Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Doğru Olan Bencilliğin Kuralları
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Doğru Olan Bencilliğin Kuralları
Sayfa Önceki  1, 2, 3

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Bilim ve Felsefe
Önceki başlık :: Sonraki başlık  

ben mi? yoksa bizmi?
ben
58%
 58%  [ 43 ]
biz
41%
 41%  [ 30 ]
Toplam Oylar : 73

Yazar Mesaj
sizastam

MesajTarih: Pts 21.11.2005 1:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence de Smile
nihan_naln

MesajTarih: Sal 02.05.2006 11:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

TEAR_OF_SOUL demiş ki:
Bir ben olmadan biz olunamaz.

aynen katılıyorum..kendi sınırlarımızı bilmeden nasıl bir başkasıyla kafalarımızın uyuşacağını bilebiliriz ve anlaşabiliriz ve de dolaysıyla biz olabiliriz ki zaten öyle değil mi?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
_sevals_

MesajTarih: Çrş 03.05.2006 10:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

elbettekide her insan bencildir,
bencil olmak zorundandır da eğer bencilliğin kuralları buysa.. (bende bencil insanın bu vasıfları taşıdığını düşünüyorum). ki bende bencilim hemde fazlasıyla... bu hayata kendim için geldim ve Allah beni tek yarattı yani tek ben olarak.. bu bile bi neden bencil olmak için. bence bencillik insanın kişiliğine duyduğu saygıdır ve bencil olan kişi karşısındaki insanada kendine duyuduğu saygıyı duyan kişidir. "ben" e özen gösteren kişi zamanla "biz" demek isteyen kişidir. çünkü ben diyen kişi insnalara da değer verir ve onlarıda benliklerine çevirmeye çalışır. başıboş bi toplulukta başı boş bi "biz" olmaktansa tek başıma bu vasıflara sahip bi "ben" olmayı tercih ederim, ki bu vasıflardaki "ben" ile biçok kişi "biz" olmak isteyecektir.
Bang_Bang

MesajTarih: Çrş 03.05.2006 21:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

26-Haketmediği maddi-manevi şeyleri reddeder.

1.seçenek: diyelim edebiyat sınavından 50 aldım.günlerce çalıştım ve haketmediğimi düşünüyorum.ve notu reddediyorum.bu bencillik midir?
2.seçenek: diyelim edebiyat sınavından 90 aldım.ama yanımdakinden önümdekinden cevapları aşırdım.ve bu notu haketmiyorum.yada önemsiz günlük bir ödev ve ben hazırlamadım.hocaya evde unuttum dedim o da ''ben seni bilirim yavrum yapmışsındır diyerek iyi not verdi'' ve ben onu haketmedim.karşı çıktım.bu bencillik mi acaba? (bu madde sadece çelişkili olanlardan 1 tanesiydi)
Başa dön
darknesses

MesajTarih: Pzr 21.05.2006 21:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben dediğin zaman hiç bişii düşünmeden mutlu olabılıyorsan sozum yok ama bencıllığının sonunda acı ceken oluosa bn bencıl olamam.herzamn bız demek insanı mutlu eder zaten bız dıyebılmekte ayrı bır erdemdır.bunu farkedersenız bız olmanın guzellığını daa ii yaşarsınız enazızndan bn demekten daa gzl:)
BlOOdY_MarY

MesajTarih: Pzr 21.05.2006 21:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bir insanı kendinizden çok sevemezsiniz...ne derseniz deyin
Başa dön
Purgatory
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pzr 21.05.2006 21:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben MSN listemde bencilimdir mesela. Görmek istemediğim hiç bir şey orada kalmamalı. Zaten kişisel ve bencil mekan değil mi orası? Bir de bunu sorgulayanlar çıkıyor ya, çok gülüyorum. "Sildin, ayıp ettin.." diyenler mesela bunlara çok güzel bir örnek. Erbakan misali, "Haydi oradan; haydi, haydi.."

http://www.deliriyum.com/
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
aysu_

MesajTarih: Çrş 20.09.2006 17:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bencil olmayan insan var mıdır ki bunu merak ediyorum..
Başa dön
buzz

MesajTarih: Çrş 20.09.2006 17:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yani ben bencil değilim diyen yalan söylüyordur bencillik bi yerde içgüdüsel bi şey insan tabii ki önce kendini düşünür yani her insanın karakterinde olan bir şeydir bu inkar edemeyiz
mystery_

MesajTarih: Çrş 20.09.2006 17:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

BENcil olmayan insan yoktur..
aDa_

MesajTarih: Prş 21.09.2006 20:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Doğru bencillik?

Ben annenin çocuğuna duyduyu sevginin bile bencilce olduğunu ileri sürdüğümde çek tepki almıştım zamanında...Sanırım bu tepkinin nedeni bencillik kelimesinin kulağa kötü gelmesiyle alakalı..

Bencilliği yatsıyamayız,böylece ayakta kalıyoruz ama bunu ilişkilerimizin odağı haline getirmek yanlış bence..

İnsanlara"ne yapıyosa hepsini bencilliğini tatmin için yapıyo" gözlüğüyle bakmak hayatı yaşanmaz kılar...

Şimdi kabaca kafamda tarttım da ,sanırım doğru bencillik için insaf ve adalet duyguları devreye girer..

Bencillik için "biz" ya da "ben" doğruluğunun kıstası nasıl olabilir ki?Her koşulda bir öteki var.Toplu halde bencil olmak hafifletici sebep mi yani Rolling Eyes
Başa dön
TEAR_OF_SOUL

MesajTarih: Prş 28.09.2006 22:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İlk aşklar da bencillik en düşük seviyededir bence insanda..
Başa dön
boogerman
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pts 02.10.2006 23:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Başkasınada yardım edebilecekken neden sadece kendimi düşüneyimki?
ama sadece kendime şansım varsa bu zaten ikinci bir şans olmadığından bencillik değildir.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Bilim ve Felsefe Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3
3. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız