Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Indie ve Post Rock üzerine...
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Indie ve Post Rock üzerine...
Sayfa 1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Prş 11.05.2006 16:44    Mesaj konusu: Indie ve Post Rock üzerine... Alıntıyla Cevap Ver

İlk öncelikle müziği seven herkese merhaba diyerek başlamalı diyorum.bu başlığın açılmasındaki amaç;sigur ros topiğinde daha önce konuşulan enfes grupları(ayrıca daha çok bilinmeyen topluluklar)yeniden ve daha derinlemesine incelemek ve bunları elimizden geldiğince paylaşmaktır.sigur ros başlığı adı altında yazışılan ve paylaşılan toplulukları yeniden ve başka bir başlık adı altında toplamayı ben daha önce düşünüyordum fakat o başlık o kadar güzel ilerliyordu ki bölmek ve kesmek istemedim.öncelikle o başlığı açan bayc’a teşekkürler.

Burada post rock, indie rock, electronica, avantgarde rock, neo-krautrock, space rock ve punk topluluklarını inceleyerek ve bu tarzları icra eden toplulukları paylaşacağız hep birlikte.daha önce dış kaynaklı bölümü adı altında genel müzik tarzlarına ilişkin birçok başlık açılmıştı fakat çok büyük bir eksiklik olarak kabul ettiğim post rock ve türevi topluluklarına ilişkin genel bir başlığın olması gerektiğine inandım.umarım buradaki yazışmalar bu tarz müziğin sevenleri tarafından ilgiyle okunur.
Neden punk ile başlamadık neden direkt olarak post rock diyoruz;ben bu başlığı böyle açtım fakat burada sadece post rock ve türevleri değil punk’ta konuşabileceğiz.tam ortada duran bir terimi kullanmamın sebebi; açılımının daha geniş yerlere ulaşmasıdır. (bir taraftan punk bir taraftan indie pop v.b.) burada sex pistols’dan girip modest mouse’dan çıkabileceğiz gerektiğinde.bir sınırlama olmayacak.ve belki konu konuyu açacak ve sohbet derinleşecektir.

Indie terimi sinema endüstrisi için kullanılırken bunun müzik için kullanılışını ve tarz oluşumunu ve adını müzik şirketleri belirlemiştir.gerek universal ve gerekse sony gibi major şirketler bir tarafa indie, genellikle bağımsız şirketlerin ortaya çıkardığı bir terimdir.tıpkı sinema’daki bağımsız olma durumu gibi.müzik endüstrisinin büyük şirketleri bir tarafa; bu tarz bağımsız yapımlarla yaşamaktadır.

Post rock ise birçok alt tarzın (avantgarde,krautrock ve caz…) etkisinde oluşmuş bir yapıdır. Sınıfsal yaklaşımlar ve sınıfsal eleştiriler bu tarzla birlikte daha da irdelenir oldu.bu müzik tarzı kimine göre “içi boş”olarak nitelendirilirken kimine göre ise sosyolojik bir tez olarak açıklandı.
Indie rock’ın ise çok çeşitli açılımları vardır.ve bunlar plak şirketlerinin oluşturmasıyla artık terimleşmiştir.bunlar en başta post rock, space rock, math rock gibi terimler olmak üzere ortaya çıkarılmıştır.

Burada çok daha farklı açılımlarla çok farklı grupları konuşabileceğiz.bir can, ya da bir faust gibi deneysel krautrock gruplarını ya da bir sonic youth bir pixies gibi toplulukları genel olarak paylaşacağız.hatta bir dead can dance, cocteau twins bile konuşabiliriz.diğer başlıklarda sadece grup hakkında yazışıyorken burada bu grupların hangi toplulukları etkilediğini birbirimize sunarak konunun konu açmasını sağlayabileceğiz.ve işte özgürlük…ben aşağıya belli başlı toplulukları yazıyorum ve buradan başlayalım.

sonic youth, tortoise, sigur ros, godspeed you black emperor!, arab strap, the black sea, mogwai, spiritualized, explosions in the sky, mercury rev, sneaker pimps, broadcast, bowery electric, quickspace, the third eye foundation, talk talk, my blood valentine, smashing pumpkins, radiohead, modest mouse, cocteau twins… ve çok daha fazlası…buyrun…

En son enchant tarafından Sal 21.11.2006 22:35 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
bayc
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cum 12.05.2006 20:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Özellikle Mercury rev derim ben,bambaşka adamlar..desseter's song ve all is dream iki büyük başyapıttır..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Cmt 13.05.2006 1:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bayc demiş ki:
Özellikle Mercury rev derim ben,bambaşka adamlar..desseter's song ve all is dream iki büyük başyapıttır..

peki hangisi daha öncelikli acaba sizin için? Rolling Eyes çok fazla içine girebildiğim bir grup değil.ben bu aralar mogwai ve godspeed you black emperor'a takılıyorum.
bayc

MesajTarih: Cmt 13.05.2006 10:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Saydığım iki albümde birbirinden iyi bence ama All is dream ile başla istersen sevgili enchant.Bu arada Mogwai'in son albümü elime geçti ama henüz dinlemedin,dinlediğim anda izlenimlerimi paylaşmaktan büyük keyif duyarım
Başa dön
morvedelisi
"Türk Rock" mod

MesajTarih: Pzr 14.05.2006 22:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Post Rock en sevdiğim müzik tarzı,konuşulucak okadar çok şey varki..My Bloodt Valentine başlığı için Arama yaparken buldum topiği..şimdilik Cocteau Twins hakkında,bir kaç şey yazıcam,Underground kalmış pek çok Post Rock topluluğu hakkında çok şey söyleyebilirim..umarım sayfalarca Post Rock paylaşımı yapabiliriz başlık altında..

Pazartesi günü girdiğim bir müzik market,beni inanılmaz mutlu etmekle beraber o günün çok özel bir gün olduğunu bana inandırdı.

aylardır Cocteau Twins'in Orjinal Cd formatlarını arıyordum İzmir'de o kadar çok yere baktım ki,hiç biryerde bulamadım..

2. el Cd satan dükkan'a girdiğimde pek umudum yoktu,yolumun üstü nasıl olsa bir bakayım neler var,bilgim olsun gibisinden giriş yaptım,baya baktıktan sonra dükkan sahibine sorumu yönelttim..daha önce vardı ama bitti,
belki başka bir zaman gelir dedi,ben yinede ısrarla bakmaya devam ettim,ve üstünde Cocteau Twins yazan bir Cd gördüm,dükkan sahibine gösterdiğimde büyük bir hayretle,demekki hala duruyormuş dedi,parayı ödeyip dışarı çıktığımda,hala şoktaydım,çünki benim için o kadar önemliydiki Cocteau Twins..

yolda,oturduğum yerlerde,tren'de heryerde tekrar tekrar baktım Cd'ye,eve gelip müizk seti'ne koyduğumda ellerim titreyerek,derin bir nefes aldım ve başladım dinlemeye..o kadar güzeldiyki herşey..yaptıkları Müzik,albüm kapağı,düzenlemeler,vokaller...her şey kusursuzdu..daha sonra www.cocteautwins.com adresinden aldığım albümün foto'sunun bile olmadığı aklıma geldi..çok nadide bir kopya'yı bulmuş olmanın sevinci bende dahada büyüdü..evden dışarı çıkarken artık kitlemediğim evin kapısını bile kitleyerek çıkıyorum..

belki komik,belki abartı ama..Cocteau Twins sevmek,bambaşka bir olay demek.o kadar çok seviyorumki yaptıkları müziği,dinlerken nefes almakta güçlük çekiyorum.

1985 yılında çıkan o nadide Ep..

www.lastfm.com.tr/user/CocteauTwinse
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
morvedelisi
"Türk Rock" mod

MesajTarih: Pzr 14.05.2006 22:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

This is a Process of a Still Life'ı tanımam baya oldu,hiç bıkmadan dinliyorum sık sık,rahatlatıcı bir sound'ları var oluşu içten içe çekiyor beni..

Ensturmantel Post-Rock tadını sevenlere önerebilirim,Enstrumantel oluşu çok çok daha özel yapıyor zaten topluluğu..

Similar Artists: Explosions in the Sky, Tarentel, Godspeed You Black Emperor, Antarctica

Offical Site: http://www.still-life-music.com/

En son morvedelisi tarafından Pzr 14.05.2006 23:04 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
morvedelisi
"Türk Rock" mod

MesajTarih: Pzr 14.05.2006 22:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ef..

Underground topluluklardan biride Ef,5 kişiden oluşan Ef..Interpol, Explosions In The Sky, Mogwai, Sigur Ros seven kişilerin rahatlıkla sevebileceği bir şey..özellikle 12 dakika 27 saniyeden oluşan Misinform the uninformed adlı çalışma en iyisi. kesinlikle kayıtsız kalmayın.topluluğa ulaşabiliceğiniz bir kaç link'de cabası.

Tomas - Guitar, vocals, accordion
Daniel - Guitar, organs
Jonatan - Guitar, cello, organs
Mikael - Bassguitar
Niklas - Drums + other

Offical Website: http://www.efmusic.nu/

www.myspace.com/ef

Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pts 15.05.2006 19:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

mercury rev tavsiyesi için teşekkürler bayc. Smile mogwai'nin mr.beast albümünden mi bahsediyorsun yoksa yeni bir albüm daha mı çıktı. Rolling Eyes
bu arada ef grubunu iyice merak etmeye başladım da benim asıl soracağım topluluk antarctica..bu topluluk için neler yazarsın morvedelisi.cocteau twins orjinalini bulmana da sevindim doğrusu.pek kolay ratlanmıyor bence de.bende bir ara sonic youth için aynı olayı yaşamıştım. Smile
morvedelisi
"Türk Rock" mod

MesajTarih: Sal 16.05.2006 13:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Antarctica adını gördüğümde bende baya baya merak etmiştim,araştırdım İndie Rock icra ediyorlar doğal olarak ama,beni pek heyecanlandırdığını söyleyemeyeceğim,yinede dinlemek gerek diye düşünüyor bulabiliceğin bir adres veriyorum..

Ef ciddi anlamda iyidir.

yazdığım topluluklar hakkında dinleyenler yorum yaparsa berhuder olucam..: )

http://www.epitonic.com/

Başa dön
asmashingpumpkin

MesajTarih: Çrş 17.05.2006 12:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

morvedelisi, ef'in şarkılarını dinliyorum(tavsiyelerin üzerine:), isveç'den her türde olduğu gibi post-rock dalında da gerçekten iyi bi grup geliyor, vokal'in sesi kimi yerlerde sigur ros'dan jonsi'nin sesine kayıyor, tarzları da daha çok explosions in the sky'a yakın geldi, umarım bir an önce albümleri de olur, daha önce tavsiye ettiğin bi isim daha vardı: eluvium, ben bu isme daha çok ısındım, hipnotize etkisi var yaptığı müziğin, özellikle tek başına dinleyince Mr. Green

bu arada bu tür undeground işler yapan müzisyenlerin albümlerine yurt içinde ulaşamamak üzücü,ne zaman acaba birileri bizi düşünecek?mesela ne zaman bi müzik markette post-rock diye bi kategori göreceğiz?ben bu konu hakkında ciddi ciddi düşünüyorum...
Başa dön
morvedelisi
"Türk Rock" mod

MesajTarih: Çrş 17.05.2006 12:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evet haklısın,öyle şeyler bende düşünüyorum ama malum ülkemizde,ben Post-Rock seviyorum dediğin zaman,oda nesi,korn gibi bişiymi diyen çok fazla..o yüzden hayallerimiz var ama...

Eluvium ciddi anlamda hipnotize etkisi mevcut,dinledikçe içine çekiyor insanı Eluvium..merak ediyorsanız hemen kısa bir bilgi veriyim..Ambient havalarında olan bu tek kişilik proje,özellikle Sigur Ros gibi yoğun depresif atmosfer etkisi yaratıyor..site'de gayet iyi tasarlanmış bir şekilde huzurlarımıza sunulmuş,kayıtsız kalmak çok şey kaybettirir diye düşünüyorum..

DISCOGRAPHY

Travels In Constants Vol. 20 CD - Temporary Residence Limited 2005
"Talk Amongst The Trees" CD - Temporary Residence Limited 2005
"An Accidental Memory In The Case Of Death" CD - Temporary Residence Limited 2004
"Lambent Material" CD - Temporary Residence Limited 2003

www.Eluvium.net

Ef için bir kaç şey söyliycek olursak,Give me beauty... Or give me death! adlı albümlerini için şu adrese bakabilirsiniz. http://www.efmusic.nu/hear.htm

Başa dön
morvedelisi
"Türk Rock" mod

MesajTarih: Çrş 17.05.2006 12:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Pom Pom Diary,2004 Los Angeles çıkışlı bir topluluk..

the Cure,Interpol, New Order, the Church gibi toplulukları sevenleri,İndie/Lo-Fi,New Age türevleriyle ilgilenenleri fazlasıyla sevindirecek bir topluluk..

özellikle Klavye olayına ve Love 16 şarkısına dikkat..

www.pompomdiary.com

bu arada Ef'in vokali gerçekten benziyor Jonsi'ye,Ef'den bahsederken söylemeyi unuttum. Wink

Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Çrş 17.05.2006 13:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

post rock albümlerine acaba ne zaman kolay ulaşabileceğiz?ankara'da bir yer vardı ama maalesef geçenlerde kapandı.çok iyi topluluklar getiriyordu.şimdi ise bu konuda biraz zorlanıyorum.ama istanbul'da bulmak sanırım daha kolay.daha çok ziyaret etmek gerekecek oraları.

müzik marketlerde ise post rock yazan bölüme ne zaman ulaşabileceğiz bilmiyorum ama benim de dileklerimden birisi bu.bazı toplulukların albümlerine maalesef ulaşamıyorum ama hep peşlerindeyim.morvedelisi'nin yazdığı antarctica mesela...bunu mutlaka bulacağım çünkü hoşuma gitti. Smile

benim de son günlerde tanıştığım bir topluluk var.ismi de the for carnation.post rock grubu.elime ilk albümleri marshmallows geçti.ama daha yeni yeni dinlemeye başladığım için şu an pek yorumda bulunamayacağım.ama ilk dinleyişte birkaç şarkıyılarını özellikle i wear the gold ve sürekli tekrar ritmlerinden oluşan preparing to receive you çok hoşuma gitti.
morvedelisi
"Türk Rock" mod

MesajTarih: Çrş 17.05.2006 13:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Antarctica beğendiğine sevindim : )

Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Çrş 17.05.2006 13:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

morvedelisi demiş ki:
Antarctica beğendiğine sevindim : )

sanırım tek albümleri var 99'da çıkmış ve birde ep'leri ama albümü bulmak farz oldu.çünkü iyi ses denemeleri mevcut.beğeneceğimden eminim.ismi de güzelmiş topluluğun.bu arada jimmy eat world'le aran nasıl? Smile
morvedelisi
"Türk Rock" mod

MesajTarih: Çrş 17.05.2006 13:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

valla onların bir albümü var bende,çok üstüne gitmediğim bir topluluk oldu,ama diğer albümleri farklı diyorsan bakarım..

bu arada the Durutti Column-Spasmic Fairy şarkısına bir göz atın derim.

Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Çrş 17.05.2006 13:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bende bir albümlerini dinlemiştim.merak ettim seviyor musun diye sordum.izmir'de bu tarz albümleri kolay bulabiliyor musun?gerçi cocteau twins olayı yaşamışsın ama bir sorayım dedim. Smile bu tarz ile ilgilenen insanlar çok mu oralarda?
morvedelisi
"Türk Rock" mod

MesajTarih: Prş 18.05.2006 11:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu tarz albümleri bulabilicek birkaç yer var,dinleyenlerde var,hatta gidilebilicek bir mekan bile var,party'ler felan oluyor arada,fena değil yani,ama İstanbul,Ankara yönünde bakarsan 3. biz oluruz oda ayrı bir konu..

Başa dön
morvedelisi
"Türk Rock" mod

MesajTarih: Prş 18.05.2006 11:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bugünde elimiz boş gelemedik tabi hemen yeni bir topluluk tanıtımına geçiyorum vakit kaybetmeden,umarım yaptığım birkaç girişim iyi şeyler oluşturmuştur dinleyenlerin hafızasında diyor,çok konuştuğumu farkedip geçiyorum konuya..

Kammerflimmer Kollektief

Enstrumantel Ambient/Post-Rock havalarında olan topluluk,Tarentel,Explosions In the Sky,Sigur Ros sakinliğini sevenlere,farklı enstrumanlarla icra edilen zengin müzik..

Heike Aumüller ~ harmonium
Christopher Brunner ~ drums & vibraphone
Johannes Frisch ~ double bass
Thomas Weber ~ guitar & electronics
Heike Wendelin ~ violin & viola
D. Wurm ~ saxophones

DISCOGRAPHY
"Absencen" CD/LP - Staubgold 2005
"Thank You" Compilation CD - Temporary Residence Limited 2004
"Cicadidae" CD - Temporary Residence Limited / Staubgold 2003
"Hysteria" CD/LP - Bubblecore 2001 US / Payola 2001 Europe / After Hours 2001 Japan
"Incommunicado" CD - Temporary Residence Limited 2001 / Payola 2000 Europe
"Maander" CD - Temporary Residence Limited 2001 / Payola 1999 Europe

http://www.kammerflimmerkollektief.de/

ilginize.

Başa dön
bayc

MesajTarih: Cum 19.05.2006 20:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ooo başlık bayağı hareketlenmiş biz gerilerde kaldık,enchant bahsettiğim albüm Mr best,.Elimde olmasına rağmen,halen dinleyebilmiş değilim maalesef.Aslında dinleyemediğim,okuyamadığım,seyredemediğim o kadar çok şey varki(serzeniş)
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Sonraki
1. sayfa (Toplam 14 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız