Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Leonardo Da Vinci
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Leonardo Da Vinci
Sayfa Önceki  1, 2, 3

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Kültür & Sanat Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
adrienne

MesajTarih: Prş 18.05.2006 11:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya ben böyle müthiş bi insan daha görmedim ya. inanılmaz bi adam. da vinci şifresinden sonra daha bi araştırmaya başladım. muhteşem bir yetenek. resimlerinde altın oran kullanan her resmi buna göre yapan bi ressam. ressam da değil dahi...kesinlikle bir dahi. inanılmaz çalışmalar. şimdi istanbula onun osmanlı zamanında haliç için yaptığı köprü çizim kullanılarak yapılacakmış aslına ne kadar sadık kalınır bilmiyorum ama ülkemde onun varlığını onun ruhunu hissetmek ve istanbul gibi rüya gibi bi şehri daha bi rüyalaştırmak muhteşem.. köprü yapılırsa onda yaşamayı düşünüyorum:P
haliçe yapılacak 3. köprü saydam bi malzemeyle kaplanacak sabırsızlıkla bekliyorum..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
_KehaneTEmre_

MesajTarih: Pts 22.05.2006 19:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben filmi hiç beğenmedim tavsiye etmem...

En son _KehaneTEmre_ tarafından Sal 18.07.2006 10:52 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
blackdamp

MesajTarih: Pzr 16.07.2006 18:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aklıma esipiri kaynağı olarak geliyor ... ye Cool tenek konusuna gelince üstüne tanımam...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
TEAR_OF_SOUL

MesajTarih: Pzr 16.07.2006 20:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yedi Leonardo Da Vinci prensibleri ;

1. Curiosita' : Yaşama doymak bilmeyen bir merak ve devamlı öğrenme için acımasız bir arayış.Bilme arzusu,öğrenmek ve büyümek akıl ve keşfin kalesidir.
2. Dimostrazione : Bilgiyi deneme yoluyla test etme , hatalardan ders alma arzusu.
3. Sensazione : Duyguların , özellikle hayati deneyimlerin bir aracı olan görüşün devamlı olarak rafine edilmesi.Duyguların keskinleşmesi.
4. Sfumato : Anlaşılmazlığı , paradoxu ve belirsizliği kucaklama arzusu. Sfumato nun sözlük anlamı ''dumanla yükselmek'miş bu arada :p ilginç tabi.
5. Arte/Scienza : Bilim ve sanat , mantık ve hayalgücü arasında dengenin geliştirilmesi.Bütün beyin ile düşünme.
6. Corporalita : Zarafet , her iki eli de ustalıkla kullanabilme , ölçülü davranma.Dengenin zihinsel olmaktan daha fazlası olması gerektiği inancı.Vücut zihin uyumu.
7. Connessione : Sistemli düşünebilme.

Leonardo da Vinci, 15 Nisan 1452 - 2 Mayıs 1519 tarihleri arasında yaşamış bir İtalyan Rönesans mimarı, müzisyen, anatomist, mucit, mühendis, heykeltraş, geometrisyen ve ressamdır.En tanınmış eserleri ; Mona Lisa ve Son Yemek'tir.

Ronesans döneminin ilham verici havasından yararlandığı kadar zorluk çekmiş bir yetenek.Herşeyin belli olduğu ve hiçbirşeyin değişmediği bir zaman diliminde yaratıcılığını kullanarak bişileri değiştirebilmeyi hedeflemiş bir mühendis ayrıca.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
HornyDevil

MesajTarih: Pts 17.07.2006 15:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

TEAR_OF_SOUL demiş ki:
4. Sfumato : Anlaşılmazlığı , paradoxu ve belirsizliği kucaklama arzusu. Sfumato nun sözlük anlamı ''dumanla yükselmek'miş bu arada :p ilginç tabi.

.

gerçektende ilginçmiş ayrıca düşündürücü Wink
josefk

MesajTarih: Pts 24.07.2006 1:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

filmn çok kötü olmuş sonlara doğru inanılmaz uzatıyolar ve sonsahnelerden birinde artık abartmışlar...
Adamın traş olduğu bi sahne var o kadar da olmaz yaa..
anarchist

MesajTarih: Pts 24.07.2006 23:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

HornyDevil demiş ki:
TEAR_OF_SOUL demiş ki:

.

gerçektende ilginçmiş ayrıca düşündürücü Wink

Tüm bunların yanı sıra Leonardo da Vinci'nin geriye doğru erime tekniğidir Sfumato, yani mucidi olduğu hava perspektifidir Wink Söyleyesim geldi, dayanamadım Very Happy

En son anarchist tarafından Çrş 20.12.2006 0:39 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
morpln

MesajTarih: Sal 01.08.2006 23:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

dahi olması bunca yıldır insanların onun peşinden gitmesini sağladı.yoksa sadece asırlar önce yaptığı eserlerle bugün konuşulmuyor.günlüğünde yazdıklarının bir kısmını kitap haline getirmişler.kabalcı kitap evinde gördüm.şiirlerde yazmış,ve bir tabloda insann hem kadın hem erkek olarak görülebileceğine dikkat çekti.Anagramlarla bağlı olduğu tarikatlara ait şifreler üretti eserlerinde de bu şifreleri çok dikkatli bakınca çözemeyebiliriz ama görebiliriz.o gerçek bir deha....
Başa dön
benayevsen

MesajTarih: Çrş 20.09.2006 17:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hasköy Rahmi Koç Müzesi 1/11 - 31/12/2006 Tarihleri arası Leonardo'nun 40 adet eseri ve el yazması (bir kısmı Ankara Çengelhan Rahmi Koç Müzesi'nde) sergilenecek..

Haber; GEO Eylül sayısı Wink
thedrumperformer

MesajTarih: Cmt 30.09.2006 21:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu başlık gerçekten burası için uygun bir konuya sahip değil.. dünyanın en yüksek IQ suna sahip olan insandan bahsediyoruz.. kıyamet gününe kadar adamın eserlerinin sırrı çözülemeyecek herhalde.. bir çok icadı ve sanatsal ve gizli bilgiler içeren eserlerin sahibi insan..

ayrıca çocuklar duymasında havuç tarafından geyiği yapılmıştır.. "bi aralar şantiyede çalışıyordum, ben kamyonu sürmüştüm, leonard da vinci" Rolling Eyes
paroksetin

MesajTarih: Cmt 07.10.2006 12:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

uyku nedir bilmeyen, her saat başında çalışmasına ara verip gözlerini 10dakikalık dinlendiren ve çalışmasına devam eden insanüztü yaratık... Shocked
HornyDevil

MesajTarih: Pzr 22.10.2006 22:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence hayatın sırrını yakalamış insan..şu en önemli soru vardırya..herkesin aklını kurcalayan..ama keşke bizede söylese...
benayevsen

MesajTarih: Çrş 20.12.2006 0:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sergiye giden vatandaş olmadı mı forumdan..? Umuyorum ki bu haftasonu bu işi halledicez...
Başa dön
drimas

MesajTarih: Cmt 03.02.2007 18:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kadınları iyi anlatıp anlatmadığını bilemiyorum bunu kadınlara sormak lazım, ama yeri doldurulamıycak tarihsel bir kişilik.... drimas drii
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
mtphr

MesajTarih: Sal 06.02.2007 3:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

''the genius of leonardo: evrensel deha'' sergisi 24şubat - 24mart 2007 tarihlerinde ODTÜ - kapalı tenis kortunda... ziyaret saatleri, hafta içi; 10:00-17:00, hafta sonu; 10:00-19:00...

http://www.the-genius-of-leonardo.com/ Wink
missdracula

MesajTarih: Cum 09.02.2007 2:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

leonardo da vinciye insan demek yanlış bence dünya yollanmış en büyük şans ve çok özel bir varlık tabi kıymetini bilene en azından birçok kişi da vinci şifresinden önce leonardo da vinciyi tanımıyordu ayrıca 1 yada 2 ay önce istanbul ve ankara da mühendislik harikaları sergilendi ama insan akınına hiç uğramadı mağlesef oturduğumuz yerden çok büyük insan şu leonardo demesi kolay oluyor haliyle ama hiç merak edip de onunla ilgili bi kitap okumuyoruz haliyle bu yüzden leonardo da vincinin tabloları dünyanın dört bi yanına dağılmışken bizim ülkenin yanından geçmiyor:( Sad
Başa dön
strinzi

MesajTarih: Prş 19.04.2007 7:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu dünyada bir daha göremeyeceğimiz cinsten bir ressam neden eskiden varmış böyle kişiler hep? günümüzde neden yok? anlayamıyorum tamam sanata verilen ve gösterilen ilgi ortada ama günümüzde kabuklarına çekilmiş böyle insanlar olabilirmi acaba.
"Yalnızlığın hakim olduğu western bir kasabanın barında oturuyordum. İçeride ter ve sigara kokusu... haydutlar, katiller ve ben... viskimden bir yudum aldım. Derken içeriye beyaz elbisesi ile bir kadın girdi... saçları uçuşuyordu hafif hafif... ''
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Ze_uS

MesajTarih: Çrş 27.06.2007 22:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kendisi hakkında o kadar şey söylenir, yazılır, çizilir ve yüzyıllardır böyledır.Şüphe götürmezki daha pek çok uzun yıl devamda edecektir.

Bazen düşünemden edemiyorum Tanrı (tabi böyle bişi varsa) Da Vinci gibi insanları medeniyeti belirli bir seviyeye getirmek amacı ile dünyayamı gönderiyor diye...

Biliyorum çok aptalca bir düşünce ama dahi kelimesinin sınırlarını belirleyen kişiler için bunları düşünmek, en azından Da Vinci'nin kendi yaşadığı dönemde göz önünde bulundurulunca başardığı, yaptığı, hayata geçirdiği projeler düşünüldüğünde bunları başarmak kadar imkansız görünüyor...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
The_Memory_Remains
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Prş 02.08.2007 6:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

http://afyonkocatepehaber.com/v2/icerik_detay.asp?id=19301

Şuna bir bakın ... Kutsal kasenin vajina ile alakalı bile duymuştum. Ama bu harbi garip geldi. Hz. İsa'nın o fahişeden bir çocuğu olduğunu düşünüyordum, bu resim allak bullak etti beni ...

Yorumlayabilecek olan var mı ?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Kültür & Sanat Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3
3. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız