MesajTarih: Cmt 12.05.2007 20:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

....okuduğum en güzel kitaplardan biriydii küçük prens...
ama bu faydalı kitap MEB'in hazırladığı çocuklara okuması gereken kitaplar listesinde yer almamaktaa.... Crying or Very sad .....!!!!!
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Edebiyat Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız