Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - 70'ler de doğanlar!
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

70'ler de doğanlar!
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
malagant

MesajTarih: Sal 04.04.2006 16:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Muhabbete biraz geç kaldık galiba ! Ankara da El toro ve ferişira yı bilenler varmı aranızda şöyle 80 li yıllar falan , Küçükesat tarafları acaip bir rocker topluluğu yaşardı oralarda, anlatsak zamanın bile aklı durur neler yaşadık neler...yaşlandıkmı ne ? Wink
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
coraline

MesajTarih: Çrş 05.04.2006 9:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Biz de biraz geç kaldık galiba!!
Küçükesat taraflarında şimdilerde çok 'acayip' bir esnaf topluluğu yaşıyor (rivayete göre, karayipli torbacılarla alanyalı dansöz menecerlerinin kırmasıymış bunlar); anlatsam 'mantıksızlığın aklı' durur. Rolling Eyes

Bu arada, hayır. Yaşlanmadık. Yaş aldık.
Yoksa yaşlandık mı?? Yok be... Lan!
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
coraline

MesajTarih: Çrş 05.04.2006 10:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

70lerde doğanlar, Ankara’nın bir daha ASLA gelmeyecek olan güzel dönemini yaşadılar. Dolayısıyla…

Hikayesi kopmuşlar için: 1 dakika sevgi duruşu, biraz kalp vuruşu, geçmişten bir poşet karışık turşu..

Tadında bıraka –bile- nler için: 1 çimdik terminal uğurlayışı, çapkın kocanın hatuna el sallayışı..

Unutamayanlar için: 1 bardak insanın puta, sevginin ete, uykunun düşe hayran oluşu..

Çünkü artık, yeni müziğin beni keriz yerine koyduğunu hissediyorum.
malagant

MesajTarih: Çrş 05.04.2006 11:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ahhh.....be ankara çok şeyim kaldı sende ve ben şimdi senden kilometrelerce uzaktayım . Ertan abimiz geldi aklıma ' Ian anderson Ertan ' O bize flütüyle Jethro tull çalardı , bizde şarabımızı yudumlardık 5-6 kişi ile başlayan bu muhabbet gecenin ilerleyen saatlerinde 30-40 kişiyi bulurdu o zamanlar ne kadar çok ortak konumuz varmış bir birimizden hiç sıkılmazmışız...bahsettiğim dönemlerde Ankara nın en ucuz ama tadı o zamanlar bize çok güzel gelen şarabı vardı (Çubuk ) onu içer ve aramızda geyiğini yapardık ( Çubuk olsun , çabuk olsun )
malagant

MesajTarih: Çrş 05.04.2006 19:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Uzun , dolambaçlı yolların orta yerinde durup
dönüp geriye bakarız bazen.
''Sınırlı İle sonsuz,
gerçek ile düş,
dün ile yarın,
yakın ile uzak'' arasındaki med-cezirin
ortasında durmaktır belkide bu.
Kimileri için bir şaşkınlık anı
kimileri için de hesaplaşmanın kıyısında olmaktır böyle anlar.
coraline

MesajTarih: Prş 06.04.2006 9:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bana bunları yaptıran “In the cage” dir, hakim bey! Müebbetimi talep ediyorum. Veya etmiyorum canım, neyse…

Mevzuyu saptırmak gibi olmasın ama; az önce yitirdim ‘hasret gecelerinin’ serabını.
Farkındalığın sevabı kaç gram? İşte onu tartmakla meşgulüm.
Silinmiş kağıtlara aynı şeyleri yazmakla,
geceyi bitirmiş
gündüzü incitmekle meşgulüm.

Sıkı çalışan bir kızım ben
Tam olarak ne işle mi meşgulüm?

Büyük bir nasırım, tok bir kalbim, küçük ruhlularla selamlaşmalarım oldu.
Yetinmekle meşgulüm.
malagant

MesajTarih: Cum 07.04.2006 0:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Üfffff ya işte bu : sen söyleyeceksin ben anlamayacağım , ben söyleyeceğim sen anlayacaksın jenerasyon farkı bu olsa gerek ..keşke biz duvarda oturuken sen de bizimle olsaydın...wish you were here gibi sankim...
malagant

MesajTarih: Cum 07.04.2006 9:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben ne söylemişim böyle ya ! kendim bile anlamadım. Haydi ben R.H.C.P yapiim I Could Have Lied ...sabah , sabah iyi gelir belki...
Başa dön
malagant

MesajTarih: Pzr 09.04.2006 23:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Zaman , zaman Seyyal abla da takılırdı sohbetlerimize ( daha o zamanlar kalbinin işine son vermemişti ) uzayıp giderdi sohbetler sabahlara dek , ama ne zaman ki ZZ Top Blue jean Blues çalar gözleri dalıp gider... taki şarap sırası ona gelene kadar...
Başa dön
coraline

MesajTarih: Pts 10.04.2006 10:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Trişkadan teyplerden çıkan çatlar çutlar, kibrit kutusu kolleksiyonu yapan baba veya amcalara sahip olmalar, yalnızlıktan korkmamalar; çünkü yalnız kalınmayacak diye bilmeler, “Bijou Pleasurette” ile gaza gelmeler, fondaki “It’s a Heartache” ile inceden yakınlaşmalar, oturduğumuz taşlara sinen çokluklar, geçirdiğimiz yaz akşam üstlerine bandıran çakır keyif gülmeler, apartman arkalarındaki “no man’s land” arsalar –ki, şişe kırıkları bırakmazdık ardımızda; egomuza sakladık onları, umutlu olmaktan gurur duymak halleri; şimdi moda yerinmek…

Cansever’in de dediği gibi, “Ben burada bir sıkıntıyım, atımdan iniyorum. Benim atım her zaman.”
psiXaos

MesajTarih: Pts 10.04.2006 11:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

80 Şubat...ucundan kaçırmışız 70'leri..
malagant

MesajTarih: Cum 21.04.2006 0:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ya o tırışka ses çıkaran teypler varken bizim teyplerimiz bile yoktu , biz müzik dinlemek istediğimiz zaman arabesk çalınan meyhanelere sabahın köründe kimse yokken gitmek zorunda kalırdık elimizde kasetlerle ki ! kimse yokken rock dinleyelim diye çünkü o zamanlar en çok ses çıkaran teypler bu tür meyhanelerde bulunurdu ve bir çoğumuz sarhoş olup okula bile gidemezdik...ve ilk müşteri geldiğinde bizim kaset elimize tutuşturulurdu hesap ile birlikte işte rock böle bişii..şimdi çok güzel sesler veren deck sistemler var ama rock ın ruhu çoktan yitip gitti bu memleketten. Ama yinede Long live Rock ' Roll
malagant

MesajTarih: Cum 21.04.2006 0:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bak ! yine otobüs geçiyor yanından , ihalesiz döşenmiş cadde kaldırımlarına çamurluklarını sürterek...Ve kadın şarkı söylüyor kimseler duymasın diye : " ben daha bu gün doğdum. Peki ben nasıl ölebilirim daha doğduğum gün olan bu gün "
midnight_poet

MesajTarih: Cum 21.04.2006 9:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

70'ler doğmak. Güzel bir başlık, açana teşekkürler.

Şöyle bir göz gezdirdim genelde Ankara'dan dem vurulmuş.

Sakarya'da blues bar vardı. Oraya takılırdık. Fazla para olmadığından altlık yapsın diye bir tane peynirli gözleme yiyip üzerine içerdik. Paramız varsa Goralı'da tüm ekmek arası Çılgın Enişte yerdilk. 1990'lar falan.

Daha sonra Pilli Bebek'in ilk sahne aldığı bir bar vardı, adını unuttum. Barın ortasına yakın bir yerde sütun vardı davulcunun yarısını göremezdiniz. Orada onları dinlemeye giderdik. Yine Sakarya'da. Sene 1993'tü galiba.

Biz de bir dönem Airportta (şimdiki adı ne bilmiyorum uçak hangarı gibi bir disko-bardı) sahne alırdık.

Manhattan'da o zamanlar Süleyman üstad Blues Express ile sahne alırdı. Daha sonra Mustafa Hadi Dedi geldi.

A bar ve Graffiti barlar vardı. Rock müzik yapanlara şans veren. Başka da mekan yoktu zaten.

Judas Priest ve Accept dinlerdik.

Odtü şenliklerine telden atlayarak, Gazi'ye kapıdan girer. Hacettepe'nin Feycan'ında kapanana kadar oturur, çay ve sigara eşliğinde kesişirdik. Duyduğum kadarıyla artık Feycan yokmuş. Üzüldüm.

Dost kitabevi orada değildi. Başka bir sokaktaydı. O zamanlar önünde oturulurdu. Yüksel, rockçıların mekanıydı. Bilimum grubun kurulduğu, gitarların çalınıp şarkıların söylendiği, kasetlerin değiş tokuş edildiği bir buluşma noktasıydı.

Topu topu 4-5 tane stüdyo vardı. Biri kapanınca çok üzülürdük.

Ne gülerdi.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
ARINDIRICI
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Sal 17.04.2007 22:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Vaay eski dostlarım benim sizlere bir nostalji attırayım o günlerden
http://www.youtube.com/watch?v=nXaEg-_NcXw&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=VP4Wb2YFFEI
http://www.myspace.com/labirent
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Traven

MesajTarih: Çrş 26.09.2007 14:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

70 lerde doğanlar haydi devam yav muhabbete
serox

MesajTarih: Çrş 26.09.2007 14:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

70'lerde doğmadık ama Kocaeli'den bir abimizin böyle güzel bir başlık açması duygulandırdı beni. Harika devam Smile Selam hemşerim Wink
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
bado66

MesajTarih: Prş 27.09.2007 0:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Nickim'den doğum tarihim belli oluyor sanırım..Smile
70 lerde alman pop dergisi ve burda yayınlanan hey dergisi vardı. Babamın küçük philips marka pikabı vardı. Nesrin siphai, zeki müren ağırlıklı 45 lik dinlerdi. Daha sonra ablam palazalandı . Ben de ona uydum. Babama almanyadan küçük -mono- kaset teyp gelmişti. Biz hemen el koyduk. Ve hey dergisinden liste yaptık.Ve doğru kaset kayıt studyosuna.İlk doldurduğumuz kayıtta çok iyi hatırlıyorum Tina Charles- I love to love vardı. The sweet , suzi quatro da çok ünlüydü.Daha sonra pop da BoneyM fırtınası esdi. dady cool , ma baker ile çoşmuştuk. Abba'nın waterloo ,mama mia ve money money parçaları 70 lerde dillerden düşmezdi. Bir de lak lak modası vardı. iki ipin ucunda ki toplar birbirlerine değidirilir ses çıkması sağlanırdı. Hava kirliliği çok fazlaydı. Ekonomik durumumuz ve anarşi yüzünden pek hatırlamak istemem 70 leri ! 70 lerin rock gruplarını 80 lerde fm den yayınlanan ankara polis radyosundan tanıdım. Pink Floyd , ac/dc, black sabbath, deep purple, led zeppellin.. bugünler....
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Asmodeus_the_Demoniac

MesajTarih: Prş 27.09.2007 20:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

valla aga ben seksen doğumluyum.70leri göremedik.ama seksenleri de bırakamadık. Very Happy yahu traven sen kocaelili isen bilirsin BORYAD'ı aaaah aaah ne günlerdi yahu. valla hüzünlendim şimdi Crying or Very sad (ben kayıp kıta diye bir müzik grubu duymadım izmitte??izmitte bi yerde çalıyormusunuz?? )
Atalay

MesajTarih: Prş 27.09.2007 23:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ankara'da heavy metal yeni dogmustu, Tunalı'da Metallica'nın justice albumünün plağını almıştım, heyt be! Cadde kapanır, pazar günü cadde üzerinde konser verilirdi, ben de vermiştim, Kuğulu park tarafında. Çok keyifli günlerdi. Gümüşcü de aynalı pasajda bolca kolye arma yaptırırdık filan...
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki
8. sayfa (Toplam 9 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız