Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Fransız ürünlerini boykot edin!
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Fransız ürünlerini boykot edin!
Sayfa Önceki  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Friedneredebizoradayiz

MesajTarih: Çrş 10.05.2006 18:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

daha olmadı,hırsınızı alamadıysanız galatasaray saint joseph vs. ne kadar fransız kültürü oluşumu okul varsa yağmalayın,gördüğünüz tüm renault,peugeot,citroen leri kırın paramparça edin,ne kadar loreal ürünü kullanan varsa suratına tükürün,carrefour a giden herkesi joplayın...diplomatik ilişkileri askıya almak şöyledursun direk savaş ilan edilsin fransaya,gösterin türkün gücünü tüm cihana...koca fransa bunlarla mı sarsılacak?şovenizme kaçmak mı karşı tez yapabilip iddiaları çürütebilmek mi?hangisi etkili olur...açıkçası yemişim ben böyle boykotu..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Daron_Malakian

MesajTarih: Çrş 10.05.2006 20:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu olay hiçbir işe yaramaz bence ''fare dağa küsmüş...''lafını hatırlamak lazım , tabi isteyen egolarını tatmin etmek için isterse kullanmaz ama zaten o listedekilerin çoğunun ismini ilk defa duydum ve hiçbir malı bu XX ülkesinin bunu almam diye ayırmam kaliteli ve uygun fiyatta ne varsa onu alırım, bu tür sorunlar bizim yapacaklarımızla değil hükümetin birşeyler yapması ile düzelebilir.
Başa dön
NestorMakhno

MesajTarih: Çrş 10.05.2006 20:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

noSurprises demiş ki:
Bunları destekliyorum ama bir yandan da "fransız işcileri sokağa döküldü onlar gibi biz de dökülmeliyiz" gibi onlara duyulan bir hayranlık da devam etmekte..özellikle İstanbul Üniversitesi'nde fransızca la beaute est dans la rue(güzellik sokaklarda) afişleri göze çarpıyor..Şimdi bu açıdan düşünüyorum..kesinlikle doğru bir davranıştır boykot etmek..ama bir yandan da bu devam ederken..
Olan yine bizim bölüm önünde eylem çıkarmakla sonuçlanacak..
Karmaşık durumlar..

Yahu arkadaşım, kusura bakmada konuşmıycam diyorum, sonra dayanamıyorum. Amma saçmalamışsın yani demek fransız işçisi özentisi olmak? Sanki işçilermi o yasaları çıkarıyolar? Sen onların devlet politikalarında söz sahibi olduklarınımı sanıyosun? Sen bu ülkede devlet politikalarında söz sahibimisin? Sınıf bilinci gelişmiş işçi sınıfı olsaydı iki ülkedede fransızıda türküde bütün bu saçmalıklarla uğraşmazdı.

Ha birde millete giydirip giydirip mesajın sonuna saygılar yazmak çok moda olmuş, bende modaya uyayım.
Saygılar (!)
pitch-dark
"Gündem" mod.

MesajTarih: Çrş 10.05.2006 23:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aslında olay tepki göstermek ise bu başka yollarla da yapılabilir. Örneğin Türklere yakıştırılan "barbar" ya da"şovenist" sözcüklerini çürütmek ile daha doğrusu zihniyetimizi değiştirmekle olur.

Her gün onlarca cinayet, yolsuzluk haberlerinin yankılandığı Türkiye için Ermeni soykırımı da yaptı derler, peçeli öcüler diyarı da derler. Önemli olan ülkenin reklamını güzel ve doğru biçimde yapabilmek ve İNSAN'a ırk gözetmeksizin değer veren bir zihniyete kavuştuğumuzu onlara göstermektir.

Ama bunu Türklük etiketi altında değil de, bu ülke topraklarında kardeş kardeş yaşayabilen, Türkiye halkı olarak simgelemeliyiz.

Bu boykotu pek umursayacaklarını sanmıyorum. Bundan öncesinde bu tip boykotlar defalarca yapıldı. Onlar gibi bziler de işi milliyetçilik düzeyine indirgemeye devam ettiğimiz sürece bu suçlamalar devam edecek. Kanımca Fransız faşisti ile Türk faşistleri birdir.

Burada boykotu savunan her insana faşist demiyorum elbette ama büyükçe bir çoğunluğu hemen gaza gelen bir pozisyondadır.

Sanki biz o ürünleri almayacağız da, sözleşmesi olan firmalar Fransız firmalarıyla kontaklarını mı kesecekler?

Söylesenize bu ne kadar gerçekçidir?
anarchist

MesajTarih: Çrş 10.05.2006 23:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Önemli olan sözleşmenin kesilmesi vs. değil. Satışların düşmesi bile bir noktada ekonomik sıkıntı olacaktır diye düşünüyorum. ( İktisat bilgim cok iyi olmasa da )

Faşistlik ya da gaza gelme durumu değil bu. Her birimiz bunu uygulayabilirsek bir toplum hareketi olacak dünya üzerindeki büyük bir güç kaşısında..
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
Azure

MesajTarih: Çrş 10.05.2006 23:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

biz çok iyi insanlar
olsak hiç suç işlenmese herkes bize dost olur.yok böyle bişey.umurlarında bile değil.böyle düşünürsek bize yapılan her haksızlığı zaten biz kötüyüz deyip kabullenmemiz gerek.
Bırak onlara benzemeyi,biz fransızlar olmak istiyoruz artık desek bile bizden razı olmazlar.Ama geçmişte kendilerini düzmdüz eden bir milletle şimdi kardeş gibi olmuşlardır.Bunların hepsi böyledir.Biz kendi çıkarlarımızı korumaya başlarsak onlar mecburen bize yanaşacaklar.
yerli-ortak üretim olan malları boykot anlamsız olabilir ama ithal ürünlerde boykot, özellikle alternatifleri varsa mutlaka uygulanmalıdır.sadece fransa için değil diğer düşmanca tavır sergileyen ülkelere karşı da.ama şu var biz unutkanız 2 ay sonra unutur gene devam ederiz.
bu yapılan ırkcılık değildir.milliyetcilik de ırkcılık değil,önce kendi milletini düşünmek demektir.Türkiye'de yaşayan herkes Türk milletine dahildir.
Milliyetciliği bu kadar ayaklar altına alıp faşizm falan derseniz bu adamlara karşı savunabilecek pek bişeyimiz kalmaz.anca bak biz de sizin gibi medeni olmak istiyoruz diye ağlaşırız.Eğer milliyetcilik sandığınız gibi zararlı,olmaması gereken bişey olsalardı o ülkeler de millet kavramını falan terkedip mesela ülkelerinin adlarını paristan falan yaparlardı.
neyse sözü çok uzattım ama şu bir gerçek ki fransızlar bizi hiç sevmezler ben de onları sevmem,dilleri de iğrençtir zaten Rolling Eyes
buzlukola

MesajTarih: Prş 11.05.2006 17:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yakında alacak, izleyecek hatta ve hatta kullanacak türk malı olmayan bir şey kalmayacak. yine de güzel ve haklı bir atılım olmuş, fazlasıyla destek bulur dilerim...
Başa dön
Azure

MesajTarih: Prş 11.05.2006 17:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Friedneredebizoradayiz demiş ki:
Azure demiş ki:
direk ithal olan ürünler tamam da,yerli üretim olan renoları falan almayın demek doğru olmaz diye düşünüyorum.

neden?bu halde de gene fransaya devasa para gidiyor.yoksa renault ta çalışan bir yakının mı var Very Happy

bu arada kızılan şey bir bakkal değil ve hipermarketse ve maddi durumu iyi olmayan bir müşteri küsmüşse ve gitmeme kararı almışsa buraya ,dağ fare hikayesini ben de hatırlarım.hiçbir emperyalist ülkenin malını almayalım o zaman.komik işler.işine gelmeyen yanlı antidemokratik bir moderatör(ki fazlasıyla var bu sitede) olursa da bu mesajımı siler.

hay tamam ya alın herşeyi fransız ürünü alın.
biyerde çalışan yakınım falan yok.fayda-zarar oranı diye bişey var.kimse fransız ortaklı ürünleri almazsa mesela reno fabrikası kapanırsa bir sürü kişi işsiz kalacak.dolayısıyla bunları almanın faydası zararından daha büyük.size de mantıklı da olsa mantıksız da olsa bişey söylemeye gelmiyor
zaten kendini fare olan görenler dağa küsse ne olur bağa küsse ne olur.
forumlar zaten demokratik ortamlar değildir bi yeri yanlı görüyorsan sende başka bir yana gidersin.benim de mesajlarımı sildiler
beğenmiyorsan burayı yazmazsın.
Daron_Malakian

MesajTarih: Prş 11.05.2006 19:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Belli bir olaya kızınca illa böyle sert tepki mi vermek gerekir her olayda milleyetçilik duygularını mı kabartmak gerekiyor fransa da türkiye de venezuella da benim için aynıdır eğer herhangi birinin bir yönünü beğenmiyorsam bunu olayı büyüterek tamamen uzaklaşarak değil uzlaşarak çözmeye çalışırım fransız ürünlerini almamak bence hiçbir çözüme varmaz ipleri tamamen koparmak bizim işimize gelir mi sizce ucuz ve kaliteli mallar yurttan tamamen çıkarsa mutlu mu olacağız
Başa dön
Chicane

MesajTarih: Cmt 13.05.2006 12:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Selam
Fransız ürünlerini boykot etmek bizi kesmez,diğer kuyumuzu kazmaya çalışan ülkeleri unutmamalıyız.Danimarkayı unuttunuz mu? onların da haddini bildirmeliyiz.Öyle tek farransayla bu işler olmaz.Amarkan ve Engiliz ve diğerleri komple boykot edip haddelerini bildirmeliyiz.Kendi kabuğumuza çekilip dış dünyayı görmezden gelmeliyiz,bir standart koyacaksan tek farransa değil diğer kendini bilmez ülkelerde bundan nasibini almalı,yoksa çifte standart olur birini boykot ederken diğeriyle yüzgöz olmak yaptığımız işle çelişir.Bunun sonu komşularımızdan birine benzememize yol açar.O komşularımızdan biri ve birkaçının kim olduğunu da artık söylemeyeyim siz anladınız siz anladınız artık.
Bir vatandaş olarak devletler arası siyasi bir probleme ve yapılan oyunlara tepki gösterilmesi vatanını seven bireyin duyarlı olduğunu gösteriyor.Takdir ediyorum ve ülkelerin gayet doğal olarak birbirlerine üstünlük sağlamak ,var olan imtiyazlarının korunması için bu gibi politik manevraların kendi ülkemin dış işlerinden sorumlu yöneticileri tarafından bertaraf edilmesini diliyorum,hatta bizim yöneticilerin hep savunma pozisyonundan artık çıkıp birazda bize avantaj sağlayacak atak ileriye yönelik cesur ve kararlı politika yapmalarını istiyorum.Jeopolitik anlamda Dunyanın merkezi noktasında bulunan ülkemizi elimizde ebediyen tutabilmek için günümüz dünyasında yasakçı zihniyet değil başarılı bir uluslararası diplomasi uygulanmalıdır.Vatandaş ve bireyin hareketi sadece destekleyici olmalıdır,tabii ki tavır koyulmalıdır ama yeterli değildir. Wink
Başa dön
Chicane

MesajTarih: Cmt 13.05.2006 17:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ülke isimlerini kasıtlı ve duygusal olarak değişik yazmıştım.Çoğu platformda yazdıklarımda bazı ithamlar bulunduğu için alışkan eseri bazen böyle yazıyorum.Öz olarak G.Antep Türk'üyüm.Yazımda normal unsurlar içerdiğinden tekrar doğru şekliyle yazıp düzeltiyorum. Amarkan değil Amerikan ,farransa değil Fransa ,Engiliz değil İngiliz falan fıstık...Zira böylesi daha doğru ,gereksiz bir tekzip oldu hadi bakalım Smile
Başa dön
gorona_85
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cmt 13.05.2006 22:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kesinlikle üzerinde durulması gereken bi konu. yeni sabıkalarının yürürlükden geçmesini beklememek lazım. bugün parlementodan geçmezse yarın öbürsü gün gene önümüze böyle bi saçmalıkla çıkacaklardır. bence yapılması gereken en önemli şey fransız mallarını boykot dur. basit bi şekilde diil. yumruğumuzu masaya vurmöa zamanımız geldi geçioo Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
bayborra

MesajTarih: Cmt 13.05.2006 23:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kusura bakmayın.

Ama boykot gibi önlemler artık demode!

Ayrıca, kimin eli kimin cebinde belli değil.
Global Dünyada, tüm şirketler şu veya bu şekilde biri biri ile ortak!
Daha bugün bir yazı okudum. Fransız firmalarının çoğu Türk Ara Sanayii malı kullanıyor.

Boykot etmekle, Fransız değil Türk mallarını da boykot etmiş oluyorsunuz.

Esas boykot, bizlerin Fransızlara onların bize sattığından daha fazla mal satmamızla olur!

Türkiye'ye gelen Fransız turistin kabahati ne?

Bırakalım demode yöntemleri!
Bu mantıkla Fransız müziğini de boykot edelim o zaman!
gorona_85

MesajTarih: Pzr 14.05.2006 0:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

peki bu şekil nereye kadar. sence bizmi fransaya yararlıyız yoksa fransamı bize yararlı. tabiiki biz daha yararlıyız. eğerki elimizi çekersek bişeyleri anlarlar. bizim dünyaca ünlü bi firma veya şirketimiz yok ama onların var. biz boykot edersek onlar zarar görür. ayrıca turist konusuna gelince elbette gelebilirler. veya biz gidebiliriz. o insanların kişisel özgürlükleri. bizim bahsettiğimiz devlet ve şirketler. bunları karıştırmayalım Wink
bayborra

MesajTarih: Pzr 14.05.2006 11:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gorona_85 demiş ki:
peki bu şekil nereye kadar. sence bizmi fransaya yararlıyız yoksa fransamı bize yararlı. tabiiki biz daha yararlıyız. eğerki elimizi çekersek bişeyleri anlarlar. bizim dünyaca ünlü bi firma veya şirketimiz yok ama onların var. biz boykot edersek onlar zarar görür. ayrıca turist konusuna gelince elbette gelebilirler. veya biz gidebiliriz. o insanların kişisel özgürlükleri. bizim bahsettiğimiz devlet ve şirketler. bunları karıştırmayalım :wink:

Sevgili gorona_85.

Mesajına katılıyorum. Boykot çağrısını da iyi niyetli bir çağrı olarak kabul ediyorum.
Ama, toplum veya şirketler bazında böyle bir boykot gerçekleşemez diye düşünüyorum.

Örneğin, Fransız Danone firması Sabancı Firması ile ortak.
İki firma, sudan tut yoğurt işine kadar ortak üretim yapıyorlar.
Ülkemizde, Fransızların ortak olduğu gıda sektöründe (bilgi:hyper marketlerin %90'ına Fransızlar ortak, hatta; marketlerin isimleri de Fransız. Marka olayı var çünkü!) 1000'lerce Türk çalışıyor.

Bu yüzden, esas zararı biz görürüz.
Bence, boykotu devlet yapmalı.
Bir Fransız helikopteri almamak 100.000'lerce Activa yoğurta bedeldir.

Bir de, toplumumuzda, senin gibi duyarlı ve milliyetçi arkadaşların az olduğu fikrindeyim.

Bu yüzden de, toplumumuz tek vücut hareket etme şuuruna sahip olmadığı için, boykot çağrısının uygulanacağına inanamıyorum.

İnanmak istiyorum ama, inanamıyorum.
gorona_85

MesajTarih: Pzr 14.05.2006 12:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

dediğinde çok haklısın. 1 fransız helikopteri almamak elbette daha önemli. ama hepimiz biliyoruzki şuanki hükümet olsun daha eski hükümetler olsun yalakalıkdan başka bişi yapmıyolar.
onların harekete geçmesi için en azından bu yasanın fransız parlementosundan geçmesi lazım. ancak ozaman akıllanırlar ve harekete geçerler. ama benim dediğim o diil. dervişin fikri neyse zikride o olur diye bi laf var. eğerki fransızlar bugün böyle düşünüyorlarsa bunu mutlaka ilerde yapacaklardır. benim korkum budur Sad o yüzden en kısa zamanda tepkimizi ortaya koymamız lazım. hükümeti beklemeden bizzat bizim yapmamız lazım ki bazıları bu vatanın sahipsiz olmadığını anlasın Evil or Very Mad
saygılar
rocksurfer

MesajTarih: Pzr 14.05.2006 16:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Misilleme olarak aramızda heykeltraş bir arkadaş var ise "fransızların cezayirde yaptıkları soykırımı anlatan bir heykel" yapıp anıt olarak dikilmesi için bir kaç belediye ile görüşebilir kanaatindeyim.Ortalığı yakıp yıkmaktan çok bu türden faaliyetlerle tepkimizi dile getirebiliriz. Ayrıca tüm fransız ürünlerini boykot etmekte fayda olduğu düşünüyorum.Sevgili mahcem abi bunun ayrıntılarını yukarıdaki mesajlarında dile getirmiştir.
actarus

MesajTarih: Pzr 14.05.2006 20:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Selam,

adidas sport malzemeleride almayın
Fransızlar böyledir işte,
ırkçı ayrıncı olma özgürlüğünüde savunurlar bir yandan.

Hoşçakalın
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
bayborra

MesajTarih: Pzr 14.05.2006 22:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gorona_85 demiş ki:
1 fransız helikopteri almamak elbette daha önemli. ama hepimiz biliyoruz ki şu anki hükümet olsun daha eski hükümetler olsun yalakalıkdan başka bişi yapmıyolar.
onların harekete geçmesi için en azından bu yasanın fransız parlementosundan geçmesi lazım. ancak ozaman akıllanırlar ve harekete geçerler.

Bu mükemmel tesbitine %100 katılıyorum Sevgili gorona_85.
Konuyu 3 cümle ile özetlemişsin. İşte esas nokta bu! Türk vatandaşı bir boykot eylemleri için zaman zaman teşebbüste bulunuyor. Ama, nedense hükümetlerden tık yok!

Saygılar.
Başa dön
gorona_85

MesajTarih: Pts 15.05.2006 1:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bilinen bir gerçek olmuş artık bu. türk halkı istekli. başa gelene kadar partilerde istekli gibi görünüo. ama nedense koltuk sevdası her türlü lideri yozlaştırıyor. işte biz böyle bir ülkede yaşıyoruz. Sad Sad ayrıca arkadaşımızın cezayirlilerle ilgili olan heykel fikride mükemmel bence. eğerki kısasa kısas diosak bundan daha güzel bir cevap olamaz. ama olay kısasa kısasıda geçdi. bence hem boykot hem heykel. her ikiside yapılsınSmile
en azından bunun yapılması gerek Evil or Very Mad
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Sonraki
2. sayfa (Toplam 11 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız