Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.
Arkadaşlar son zamanlarda başta biyografi ve albüm kritikleri olmak üzere pekçok içerik başka sitelerden herhangi bir izin alınmadan ve çoğu zaman kaynak bile gösterilmeden buraya yollanıyor. Aslında kaynak göstermenin de bir önemi yok çoğu zaman izin almak şart. Üyeler izin almadan kafalarına göre bu yazıları aldıkları ve biz de kontrol edecek zamanı bulamadığımız için sonuçta ilgili sitelerle biz muhattap oluyoruz. Bu durum gerçekten rahatsızlık vermeye başladı. Bundan böyle gönderilen haber, biyografi ve kritikler dikkatlice incelendikten ve başka bir siteye ait olmadığı saptandıktan sonra siteye eklenecektir. Eğer gönderilen içeriğin başka bir siteden izinsiz alındığı saptanırsa gönderen kişilerin üyelikleri herhangi bir uyarıya maruz kalmadan silinecektir. Üyeliğin silinmesi bu kişiye ait sitedeki tüm girdilerin (mesajlar, albüm, haber ve yorum vs.) de silinmesi anlamıne gelir. Bu durumun tüm üyeler için geçerli olduğunu belirtiyorum. Gönderdiğiniz içeriğin altına alındığı siteyi koymanız hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. Kendi yaptığınız çevirileri hariç tutuyorum. Yaptığınız şeyin her şeyden önce hırsızlık olduğunu hatırlatmak isterim. Lütfen başkalarının emeğine saygı gösterelim.
En son Aldeberan tarafından Prş 16.12.2004 22:55 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
1. Bir etkinlik yollamadan önce ajandaya bir zahmet bakıverin arkadaşlar. Sadece Sebastian Bach'la ilgili 50'den fazla bildirim yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. Ancak bu etkinlik aylar önce zaten ajandaya eklendiği için bu mükerrer bildirimler siliniyor ve silinmeye de devam edecek. Aynı durum 2. kez yollanan tüm bildirimler için geçerlidir. Daha önce yayınlanmış bir etkinliği sadece bir yanlış veya eksik olduğunu düşünüyorsanız 2. kez yollayın ve bunu bana Swallowed'a veya Novemberrain'e özel mesajla bildirin.
2. Amatör gruplar bu etkinlik olayının bokunu çıkarmak üzereler. Şöyle ki X grup Ğ barda konser verecek ama aynı akşam aynı yerde Q, W ve Y grupları da sahne alacak. Ancak her grup bu etkinliği sadece kendi adını vererek bildirdiği için aynı etkinlik tam 4 kez ajandada yer alıyor. Bunu tespit ettiğimizde siliyoruz tabi ki. Ancak lütfen biraz duyarlı olalım bu konuda. Birden fazla grup aynı anda aynı etkinlikte yer alacaksa bunu tüm grupların adını vererek bir kerede belirtelim yoksa bu etkinlikle ilgili tüm bildirimler silinecek ve bir daha da eklenmeyecektir.
3. Haberle etkinlik farklı şeylerdir arkadaşlar. Sebastian Bach'ın Türkiye'ye gelmesi bir haberdir çünkü adam her hafta bir konser vermiyor Türkiye'de değil mi? Ancak Mor ve Ötesi veya +4'ün If barda sahne alması haber değildir. Bu ancak etkinliklere gönderilebilecek türde bir olaydır. Aynı şekilde Saptirik barın veya Dümbelek stüdyonun açılışı da bizi ilgilendiren bir olay değildir, haber hiç değildir. Bu tarz şeyleri altına iki kelime yazıp da haber diye yollamanın bir anlamı yoktur çünkü okunmadan siliniyorlar.
4. Yukarıdaki mesajda belirtmiştim biraz daha açayım konuyu. Başka sitelerden izinsiz alınan içerik burada yayınlanmayacaktır demiştik. Bu durum bira.gen.tr ve muzikkutusu.com dan çarptığınız materyaller için özellikle geçerlidir. Bu nedenle bu sitelerden boşu boşuna copy/paste yapıp da kendinizi yormayın(!).
5. Siteye sırf bir şeyler yollamış olmak için bir şeyler yollamayın. "Deli Danalar grubu yeni kaset çıkarıomuş zevkle dinlioruz kendilerini" gibi bir cümleyle haber yapılmış olmaz. Yine mesela biyografi yazarken azıcık emek göstermek gerekir. Ordan burdan duyduğunuz hurafelerle biyografi yazılmaz. Grubun çıkardığı tek bir albümden bile bahsedilmezse bu nasıl bir biyografi olabilir? 5 satır ve 3 cümleden oluşan yazıya da biyografi denmez. Bu olsa olsa benim müzik kariyerimi anlatan bir yazı olur ve bunu ben bile okumam. Dolayısıyla bu tarz şeyler yayınlanmadan silinirler. _________________ People are strange, when you're a stranger. Faces look ugly, when you're alone...
Women seem wicked, when you're unwanted. Streets are uneven, you know, when you're down...
Son zamanlarda siteye içerik gönderilirken devamlı olarak yapılan bazı hatalardan bahsetmek isterim tekrar...
1) Öncelikli olarak daha önce de belirtildiği üzre, ütfen siteye etkinlik önerisi yaparken ajandaya bir göz atıverin. Ajandaya eklenmiş mevcut olan etkinlik önerisi defalarca ısrarla gönderilmeye devam ediliyor. Bu da beni gereksiz yere çok yoruyor doğrusu. Ayrıca gönderdiğiniz etkinliklerin tarih ayarlamalarında biraz daha özenli davranın arkadaşlar. Örneğin; Etkinlik başlama tarihi: 5 Nisan 2005 Bitiş tarihi: 26 Nisan 2005 ya da etkinlik başlama tarihi: 4 Mart 2006 Bitiş Tarihi: 3 Mart 2006 gibi abuk subuk tarih problemleriyle karışılaşıyorum çoğu zaman.
2) Download kısmına demo mp3leri yolluyorsunuz. Fakat mp3'ün urlsini göremiyorum çoğunlukla... Link olmadan mp3 indirmek biraz hayali bir durum takdir edersiniz ki! Ayrıca gönderdiğiniz demolara daha düzgün ve açıklayıcı bir açıklama yaparsanız daha mutlu olacağım. Zira: '' Bir bunalım şarkısı'', ''Bakalım beğenecek misiniz'', '' Bir kere dinlemekten bir şey çıkmaz '' tarzı download açıklamarıyla çok fazla karşılaşıyorum. Bu ve bunun gibi açıklamalar yerine gönderilen demo hakkında daha usturuplu açıklamalar yaparsanız hem demoyu indirip dinleyecek olan arkadaşlara, hem de kendinize daha faydalı olursunuz.
3) Siteye yeni haber önerisi gönderirken öncelikle buranın bir müzik sitesi olduğunu unutmayın. Maşallah sevgilisinden ayrılıp ona geri dön çağrısı yapanlar, son moda magazin haberleri yollayanlar çoğaldı son zamanlarda... Gruplarına eleman arayan arkadaşlar da lütfen siteye haber önerisi yapmasın. İki gün de bir '' Grubumuza davulcu arıyoruz. gitarist arıyoruz'' vs gibi haber önerileri gönderiliyor. Lütfen bu tarz işleriniz için forumu kullanmayı tercih edin. Bir de daha önce Aldeberanın da belirttiği gibi etkinlikle haber olayını karıştırmayalım. Ajandaya yollamanız gereken '' X Grup Y Bar' da sahne alacak'' gibi etkinlikleri lütfen ajandaya yollayınız.
Şimdiden dikkate alan herkese teşekkürler... _________________ The mind is its own place, and in itself Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız