Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Fransız ürünlerini boykot edin!
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Fransız ürünlerini boykot edin!
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Mahcem

MesajTarih: Sal 09.05.2006 20:04    Mesaj konusu: Fransız ürünlerini boykot edin! Alıntıyla Cevap Ver

Bunu Forum moderatörlerinin onayını umarak asıyorum. Eğer prensiplerinize aykırı ise lütfen kaldırın. Eğer destekliyorsanız ana sayfanızın bir köşesine haber yapabilirseniz çok memnun olurum.

Arkadaşlar,

Bu son Ermeni Soykırım Kanunu oylaması ile Fransa çiviyi çıkardı. Bütün forum ahalisini Fransız ürünlerini ve Fransa ile ilgili herşeyi boykota davet ediyorum.

Fransa menşeli olan firma, marka ve ürünlerden hatırladıklarımı buraya listelemeye başlıyorum. Lütfen bu markaları boykot edin, almayın, aldıysanız da eğer kanuni iade süresi dolmamışsa lütfen iade edin, satmayın, satılmaması için telkinde bulunun. Ayrıca bu listeye eklemek istediğiniz isimler var ise lütfen buraya ekleyin.

Bu haberi de mümkün olduğunca fazla yere yayın.

İlginize ve desteğinize şimdiden teşekkürler.

FRANSIZ MENŞELİ FİRMALAR ve MARKALAR:

Bu firmaların ürünlerini lütfen almayın, kullanmayın, aldırmayın, satmayın, sattırmayın!

- Axa Sigorta - LÜTFEN AXA OYAK SİGORTA POLİÇENİZ VARSA İPTAL EDİN, BAŞKA BİR FİRMAYA GEÇİRİN!

- Aventis İlaç ve Kimya

- Carrefour Hipermarket zinciri - LÜTFEN CARREFOUR'DAN ALIŞVERİŞ YAPMAYIN!

- Printemps mağazaları

- Renault Otomotiv - FRANSIZ ARABALARINA BİNMEYİN, TAKSİSİ DURURSA BİNMEYİN! Taksiciler Fransız menşeli araçlarını değiştirmek zorunda kalsınlar. Diğer Fransız araç markaları:

- Nissan Otomotiv (sahibi Renault)

- Peugeot Otomotiv

- Citroen Otomotiv

- Elf Petrokimya ve Otomotiv yan ürünleri - ELF istasyonlarından benzin almayın, yağlarını ve diğer ürünlerini kullanmayın!

- Lafarge Çimento ve Yapı Malzemeleri - BU ÇİMENTO ve YAPI MALZEMELERİNİ EVİNİZDE BİNANIZDA KULLANDIRTMAYIN!

- Danone Gıda Ürünleri

- Evian Su

- Volvic Su

- Perrier Su

- Orange Telekomunikasyon

- Alcatel Telekomunikasyon

- Adecco İnsan Kaynakları

- Atos Bilgi Teknolojisi

- Pathé sinema/tv prodüksiyon

- French Connection giyim - FRANSIZ MARKALARINI GİYMEYİN!

- FCUK giyim

- Le Coq Sportif spor malzemeleri ve giyim

- Lacoste giyim ve kozmetik - FRANSIZ PARFÜMLERİNİ REDDEDİN!

- Jean Paul Gaultier kozmetik

- Yves Saint Laurent kozmetik

- Lancôme kozmetik

- L'Oréal kozmetik

- Pierre Cardin Giyim

- Louis Vuitton Çanta, aksesuar

- Acquaverde Giyim

- Longchamp Giyim

- Scooter Takı vs aksesuar

- Gauloises ve Gitanes Tütün Mamülleri (Fransız - İspanyol Ortak Markası)

...ayrıca

- Bütün Fransız şarapları

- Bütün Fransız peynirleri ve diğer süt ürünleri

Lütfen aklınıza gelen veya bildiğiniz Fransız marka ve firma isimlerini buraya listeleyin ve bu firmaların ürünlerini lütfen almayın, kullanmayın, aldırmayın, satmayın, sattırmayın, elinizde varsa iade edin!

Bu mesajı da mümkün olduğunca çok yere yayın.

Şimdiden ilginize teşekkür ederim.

Sevgiler.

En son Mahcem tarafından Çrş 10.05.2006 0:12 tarihinde değiştirildi, toplamda 4 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
itaatsiz
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Sal 09.05.2006 20:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aydın geçinip de yabancı ürün kullanmayı bir marifet sayanlar özellikle okumalı bu yazıyı...

ayrıca,

gariban adam, zaten bu firmaların ürettiği ürünleri almaz!...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
noSurprises

MesajTarih: Sal 09.05.2006 20:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bunları destekliyorum ama bir yandan da "fransız işcileri sokağa döküldü onlar gibi biz de dökülmeliyiz" gibi onlara duyulan bir hayranlık da devam etmekte..özellikle İstanbul Üniversitesi'nde fransızca la beaute est dans la rue(güzellik sokaklarda) afişleri göze çarpıyor..Şimdi bu açıdan düşünüyorum..kesinlikle doğru bir davranıştır boykot etmek..ama bir yandan da bu devam ederken..
Olan yine bizim bölüm önünde eylem çıkarmakla sonuçlanacak..
Karmaşık durumlar..
lhectorl

MesajTarih: Sal 09.05.2006 20:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bir ülkenin İntiharı'na şahit oluyor bütün dünya.Öyle ki,pek çok kavramın dünyada gerçekleşmesinin önünü açmış hareketlerin beşiği(bkz;fransız ihtilali) bir ülkeden,200 yılı aşkın bir süre sonunda geriye ne kaldığını göstermesi açısından müthiştir.

Onaya sunulan yasa
Alıntı:
Fransız Sosyalist Partisi'nin önerisi olan ve 18 mayısta Fransız Ulusal Meclisi Genel Kurulu'nda oylamaya sunulacak yasa teklifi, 'Ermeni soykırımı'nı inkar etmeyi 1 yıla kadar hapis ve 45 bin euro para cezası ile cezalandırmayı öngörüyor.

Hala yürürlükte olan başka bir yasa ise 'insanlık suçunu övmeye' 5 yıla kadar hapis ve 45 euro para cezası verilmesini gerektiriyor.

Bu yasa 1970 yılından beri yürürlükte olup hiçbir şekilde 18 mayısta Meclis'te yapılacak oylamanın objesi olma özelliği taşımıyor. Teklifin yasalaşması için senatodan da geçmesi gerekiyor.

Azure

MesajTarih: Sal 09.05.2006 21:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

direk ithal olan ürünler tamam da,yerli üretim olan renoları falan almayın demek doğru olmaz diye düşünüyorum.
actarus

MesajTarih: Sal 09.05.2006 21:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Salut,

daica otomotiv
osram, ampulleri
vichy kozmetic
Carrefour-SA
Sanofi ilaç

Bonne chance camarade
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
IVORYesim

MesajTarih: Sal 09.05.2006 21:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Fransız ürünlerinin barkodları 30 ile 37 arasında bir rakamla başlar.

Barkodu 30 ile 37 arasinda bir rakamla baslayan urunler direk Fransa'dan ithal edilmis demektir
Sıralı tam liste için

http://simdihareketzamani.tripod.com

Yönetici Uyarısı: Mesajınız düzeltilmiştir. Büyük harfle yazmak Forum Kurallarına aykırıdır.
Başa dön
Friedneredebizoradayiz

MesajTarih: Sal 09.05.2006 21:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

peugeot 206 almak üzereyim ve alacam da büyük olasılık.vicdanım rahat mı peki?evet,tabiki de Very Happy
Başa dön
eXpert

MesajTarih: Sal 09.05.2006 21:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Duyarlılığından dolayı seni kutluyorum Mahcem Ağabey; fakat bu ekonomik şartlarda herkes en uygun fiyatı verene bakıyor. Özellikle sigorta ve araç bakımından durum bu şekilde. Sigorta ve araç dışında Fransız malı kullandığımı sanmıyorum ama araç satılsa bile, bu aracı satın alacak başka birisi olacak. Yani bir döngü gibi aracı satan olduğu kadar, alıcı da olur...

Bu hareketin amacına ulaşması dileğiyle,
Saygılar.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Mahcem

MesajTarih: Sal 09.05.2006 21:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Friedneredebizoradayiz demiş ki:
peugeot 206 almak üzereyim ve alacam da büyük olasılık.vicdanım rahat mı peki?evet,tabiki de Very Happy

Katılanlar bize yeter.

M.
Pire

MesajTarih: Sal 09.05.2006 22:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Türkiye gibi ciddi bir pazarı kaybetmek istemez Fransa, ama biz ne denli etkili ve katılımcı olabiliriz boykot türünden olaylarda bilmiyorum.Yinede kendim ve ailem katılırım tanıdıklarımıda ikna etmeye çalışırım en azından bunu yapabiliriz.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Fatih_TheConqueror_

MesajTarih: Sal 09.05.2006 22:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Fransız takımlarını tutmayın. Kahrolsun Lyon, Monaco,Anelka, Zidane, Henry, Pires, Viera, Toure, Arsen Venger....

Bizim bir etkimiz olacağını sanmıyorum zira Fransız ürünleri hayatımızda çok fazla biryer kaplamıyor. Devletin tavır koyması lazım hem de en sertinden. Fransada ne kadar Büyükelçin varsa çekeceksin. Tüm diplomatik ilişkileri askıya alacaksın şerefsizler akıllanana kadar. Hiçbir ihaleye Fransızları almayacaksın. Fransız yatırımcıların ülkelerine dönmelerini sağlayacaksın. Gerekirse İran gibi tehdit edeceksin demek geliyor içimden ama Avrupa Birliği olayı var işte. Herkezin eli kolu bağlı.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Mahcem

MesajTarih: Sal 09.05.2006 22:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Haber istatistik sonuçlarından daha çabuk ulaşır ve daha çok etkilidir. Hem boykot edin, hem de boykot ettiğinizi her fırsatta ilan edin. Her yere yayın. Bütün bildiğiniz Fransız oluşumlarına bu boykotunuzu bildirin. Ama Fransızca bildirmeyin, Türkçe bildirin. Fransızların en çok kudurdukları şey kendilerine Fransızcadan başka bir dille hitap edilmesidir.

Lütfen üşenmeyin, kalbinize zayıflık da gelmesin, yapın.

Etkilerini çok yakında göreceksiniz.

Hadi lütfen, yapın.

M.
Pire

MesajTarih: Sal 09.05.2006 22:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Türkçe, Zazaca, İngilizce ve Almanca yazacağım o zaman Fransız mercilere Smile
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
anarchist

MesajTarih: Sal 09.05.2006 23:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu vesileyle seni yeniden aramızda görmek çok sevindirici Mahcem Ağabey.

Bu ürünleri mümkün olduğu kadar kullanmıyordum zaten daha öncesinde de. Fransız ürünlerinin kalitesinden hiç bir zaman tatmin olmamıştım zaten. Senin bu önerinden sonra da kesinlikle almayacağım ve mmkün olduğunca çevremdekileri almamaya ikna etmeye çalışacağım.

Daha öncesinde İtalya'yı bu şekilde boykot etmiştik. Fransa neden olmasın?

Saygılar..
Ece
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
Madcow_Prion

MesajTarih: Sal 09.05.2006 23:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Alıntı:
...ayrıca

- Fransız menşeli sinema filmleri

- Fransız menşeli müzikler

- Fransa ile ilgili bütün kültürel faaliyetler

Kültür ve sanatın boykot edilmesi düşünceniz her ne olursa olsun çağdaş bir insana yakışan bir davranış değil bence...

Diğer hususlara gelince yorum yapmıyorum herkezin düşüncesine saygılıyım ve öyle düşünmenizi haksız bulsam da görüşünüzü dile getirmek hakkınız tabiki.

Ancak kültür ve sanatın dini, dili, milliyeti olmaz. Bunlar insanlığın tarihsel gelişimi için gereklidir. Afrikanın tamtamlarından ilkel çağlarda doğan ritmin, bugünün müziklerini şekillendirmedeki etkisi buna iyi bir örnek. Ya da Nazi dönemi Almanyasının benimsediği Richard Wagner. Bunu en iyi müzik tabanlı bu sitenin üyelerinin anlaması gerek bir de. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ???

Not: Salt propaganda amaçlı ve sanatsal değer içermeyen yada sanatsal değer içeren ürünleri taklit yoluyla geliştirilmiş sanatımsılar bu örneklere dahil değildir.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
rocksurfer

MesajTarih: Sal 09.05.2006 23:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu kampanyayı destekliyorum ve sevgili Mahcem Abi'ye hoşgeldin diyorum uzun bir aradan sonra.

Tespit ettiğim fransız firmaları :

Alcatel
Tefal
Givenchy

Bununla ilgili olarak net üzerinden yaptığım araştırma sonrası fransız ürünlerinin tam listesi :

http://simdihareketzamani.tripod.com/tamliste.htm

adresinde .
Başa dön
Mahcem

MesajTarih: Çrş 10.05.2006 0:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Madcow_Prion demiş ki:
Alıntı:
...ayrıca

- Fransız menşeli sinema filmleri

- Fransız menşeli müzikler

- Fransa ile ilgili bütün kültürel faaliyetler

Kültür ve sanatın boykot edilmesi düşünceniz her ne olursa olsun çağdaş bir insana yakışan bir davranış değil bence...

Diğer hususlara gelince yorum yapmıyorum herkezin düşüncesine saygılıyım ve öyle düşünmenizi haksız bulsam da görüşünüzü dile getirmek hakkınız tabiki.

Ancak kültür ve sanatın dini, dili, milliyeti olmaz. Bunlar insanlığın tarihsel gelişimi için gereklidir. Afrikanın tamtamlarından ilkel çağlarda doğan ritmin, bugünün müziklerini şekillendirmedeki etkisi buna iyi bir örnek. Ya da Nazi dönemi Almanyasının benimsediği Richard Wagner. Bunu en iyi müzik tabanlı bu sitenin üyelerinin anlaması gerek bir de. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ???

Not: Salt propaganda amaçlı ve sanatsal değer içermeyen yada sanatsal değer içeren ürünleri taklit yoluyla geliştirilmiş sanatımsılar bu örneklere dahil değildir.

Bu konuda bana gelen karşı fikirleri haklı bulduğumdan kendi sitemdeki metinden bu alıntıladığınız maddeleri çıkardım, ancak nedense buradaki mesajı edit edemedim. Yöneticiler düzeltirlerse sevinirim.

M.
Mahcem

MesajTarih: Çrş 10.05.2006 0:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tamam sonunda ettim, site çok yavaş bu aralar nedense...

M.
misanthrope-viper
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Çrş 10.05.2006 2:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Fatih_TheConqueror_ demiş ki:
Fransız takımlarını tutmayın. Kahrolsun Lyon, Monaco,Anelka, Zidane, Henry, Pires, Viera, Toure, Arsen Venger

Yahu şimdi Anelka'nın ne suçu var Smile
Galatasaray Lisesi'ni Fransızların kurduğunu ne çabuk unuttunuz. Verilen Fransızca eğitimi. 1.Dünya Savaşı'nda barındırılan Fransız askerlerini.
O zaman cimbomu da boykot edelim Very Happy
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sonraki
1. sayfa (Toplam 10 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız