Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Avrupa'da başarı için yabancı sayısı artırılmalımı?
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Avrupa'da başarı için yabancı sayısı artırılmalımı?
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Spor
Önceki başlık :: Sonraki başlık  

Avrupa'da başarı için sizce yabancı sayısı artırılmalımı ?
Evet kesinlikle
54%
 54%  [ 12 ]
Bence artırılmamalı
31%
 31%  [ 7 ]
Artırılsa da başarı hayal
13%
 13%  [ 3 ]
Toplam Oylar : 22

Yazar Mesaj
josephking
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cum 28.04.2006 17:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yukardaki 2 tane fenerli arkadaş niye kendi düşüncelerinizi en mantıklı,en yüce düşünceymiş gibi lanse edip insanları salak yerine koyma zihniyetiyle "yok bunlar bu yazılanları anlamaz" gibi artis cümleler kurarak millete söz geçirip tek doğru benim doğrumdur demeye çalışıyosunuz.
kaç tane daha yabancı istiyosunuz birader 10 mu 15 mi??? kaç tane heee...6 tane neyinize yetmiyo.Biz 17-18 yaşındaki türk gençlerini takımlara nasıl monta edip nasıl bu gençlerden türk futbolu yararlanır diye düşünürken siz yabancı sınırlaması kalksın diyosunuz.Bi de bu yetmezmiş gibi burdan bile "en büyük fener" yorumunu yapıyosunuz kendi kendinize.
Yukardaki demişsin ki "almanya,ingiltere,italya gibi ülkelerde yabancılar mı oynuyo".bunun cevabı gayet açık değil mi sizce.Adamların topçuları zaten her türlü futbola müsait adamlar yani her yerde kendilerine kolayca kulüp bulabiliyolar zaten.Yabancı sınırlaması kalktığı zaman bizim kendi ülkemizde işsiz kalcak topçular dışarda bu kadar rahat kendilerine kulüp bulabilecekler mi,bu türk futbolunu uçuruma sürüklemiyecek mi???
artık bu fener düşmanlığı edebiyatını bırakın.Bunları söylerken fener düşmanlığı aklıma geliyosa allah belamı versin.Kendi şahsım için konuşuyorum koyu bir BEŞİKTAŞLIYIM, fener e sempatim olmamasına
karşın avrupa da her türlü başarıyı kazanmasını isterim şahsen,sizin bu seneki şampiyonlar ligi maçlarınızın hepsini izledim ve içimden fener e şans diledim,bunun fener düşmanlığıyla bi alakası yok yani avrupada keşke tüm türk takımları başarılı olabilseler,ama bunun yanında ulusal futbolu da düşünmemiz gerektiği kanısındayım.
MYLIFEMYWIFE

MesajTarih: Cum 28.04.2006 18:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kardeşim biz sınırsız olmasını istiyoruz, 9 kulüp daha istiyor, senin başkanın çıkıp biz 3 kulüp (kim acaba?) federasyonla bu işi hallettik diyor, bizde bunun Fenerbahçe düşmanlığı olduğunu söylüyoruz. nedir peki?
kendileri istedikleri kadar yabancı ile oynasınlar o zaman.

bunlar anlamaz dediğimiz zihniyet, kimsenin düşüncesine tekel koyduğumuz yok, tek engellenen biziz, hala üste çıkıyorsunuz hayret bir şey. Fenerbahçe düşmanlığı yüüznden diğer 9 takım da engelleniyor.

başkanın samimi ise çıkar ben 3 yabancı ile oynuyorum fazlası zarardır Türk futbolu için der. biz sınırsız istiyoruz kime ne?
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Purgatory

MesajTarih: Cum 28.04.2006 18:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Konuya ilk sayfalarda yaptığımız girişe döndü yine muhabbet..

Futbolcuların işsiz kalacağı filan yok arkadaşlar; olacak olan nedir biliyor musunuz? Ben Zafer Biryol diyeyim, siz Okan Koç diyin; iki damla parıltı gösteripte erken yaşta İstanbul'a gelip ezilmek zorunda kalan futbolcular (Ezilmekten kastım alışık olmadıkları şehir hayatı ve takım kadrosudur), İstanbul gibi bir şehre ayak uyduramayıp kendilerini bozan sözde profesyoneller yok olacak. 3 büyüklerde tek tük oynamaktansa, kendi takımlarında sürekli ilk onbir oynayacaklar, işsiz kalacakları filan yok Smile

Daha kaliteli yabancılara karşı oynayacaklarını düşünürsek rekabet seviyesinin artacağını ve kendilerini de sürekli gelişim içinde tutmak zorunda kalacaklarını neden hesaba katmıyorsunuz, ben gerçekten anlayamıyorum. Yahu hatırlasanıza, bundan 10 sene önce Ayhan'a 8 milyon dolar verdi Beşiktaş, Fenerbahçe'de yanlış hatırlamıyorsam Tarık'a yüksek bir ücret ödemişti, ki o da bir o kadar zaman önceydi; haydi yardımcı olun da diğer takımların harcamalarını da siz hatırlatın Smile Bu tip astronomik fiyatlar olmayacak yerli oyuncularda; bakın Beşiktaş 10 sene önce 8 milyon dolara Ayhan'ı aldı, Fenerbahçe geçen sene 8 milyon euroya Appiah'ı.

Şu verdiğim örnek hiç mi "Haaa.." demenize sebep olmuyor yahu Smile Bunca sene bu şekilde gidildi; Galatasaray'ın iki kupası ve milli takımımızın tek bir Avrupa takımı ile bile oynamadan aldığı dünya üçüncülüğü ile sevindik, daha ileriye gitmek istenmiyor mu? İstemiyorum demez tabi kimse, bakın size söyleyeyim; daha sonra Galatasaray'lı arkadaşların 2000 yılındaki başarılarını hatırlatmaları izleyecek bu yazıyı Smile Bakın biz yaptık, nasıl oluyor falan filan.. Yahu Avrupalı ile bol ölçüşmenin yolu belliyken ne diye bu denli idealizm çukurunda kaybolalım? Yabancı sayısının artması alt yapıyı boşlamak demek değil ki?

Milli Takımın etkileneceği iddiası ise çok samimi söylüyorum güldürüyor beni. Bu güne kadar üçüncülükten başka bir başarımız yoktu; yani etkileneceğini varsaysak bile çokta fazla bir şey yok elde Smile Şaka bir yana; İstanbula gelip, bol sıfırlı kontratlara imza atıp, daha sonra yaşadıkları sorunlar yüzünden oynamayan ancak parasını almaya devam eden oyuncuların bu lüksleri olmayacak ve kendi kulüplerine dönmek zorunda kaldıklarında ya da İstanbul kulüplerinde devam ettiklerinde, gerek takım arkadaşı gerekse rakibi konumunda olan yabancı oyuncular ile bol ölçüşecek konuma gelmek için performanslarını arttırmak zorunda kalacaklar; nerede işsiz kalmak, nerede Milli Takım'ın etkilenmesi?

Ya ben başka bir yerde yaşıyorum, ya da sizler çok gelenekçi bir bakış açısıyla yaklaşıyorsunuz. Yeminler ediliyor Fenerbahçe ile bir ilgisi yok diye, e bu yeminlerin üzerine şu iki ihtimalden başka bir şey gelmiyor aklıma.. Smile

http://www.deliriyum.com/
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
josephking

MesajTarih: Cum 28.04.2006 18:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

"Tek engellenen biziz" ve "biz sınırsız istiyoz kime ne"gerçekten çok komik açıklamalar.Sizin için ayrı bi lig mi kurulsun nedir yani??Orda yabancı almak beleş,istediğiniz kadar alınn..Adam gibi yabancı almak istiyosan sat luciano,nobre tarzı adamları bas parayı al kaliteli yabancını.Ayrıca kimmiş o 9 kulüp???
MYLIFEMYWIFE

MesajTarih: Cum 28.04.2006 19:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bizim istediğimiz yapılmadığına göre engellenen biziz, biz istiyoruz da bizim özgürlüğümüzü kimse kısıtlayamaz demek, bunda komik ne var anlamadım. o dokuz kulübü federasyon yetkilisi söyledi,ben bilmiyorum kim olduklarını , sen bi zahmet şu üç kulübü deyiver Smile .

bizim özgürlüğümüz engelleniyor, madem bu kadar düşünüyorsunuz Türk futbolunu , yabancı kısıtlı olsun diyorsunuz, az yabancı oynatın. hodri meydan. Türk futbolundaki geriliğin yabancı sınırlaması ile bir ilgisi yok.
josephking

MesajTarih: Cum 28.04.2006 20:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Siz şmidi hakkatten bu olayın hiç bir şekilde türk futbolunun önünü kesmeyeceğine mi inanıyosunuz???Herşeyi bir kenara bırakıyorum şimdi,beşiktaşı,feneri,gs yi. Diğer avrupa ülkelerine ve başka kıtalardaki bazı ülkelere nazaran çoğu şeyde geri kalmış bir ülke olarak bu yabancı sevdalığımıza ne zaman son vericez bilmiyorum.Bu sırf futbolda değil ekonomide,sanayileşmede,yani kısaca birşeyi üretmede hep dışarı karşı bir bağımlılığımız var.Endüstride de böyledir bu.Ülkede açılacak bi yabancı sermaye veya fabrika çok sayıda türk işçisinin işine son verilmesi demektir.(ekonomi dersi görüyom,hoca hemen hemen her ders söyler bu lafı).ne dışarı karşı tam bağımlı olacaksın ne de dışarıya kapılarını kapatmıcaksın yani arada ince dengeyi sağlaman lazım ki şu anda türkiye de yabancı olayında bu olay sağlanmış durumda bence.
Arkadaşım hep ütopik şeyler söylüyorsun yaw.Herkes kaç yabancı sınırıyla oynuyosa BEŞİKTAŞ da o kadar sınırla oynayacak tabii...
MYLIFEMYWIFE

MesajTarih: Cum 28.04.2006 20:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

şimdi yabancı sınırı kalksa tümüyle yabancı futbolcualr mı oynatacak sence takımlar? hocan globalizasyon süreci ve reel korumacılığı öğretse keşke de 19.yy seviyesinde ders almasanız. dışarıdaki gelişmelere ne kadar kapalı kalırsan bu gelişmelere adapte olma sürecin o kadar güç olur. eninde sonunda vereceğin ya da vermek zorunda olacağın bir özgürlüğe ket vurmanın hiç bir mantığı yok, atı alan üsküdar'ı geçmiş olur.

yabancı sınırlamasının kalkması öncelikle yurtiçi futbol eğiitm kalitesini ve futbolcu kalitesini yükseltir.
josephking

MesajTarih: Cum 28.04.2006 21:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

[quote="MYLIFEMYWIFE" dışarıdaki gelişmelere ne kadar kapalı kalırsan bu gelişmelere adapte olma sürecin o kadar güç olur. [/quote]

Sen şimdi hocayı geç,koskoca prof. olmuş adamın bi bildiği vardır.ben yukarıdaki dengeden kastım buydu.Ne dışarı tam bağımlı olmak,ne de dış dünyayla bağlantını kesmemek ve bu dengenin de şu anda Türkiye de sağlandığı kanısındayım.Belki ekonomi futbolla çok alakasız diceksiniz ama sırf misal olsun diye verdim.Neyse senle anlaşamıyoruz,sen öyle düşünüyosun ben böyle ama şu fener düşmanlığı olayının bu konuyla bi alakasını göremiyorum kendimce.Dediğim gibi keşke her Türk takımı avrupa da başarılı olsa.....
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Purgatory

MesajTarih: Cum 28.04.2006 21:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben şu "Tek engellenen biziz" ve "Kime ne" laflarından kendi anladığım şeyleri açıklayayım..

Yabancı sınırlamasının kalkması, tüm takımların sınırsız yabancı hakkını kullanması zorunluluğu demek değildir haliyle.. Bu sınırlama kalkar; kalkmasını isteyen kullanır, Türk Futbolunu geriye götüreceğini düşünen aynen devam eder, hah işte; bundan kime ne? Smile

Yani bu hakkını kullanmayan takımdan Fenerbahçe'ye ne, kullanan Fenerbahçe'den başka takıma ne? Budur anlatılmak istenen. Şu durumda baktığımızda evet engelleniyoruz bence de, takdirini kullanmamak üzerine koyan takımlar zaten istediklerini yapıyor; ama biz yapamıyoruz.

Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
portishead

MesajTarih: Cum 28.04.2006 22:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence şu andaki kural iyi olmadı 8 yabancıya kadar çıkarılsın sınır ama asla sınırsız olmasın...
RADIOGAGA

MesajTarih: Cum 28.04.2006 22:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Purgatory demiş ki:
Ben şu "Tek engellenen biziz" ve "Kime ne" laflarından kendi anladığım şeyleri açıklayayım..

Yabancı sınırlamasının kalkması, tüm takımların sınırsız yabancı hakkını kullanması zorunluluğu demek değildir haliyle.. Bu sınırlama kalkar; kalkmasını isteyen kullanır, Türk Futbolunu geriye götüreceğini düşünen aynen devam eder, hah işte; bundan kime ne? Smile

Yani bu hakkını kullanmayan takımdan Fenerbahçe'ye ne, kullanan Fenerbahçe'den başka takıma ne? Budur anlatılmak istenen. Şu durumda baktığımızda evet engelleniyoruz bence de, takdirini kullanmamak üzerine koyan takımlar zaten istediklerini yapıyor; ama biz yapamıyoruz.

Anlatmak istediklerimizi çok iyi özetlemiş.

Anlayamayanlar lütfen iyi okusunlar.

Gösteri Devam Ediyor Freddie
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Purgatory

MesajTarih: Cmt 29.04.2006 0:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Black_knight; konudan çok büyük ölçüde sapmış olduğun uzun mesajını siliyorum ve uyarını veriyorum, bu şekilde bir takıma nefretini kusmaya çalışman veya karşı taraftaki kitleyi galeyana getirip forumun düzenini bozmaya yönelik mesajlara devam etmen durumunda ikinci bir uyarı gelmeyecek. Konuyla ilgili mesajlar ile devam edelim, uyarı hakkında yorum yapmayınız.

Başa dön
MYLIFEMYWIFE

MesajTarih: Cmt 29.04.2006 0:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

josephking, düşüncene katılmamakla beraber tabii ki saygı duyuyorum fakat özgür irademizin engellenmesine ve salt Fenerbahçe düşmanlığı içinde buna yapılmasına öfkemiz. Başkanınızın yaptığı açıklama bu kararın nasıl bir ruh haliyle kimler tarafından kime karşı alındığını net belirtiyor. Tartışmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Tartışılması gereken bu sınırlamanın değişmesi faydalı olacak mı olmayacak mı, bu bağlamdaki fikirlere saygı duyarız.
actarus

MesajTarih: Cum 02.05.2008 21:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Selam,

Türkiye de başarılı olmak için takımı
Türk oyunculardan kurulması gerekiyor....
Bu sene(oldu gibi) ve 2 sene önce
Gerets 'li Galatasaray 'ın şampiyon olması tesadüf değil...
serbest kalsın ancak...
bunun zararları düşe kalka öğrenilecek

Hoşçakalın
Başa dön
MYLIFEMYWIFE

MesajTarih: Cmt 03.05.2008 1:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aleyküm selam

Gerets'in gssi ve
bu seneki gs
"yabancılarını oynatabilen"
fbye karşı başarılı olamadı...
ayrıca maalesef trömsö ve leverkusen...

Allah'a emanet ol

Şaka bir yana isteyen istediğini oynatsın, sınırlama olması bağnazlık ve rekabeti engelleyici bir unsur. İlk 4'e kalan 3 İngiliz takımında toplam 6 İngiliz vardı, ilk 8'e kalan takımlarda sadece Fenerbahçe'nin yabancı sınırlaması vardı.
actarus

MesajTarih: Cmt 03.05.2008 8:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Selam,

Beşiktaş hepsinden daha başarılı olmuştur... Smile
ayrıca maçlarda milli marş okunur...
avrupa da başarıda git gide samimiyetsiz hale geliyor...
fener 'in chelsea 'den farklı özelliği yoktu...
ha chelsea ha fener...
sonuç olarak avrupa da başarıdan önce Türkiye ligini unutmamak lazım...
takım, taraftarın milli hislerine hitap etmeli...

Hoşçakal
Başa dön
yener

MesajTarih: Cmt 03.05.2008 12:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

avrupa'da başarılı olmanın yolu yabancı sınırlamasından ziyade güçlü bir alt yapıdan geçmektedir.biz ülke olarak hep işin kolay yolunu seçiyoruz,bu iştede böyle,dışardan yetişmiş oyuncularla başarıyı aramak hem maddi anlamda sıkıntı hemde ülke futbolu adına sıkınt.kimse demiyorki kendi bünyemizden futbol eğitimini iyi almış oyuncular yetiştirelim.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
gorona_arxebo

MesajTarih: Cmt 03.05.2008 13:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yavaş yavaş daha kaliteli oyuncular yetiştiriyoruz. bence fazla değil 5 sezon sonra falan ligde yüksek kaliteli genç oyuncuları görürüz.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Josephking_1903

MesajTarih: Cmt 03.05.2008 13:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

zaten kendimizi bu konuda Avrupa'da kıyaslamak anlamsız olur, tamam onlarda yabancı sınırlaması yok, 11 kişilik takımların 9-10 kişisi yabancı oyuncularla dolu bir sürü takım var, tamam eywallah başarılılar ama altyapıya da en az avrupa kupalarında elde ettikleri başarı kadar önem veriyolar, bugün barcelonada 17 yaşında bir çocuk oynuyor hemde şampiyonlar liginde falan da oynatıyolar, niye güveniyolar, sahada zaman harcatıyolar çünkü biliyolar ki o yeşil sahalarda ne kadar çok mesai harcarsa o kadar çabuk adapte olucak bu işlere, yani diyeceğim şudur ki, altyapılarından en ufak bir parıltı gördükleri gençleri hemen bi üst takımlara monta etmeye çalışıyolar, bizde öyle mi, bizim altyapılarımız Avrupadakilerle yanyana bile gelemez, hal böyle olunca yabancı sınırlaması denen şey kalkarsa gözümüzü iyice dışarıya dikicez, normalde bile fazla topçu çıkarmaya çekindiğimi altyapı iyiden iyiye çalışmayan bir mekanizma olucak...
ben her takımda 16-17 yaşında pırıl pırıl gençlerimizin oynamasından yanayım, ülke futbolu ancak böyle yeşericek, bu gençlere zaman tanıyalım, şans verelim, dışarıdan gelen topçuları görüyoruz, yabancı transfer çok kemik mevkiler hariç bence yapılmamalı, bizim ülke o konuda tam bir fiyasko yaşıyor, bunun örnekleri onlarca yüzlerce, bizim gençlerimizin onlardan ne eksiği var, kardeşim 4 yıldır profesyonel top oynuyor, onu altyapı seçmelerine falan da götürüyorum, kendi kulübünde, çıktığı maçlarda falan da görüyorum, ne çocuklar var, işte bu çocukları keşfedecek insanlara büyük görevler düşüyor...
bütün bunlardan sonra "yabancı sınırlaması kalksın" demek işin en basit tarafı oluyor biraz...
Başa dön
MYLIFEMYWIFE

MesajTarih: Cmt 03.05.2008 14:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gökhancığım, rekabet içinde olduğun takımlarla eşit şartlarla yarışman lazım,yabancı kısıtlaması olmaması Türkler oynamayacak anlamına gelmez, kim iyi ise o oynayacak anlamına gelir,Türk oyuncular da kendilerini dev aynasında görmekten vazgeçer,gelişmeye daha iyi olmaya bakarlar. Altyapı milli takımlarımız devamlı ilk 3 içinde oluyorlar turnuvalarda ama A takım seviyesine çıktıklarında hallerini görüyoruz. Almanya olmasa A milli takıma çıkaracak adam bulamayacağız.

Takım idaresinde önemli olan karlılıktır, kendi yetiştirdiğin adam çok daha ucuza gelir yabancıdan, rekabet artarsa altyapıya verilen önem de,oradaki oyuncu kalitesi de artacaktır bana göre. Ayrıca piyasada suni değil reel fiyatlar oluşacak.

Yasaklarla,kısıtlamalarla hayatın hiçbir alanında gelişme sağlanamaz.
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Spor Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki
7. sayfa (Toplam 8 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız